5 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - Lider Pruszków 86-76
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
5 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - Lider Pruszków 86-76
środa 14.10.2009 godz. 18.00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Re: 5 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - Lider Pruszków
Bardzo jestem ciekaw co dopracowały dziewczyny w tej mini przerwie
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
Na początku chciałbym przeprosić że tu o tym pisze ale gdzieś musiałem....
Nie tyczy się to tylko friela i jego wypowiedzi. Ale czemu moderatorzy dopuszczają takie wypowiedzi jak powyższa. Co ona wnosi do tematu??
A teraz wróćmy do meczu....
Mam nadzieję iż nasze dziewczyny są wstanie grać jeszcze lepiej co będzie bardzo potrzebne przy obronie niesamowitej Ashley Shields. Myślę że ze zdobywaniem punktów w naszej drużynie nie powinno być większy problemów. Ciekawi mnie też to jak się ma sprawa z wybitym palcem Justyny Żurowskiej, gdyby było źle będzie to dla nas wielka strata ponieważ nasza kapitan spisuję się w tym sezonie dobrze.
Chciałbym aby ten mecz miał nie wiele emocji, ponieważ chciałbym aby Nam Gorzowskim Kibicom zostało troszkę zdrowia na przyszłą sobotę.
ann: o uwagi na temat łamania regulaminu oraz funkcjonowaniu forum poproszę w tym dziale
viewforum.php?f=17
Nie tyczy się to tylko friela i jego wypowiedzi. Ale czemu moderatorzy dopuszczają takie wypowiedzi jak powyższa. Co ona wnosi do tematu??
A teraz wróćmy do meczu....
Mam nadzieję iż nasze dziewczyny są wstanie grać jeszcze lepiej co będzie bardzo potrzebne przy obronie niesamowitej Ashley Shields. Myślę że ze zdobywaniem punktów w naszej drużynie nie powinno być większy problemów. Ciekawi mnie też to jak się ma sprawa z wybitym palcem Justyny Żurowskiej, gdyby było źle będzie to dla nas wielka strata ponieważ nasza kapitan spisuję się w tym sezonie dobrze.
Chciałbym aby ten mecz miał nie wiele emocji, ponieważ chciałbym aby Nam Gorzowskim Kibicom zostało troszkę zdrowia na przyszłą sobotę.
ann: o uwagi na temat łamania regulaminu oraz funkcjonowaniu forum poproszę w tym dziale
viewforum.php?f=17
Moderatorzy dopuszczają takie wypowiedzi ponieważ są one... poprawne politycznie (czyli czytaj nie krytykujące szeroko rozumianej "władzy"). Wypowiedzi te nie wnoszą nic do tematu więc są wygodne. Temat był już kiedyś wałkowany... jak zauważysz kolego to z Gorzowa najwięcej do powiedzenia na tym forum mają właśnie friel i jemu podobni... reszta aktywnych kibiców z Gorzowa traktuje to forum z dużym przymrużeniem oka.
Pozdrawiam
I do zobaczenia na meczu.
elen: każdy kolejny post nie na temat, lub posiadający jakieś "wycieczki" personalne będzie nagradzany plusikiem
Pozdrawiam
elen: każdy kolejny post nie na temat, lub posiadający jakieś "wycieczki" personalne będzie nagradzany plusikiem
tomisback pisze:Moderatorzy dopuszczają takie wypowiedzi ponieważ są one... poprawne politycznie (czyli czytaj nie krytykujące szeroko rozumianej "władzy"). Wypowiedzi te nie wnoszą nic do tematu więc są wygodne. Temat był już kiedyś wałkowany... jak zauważysz kolego to z Gorzowa najwięcej do powiedzenia na tym forum mają właśnie friel i jemu podobni... reszta aktywnych kibiców z Gorzowa traktuje to forum z dużym przymrużeniem oka.
Pozdrawiam
Może nie z przymrużeniem oka jak to napisałeś, ale na pewno nie piszą wtedy kiedy nic nie wniosą do dyskusji. Wypowiadam się w swoim imieniu i twierdzę, że zasypywanie forum mądrościami jednozdaniowymi nie ma najmniejszego sensu i tego nie czynię.
Co do meczu. Co poniektórym może się wydawać, że to będzie pojedynek z serii lekkich, łatwych i przyjemnych. Nic z tego. Pruszków wzmocniony 2 Amerykankami, które naprawdę do tej pory bardzo fajnie sobie radzą na parkietach PLKK + L. Bond, która mnie rozczarowuje osobiście, ma także w składzie "młode gniewne", które na pewno będą chciały pokazać, że potrafią już co nie co z koszykarskiego rzemiosła. M. Bibrzycka. Kopczyk, Pułtorak czy Kuncewicz to nie są jakieś tam anonimowe nazwiska i zawsze mogą zaskoczyć. Nie wyobrażam sobie innego wyniku jak przekonujące zwycięstwo gorzowianek, ale nie wydaje mi się aby przyszło to im tak prosto jak się co niektórym wydaje. Emocje jak najbardziej wskazane szczególnie............., że nie mogę być na meczu z przyczyn zawodowych.
Hic amor, haec patria est. !POLSKA!
O ile mi wiadomo nie robię nic złego co do wypowiedzi to jest to tylko przelanie moich nadziei dziewczyny miały tydzień na poprawienie mankamentów w swojej grze i jestem po prostu okrutnie ciekaw ile udało się w tym czasie poprawić to nie przestępstwo .
Inna kwestia to ta że robicie się irytujący mogę tu pisać co chcę o klubie któremu kibicuję i nie zgadzam się na spychanie mnie na jakiś margines jak ktoś coś ma przeciwko mnie może to powiedzieć mi w twarz jestem żywą osobą i naprawdę to nie boli .
elen: Jak obiecywałem tak zrobiłem, ostrzeżenie za rozmywanie tematu
Inna kwestia to ta że robicie się irytujący mogę tu pisać co chcę o klubie któremu kibicuję i nie zgadzam się na spychanie mnie na jakiś margines jak ktoś coś ma przeciwko mnie może to powiedzieć mi w twarz jestem żywą osobą i naprawdę to nie boli .
elen: Jak obiecywałem tak zrobiłem, ostrzeżenie za rozmywanie tematu
Ewidentnie widać brak mocnej, szybkiej dwójki. Z nowych nabytków Sapova ładnie się prezentuje. Gramy wolno i statecznie, zupełnie nie jak AZS. Może panikuję, ale niezbyt optymistycznie to wygląda w kontekście Euroligi. Widziałem tylko jeden mecz, może ktoś ma jakieś bardziej pozytywne wnioski i wyprowadzi mnie z błędu?
CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy
kyS pisze:Ewidentnie widać brak mocnej, szybkiej dwójki. Z nowych nabytków Sapova ładnie się prezentuje. Gramy wolno i statecznie, zupełnie nie jak AZS. Może panikuję, ale niezbyt optymistycznie to wygląda w kontekście Euroligi. Widziałem tylko jeden mecz, może ktoś ma jakieś bardziej pozytywne wnioski i wyprowadzi mnie z błędu?
Na razie wyglądamy słabo, bo nowe nabytki jeszcze sie nie przyzwyczaiły do szybkiej gry Maciejewskiego. Julia Dureika powiedziala w wywiadzie w magazynie ASZ, że Katia Snytsina opowiadała jej przed przyjazdem tutaj, że Gorzow to jedyny zespol w lidze, ktory gra tak szybko, że cala liga pod koniec meczu z AZs-em biega z wywieszonym jezorem, tylko dziewczyny z AZS trzymaja sie mocno jak roboty. Ale dzis do tych "robotow" bylo jeszcze daleko. Na szczęście mamy na tyle silny i wyrownany skład, że nawet Agnieszka Kaczmarczyk może być liderką druzyny (dzis najlepszy eval). Do przerwy nie bylbym krytyczny: 51:33 wydawalo sie, ze bedzie latwo, moze nawet peknie 100-ka, albo pograja mlode. Nic z tego. Z szatni wyszly zmobilizowane Schields, Gahan i młoda Biba, a nasze jeszcze spały, będąc myslami albo w szatni, albo po meczu. Dobrze, ze wyszedl nam ten lastminute transfer z Sapova - kolejny dobry mecz.
No i spencer ważne punkty w kluczowych momentach .
z tym brakiem "2" trzeba się niestety zgodzić mamy w tym roku wysoki skład ale jeszcze jedna "2" była by mile widziana
z tym brakiem "2" trzeba się niestety zgodzić mamy w tym roku wysoki skład ale jeszcze jedna "2" była by mile widziana
Gratki dla Pruszkowa za walke. Dzisiejszy mecz, podobnie jak ten z Lotosem, potwierdzil ze ten zespol jest w stanie powalczyc z kazdym. Mysle ze sprawi niejedna niespodzianke w tym sezonie.
Gorzowski zespol moze nie jest tak silny na papierze, ale wyglada na zbilansowany - patrzac na statystyki dzisiejszego meczu i poprzednich to praktycznie kazda zawodniczka cos wnosi do gry. To wyglada optymistycznie w kontekscie Euroligi.
Gorzowski zespol moze nie jest tak silny na papierze, ale wyglada na zbilansowany - patrzac na statystyki dzisiejszego meczu i poprzednich to praktycznie kazda zawodniczka cos wnosi do gry. To wyglada optymistycznie w kontekscie Euroligi.
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Byłem na meczyku i muszę powiedziec że Lider postawił nam trudne warunki. Nie dziwi mnie że tak mocno stawiał sie Lotosowi i Toruniowi. Maja silny obwód i wykorzystywały nasza nienajlepsza gre w obronie. Na szczescie jak do tej pory gramy dobrze w ataku (srednio zdobywamy ponad 80 pkt na mecz). Jesli udałoby sie tyle zdobyc w Polkowicach to smiem twierdzic że CCC nam nie ustoi...tylko że tam bedzie sie punkty zdobywało trudniej niz w dotychczasowych meczach. Niemniej jestem dobrej mysli 
Re: 5 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - Lider Pruszków 86-76
Bart się zobaczy to będzie inny mecz
jedno jest pewne jeżeli marzymy o finale musimy wygrać
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Powiem tak:
Gra naszego zespolu (w ataku) z meczu na mecz coraz lepsza. Widac bylo kilka fajnie rozrysowanych sytuacji. Dziewczyny coraz bardziej sie rozumieja na boisku i mysle ze kwestia paru spotkan i mysle ze na Eurolige zdazymy.
Druga sprawa to obrona, niestety bardzo daleko jej do naszej "zelaznej" obrony z zeszlego sezonu, z która miały problemy te najlepsze kluby. Pewnie z czasem bedzie coraz lepiej... jednak uwazam ze ten bardzo dobry styl obronny Maciejewskiego, przyjdzie zawodniczkom znacznie trudniej (dluzej) niz atak.
Co do meczu... W 3 kwarcie powinnismy postawic kropke nad "i" jednak dalismy sie dojsc do 2pkt... co jednak przelozylo sie na duzee emocje na hali
(Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo).
Pozatym duzy plus ze kolejna ekipa nas odwiedzila
Tym razem Lider skromnie ale przyjechali
i calkiem spoko dopingowali. (no ale to nie temat o tym).
PS FRIEL
My juz nie musimy marzyc o finale
Gra naszego zespolu (w ataku) z meczu na mecz coraz lepsza. Widac bylo kilka fajnie rozrysowanych sytuacji. Dziewczyny coraz bardziej sie rozumieja na boisku i mysle ze kwestia paru spotkan i mysle ze na Eurolige zdazymy.
Druga sprawa to obrona, niestety bardzo daleko jej do naszej "zelaznej" obrony z zeszlego sezonu, z która miały problemy te najlepsze kluby. Pewnie z czasem bedzie coraz lepiej... jednak uwazam ze ten bardzo dobry styl obronny Maciejewskiego, przyjdzie zawodniczkom znacznie trudniej (dluzej) niz atak.
Co do meczu... W 3 kwarcie powinnismy postawic kropke nad "i" jednak dalismy sie dojsc do 2pkt... co jednak przelozylo sie na duzee emocje na hali
Pozatym duzy plus ze kolejna ekipa nas odwiedzila
PS FRIEL
friel pisze:Bart się zobaczy to będzie inny meczjedno jest pewne jeżeli marzymy o finale musimy wygrać
My juz nie musimy marzyc o finale
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Co rozumiesz przez "nie musimy "? w sensie ze już raz tam byliśmy i nam starczy ,czy po prostu jesteśmy tak mocni?
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
friel pisze:Co rozumiesz przez "nie musimy "? w sensie ze już raz tam byliśmy i nam starczy ,czy po prostu jesteśmy tak mocni?
"marzyc" to mozna o celach nieosiagalnych
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”