XXV kolejka FGE:Cukierki Odra Brzeg - MUKS Poznań

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

XXV kolejka FGE:Cukierki Odra Brzeg - MUKS Poznań

Postautor: ann » 10 marca 2009, 16:42

Środa, 11.03.2009 godz.18.30
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 10 marca 2009, 16:43

Pytanie pierwsze - czy Petillon już zagra?
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 10 marca 2009, 16:44

przemoe pisze:Pytanie pierwsze - czy Petillon już zagra?

mnie również bardzo to interesuje :P
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

GRAM FAIR
Nowy na forum

Postautor: GRAM FAIR » 10 marca 2009, 18:02

j.w.??
eM U Ka eS

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 10 marca 2009, 19:35

jak uwazacie kto wygra? Jezeli Amber zagra, Walizka wpadnie na 5 minut, Żyła zapomni o nieudanym powrocie do Torunia mozemy miec zespól który juz zapewnił sobie ligowy byt i reszte sezony bedzie konrtolował wydarzenia w strefie spadkowej.
W przypadku poznanianek kazde zwyciestwo przybliza MUKS do utrzymania!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

GRAM FAIR
Nowy na forum

Postautor: GRAM FAIR » 12 marca 2009, 15:06

I co tu o meczu napisac... Najgorsza rzecza od jakiej mozna zaczac, to aspekty poza sportowe. A niestety w dniu wczorajszym, wlasnie takowe stanowily istotny punkt rywalizacji. SEDZIOWIE. Mysle, ze jakby zapytac kogo kolwiek z Was o dobrego sedziego w PLKK, w wiekszosci - do ktore rowniez ja sie zaliczam, nie wskazali bysmy zadnego nazwiska. MARCIN KOWALSKI, JANUSZ KIEŁBIŃSKI - to własnie ci panowie zniszczyli wczorajsze widowisko. Ten pierwszy z tego co pamietal gwizdal rowniez w meczu MUKS z Włókniarzem w Pabianicach w podobny sposob tj beznadziejnie. Z waszego punktu widzenia jestem nie obiektywny bo jestem kibicem druzyny ktora w tym meczu grała, aczkolwiek na poczatek 'samoboj'. Jennifer Rushing wchodzi pod kosz z dwutaktu, wyskakuje, ktoras zawodniczka z Brzegu 'sciaga' ja na ziemie. WEDLE PRZEPISOW, kroki, jesli nie to faul pilka wychodzi za linie koncowa po walce, wybija zawodniczka MUKSu sedzia gwizdze... sedziowski! Mozna bylo rowniez zobaczyc iz obszar gry nie ograniczaja 5cm linie boczne, ale rowniez 15cm za nia, mozna tam kozlowac - tak sadza Ci panowie!! Kolejna piekna sytuacja dwie zawodniczki schodza do parteru w walce o pilke dolacza sie druga z brzegu sedzia gwizdze faul Oli Semmler (5) ktorego nie bylo - typowa sytuacja sedziowskiego (strzalka). Dalej panowie gwizdza faul zawodniczki ktora stoi 3m (TRZY METRY) od sytuacji pokazujac trzymanie! Zwrocilem uwage na sytuacje MUKSu ale podkreslam zle gwizdane bylo w obie strony i nie jest to tylko moje zdanie! Panowie sedziowie uwazali ze nalezy bardzo skrupulatnie prowadzic spotkanie, co spotkalo sie z bardzo 'pozytywnym' odzewem ze strony brzeskiej Amerykanki. Przed rzutami wolnymi jeden w panow zwrocil uwage Ashley Key, zeby wlozyla koszulke do spodenek, co niespecjalne spodobalo sie zawodniczce, aczkolwiek polecenie zrealizowala podciagajac jednoczesnie spodenki wysoko ponad pepek. BRAWO ASHLEY!

...a co do samej sportowej rywalizacji. Na poczatek gratulacje dla Brzegu, w pelni zasluzone zwyciestwo. MUKS zagral dobry mecz, ale niestety zabraklo szczescia, zaracy brak skutecznosci, po prostu pilka jak mogla tak 'dziure' omijala. Brzeg w pierwszej kwarcie rzucil pare trojek odskoczyly dziewczyny na 4-6 punktow, w drugiej kwarcie i na poczatku 3 wynik sie troszeczke wyrownal, po czym u nas spadla Ola Semmler, pozniej Coulibaly i nic nie dalo sie zrobic. Brzeg trafil 8 trojek, Muks tylko 3, a prawda jest taka ze rzutami za lini 6.25 idzie wygrac mecz. Podkreslic warte sa piekne "czapy" obu Malijek, Sis z tego co pamietam tylko raz niezwykle widowiskowo zblokowala rzut rywalek, ale za to Coulibaly chyba z 5-6 razy. W 4 kwarcie pograly w Muksie młode, calkiem koszystnie sie zaprezentowaly, Najtkowska trafila za 3 na 1:50min do konca obudzila troche nadzieje, ale nic wiecej nie dalo sie zrobic. Czas wiec na derby, a potem walke w play out-ach.

POZDROWIENIA DLA KIBICOW Z BRZEGU :D
eM U Ka eS

Awatar użytkownika
DaRiO
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: DaRiO » 13 marca 2009, 13:30

Z reguły staram się być obiektywny co do pracy sędziów. I teraz tez będę. W tym meczu rywalizacja odbywała się w stosunku 7:5. Myślę, że mało kto wygrałby spotkanie kiedy przeciwnik gwa w przewadze 2 osób. Pomijając postawę MUKSu, która była raczej słaba, mecz i tak był dla Poznanianek do wygrania. Jednak kiedy idzie o stawkę podtrzymania koszykówki Brzeskiej a gwizdek jest z Wrocławia podobnie jak Pani komisarz, to można się spodziewać wszystkiego.

Dach dla trenerki za zwykłą rozmowę z komisarzem i to ze swojego 'pola'? Niedorzeczność, szczególnie gdy sędzia stoi 15 metrów dalej i nie słyszy słów trenerki.

Trzykrotnie przekroczony czas 24 sekund przez Brzeg. Na tablicy widnieje 0 a sygnału i nie ma. Dopiero interwencja ławki MUKSu wymusza na sędziach odgwizdanie przekroczonego czasu, który z 24 przedluża się na jakieś 27-30 sekund.

Zaowdniczka Brzegu upada po akcji w ataku, sędizowie puszczają kontrę, jednak gdy zawodnizka MUKS dochodzi do czystej sytuacji rzutowej, nagle zupełnym przpadkiem sędzia zauważa bądź słyszy krzyki o 'kontuzjowanej' zawodniczce i przerywa grę.

Zawodniczka MUKSu upada po akcji w ataku. Jej drużyna traci punkty z powodu jej braku w obronie.

Zawodniczka Brzegu dostaje długie podanie przez całe boisko, bez skozłowanie robi CZTERY kroki i zdobywa punkty - zaliczone.

Zawodniczka MUKSu znajduje się 3 metry od zamieszania. Otrzymuje faul.

W 3 kwarcie 2 faule z kapelusza dostaje najskuteczniejsza jak dotąd zawodniczka MUKS.

Kiedy tylko MUKS dochodzi rywalki na 3-4 punkty, od razu gwizdają jakieś kroki czy wymyślny faul w ataku.

Brzeżanka przekracza linię boiska o pół buta - gramy dalej.

Pani komisarz odmawia przyjęcia prezentu w postaci słodyczy od przedstawicielki Odry. Czyżby bała się o połączenie tego 'czystego' meczu z taką formą 'łapówki'?

Pierwszy raz spotkałem się, żeby komisarz uczestniczył w pomeczowej konferencji.. Ciekawe co tak bardzo ciekawiło Panią komisarz, że uzupełniała i podpisywała protokoły akurat w sali konferencyjnej?

Sorry ale to jest po prostu świństwo..

Pozdrawiam wszystkich obiektywnych.

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 13 marca 2009, 20:41

Pierwsza połowa meczu to okrzyki z trybun kibiców brzeskich na "niesprawiedliwe" sędziowanie" ze szkodą Brzegu. Druga połówka meczu - z zaznaczeniem czwartej kwarty żenujące drukowanie - wyraźnie słyszałem na trybunie słowa Pani trener Jabłońskiej (zwracała się do komisarz zawodów) ... - "przecież ja też chcę wygrać ten mecz!!!!!!" Na trybunach cisza i uśmieszki co bardziej kumatych. Jak lata chodzę na mecze to sędziowskie sprzyjanie Brzegowi jest ewenementem - dotychczas jak już to Brzeg zazwyczaj ewidentnie był "załatwiany". Czyżby Państwo Jabłońscy podpadli "układowi" sędziowskiemu? Mecz brzydki, chaotyczny o miernym poziomie - przy normalnym sędziowaniu wynik byłby otwarty.
Odchudzałem się dwa tygodnie - straciłem 14 dni!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”