Play-out
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Play-out
Tabela zespołów walczących o utrzymanie prezentuje się następująco:
1. MUKS Poznań 24 mecze 32 punkty
2. Cukierki Odra 24 mecze 31 punktów
3. Finepharm 24 mecze 31 punktów
4. ŁKS Łódź 24 mecze 30 punktów
5. PTK Pabianice 24 mecze 27 punktów
w najgorszej sytuacji PTK, aż 3 mecze straty do przedostatniego ŁKSu, oraz 4 mecze straty do Finepharmu Jelenia Góra oraz Cukierków Brzeg. A tych spotkań jest tylko 8.
Na 100% MUKS zostanie. Reszta ma powiedzmy 85%, 65%, 40% i 10% szans.
1. MUKS Poznań 24 mecze 32 punkty
2. Cukierki Odra 24 mecze 31 punktów
3. Finepharm 24 mecze 31 punktów
4. ŁKS Łódź 24 mecze 30 punktów
5. PTK Pabianice 24 mecze 27 punktów
w najgorszej sytuacji PTK, aż 3 mecze straty do przedostatniego ŁKSu, oraz 4 mecze straty do Finepharmu Jelenia Góra oraz Cukierków Brzeg. A tych spotkań jest tylko 8.
Na 100% MUKS zostanie. Reszta ma powiedzmy 85%, 65%, 40% i 10% szans.
nie przyglądałem się terminarzowi, ale tutaj jeszcze różne cuda mogą być.
Albo czołówka będzie się rozprawiała, by rozegrać jak najmniej spotkań i zaoszczędzić kasę, albo jak Pabianice zaczną wygrywać, to te pewne wyższych miejsc mogą rezerwami grać.
Nie patrzyłem na terminarz, ale np. MUKS pewny pierwszego miejsca w tej fazie gra z Pabianicami ostatni mecz, który dla Pabianic jest ważny z punktu widzenia awansu i poznanianki grają już bez zagranicznych koszykarek.
Albo czołówka będzie się rozprawiała, by rozegrać jak najmniej spotkań i zaoszczędzić kasę, albo jak Pabianice zaczną wygrywać, to te pewne wyższych miejsc mogą rezerwami grać.
Nie patrzyłem na terminarz, ale np. MUKS pewny pierwszego miejsca w tej fazie gra z Pabianicami ostatni mecz, który dla Pabianic jest ważny z punktu widzenia awansu i poznanianki grają już bez zagranicznych koszykarek.
dla mnie nie powinien nikt spasc. Nasz smieszny kraj jest stac na lige 16 klubowa.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
a w tym roku ile takich wyników miałes?
To co lepsza liga ze wygrasz w sezonie trzy mecze sie utrzymujesz?
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
hermes46 pisze:a w tym roku ile takich wyników miałes?
Nie było wyników bo nie było takich drużyn. Chcesz dorzucić trzy słabsze od Pabianic, to czego się spodziewasz po ich wynikach z czołówką?
Właśnie wtedy ze trzy wygrane mogą dać utrzymanie, teraz ŁKSowi utrzymanie (prawdopodobnie) dało 6 zwycięstw.
kristofer pisze:nie przyglądałem się terminarzowi, ale tutaj jeszcze różne cuda mogą być.
1. Kto ci powiedział, że MUKS kończy polskim składem?
2. Jesteś pewny, że ostatnia kolejka będzie w ogóle? Moim zdaniem nie, wcześniej się wyjaśni kto leci
-
koszykarz
ajaja pisze:kristofer pisze:nie przyglądałem się terminarzowi, ale tutaj jeszcze różne cuda mogą być.
2. Jesteś pewny, że ostatnia kolejka będzie w ogóle? Moim zdaniem nie, wcześniej się wyjaśni kto leci
właściwie już wiadomo...
ajaja pisze:kristofer pisze:nie przyglądałem się terminarzowi, ale tutaj jeszcze różne cuda mogą być.
a tym polskim składzie MUKSu napisałem w sytuacji, gdy Pabianice wygrywałyby mecze raz za razem, a MUKS zapewniłby sobie pierwsze miejsce i w ostatniej kolejce grałby z Pabianicami (hipotetycznie)
-
koszykarz
Patrząc na poziom FGE oraz potencjalnych beniaminków - uważam że nikt nie powinien spadać - powinno się dookoptować drużynę Lidera Pruszków - która ma chyba największe szanse by spełnić wymogi PLKK i wcale nie odstawać od reszty drużyn....
jeśli Pabianice spadną - drugi raz mogą się już nie podnieść przecież... a poziomem obecnie aż tak nie odstają od Cukierków , ŁKS czy Muksu...
Wątpie by drużyny Widzewa , Korony - spełniły kryteria FGE.
Zapomniałem jeszcze o KADUSIE Bydgoszcz - no tu chyba znowu SAMI sobie pogrzebią awans...
a szkoda bo byłyby derby regionu (i w żużlu będą
)
jeśli Pabianice spadną - drugi raz mogą się już nie podnieść przecież... a poziomem obecnie aż tak nie odstają od Cukierków , ŁKS czy Muksu...
Wątpie by drużyny Widzewa , Korony - spełniły kryteria FGE.
Zapomniałem jeszcze o KADUSIE Bydgoszcz - no tu chyba znowu SAMI sobie pogrzebią awans...
a szkoda bo byłyby derby regionu (i w żużlu będą
- wlodi9
- Kadet
- Kontaktowanie:
kristofer pisze:a ile drużyn awansuje do FGE? Bo spada jedna, więc mam nadzieję, że awans z I ligi uzyskują dwie, bo znów nieparzysta liczba zespołów nie jest zbyt komfortowa. Tabela w trakcie sezonu jest pogmatwana, jedni mają więcej spotkań inni mniej.
w tym roku tak bylo bo Korona Kraków nie dala rady, w zeszlym Paby...
T Ę C Z A
L E S Z N O
L E S Z N O
A w zeszłym sezonie ile potzreba było zwycistw AZS Jelenia Góra do utrzymania? DOKŁADNIE 3!!!!!!
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”