Przyśpiewki
Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
BartekO pisze:My wspólnie przemierzamy cały świat,
wiele sezonów, to już kilka lat
Jesteśmy zawsze tam!
Potęga nasza trwa!
AZS, nigdy nie będziesz sam
i jak?
Hahhaaa dziwnym trafem godzine wcześniej na podforum Jeleniej Góry został umieszczony taki oto tekst "nowej piosenki:
Za kolegium przemierzamy cały świat,
wiele sezonów, kilka lat
Jesteśmy zawsze tam!
Potęga nasza trwa!
AZS, nigdy nie będziesz sam..

- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Niestety wiekszośc klubów kopiuje i przywlaszcza sobie teksty. Melodie przychodza z zagranicy więc tu i tak nie ma oryginalności, kwestia tylko tego kto to zrobil pierwszy; chorwackie chyba Lech, Broendby Widzew,Porto ŁKS itd. Tyle ze juz teksty warto byłoby ułożyc samemu. Kiedy LKS próbował wprowadzić do repertuaru River Plate tekst o Bialej inwazji był autorskim pomysłem ŁKSu co od razu pozwalalo nas po tej pieśni zidentyfikowac (bo do nikogo innego to nie pasowalo).

juz naprawde nie macie sie o co kłócic...dziecinada na maxa...najwazniejsze zeby nasz jakas przyspiewka byla charakterystyczna tylko dla nas i zebysmy dzieki niej byli rozpoznawani...melodie ok mysle ze mozna troche wykorzystac ale slowa to musi byc nasza inwencja...sam sie w to nie mieszam bo niestety Bozia nie obdazyla mnie darem tworzenia a szkoda al nic licze na pomysly innych
Hic amor, haec patria est. !POLSKA!
BartekO pisze:Za Lechem przemierzamy cały świat,
wiele sezonów, kilkadziesiąt lat
Jesteśmy zawsze tam!
Potęga nasza trwa!
Kolejorz nigdy nie będziesz sam
Dalej uważacie, że skopiowałem to z podforum Jeleniej Góry?
No to jest najnowsze dzielo kibiców Lecha i myśle że niepasuje jej przerabienie do klubów które mają znacznie krótszą historie.
Z tego co sie orientuje Kolejorz pierwszy raz zaśpiewal tą pieśń na wyjeździe w Wodzisławiu Śląskim!
To taka mała dygresyjka odbiegająca od tematu
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”