Nova Trading/Kania zawiedziona postawą Salskiej

Wiadomości z niższych lig

Moderator: Moderatorzy

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Nova Trading/Kania zawiedziona postawą Salskiej

Postautor: Hersi » 31 stycznia 2005, 19:39

Toruńskie koszykarki przegrały czwarty ligowy mecz z rzędu, ale jedyną zmianą w zespole może być rozwiązanie umowy z Katarzyną Salską. - Nie ma mowy o jakimkolwiek kryzysie - mówi trener Maciej Broczek.

Zespół już niedługo zacznie grac na miarę oczekiwań - zapowiada szkoleniowiec Nova Trading/Kani. W tym roku koszykarki z grodu Kopernika nie wygrały jeszcze meczu ligowego. Drużyna, która miała skutecznie walczyć o miejsce w ekstraklasię, przegrywa, choć w Krakowie zaprezentowała się z dobrej strony. - To zespół zdolny do walki o awans. Widziałam kilka zespołów grających w pierwszej lidze i uważam, ze to właśnie Nova Trading/Kania wywalczy awans - stwierdziła Dorota Gburczyk, zawodniczka Wisły, reprezentantka Polski.

Mimo czterech porażek z rzędu klub nie ma zamiaru dokonywać rewolucji kadrowej. Niepewna jest jedynie przyszłość Katarzyny Salskiej. Skrzydłowa Nova Trading/Kani po dwóch nieudanych występach, w Krakowie już nie wystąpiła. Jej pozycja w zespole jest zagrożona. Spodziewaliśmy się po niej dużo więcej. Jeśli nie poprawi znacznie swojej gry będziemy zmuszeni odesłać ją do domu - stwierdził Broczek. Przed zespołem Nova Trading/ Kania niemal dwa tygodnie na odpowiednie przygotowanie do kolejnego pojedynku z SMS Warszawa. Planowane jest w tym czasie rozegranie sparingu z zespołem z Bydgoszczy.

Filip Łazowy Gazeta Wyborcza

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Re: Nova Trading/Kania zawiedziona postawą Salskiej

Postautor: kyS » 31 stycznia 2005, 19:58

Hersi pisze:Zespół już niedługo zacznie grac na miarę oczekiwań - zapowiada szkoleniowiec Nova Trading/Kani.

No oby :!: :wink:
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Wróć do „I/II liga”