3 kolejka FGE: TS Wisła Kraków - Artego Bydgoszcz 75:57

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

3 kolejka FGE: TS Wisła Kraków - Artego Bydgoszcz 75:57

Postautor: ann » 05 października 2009, 17:45

7.10.2009 godz.18.30
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Re: 3 kolejka FGE: TS Wisła Kraków - Artego Bydgoszcz

Postautor: kwassek » 05 października 2009, 22:28

Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków apeluje:

Czy wygrywasz czy nie....

...zawsze ja kocham Cię, w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe. To słowa jednej z wiślackich przyśpiewek, które my fani Wisły śpiewamy gdy nasza ukochana Wisełka przegrywa.

W rozpoczętym sezonie Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet mocno przebudowanej drużynie koszykarek Wisły Kraków nie wiedzie się najlepiej by nie powiedzieć źle. Po wygranej w Superpucharze Polski przyszły dwie niespodziewane ligowe porażki z zespołami MKSu Polkowice i Odry Brzeg.

Już w najbliższą środę wiślaczki zagrają kolejne spotkanie o ligowe punkty. W tej walce nie może zabraknąć NAS, reprezentantów ABG, którzy głośnym i żywiołowym dopingiem poprowadzą Białą Gwiazdę do zwycięstwa. Jak ważni jesteśmy dla tej drużyny pokazaliśmy wielokrotnie.

Pamiętajmy i miejmy świadomość tego, że to co śpiewamy nie może być pustosłowiem. Każdy z nas śpiewa przecież "Wierny swojej drużynie znów przyjdę na jej mecz i smutek serca zginie, troski odejdą precz." "Jesteśmy dumą tego miasta i nawet jeśli będzie źle My nigdy nie poddamy się"!

Drogie koleżanki i koledzy Wiślacy to wszystko nie może być śpiewane dla samego śpiewania. Za słowami powinny iść czyny! Dlatego wszystkich bez wyjątku gorąco zachęcamy do przyjścia w środowy wieczór na mecz Wisły Kraków z Artego Bydgoszcz. Zespół musi wiedzieć, że KIBICE WISŁY nie odwrócą się od niego gdy ten przegrywa. KIBICE WISŁY muszą pokazać swoją siłę właśnie w takim momencie. Niech nas ta sytuacja zmoblizuje do stawienia się w bardzo dużej liczbie.

Wierzymy, że stać Nas na to!

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 06 października 2009, 15:34

czyżby pierwsza wygrana ?
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 06 października 2009, 15:41

bez wątpienia dla któregoś klubu będzie to pierwsza wygrana w tym sezonie.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

konju1
Nowy na forum

Postautor: konju1 » 07 października 2009, 10:27

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 07 października 2009, 10:56

ann pisze:bez wątpienia dla któregoś klubu będzie to pierwsza wygrana w tym sezonie.

no nie ukrywajmy,że zwycięstwo bydgoszczanek byłoby już nie niespodzianką,ale megasensacją!!! dlatego faworytkami dla mnie pozostają dziewczyny z Krakowa.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 07 października 2009, 14:12

Ann jezeli to Wisła by przegrała to chyba ...bym rozgonił to towarzystwo!!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 07 października 2009, 19:47

Tydzień temu pisałam o Adze Kuładze niezbyt pochlebnie i niezbyt "rokująco", dziś muszę (na szczęście) to zweryfikować i mam nadzieję to się już nie zmieni. Fajne wejście zaliczyła dziś Agnieszka, dobrze rozgrywała, pewnie wyprowadzała piłkę i nawet jak weźmiemy poprawkę na to, że przeciwnik nie był z najwyższej półki, to niewątpliwie jej występ należy zapisać na +.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 07 października 2009, 19:53

taka mała uwaga popatrz na klase przeciwnika!!!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 07 października 2009, 19:59

hermes46 pisze:taka mała uwaga popatrz na klase przeciwnika!!!!!

A Ty czytaj uwaznie jak juz chcesz cos "wrzucic" od siebie, bo uwzglednila w swojej wypowiedzi to ze przeciwnik nie byl zbyt dobry. :roll:
T Ę C Z A
L E S Z N O

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 października 2009, 20:06

Ałgaja pisze:i nawet jak weźmiemy poprawkę na to, że przeciwnik nie był z najwyższej półki,

hermes46 pisze:taka mała uwaga popatrz na klase przeciwnika!!!!!

Naucz się czytać ze zrozumieniem..

Co do meczu.. słaby był :( Wisął fatalnie w obronie (Bydgoszcz nie powinna wyjść z 40) a i w ataku sporo szkolnych błędów. Samych akcji kończonych nieudanym dwutaktem bez wielkiego krycia było 5. CO do strefy.. grac nią też trzeba umieć. Strafa Artego a strefa Polkowic to dwa inne światy, dlatego rozbijanie jej nie zrobiło nam ajkiś wiekszych problemów, ktore jednak pewnie znow sie pojawią w Rybniku. CHoc nie jest tak ze dziewczyny nie mają na nią pomysłu i nie wiedzą co grac.. brak im po prostu automatyczności ruchów, przez co akcje nie są tak szybkie i plynne jak być powinny. Ale licze ze to sie z meczu na mecz będzie poprawiać.

ogolnei nudy.. za to wcześniejsze spotkanie poprzedzające występ pan dostarczyło mnóstwo emocji (mimo ze stalo momentami na żenującym poziomie) . 2 rzuty doprowadzające najpierw do dogrywki (za 2), a potem do drugiej dogrywki (za 3) mogłyb zapisac pana Dwernickiego złotymi literami w historii Wisły.. kawałek za ADF.. gdyby tylko ranga meczu byla choćby ciut wyższa.. (był to PP koszykarzy)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 07 października 2009, 20:54

a ja odnośnie bydgoskiego Artego(o postawie Wisełki nie piszę,bo na tle takiego rywala trudno o obiektywną ocenę,po meczu Energa-MUKS zrobiłem to samo z toruniankami :wink: ). Wydaje mi się,ze pierwszą panią do "odstrzału" będzie Noteisha Womack....czegoś jeszcze bydgoszczankom do odnoszenia zwycięstw w tej lidze brakuje( mecz z Wisłą wykluczam),a skoro Czesiek W. chwali się,że ma jeszcze kasę to do roboty. W pażdzierniku mnóstwo meczy,a punkty będą uciekać!!!
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Re: 3 kolejka FGE: TS Wisła Kraków - Artego Bydgoszcz 75:57

Postautor: ann » 08 października 2009, 06:31

mecz przyzwoity w ataku, ale ciągle słabo w obronie, aczkolwiek poprawa od spotkania z Brzegiem jest widoczna.
biorąc poprawkę na klasę przeciwnika chciałabym kilka słów o niektórych zawodniczkach.
na początek może Katka, bo podoba mi się gra Czeszki. miała być uzupełnieniem składu, a póki co jest naszą opcją nr 2( za Ewką) w ataku. liczę, że wraz z pojawieniem się z Krakowie Iziane, Katka nie straci za wiele na ilości minut na parkiecie, bo pokazuje, że warto na nią stawiać. to samo tyczy się Magdy Skorek, która już w sparingach przedsezonowych pokazywała, że jest zawodniczką wiele lepsza i dojrzalszą aniżeli te kilka lat temu, kiedy to zaczynała swoją przygodę z Wisłą, Magdzie życzyłabym tylko więcej pewności siebie w ataku:). te dwie koszykarki są dla mnie bardzo pozytywnym akcentem tej drużyny(poza Ewką rzecz jasna).Widoczny jest też postęp w grze Agi Kułagi. wczorajsze 3 czy 4 asysty fajne. tylko trochę mniej głupich strat i szybsze przeprowadzanie piłki przez połowę i te 10-15 minut w meczu spokojnie powinna dostawać.Mam nadzieję też, że Liron się obudzi i pokaże dużo fajnych zagrań w barwach Wisły.
w sobotę z Rybnikiem będzie ciężko, ale liczę że damy radę :)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”