Lindsay Taylor: z Torunia do Gorzowa?
ostatnia aktualizacja 2008-03-21 13:37
Toruńskim koszykarkom zostało osiem meczów do końca sezonu. Nawet jak wygrają wszystkie, to nie poprawią swojego miejsca. - Żałujemy bardzo, że nie gramy w play-off - mówi skrzydłowa Energi Emilia Tłumak.
W sezonie zasadniczym Ford Germaz Ekstraklasy katarzynki zajęły dziewiąte miejsce. Choć podopieczne Piotra Błajeta wywalczyły tyle samo punktów co siódma INEA AZS Poznań i ósmy ŁKS Łódź, to gorszy bilans w starciach z tymi drużynami spowodował, że torunianki zajęły dziewiątą lokatę i nie zagrają w play-off. - Same jesteśmy sobie winne. Nie liczyłam na korzystne wyniki w ostatniej kolejce, bo najlepiej jest liczyć na siebie. Porażki na własnym parkiecie z CCC Polkowice oraz z INEA AZS i ŁKS-em były niepotrzebne. Jak się później okazało bardzo kosztowne - powiedziała rozgrywająca Energi Beata Predehl.
Pięć najsłabszych zespołów utworzyło grupę walczącą o utrzymanie. Najgorsza ekipa nie zagra w przyszłym sezonie w Ford Germaz Ekstraklasie. Nawet jakby Energa przegrała wszystkie mecze, to nie grozi jej degradacja. - Naszym celem są zwycięstwa w ośmiu spotkaniach i potwierdzenie, że jesteśmy dobrą drużyną - stwierdziła toruńska rozgrywająca Justyna Zielińska.
- Starałyśmy się odrobić straty z początku rozgrywek, ale nam się nie udało. Bardzo żałujemy, że nie zagramy w play-off bo z każdym meczem naprawdę gramy coraz lepiej - powiedziała Tłumak.
Choć sezon 2007/2008 jeszcze się nie skończył, to działacze myślą już o kolejnych rozgrywkach. Aby skuteczniej walczyć w Ford Germaz Ekstraklasie włodarze klubu zamierzają wzmocnić drużynę. Jednak najpierw będą musieli zatrzymać najskuteczniejszą swoją zawodniczkę Lindsay Taylor. Amerykańska zawodniczka otrzymała bowiem ofertę od KSSSE AZS PWSZ i wczoraj pojechała na rozmowy do Gorzowa.
źródło gazeta.pl
Lindsay Taylor: z Torunia do Gorzowa? !!!!
Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
gazeta.pl, Gorzów Wlkp. napisał:
Myślą o przyszłości, ale nie o Taylor
Maciejewski ma w głowie nie tylko play-off, ale od dłuższego czasu myśli także o przyszłym sezonie. Swój skład marzeń trzyma jednak w głębokiej tajemnicy. Przed świętami w toruńskich mediach pojawiła się informacja, że na rozmowy do Gorzowa przyjechała jedna z najlepszych środkowych w tym sezonie w polskiej ekstraklasie Lindsay Taylor. - Z tego co wiem Lindsay była w naszym mieście, ale nie w klubie, a przyjechała na święta do naszych Amerykanek - sprostował nasz szkoleniowiec. - To jest na pewno wartościowy gracz, my jednak rozważamy zupełnie inne warianty.
Na pewno w przyszłym sezonie w barwach KSSSE AZS PWSZ nie zobaczymy Aleksandry Drzewińskiej. Klub rozwiązał z zawodniczką kontrakt za porozumieniem stron. Była gorzowska kapitan (nie gra od dłuższego czasu, bo spodziewa się dziecka) prawdopodobnie wróci do Poznania.
mysle ze temat skonczony
Myślą o przyszłości, ale nie o Taylor
Maciejewski ma w głowie nie tylko play-off, ale od dłuższego czasu myśli także o przyszłym sezonie. Swój skład marzeń trzyma jednak w głębokiej tajemnicy. Przed świętami w toruńskich mediach pojawiła się informacja, że na rozmowy do Gorzowa przyjechała jedna z najlepszych środkowych w tym sezonie w polskiej ekstraklasie Lindsay Taylor. - Z tego co wiem Lindsay była w naszym mieście, ale nie w klubie, a przyjechała na święta do naszych Amerykanek - sprostował nasz szkoleniowiec. - To jest na pewno wartościowy gracz, my jednak rozważamy zupełnie inne warianty.
Na pewno w przyszłym sezonie w barwach KSSSE AZS PWSZ nie zobaczymy Aleksandry Drzewińskiej. Klub rozwiązał z zawodniczką kontrakt za porozumieniem stron. Była gorzowska kapitan (nie gra od dłuższego czasu, bo spodziewa się dziecka) prawdopodobnie wróci do Poznania.
mysle ze temat skonczony
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”