przygotowania

Wiadomości z niższych lig

Moderator: Moderatorzy

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 20 września 2007, 13:05

gilus pisze:W dzisiejszym sparingu:

MKS Konin - Widzew Łódź 93:73

a mozesz podac choc sklad Widzewa?

Awatar użytkownika
gilus
Młodzik

Postautor: gilus » 20 września 2007, 20:19

jelo pisze:a mozesz podac choc sklad Widzewa?

Marcjanek - 16, Rychter - 2, Wintrowicz - 2, Błaszczyk - 0, Jędrzejewska - 1, Ewelina(?) - 3, Przybysz - 17, Wasikiewicz - 2, Pawlak - 21, Świderek - 0, Sobczyńska - 3, Hylewska - 5

Trochę mam niewyraźny protokół więc gdzieś zgubiłem 1 punkt :P Za wszelkie przekręcenia nazwisk przepraszam :)

Awatar użytkownika
miguelgazza
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: miguelgazza » 24 września 2007, 10:01

W dniu 23 września MKS-MOS KARKONOSZE rozegrał kolejne mecze sparingowe w ramach przygotowań do sezonu 1 Ligi Kobiet 2007/2008, który rozpocznie się 13 października meczem wyjazdowym z Orłem Polkowice (zaplecze drużyny ekstraklasy CCC Polkowice)
Pierwszy mecz Karkonosze rozegrały z WTK Ślęza Siechnice przegrywając 32:34 (8:6,8:8,5:15,11:5) natomiast w drugim spotkaniu kontrolnym koszykarki Karkonoszy pokonały MKS OSA Zgorzelec 55:50 (15:22,16:9,11:11,15:8 ), mecz Siechnice-Zgorzelec zakończył sie wynikiem 42:36 dla Ślęzy. Mecze były rozgrywane skróconym czasem 4x8 minut.
Punkty zawodniczek MKS-MOS KARKONOSZY w pierwszym i drugim meczu : Krawczyszyn-Samiec (2,8 ) Klementowska (1,1) Kowalczyk (11,12) Pawlukiewicz (6,8 ) Brzozowska (8,15) Foitzik (4,8 ) Kowiel (0,1) Sawicka (0,2) zagrały również Oses, Werłos, Dudek i Górniaczyk

Zdjęcia z meczy na Stronie http://www.mkskarkonosze.bnx.pl

Awatar użytkownika
gilus
Młodzik

Postautor: gilus » 24 września 2007, 10:03

Wyniki turnieju w Koninie:

MKS PWSZ Kon-Bet Konin - Widzew Łódź 77:56
Kadus Bydgoszcz - AZS PWSZ Gorzów Wlkp. 92:68
MKS PWSZ Kon-Bet Konin - AZS PWSZ Gorzów Wlkp. 86:67
Kadus Bydgoszcz - Widzew Łódź 107:89
AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - Widzew Łódź 72:101
MKS PWSZ Kon-Bet Konin - Kadus Bydgoszcz 50:73

Tabela końcowa:
1. Kadus Bydgoszcz
2. MKS PWSZ Kon-Bet Konin
3. Widzew Łódź
4. AZS PWSZ Gorzów Wlkp.

Awatar użytkownika
gilus
Młodzik

Postautor: gilus » 02 października 2007, 21:59

Zespół MKS PWSZ Kon-Bet Konin po sprowadzeniu dwóch zawodniczek (Hanna Steciuk i Beata Wierzbicka) postanowił także wzmocnić kadrę szkoleniową. Od dzisiaj trenerem konińskiego zespołu jest Grzegorz Szajek. Dotychczasowy trener, Grzegorz Zieliński, będzie jego asystentem.

Tombis

Postautor: Tombis » 05 października 2007, 23:12

PKM DUDA PWSZ LESZNO- Ślęza Siechnice 83:40 Pozdrawiam :)
Ślęza: Smektała 9 Hołtyn 9 Krauze 7 Borowiec 6, Sklepowicz 6 Zatorska 2 Gargasz 1.
Duda: Mieloszyńska 20 Krysiewicz 14 Soroczyńska 14, Żytomirska 11, Siwczak 9 Makowska 4.

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 08 października 2007, 22:51

W sumie dorwałem to dopiero teraz, bo nie sądziłem, że gdzieś coś takiego może się ukazać, ale nadrabiam zaległości plus małe sprostowanko. Chodzi rzecz jasna o turniej w Ostrowie. Głos ma trener zespołu z Bydgoszczy, Czesław Woźniak (zacytowałem jedynie interesujący mnie fragment)

"Ostatni mecz to zupełnie inna historia. Gospodarze zafundowali nam fatalne warunki zakwaterowania. Dziewczyny wstały całe obolałe, długo nie mogły się pozbierać. Do tego kibice w Ostrowie nie należą do kulturalnych, zaś swoje "trzy grosze" wtrącili sędziowie. W pierwszej kwarcie zagwizdali nam dziewięć, a Ostrovii jeden faul. Potem jednak dziewczyny grały swoje i skończyło się jak w poprzednich meczach, wysoką wygraną."
(Gazeta Pomorska)

Generalnie turniej bez historii, zwłaszcza jeśli chodzi o Kadus, ale nie sądziłem, że takie słowa mogą paść z ust trenera. Dlaczego? O tym poniżej:

O miejscu zakwaterowania trenerzy i drużyna wiedzieli dokładnie na długo przed rozpoczęciem turnieju. Wystarczyło powiedzieć, organizatorzy chętnie zarezerwowaliby jakiś hotel, śniadanie do łóżka i inne bajery. W koncu to kluby przyjezdne płaciły za nocleg i wyżywienie, tak więc problemu nie było żadnego.

Lecimy dalej - kibice w Ostrowie... tu się setnie uśmiałem, bo prawdę mówiąc tych było (niestety) jak na lekarstwo a podejrzewam, że sporą część publiczności stanowiły zawodniczki Widzewa i Karkonoszy, działacze klubowi i nasze koszykarki, byłe i obecne. Pytam zatem: w jaki sposób się ten rzekomy brak kultury objawiał? A jeśli takie coś miało miejsce, dlaczego informacja nie została od razu przekazana organizatorom?

Ale i na tym nie koniec. Nie wiem, czym faktycznie była spowodowana niemoc dziewczyn z Bydgoszczy w pierwszej połowie spotkania z Ostrovią, ale tłumaczenie swojej słabszej gry postawą sędziów, kibiców czy Bóg wie kogo jeszcze, to naprawdę mało zabawny żart. Taki zespół jak ten nie powinien mieć żadnych problemów z grającą trzecim garniturem (bez urazy dla naszych wspaniałych dziewczyn ;) ) Ostrovią ani przez pół minuty w tym meczu. Ale to są aspekty czysto teoretyczne, bo przez dwie kwarty na boisku było zupełnie coś innego. A może to wina naszych koszykarek? Może powinny klęknąć na parkiecie i oddać hołd Bydgoszczy, zamiast z nią rywalizować?

Nie jestem osobą, która lubi wdawać się w jakieś konflikty, ale nie można pozostać obojętnym na coś takiego. Nie chcę zresztą, by lokalni sympatycy koszykówki wyrabiali sobie opinię na podstawie tego typu informacji.

W każdym razie korzystając z okazji pozdrawiam pozostałe ekipy, szczególnie tą z Jeleniej Góry ;) Do zobaczenia wkrótce!
Obrazek

you're as good as your last performance

Gość

Postautor: Gość » 09 października 2007, 18:25

pytanie z mojej strony. to oficjalne stanowisko klubu ostrowia na temat prasowych doniesien? bo jezeli tak to trzeba bedzie sprawe inaczej zalatwic.

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 09 października 2007, 21:58

nie, to jest moje stanowisko - kibica i osoby, ktora działa na rzecz klubu i była świadkiem takich a nie innych wydarzeń, głównie na parkiecie i poza nim. informacje pozasportowe przekazuję zgodnie z tym, co jest mi wiadome. wszelkie oficjalne informacje (choć rozumiem, że chodzi tu głównie o czyjeś wypowiedzi) ukazują się na stronie Ostrovii, a to, co umieszczam tutaj, jest moim komentarzem do zaistniałej sytuacji. każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie - ja również. zresztą ta informacja jest pisana nie do końca w oficjalnym tonie, tak więc tym bardziej nie należy jej traktować jako głos z klubu.

bo jezeli tak to trzeba bedzie sprawe inaczej zalatwic.

co mam przez to rozumieć?
Obrazek

you're as good as your last performance

Wróć do „I/II liga”