Poznać Davida Beckhama- Magdalena Parysek :)

Wiadomości z niższych lig

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Poznać Davida Beckhama- Magdalena Parysek :)

Postautor: mati » 14 lutego 2006, 07:38

Prezentujemy wywiad z Magdaleną Parysek, 17 letnią koszykarką Ostrovii, która dostała szansę zaprezentowania się na parkietach 1 ligi. Popularna "Madziara" jest jedną z wyróżniających się juniorek w ekipie Jana Perkiewicza. Zapraszamy do lektury.

Jak zaczęła się Twoja przygoda z koszykówką?
Koszykówkę zaczęłam uprawiać w trzeciej klasie szkoły podstawowej w swoim rodzinnym Jarocinie, tak to się właśnie zaczęło. Moimi pierwszymi trenerami, którzy do teraz mnie dopingują byli Aleksandra Ostojska i Sebastian Kurzawa.

No właśnie pochodzisz z Jarocina- opowiedz kibicom Ostrovi, jak to się stało, że znalazłaś się właśnie w Ostrowie?
Razem z drużyną z Jarocina przyjechałyśmy do Ostrowa na mistrzostwa rejonowe. Na tym turnieju wypatrzył mnie trener Zdzisław Machowski. Zaproponował mi żebym rozpoczęła gimnazjum właśnie w Ostrowie. Razem z zespołem Kasprowiczanki pojechałam na obóz. Tak właśnie się tutaj znalazłam.
Chciałam powiedzieć, że podjęciu decyzji bardzo pomogli mi trenerzy z Jarocina oraz rodzice. Jestem im za to bardzo, bardzo wdzięczna!

Jesteś jedną z juniorek, która ma szansę prezentowania się kibicom na parkietach 1 ligi. Jak czujesz się wychodząc na parkiet, grając przeciwko dużo bardziej doświadczonym koszykarkom?
Czuję naprawdę dużą tremę, spoczywa na mnie ogromna odpowiedzialność. Wychodząc na parkiet jednak staram się dać z siebie wszystko.

To, że próbujesz dać z siebie wszystko było szczególnie widoczne podczas meczu w Swarzędzu. Marta Błaszczyk zeszła z parkietu za 5 fauli, musiałaś wyjść, zagrać i chyba udowodniłaś trenerowi, ze powinien na Ciebie stawiać?
Przyznaję, że był to jeden z lepszych meczy w moim wykonaniu. Myślę jednak, że Marta Błaszczyk jest dużo lepszą zawodniczką ode mnie. Żebym jej dorównała, dostawała więcej szans na zaprezentowanie się muszę jeszcze dużo popracować, może kiedyś?

Jak możesz ocenić sezon zasadniczy w wykonaniu zespołu?
Początek sezonu miałyśmy dobry, później niestety przyszedł kryzys. Nastąpiła również zmiana na stanowisku pierwszego trenera, było trochę zamieszania. Myślę, że tak w 100% ten kryzys, który niewątpliwie był przełamałyśmy w Swarzędzu. Po dwóch kwartach byłyśmy bardzo załamane, jednak jak się okazało wiara czyni cuda. Wraz z trenerem Janem Perkiewiczem, który powiedział nam w szatni parę słów, goniłyśmy i pokazałyśmy, że możemy wygrywać. Wypełniłyśmy plan, jaki założony był na nas przez zarządu klubu- wywalczyłyśmy miejsce w pierwszej czwórce po sezonie zasadniczym, myślę, że trzeba być z tego zadowolonym.

Teraz przejdźmy do play-off... już na początek Osa Zgorzelec- jak oceniasz szansę zespołu w tym pojedynku?
Myślę, że mamy duże szanse. Grałyśmy z zespołem Osy podczas turnieju w Ostrowie. Mecz był bardzo wyrównany. Myślę jednak, że to zupełnie inna faza sezonu. Wówczas były to mecze kontrolne, sprawdzaliśmy, na jakim etapie jesteśmy. Wydaje mi się, że wyjdziemy zwycięsko z tego starcia. Razem z trenerem włożyłyśmy naprawdę dużo pracy. Zrobimy wszystko, żeby nie zawieść oczekiwań kibiców.

Na koniec miłego wywiadu. Czego mogę życzyć Magdalenie Parysek w tej najbliższej i dalszej przyszłości?
Bardzo chciałabym dalej rozwijać się i osiągać sukcesy w koszykówce. Poza sukcesami w koszykówce mam jeszcze jedno wielkie marzenie- chciałabym spotkać i poznać mojego idola Davida Beckhama.

Magdalena Parysek
Data urodzenia: 27.10.1989
Pseudonim boiskowy: Madziara, Henryk
Pozycja: center
Wzrost: 183cm
Motto życiowe: "Robić to, co inni uważają za niemożliwe"

Obrazek
Młoda koszykarka Ostrovii Magdalena Parysek, bardzo chciałaby poznać osobiście swojego idola- Davida Beckhama

www.ostrovia.pl

Obrazek
Tutaj wkleiłem fotkę zawodniczki na forum- podczas meczu wyjazdowego w Gorzowie :)

Awatar użytkownika
gilus
Młodzik

Postautor: gilus » 14 lutego 2006, 11:57

mati to ta laska co spotkaliśmy ją w Ostrowie na ulicy przed meczem Ostrów-Konin? :P

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 14 lutego 2006, 12:52

gilus pisze:mati to ta laska co spotkaliśmy ją w Ostrowie na ulicy przed meczem Ostrów-Konin? :P

tak dokładnie, to jest ta sama co koło hali była ;)

Wróć do „I/II liga”