Play-off przepisy?
Moderator: Moderatorzy
-
Tom
Play-off przepisy?
Czy ktoś może mi wytłumaczyć konkretnie na czym będzie polegał play-off i drużyny z jakich miejsc do niego awansują? Różnie o tym sie pisze w różnych miejscach. Z tego co wiem będą to pierwsze cztery zespoły.W tym momencie Poznań Toruń i Kraków(wyjątek w przepisach) nie mają już żadnych szans tak? Nawet tabele na forum różnią się trochę od tych np. na e-basket
Czy decydujące znaczenie mają mecze pomiędzy zespołami o tej samej ilości punktów czy różnica w koszach czy ilość zwycięstw?z góry dziękuje!
z tego co ja wiem to play-offy gra sie wedlug zasad takich jak zawsze.a mianowicie 1-8 w tym prypadku wisla na 8 miejscu i nie gra juz dalej a na 1 jelenia gora ktory ma wolny los i automatycznie awansuje do 2 etapu play-offow, nastepnie 2 z 7, 3-6 4-5 gra sie do 2 zwyciestw. pierwsze mecze rozgrywane u zespolow wyzej notowanych. w 2 etapie graja zespolu ktore zajma miesjca 1-4 i gra 1 z 4 , 2z3 do 3 zwyciest. a zespoly z miejsc 5-8 nie graja juz dalej. i ostatni 3 etap gra o wejscie do ekstra.
a co do tabeli i zespolow o takiej samej liczbie ptk. to najpierw decyduja zwyciestwa a pozniej rozncia w koszach.
a co do tabeli i zespolow o takiej samej liczbie ptk. to najpierw decyduja zwyciestwa a pozniej rozncia w koszach.