II runda play-off (2 mecze)

Wiadomości z niższych lig

Moderator: Moderatorzy

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

II runda play-off (2 mecze)

Postautor: Hersi » 20 kwietnia 2005, 17:19

Po 1 kw: Unia-Probasket Swarzędz - SMS Łomianki 25:21

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 20 kwietnia 2005, 17:39

Po 2 kw: Unia-Probasket Swarzędz - SMS Łomianki 37:32 (25:21, 12:11)

Awatar użytkownika
pink panter
Amator

Postautor: pink panter » 20 kwietnia 2005, 18:14

jaki wynik???

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 20 kwietnia 2005, 18:26

Po 3 kw: Unia-Probasket Swarzędz - SMS Łomianki 51:48 (25:21, 12:11, 14:16)

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 20 kwietnia 2005, 18:29

Koniec: Unia-Probasket Swarzędz - SMS Łomianki 66:57 (25:21, 12:11, 14:16, 15:9)

Stan: 1:1

Awatar użytkownika
DaRiO
Młodzik
Kontaktowanie:

Yo

Postautor: DaRiO » 20 kwietnia 2005, 20:32

Udało się...Było gorąco... Teraz liczymy na sukces w Łomiankach...

Zawitał do nas dzisiaj Mario. Miło było poznać :].

Dzięki dla AZSu Poznań za pomoc.

Pozdrawiam.

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 20 kwietnia 2005, 21:10

Duda PWSZ Gąsior Leszno - AZS KK Jelenia Góra 57:64
Stan: 0-2 Awans: AZS Jelenia Góra

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 20 kwietnia 2005, 21:16

dzieki za emocje w Swarrzedkiej hali, bylo goraca :D

pozdrowienia dla Mario- milo bylo poznac!!!

oraz dla innych forumowiczow ktorych kilkoro bylo na tym spotkaniu, sam wypatrzylem chyba admina....
reloaded :]

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 20 kwietnia 2005, 23:19

:) Masz dobre oko ... ;) hehe... co prawda niestety szybko musiałem się zmywać, więc nie było okazji pogadać (zapraszam na Promienistą od piątku;) ). Tak swoją drogą muszę przyznać, że podobał mi się doping! Jak widać zaniechanie używania bębnów może przynieść więcej pożytku niż się wydaje. Całkiem ciekawie udało się również "wkomponować" wyśmiewane przez wielu "klapeczki". No ale przede wszystkim bardzo dobry skutek przynosiło użycie własnych gardeł. Macie Mytek naprawdę dobre wzory, tylko korzystać! No i ciekawie wypadnie zapewne "pojedynek" na trybunach w meczach Swarzędz - Olimpia w przyszłym sezonie (o ile Unia nie awansuje oczywiście). W końcu nie będzie u nas jednostronnie pod względem dopingu... hehe

Pozdrawiam Burego, którego w końcu udało mi się poznać ;) Do zobaczenia na Promienistej!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 20 kwietnia 2005, 23:50

Wróciłem. Wypad do Swarzędza udany. Myślę, że mój współkompan Steve_bramkarz potwierdzi. Troszkę mieliśmy problem z trafieniem do Swarzędza, ale się udało. Świetny doping fanów Unii - super! Miło było poznać Cie Dario. Powodzenia w walce o ekstraklasę. Dobre wsparcie chłopaków z AZSu Poznań - pozdrowienia dla Mytka, również miło było poznać! Mecz miał dziwny przebieg. Najpierw pewna gra Unii, w trzeciej kwarcie koncert Ani Pietrzak (respect) i kiedy wydawało się, że SMS jest na fali nastąpiła seria błędów. Tę złą passę udało przełamać się miejscowym i potem już tylko dokończyły dzieła. Dziewczyny z Łomianek dzisiaj zawiodły w skuteczności rzutów z dystansu - ten mecz był spokojnie do wygrania. Cóż taki sport - powodzenia w Łomiankach.

Seba miło było Cie widzieć, szkoda, że tak krótko - i nie zdążyliśmy się sprzeciwić sobie jak zwykle co do SMSu, ale co wisi nie utonie. PS. Lecia pozdrowiona.

Pozdrówki dla Jupki, Ewci, Strusia, Ani, Leci, Marty, Gaji, Basi, Płazika i reszty. Miło było Was zobaczyć dziewczyny.
..you got to lose, to know how to win..

Awatar użytkownika
steve_bramkarz
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: steve_bramkarz » 21 kwietnia 2005, 08:25

Jasne Mario, że potwierdzam. Wyjazd super, mecz fajny, doping kibicow wspaniały :)!! I dziewczyny też fajne. Warto było jechać. Pozdro dla wszystkich kibiców z Swarzędzia! Powodzenia w Łomiankach, ja jednak stawiam na dziewczyny z SMS.
...w.w.j.d.?...

Awatar użytkownika
DaRiO
Młodzik
Kontaktowanie:

Yo

Postautor: DaRiO » 21 kwietnia 2005, 10:32

Dzięki chłopaki za słowa pochwały :]. Staramy się jak możemy. Nie używanie bębna nie było celowe, tylko po prostu nie mamy aktualnie żadnego sprawnego :].

Seba muszę kiedyś wpaść na Promienistą bo o Waszym dopingu słyszałem wiele pozytywnych opinii.

Dzięki wszystkim za "odwiedziny".

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 21 kwietnia 2005, 11:51

Dario - to postarajcie się, żeby te bębny pozostały zepsute ;) :D No przynajmniej tak długo, jak na sali nikt Was nie próbuje "zabębnić". Teraz przynajmniej było dość dokładnie słychać co i jak śpiewacie - a przecież nie chodzi o to, żeby było jak najgłośniej (bo to działa naogół tak samo negatywnie na oba zespoły), ale żeby "Wasze" czuły się u siebie ;) A co do nas - odwiedziliśmy Was bodajże w 2002 roku na naszym meczu w pierwszej lidze (w sezonie, w którym Olimpia awansowała do ekstraklasy). Z tego co pamiętam od nas było wtedy około 25 osób...

Pozdrawiam i zapraszam na Promienistą... jutro gramy o 18,15 :) hehe

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 21 kwietnia 2005, 12:06

Seba pisze: a przecież nie chodzi o to, żeby było jak najgłośniej (bo to działa naogół tak samo negatywnie na oba zespoły), ale żeby "Wasze" czuły się u siebie ;)
są metody koszykarskiego dopingowania "hałasem" - to da się zrobić i to działa - a właściwie można wtedy mówić o anty dopingu. Każda dyscyplina ma pewne specyficzne sposoby kibicowania (najbardziej specyficzne np. pływanie, ale choćby i siatkówka (1,2,3!; ostatni!, śpiewy tylko między zagrywkami)) - w koszu hałasu można używać podczas obrony swoich - wycie, gwizd itp. deprymują rywalki przy rozgrywaniu ataku - nie słychać okrzyków koleżanek z boiska, trenera, - taka forma działa jednak tylko przy naprawdę pełnej hali i kiedy robią to wszyscy. Jak 15-20 osób tylko w jednym miejscu drze ryja - to jest wtedy lipa i wtedy o takiej formie należy zapomnieć.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 21 kwietnia 2005, 12:24

Simon - ja wiem, że hałas to podstawa ;) Mówię o tym, że po prostu dążenie do tego, żeby przez calutki mecz było jak najgłośniej (w czym bębny są najlepsze) nie ma sensu. Malutki przykład - mecz dwóch AZSów... obie ekipy bębnią... praktycznie bez przerwy... obie przy tym krzyczą (czego praktycznie nie szło zrozumieć).. krzyczą tak na marginesie AZS ;) To ma sens, jesli kibice gości w mniejszej liczbie przyjechali wyrównać przewagę własnego parkietu i poprzez użycie bębnów po prostu zagłuszają gospodarzy (doping.. a raczej "doping" zlewa się w jedną, głosną kanonadę bębnienia.. bez pzrerwy... i bez sensu). Sam zresztą widziałem jak zawodniczki łapały się za głowę, zatykały uszy... i to zawodniczki obu zespołów. Moim zdaniem wtedy koszykarka nie czuje się u siebie - i w czasie ataku, i gdy jest w obronie słyszy tylko ten "bębniący" hałas. A bęben nie powie jej, że trzyma jej stronę, nie krzyknie do niej "ręce", nie będzie buczał przy ataku rywalek... O tym, że kompletnie nie da się wtedy stopniować głośności dopingu już nie wspomnę - to taki szczegół techniczny związany ze sposobem dopingowania (my np staramy się w pewnych momentach zwiększyć obroty, by jeszcze bardziej zmotywować zawodniczki).

Simon - nie zgodzę się kompletnie, że "Jak 15-20 osób tylko w jednym miejscu drze ryja - to jest wtedy lipa ..." ... odnosnie deprymowania :) Fakt może, że w warunkach pełnych sal ekstraklasy (hmmm.. jeśli takie jeszcze są) taka liczba nie rzuca na kolana, ale zapewniam Cię, że na większości sal na których w ostatnich 9 latach bylismy, nawet doping w 5 osób działa ;) No fakt, że siła wytrenowanych głosów jest spora i robi wrażenie, ale jednak moim zdaniem grunt to przemyślane działanie :)

Wracając do bębnów - naprawdę wczoraj w Swarzędzu spotkało mnie pozytywne zaskoczenie, bo sposób kibicowania nie dosyć, że skuteczny, to we wielu elementach przypominał trochę zapomniane wzorce z lat 90-tych, kiedy to na większości sal było naprawdę gorąco. Może jedynie zabrakło tego "przeszkadzania" rywalkom, o którym piszesz przy okazji, gdy własny zespół stara się wybronić. Tego buczenia i wydawania różnego rodzaju innych deprymujących odgłosów paszczą, może momentami trochę za mały kontakt z własnym zespołem trybun - dostosowywania dopingu do wydarzeń na boisku... ale to tylko malutkie "ale", bo naprawdę mimo braku bębnów, a może własnie dzieki temu, było bardzo dobrze!

Simon - tak szczerze zastanawiam się, czy miałbyś takie samo zdanie, gdyby na salę ŁKSu przybyło 5 osób z trzema bębnami, których by BEZ NAJMNIEJSZEJ PRZERWY używali ;) Jaki wtedy wybór mieliby Wasi kibice? Bębnienie... ? ;) :) Lekka paranoja...

Pozdrowionka!

Wróć do „I/II liga”