Sezon 2007/08
Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu
- elen
- Kadet
- Kontaktowanie:
Sezon 2007/08
Czas chyba zacząć rozmawiać o przyszłości.
Artykuł z gazety lubuskiej:
Asia wyrusza za ocean
AZS PWSZ Sowood Gorzów podejmuje kolejne wyzwanie. Będzie nim start w Pucharze FIBA.
Tak dynamicznych akcji 18-letniej Joanny Zalesiak, jak w listopadowym meczu z CCC Polkowice, będzie gorzowskim kibicom pewnie brakowało
Jeden ze strategicznych celów kierownictwa klubu, ogłoszony sześć lat temu, zakładał w ciągu trzech sezonów awans do ekstraklasy, a w dalszym etapie udział w rozgrywkach o europejskie puchary.
Wejście do czwórki, otwiera właśnie taką szansę. Klub chce z niej skorzystać. - Polski Związek Koszykówki złożył propozycję, aby to nasz klub wystartował w rozgrywkach europejskiej federacji basketu. - mówi wiceprezes AZS PWSZ, wicewojewoda Ireneusz Madej. - Jest nawet szansa na udział trzeciej polskiej drużyny w Eurolidze, ale tu pierwszeństwo należy się zespołowi z Polkowic, który zajął trzecie miejsce. My natomiast, na początek, chcemy zaakcentować swą obecność w Europie startem w Pucharze FIBA. Nie chcielibyśmy bowiem popełnić błędów innych zespołów, które uczestnictwo w rozgrywkach Euroligi "odchorowały” później w rodzimej lidze.
reklama
Trenerskie dylematy
- Warto wystartować w tych rozgrywkach, choćby ze względów szkoleniowych - uzasadnia trener Dariusz Maciejewski. - Trzeba mieć jednak silny zespół, którego trzon będą stanowiły czołowe zawodniczki z minionego sezonu, ale jeszcze wzmocnione. Będzie wówczas szansa pokazać się z dobrej strony. Nasz klub cały czas się rozwija, więc jest kolejna okazja, by iść znów do przodu. A że jest również sponsor chętny reklamować się w Europie, jego pieniądze plus te z promocji miasta, mogą otworzyć nowy rozdział w historii klubu.
W Pucharze FIBA ma wystartować 48 drużyn, dobranych terytorialnie. - To puchar ceniony w Europie, choć oczywiście priorytetem jest Euroliga - dodaje Maciejewski. - Tu startują trzecie i czwarte zespoły z silniejszych lig kontynentu, ale także mistrzowie Szwecji, Danii, Niemiec i innych krajów. Rywalizacja z nimi umożliwi dalszy rozwój naszym młodym zawodniczkom.
Kibice na to zasłużyli
Jednym z warunków udziału, który jeszcze nie został spełniony, jest podpisanie umowy sponsorskiej. - Umowa nie jest jeszcze podpisana, ale już aprobowana przez obie strony - argumentuje wiceprezes Madej. - Prowadzimy też rozmowy z prezydentem Tadeuszem Jędrzejczakiem, by miasto wsparło nas przynajmniej taką kwotą, jak w minionym sezonie. A liczymy, że po ostatnim sukcesie będzie ono większe. Występ w pucharach byłby mobilizujący dla naszych dziewcząt, a przede wszystkim stanowiłby ukłon pod adresem naszych wspaniałych kibiców.
Wolta Joasi
W gorzowskim zespole nie będzie raczej rewolucji kadrowej - Większość dziewcząt wyraziła chęć reprezentowania naszych barw także w następnym sezonie, choć nie złożyły jeszcze podpisów pod kontraktami - uchyla rąbka tajemnicy trener. - Propozycję dostała także Keti Ristić, która ma określić swoje plany do końca tygodnia. Zaskoczyła mnie natomiast Joasia Zalesiak, która w poniedziałek oświadczyła, że wyjeżdża do Stanów Zjednoczonych, by tam kontynuować grę. Byłem zszokowany!
- Mam kilka możliwości, ale je rozważam, by wybrać najlepszą dla swej przyszłości - usłyszeliśmy od Joasi. - Nie palę jednak za sobą mostów, chcę tylko poznać nowy świat...
Artykuł z gazety lubuskiej:
Asia wyrusza za ocean
AZS PWSZ Sowood Gorzów podejmuje kolejne wyzwanie. Będzie nim start w Pucharze FIBA.
Tak dynamicznych akcji 18-letniej Joanny Zalesiak, jak w listopadowym meczu z CCC Polkowice, będzie gorzowskim kibicom pewnie brakowało
Jeden ze strategicznych celów kierownictwa klubu, ogłoszony sześć lat temu, zakładał w ciągu trzech sezonów awans do ekstraklasy, a w dalszym etapie udział w rozgrywkach o europejskie puchary.
Wejście do czwórki, otwiera właśnie taką szansę. Klub chce z niej skorzystać. - Polski Związek Koszykówki złożył propozycję, aby to nasz klub wystartował w rozgrywkach europejskiej federacji basketu. - mówi wiceprezes AZS PWSZ, wicewojewoda Ireneusz Madej. - Jest nawet szansa na udział trzeciej polskiej drużyny w Eurolidze, ale tu pierwszeństwo należy się zespołowi z Polkowic, który zajął trzecie miejsce. My natomiast, na początek, chcemy zaakcentować swą obecność w Europie startem w Pucharze FIBA. Nie chcielibyśmy bowiem popełnić błędów innych zespołów, które uczestnictwo w rozgrywkach Euroligi "odchorowały” później w rodzimej lidze.
reklama
Trenerskie dylematy
- Warto wystartować w tych rozgrywkach, choćby ze względów szkoleniowych - uzasadnia trener Dariusz Maciejewski. - Trzeba mieć jednak silny zespół, którego trzon będą stanowiły czołowe zawodniczki z minionego sezonu, ale jeszcze wzmocnione. Będzie wówczas szansa pokazać się z dobrej strony. Nasz klub cały czas się rozwija, więc jest kolejna okazja, by iść znów do przodu. A że jest również sponsor chętny reklamować się w Europie, jego pieniądze plus te z promocji miasta, mogą otworzyć nowy rozdział w historii klubu.
W Pucharze FIBA ma wystartować 48 drużyn, dobranych terytorialnie. - To puchar ceniony w Europie, choć oczywiście priorytetem jest Euroliga - dodaje Maciejewski. - Tu startują trzecie i czwarte zespoły z silniejszych lig kontynentu, ale także mistrzowie Szwecji, Danii, Niemiec i innych krajów. Rywalizacja z nimi umożliwi dalszy rozwój naszym młodym zawodniczkom.
Kibice na to zasłużyli
Jednym z warunków udziału, który jeszcze nie został spełniony, jest podpisanie umowy sponsorskiej. - Umowa nie jest jeszcze podpisana, ale już aprobowana przez obie strony - argumentuje wiceprezes Madej. - Prowadzimy też rozmowy z prezydentem Tadeuszem Jędrzejczakiem, by miasto wsparło nas przynajmniej taką kwotą, jak w minionym sezonie. A liczymy, że po ostatnim sukcesie będzie ono większe. Występ w pucharach byłby mobilizujący dla naszych dziewcząt, a przede wszystkim stanowiłby ukłon pod adresem naszych wspaniałych kibiców.
Wolta Joasi
W gorzowskim zespole nie będzie raczej rewolucji kadrowej - Większość dziewcząt wyraziła chęć reprezentowania naszych barw także w następnym sezonie, choć nie złożyły jeszcze podpisów pod kontraktami - uchyla rąbka tajemnicy trener. - Propozycję dostała także Keti Ristić, która ma określić swoje plany do końca tygodnia. Zaskoczyła mnie natomiast Joasia Zalesiak, która w poniedziałek oświadczyła, że wyjeżdża do Stanów Zjednoczonych, by tam kontynuować grę. Byłem zszokowany!
- Mam kilka możliwości, ale je rozważam, by wybrać najlepszą dla swej przyszłości - usłyszeliśmy od Joasi. - Nie palę jednak za sobą mostów, chcę tylko poznać nowy świat...
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
Spodzewane
No to joaśka zrobiło to czego wszyscy się po niej spodziewali .
Nie chcę tu wychodzić na niewiernego kibica bo życzę jej jak najlepiej myślę że z jej talentem wyjazd do USA będzie dla niej najleprzym rozwiązaniem , nie wiem jak wy ale ja uważam ,że tu nie mogła by osiągnąć takiego poziomu jaki może dać gra za oceanem wiec osobiście życzę jej wszystkiego najleprzego!
Nie chcę tu wychodzić na niewiernego kibica bo życzę jej jak najlepiej myślę że z jej talentem wyjazd do USA będzie dla niej najleprzym rozwiązaniem , nie wiem jak wy ale ja uważam ,że tu nie mogła by osiągnąć takiego poziomu jaki może dać gra za oceanem wiec osobiście życzę jej wszystkiego najleprzego!
Biało-niebieskie Gorzowskie barwy królewskie!
Wyjazd do USA to nie tylko kwestia podnoszenia swoich umiejętności koszykarskich, ale możliwość skończenia dobrej szkoły. Dlatego, choć serce często mówi inaczej, to trzeba pamiętać, że kariera koszykarska nie trwa do emerytury a nie da się zarobić tez podczas niej tak dużo, by w wieku 38-39 lat na emeryturę przejść. Dlatego życzę Joasi jak najlepiej.
-
tomaszek
Re: Sezon 2007/08
elen pisze:Propozycję dostała także Keti Ristić, która ma określić swoje plany do końca tygodnia. Zaskoczyła mnie natomiast Joasia Zalesiak, która w poniedziałek oświadczyła, że wyjeżdża do Stanów Zjednoczonych, by tam kontynuować grę. Byłem zszokowany!
Wynika z tego ze Aska juz postanowiła. Troszke z jej strony nie fair. Tak mi sie wydaje. Z artykułu wynika ze postawila trenara "pod scianą". No szkoda bedzie Asi. Bo nie okłamujmy sie ale juz raczej nie wroci do Gorzowa. Jesli jej talent bedzie rozwijał sie tak dobrze jak do tej pory to raczej w polce tylko najbogatszych bedzie na nią stac.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
tomaszek pisze:Wynika z tego ze Aska juz postanowiła. Troszke z jej strony nie fair. Tak mi sie wydaje. Z artykułu wynika ze postawila trenara "pod scianą". No szkoda bedzie Asi. Bo nie okłamujmy sie ale juz raczej nie wroci do Gorzowa.
Fair nie Fair... z jednej strony szkoda ze opusci Gorzow... a z drugiej dla niej jest to ogromna szansa na rozwoj. Nie oszukujmy sie mimo iz to jest utalentowana osoba, jednak nie jest jeszcze jedna z liderek druzyny, a np. 3 lata w stanach moga ja wiele nauczyc i po powrocie ze stanow moze byc silnym Punktem AZS-u
tomaszek pisze:Jesli jej talent bedzie rozwijał sie tak dobrze jak do tej pory to raczej w polce tylko najbogatszych bedzie na nią stac.
Ty chcesz zebysmy zawsze byli sredniakiem ligowym??
Mysle ze moze za 2-3lata bedziemy grali w Eurolidze i same zadodniczki beda chcialy u nas grac
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
-
tomaszek
Endrju pisze:Ty chcesz zebysmy zawsze byli sredniakiem ligowym??
Przecież wiesz ze NIE
Endrju pisze:Mysle ze moze za 2-3lata bedziemy grali w Eurolidze i same zadodniczki beda chcialy u nas grac
Pomażyć dobra rzecz
- elen
- Kadet
- Kontaktowanie:
Tomaszek zupełnie sie z toba nie zgadzam. Asia ma prawo robić co chce i nie może patrzeć na to co jej mówia lub radzą inni. Grała z AZS-ie dość długo. Jednak podjeła decyzję ze chce odejść. Choć cięzko sie z tym pogodzić to jej wybór i ma do tego pełne prawo. Nie sądze tez aby była spalona jak ty to mówisz u naszego trenera. Na pewno w głębi duszy sie cieszy ze kolejna "jego" koszykarka rozwija skrzydła

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
-
tomaszek
elen pisze:Tomaszek zupełnie sie z toba nie zgadzam. Asia ma prawo robić co chce i nie może patrzeć na to co jej mówia lub radzą inni. Grała z AZS-ie dość długo. Jednak podjeła decyzję ze chce odejść. Choć cięzko sie z tym pogodzić to jej wybór i ma do tego pełne prawo. Nie sądze tez aby była spalona jak ty to mówisz u naszego trenera. Na pewno w głębi duszy sie cieszy ze kolejna "jego" koszykarka rozwija skrzydła
Mozliwe ze masz racje. W sumie nie mi to oceniac. Ale wydaje mi sie ze trener liczyl na Asie w przyszlym sezonie i chyba jednak troche go zawiodla tą nagła decyzja.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Wpisujcie tutaj informacje ktora zawodniczka przedluzyla kontrakt z klubem (informacje pewne a nie przypuszczalne lub prawdopodobne). Podobno wiekszosc zawodniczek zostanie 
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
-
tomaszek
Endrju pisze:Wpisujcie tutaj informacje ktora zawodniczka przedluzyla kontrakt z klubem (informacje pewne a nie przypuszczalne lub prawdopodobne). Podobno wiekszosc zawodniczek zostanie
Endrju chyba oszalałes pisząc tego posta
o co ci chodzi czlowieku po to chyba jest to forum zeby takie rzeczy pisac?? nie sadzisz
tomaszek pisze:Endrju pisze:Wpisujcie tutaj informacje ktora zawodniczka przedluzyla kontrakt z klubem (informacje pewne a nie przypuszczalne lub prawdopodobne). Podobno wiekszosc zawodniczek zostanie
Endrju chyba oszalałes pisząc tego posta![]()
Zaraz wpadnie na forum kolega K. znany jako cholinex i bedzie wpisywał swoje "newsy". A wtedy okaże się że połowa Wisły i Lotosu podpisała z nami kontrakty a Aska Zalesiak wcale nie jedzie do USA.
![]()
Jedno Serce Jedno Bicie AZS Na Całe Życie:D
Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”