Żaneta Karwat, była zawodniczka AZS, ma wzmocnić w najważniejszej części sezonu zespół Nova Trading/Kani.
Wszystko rozstrzygnie się do końca tego tygodnia - mówi szkoleniowiec Maciej Broczek. Działacze już od kilku tygodni prowadzą rozmowy z wychowanką AZS. Wysoka, bo mierząca 186 cm wzrostu koszykarka przed kilkoma laty reprezentowała barwy Zapoleksu Toruń. Później grała we francuskim zespole Montereaux i polskiej ekstraklasie w barwach Cukierków Odry Brzeg. Angaż Karwat pozwoliłby rozwiązać problem torunianek z grą pod koszami. Broczek ma obecnie do dyspozycji tylko dwie środkowe - Patrycję Czajkowską oraz Agnieszkę Saidowską. Rzadko na parkiecie pojawia się Martyna Hołownia. - Wszystko jest zgodne z regulaminem, ponieważ zgłosiliśmy ją do gry w tym sezonie. Jednak otrzymała propozycję pracy we Francji i wolała wyjechać z kraju. Na razie trudno mi jest powiedzieć, czy pomoże nam w rywalizacji w play-off. Najpóźniej w niedzielę powinniśmy być już pewni, czy znajdzie się w składzie zespołu - stwierdził Broczek.
Za niespełna dwa tygodnie torunianki rozpoczynają walkę o wejście do ekstraklasy. Pierwszymi rywalkami Nova Trading/Kani będą koszykarski Unii Swarzędz.
fł Gazeta Wyborcza
Nova Trading/Kania czeka na decyzję Karwat
Moderator: Moderatorzy
- MirU <poznań>
- Kadet
- Kontaktowanie:
Yo
MARAS pisze:Unia wygra ten pojedynek z palcem w uchu
No Maras wyluzuj.W tej lidze to nic nie wiadomo. Szanujemy zespół z Torunia i niczego nie jesteśmy pewni. Liczymy na nasze dziewczyny, ale zdajemy sobie sprawę, że Kania już raz nas ograła w Swarzędzu, a teraz jeszcze się wzmacnia, więc wszystko się okaże...
Pozdrawiam.
Nowy adres - http://www.unia.swarzedz.pl
-
Gość
basket fan
Dario 100% racja. Szkoda,że z Toruniem spotykamy sie już w 1 rundzie play-off, ponieważ mamy wielki szacunek do tej drużyny i ich wspaniałych kibiców,a nasze mecze trzymały w napięciu do samego końca i o wyniku decydowała końcówka meczu.
- camilloss
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
Od pewnego czasu obserwuje poczynania tej drużyny i będę trzymał kciuki za sobotni mecz w Swarzędzu.
Tylko małe pytanie: czy w Toruniu jest zorganizowana grupa kibiców Nova Trading/Kani ? Jeżleli tak to z chęcią wkręcę się do kibicowania.
Nie mogę również znaleźć oficjalnej strony zespołu. Jeżeli ktoś ma link to niech tu zostawi.
pozdrawiam
Tylko małe pytanie: czy w Toruniu jest zorganizowana grupa kibiców Nova Trading/Kani ? Jeżleli tak to z chęcią wkręcę się do kibicowania.
Nie mogę również znaleźć oficjalnej strony zespołu. Jeżeli ktoś ma link to niech tu zostawi.
pozdrawiam
toronto power
Yo
O ile dobrze wiem to Kania nie ma swojej strony.
A co do kibiców to nie wiem czy są zorganizowani, w każdym razie w 1 rundzie przyjechało do Swarzędza kilku z dużym bębnem i pomogli Toruniankom wygrać :].
A co do kibiców to nie wiem czy są zorganizowani, w każdym razie w 1 rundzie przyjechało do Swarzędza kilku z dużym bębnem i pomogli Toruniankom wygrać :].
Nowy adres - http://www.unia.swarzedz.pl