MISS BASKET 2006 - wątek dyskusyjny... czyli rozmowy w toku
Moderatorzy: rzymi, MARIO, Kuba, elen
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Wiesz........ myslałem nad takim rozwiązaniem
Jednak uznałem że taki system głosowania mógłby spowodować wiele nieporozumień a wręcz oskarżeń o sfałszowanie wyników itp.
Owszem, obecny system stwarza możliwość wyczekania, policzenia i oddania odpowiedniego głosu ale przynajmniej jest wszystko jawne i praktycznie nie istnieje możliwość, by ktoś mógł stwierdzić że "prowadzący zabawę" albo jakieś inne "grupy trzymające władzę" sfałszowały wynik wyborów.
Jednak uznałem że taki system głosowania mógłby spowodować wiele nieporozumień a wręcz oskarżeń o sfałszowanie wyników itp.
Owszem, obecny system stwarza możliwość wyczekania, policzenia i oddania odpowiedniego głosu ale przynajmniej jest wszystko jawne i praktycznie nie istnieje możliwość, by ktoś mógł stwierdzić że "prowadzący zabawę" albo jakieś inne "grupy trzymające władzę" sfałszowały wynik wyborów.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

a moze wysylac glosy do prowadzacego, ktory po ogloszeniu wynikow podalby kto na kogo glosowal - takie odtajnienie glosow, zeby uniknac oskarzen o falszowanie? wtedy ten, kto by chcial, moglby potwierdzic, ze rzeczywiscie tak glosowal i kazdy niedowiarek moglby policzyc, czy rzeczywiscie glosy sie zgadzaja?
pix pisze:a moze wysylac glosy do prowadzacego, ktory po ogloszeniu wynikow podalby kto na kogo glosowal - takie odtajnienie glosow, zeby uniknac oskarzen o falszowanie? wtedy ten, kto by chcial, moglby potwierdzic, ze rzeczywiscie tak glosowal i kazdy niedowiarek moglby policzyc, czy rzeczywiscie glosy sie zgadzaja?
To chyba rozwiazuje podejrzenia o falszowanie?
słuchajcie - cokolwiek by nie wymyśleć, to po pierwsze wszelkie dyskusje nad kształtem zabawy proponuję zostawić do momentu zakończenia rywalizacji (bowiem tym razem i tak już nic nie zmienimy) - a wtedy w wątku podsumowywującym sobie poproponujemy rozwiązania na przyszły rok. Po drugie - wyczekiwanie mieści się w ramach terminu i w sumie to indywidualna sprawa kto na kogo i kiedy głosuje. Ja np. wyczekuję...
. Pewnie, można na prv. - ale cała atmosfera "siądzie"...
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
pix pisze:a moze wysylac glosy do prowadzacego, ktory po ogloszeniu wynikow podalby kto na kogo glosowal - takie odtajnienie glosow, zeby uniknac oskarzen o falszowanie? wtedy ten, kto by chcial, moglby potwierdzic, ze rzeczywiscie tak glosowal i kazdy niedowiarek moglby policzyc, czy rzeczywiscie glosy sie zgadzaja?
Pewnie że tak. Ale równie dobrze, "ktoś" strasznie rozczarowany że nie wygrała jego kandydatka, mógłby wszem i wobec oświadczyć że on głosował inaczej niż w odtajnionym głosie
Oczywiście to tylko hipoteza
Co do tego co napisał Simon. Hmm.... mi się wydaje, że gdyby akurat głosowanie było tajne, to podniosłoby to atmosferę
Ale racja, o systemie głosowania będziemy radzić później, teraz juz nic się nie zmieni. Mi np. zaświtała taka myśl, że można taki sposób głosowania przetestować podczas wyborów o "diamentową koronę" , które być może odbęda się za pół roku albo tuż przed kolejną edycją MISS BASKET 2007.

- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Informuję i przypominam że głosowanie na MISS BASKET 2006 kończy się dziś o północy!!!!!
Gorąco zachęcam aby Ci którzy nie oddali jeszcze swojego głosu (a spełniają wymogi regulaminowe
) uczynili to właśnie dziś!!! Pamiętajcie, to od Was zależy która z kandydatek zwycięży w naszym forumowym plebiscycie
Gorąco zachęcam aby Ci którzy nie oddali jeszcze swojego głosu (a spełniają wymogi regulaminowe