8 kolejka FGE: Odra Brzeg - Lider Pruszków 79-70
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
8 kolejka FGE: Odra Brzeg - Lider Pruszków 79-70
Piątek, 30.10.2009 godz. 18.30
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
-
Bobas-Brzeg
- Nowy na forum
Re: 8 kolejka FGE: Odra Brzeg - Lider Pruszków 79-70
Czemu nikt nie komentuje,co sędziowie robili w Brzegu???
Znów mieliśmy naćpanych patałachów,którzy nie wiedzieli co jest grane na parkiecie???
Po co ten komisarz obserwuje mecze???Przecież to parodia co on wyprawiał dzisiaj!!!
Nerwówa z dwóch stron!!! I PO CO???Nie rozumiem!!!
Ważne że wygrały!!!
Znów mieliśmy naćpanych patałachów,którzy nie wiedzieli co jest grane na parkiecie???
Po co ten komisarz obserwuje mecze???Przecież to parodia co on wyprawiał dzisiaj!!!
Nerwówa z dwóch stron!!! I PO CO???Nie rozumiem!!!
Ważne że wygrały!!!
-
Roberto930
- Żak
To prawda. Sędziowie poniżej wszelkiej krytyki. Amatorszczyzna
Co do meczu to bardzo ciekawy i emocjonujący (choć duża w tym "zasługa" sędziów).
Początek dla nas. Prowadzenie 11:4, potem chwilowy przestój, a także "pomoc" sędziów i Lider szybko się do nas zbliżył. Ostatecznie kwarta wygrana przez nas 21:20.
Druga kwarta rozgrywana bardzo szybko i ofensywnie. W pewnym momencie prowadzimy już 10 punktami, ale potem znowu przestój i Lider nadrobił stratę. Pod koniec kwarty udało nam się znowu odskoczyć na kilka punktów (47:42).
Trzecia kwarta to festiwal pomyłek sędziów i Lider wygrał ją 1 punktem (w meczu 62:58).
Na początku czwartej kwarty nasza przewaga wynosiła już 11 punktów, potem dużo strat, niecelnych rzutów i gra punkt za punkt.
Ostatecznie wygrywamy 79:70
Cieszy kolejne zwycięstwo i to w dobrym stylu. Bardzo dobre spotkanie całej 7, która dzisiaj grała.
Denson już tradycyjnie wysoka dyspozycja (13 pkt i 12 zbiórek, do tego 3 bloki i przechwyt).
Sepulveda niezła skuteczność za 2 (6/10 i 15 pkt) a do tego aż 8 przechwytów przy 1 starcie i 5 zbiórek.
Małaszewska znowu dobry mecz i niezłe kreowanie naszej gry (14 pkt, 6 asyst).
Dobrze zagrała reszta polskiej części zespołu: Żyłczyńska 12 pkt, a Daniel 11 pkt i 4 przechwyty. Z tego względu mało grały Stewart i Ukoh, ale i mimo to pokazały się z dobrej strony.
Galeria zdjęć z meczu:
http://www.fotoblog.mason.org.pl/catego ... cat_id=174
Co do meczu to bardzo ciekawy i emocjonujący (choć duża w tym "zasługa" sędziów).
Początek dla nas. Prowadzenie 11:4, potem chwilowy przestój, a także "pomoc" sędziów i Lider szybko się do nas zbliżył. Ostatecznie kwarta wygrana przez nas 21:20.
Druga kwarta rozgrywana bardzo szybko i ofensywnie. W pewnym momencie prowadzimy już 10 punktami, ale potem znowu przestój i Lider nadrobił stratę. Pod koniec kwarty udało nam się znowu odskoczyć na kilka punktów (47:42).
Trzecia kwarta to festiwal pomyłek sędziów i Lider wygrał ją 1 punktem (w meczu 62:58).
Na początku czwartej kwarty nasza przewaga wynosiła już 11 punktów, potem dużo strat, niecelnych rzutów i gra punkt za punkt.
Ostatecznie wygrywamy 79:70
Cieszy kolejne zwycięstwo i to w dobrym stylu. Bardzo dobre spotkanie całej 7, która dzisiaj grała.
Denson już tradycyjnie wysoka dyspozycja (13 pkt i 12 zbiórek, do tego 3 bloki i przechwyt).
Sepulveda niezła skuteczność za 2 (6/10 i 15 pkt) a do tego aż 8 przechwytów przy 1 starcie i 5 zbiórek.
Małaszewska znowu dobry mecz i niezłe kreowanie naszej gry (14 pkt, 6 asyst).
Dobrze zagrała reszta polskiej części zespołu: Żyłczyńska 12 pkt, a Daniel 11 pkt i 4 przechwyty. Z tego względu mało grały Stewart i Ukoh, ale i mimo to pokazały się z dobrej strony.
Galeria zdjęć z meczu:
http://www.fotoblog.mason.org.pl/catego ... cat_id=174
- Staszek_LIDER
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
Roman Putyra - to jest pan który wg strony www.plkk.pl sędziował nasze dwa ostatnie mecze które przegraliśmy przy jego pomocy .... jak dla mnie to jest śmieszne co Ci sędziowie robią w tej lidze... Rzut za 3 wyraźnie zza linii 6.25 a oni uznają dwa pkt.... Może i nie byliśmy lepsi od Odry ale na pewno nasze dziewczyny nie zagrały źle i pewnie gdyby nie takie błędy ze strony sędziów to mielibyśmy szanse odnieść zwycięstwo a na pewno różnica punktowa byłaby mniejsza... To że jesteśmy beniaminkiem nie znaczy że można nas robić w ch*** 
PTS LIDER PRUSZKÓW!!!
Kolejny mecz po ktorym kibice z Brzegu krytykuja prace sedziow troche staje sie to juz zalosne bo nigdzie zadni kibice po kazdym meczu nie maja pretensji do sedziow tylko w Brzegu tak jest stajecie sie powoli jak pewien pan z ławki w Brzegu ktory tez zawsze ma tylko pretensje do sedziow wrecz po kazdym ich gwizdku a z boku wyglada to zalosnie juz strasznie naprawde..
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..
-
koszykarz
Ale mimo wszystko drużyna ODRY nieźle sobie radzi
Dla mnie jesteśćie póki co największą niespodzianką ligi. Szkoda porażki z ŁKS. Ale poza tym naprawde gracie równo...
Kolejny raz solidne zawodniczki zagraniczne - Denson , Ukoh , Stewart , Sepulveda - to niezłe grajki - średniego kalibbru ale grające bez kompleksów przeciwko Lotosowi czy Wiśle.
ODRA ma już niezły kapitał pod play off
A grała już praktycznie z całą czołówką ligi a więc jest szansa na kolejne zwycięstwa 
Kolejny raz solidne zawodniczki zagraniczne - Denson , Ukoh , Stewart , Sepulveda - to niezłe grajki - średniego kalibbru ale grające bez kompleksów przeciwko Lotosowi czy Wiśle.
ODRA ma już niezły kapitał pod play off
-
Roberto930
- Żak
FAN PLKK pisze:Kolejny mecz po ktorym kibice z Brzegu krytykuja prace sedziow troche staje sie to juz zalosne bo nigdzie zadni kibice po kazdym meczu nie maja pretensji do sedziow tylko w Brzegu tak jest stajecie sie powoli jak pewien pan z ławki w Brzegu ktory tez zawsze ma tylko pretensje do sedziow wrecz po kazdym ich gwizdku a z boku wyglada to zalosnie juz strasznie naprawde..
A dla mnie to Ty jesteś żałosny, bo za każdym razem starasz się być "ostatnim sprawiedliwym".
I nie będę Ci przypominał kto rozpoczął dyskusję o sędziach w tematcie o ostanim meczu w Brzegu (z MUKS'em). Pokaż mi jeszcze, w którym temacie brzescy kibice piszą o sędziach, bo napisałeś, że po każdym. Ja sobie przypominam tylko ten z MUKS'em.
A to, że w PLKK są sędziowie, którzy się do tego nie nadają to już nie moja wina.
Tak w ogóle to byłeś na meczu?
nie staram sie byc ostatnim sprawiedliwym lecz stwierdzam fakt iz nie w kazdym meczu sedziowie gwizdaja przeciwko brzeskiej ekipie (zreszta moim zdaniem w tym sezonie sie to jeszcze nie zdarzylo u nas nie wiem jak na wyjazdach bo nie jezdze) a po kazdym meczu slysze na trybunach wyzwiska na sedziow ze gwizdali przeciwko nam i zawsze tylko sedziowie sa winni a niestety tak nie jest bo mecz z ŁKS-em przegralismy przez wlasna glupote i nieporadnosc goscia w garniturze na naszej ławce który zapomnial ze ma czas.. z Lotosem tez nie przegralismy przez sedziow i z MUKS-em tez nie gwizdali zle moim zdaniem a juz napewno nie na nasza niekorzysc a po kazdym z tych meczow slysze krytyczne opinie o sedziach niektorych kibicow bo nie wszyscy na szczescie sa tak zalosni.. tak wiec moze wreszcie ktos popatrzy na meczu nie na sedziow a np na poszczegolne taktyki a konkretnie bledy w nich oraz na gre zespolu a nie tylko na prace sedziow ktorzy sa jacy sa i sie tego nie zmieni i juz.
-
Roberto930
- Żak
To, że z trybun lecą wyzwiska na sędziów to nie jest nic nowego i nie tylko u nas.
Zgodze się, że żadnego meczu nie przegraliśmy przez sędziów, bo mecze z Lotosem i ŁKS przegrane były na własne życzenie i przez brak skuteczności.
Z MUKS'em i ostatnio z Liderem sędziowanie było na niskim poziomie. Nie mówie, że były sędziowane wyłącznie pod naszych przeciwników, ale sędziowie robili mnóstwo błędów. Moim zdaniem więcej na naszą niekorzyść, ale to niech oceni każdy kto widział mecze. Udało się wygrać i to jest najważniejsze, ale niesmak pozostaje.
Trudno nie zwrócić uwagi na prace sędziów, w momencie kiedy nasz zespół gra dobrze, a jego wysiłek jest w ciągu chwili marnowany przez błędy panów z gwizdkami.
_
Nie odpowiedziałeś czy byłeś na meczu.
Zgodze się, że żadnego meczu nie przegraliśmy przez sędziów, bo mecze z Lotosem i ŁKS przegrane były na własne życzenie i przez brak skuteczności.
Z MUKS'em i ostatnio z Liderem sędziowanie było na niskim poziomie. Nie mówie, że były sędziowane wyłącznie pod naszych przeciwników, ale sędziowie robili mnóstwo błędów. Moim zdaniem więcej na naszą niekorzyść, ale to niech oceni każdy kto widział mecze. Udało się wygrać i to jest najważniejsze, ale niesmak pozostaje.
Trudno nie zwrócić uwagi na prace sędziów, w momencie kiedy nasz zespół gra dobrze, a jego wysiłek jest w ciągu chwili marnowany przez błędy panów z gwizdkami.
_
Nie odpowiedziałeś czy byłeś na meczu.
Na tym meczu mnie akurat nie było ale mam swoich ludzi ktorzy na tym meczu byli i wszystko wiem na pozostałych meczach byłem i tez wyciagnelem odpowiednie wnioski a ze na mecze chodze juz od ładnych paru lat to to co pisza nasi i nie tylko nasi kibice dziele przez 4 bo wiem ze malo kto patrzy na to wszystko obiektywnie ja akurat patrze obiektywnie gdyz obecnie nie kibicuje w wiekszym stopniu zadnemu zespolowi tylko sie przygladam i sledze co sie dzieje w lidze
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”