MISS BASKET 2006 - wątek dyskusyjny... czyli rozmowy w toku

Wybierz najpiękniejszą koszykarkę grającą na polskich parkietach

Moderatorzy: rzymi, MARIO, Kuba, elen

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 28 listopada 2006, 16:19

Zgodzam sie z Pietrocem, wyłonic Miss 06/07 a poźniej zrobic "Finał Finałów" taki jakby osobny konkurs
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 28 listopada 2006, 17:20

To nie jest kwestia zakazu dla tych dwóch koszykarek. Ja bym traktował je raczej jako Królowe, które wygrały już swoje wybory a teraz podobnie jak to bywa w konkursach tego typu są jego ozdobą ale ustępują miejsca nowym młodym zawodniczkom. Zobaczycie jakie emocje będą gdy nie będzie żadnych faworytek
Obrazek
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 28 listopada 2006, 18:33

simon pisze: Pewnie, że chętnie pomogę - przy tym że o wskazanie (oraz zgłoszenia chętnych do niego) drugiego oficjalnego współprowadzącego plebiscyt proszę szacownego przewodniczącego jury - Szymona. Myślę, że koneserów kobiecego piękna nie brakuje na forum - gorzej nieco może być z aktywnością i zaangażowaniem - mam nadzieję jednak że dobrzy kandydaci bez problemu się znajdą.

Jeśli nikt nie ma nic przeciwko temu, to ja chętnie mogę razem z Szymonem i Simonem czuwać nad wyborami w tym sezonie ...

Sid
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Sid » 28 listopada 2006, 18:35

Też chętnie pomoge :]
Ryan Coleman <3

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 29 listopada 2006, 00:09

pietroc pisze:a moze zrobic miss basket 06/07, w ktorym nie beda braly udzialu Szott i Perlinska.

natomiast po nim, dodatkowa runda, z udzialem "wielkiej trojki", czyli zwyciezczyn 3 konkursow, taka druga tura :)

Mniej więcej podobny pomysł przyszedł mi do głowy w pracy.
Ja widziałbym to tak.
Stworzyło by się nowy (zamknięty!!!) temat pod nazwą np: "Hall of Queen" do którego wpisywałoby się koszykarki które zdobyły tytuły Miss w poszczególnych latach (oczywiście z ilustracją w postaci fotki :wink: ). Zawodniczki te nie brałyby udziału w wyborach Miss, ale od tego roku gdy dołączy do nich trzecia Królowa, rozpoczęłyby rywalizację we własnym Królewskim gronie o np. "Diamentową Koronę". Wybory te odbywałyby się co roku tak jak konkurs Miss Basket.
Co Wy na to :?: :?: :?:

Jeśłi chodzi o regulamin to mam już pewien zarys, jednak jego kształt w znacznej mierze zależy od tego czy będziemy robić Prawybory. Dlatego ponawiam moje wcześniejsze pytanie:
ROBIMY PRAWYBORY :?: :?: :?: :?:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 29 listopada 2006, 00:11

Hall of Queen fajny pomysł, natomiast co do diamentowej korony...hmmm, troche za malo na razie kandydatek, poza tym jak zaraz zrobimy wybory diamentowe to zawodniczka ktora wygra obecna edycje "normalnych" wyborow a np przegra zaraz walke o diamentową bedzie bardziej przegrana niż wygrana...
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 29 listopada 2006, 08:54

Szymon pisze:ROBIMY PRAWYBORY :?: :?: :?: :?:

Moim zdaniem powinny byc.Tak,zeby z kazdego klubu byla tylko 1 kandydatka :wink: :roll: A co do ostatecznej ilosci nazwisk w konkursie glownym-to trzeba pomyslec .Wszak sa koszykarki z ekstraklasy i nizszych lig :wink: :roll:
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 29 listopada 2006, 09:55

A dlaczego jedna kandydatka z 1 klubu? to są wybory miss a nie rywalizacja klubów, który ma najładniejszą laskę... Wręcz przeciwnie powiem - nie mieszajmy spraw "klubowych" w ocenę urody dziewcząt i delektowanie się nią - nie głosujmy na "swoje" - raczej bliżej nam do zasady zakazu takiego głosowania - niż ograniczania ilości kandydatek.

APELUJĘ już zawczasu - o jak najwcześniejsze wyłączenie "KLUCZA KLUBOWEGO" w tych wyborach.

Regóły zabawy są znane od dawna - jeden promotor - jedna kandydatka - i tyle zasad - jeślibyś Pamela po prostu najszybciej zaproponowałą kandydaturę np. Szopena z Brzegu - to co? miłośnicy urody Gosi Babickiej mieliby mieć zamkniętą drogę do wyborów?

KONIEC RADOSNEJ TWÓRCZOŚCI - regulamin jest znany (nie ma co także pisać o kandydatkach z niższych lig - bowiem zaledwie średnio uważne śledzenie forum pozwala łatwo wyciągnąć wnioski - iż nic nie stoi na przeszkodzie do promowania takowych - powiem więcej, z niemałym sukcesem coś takiego już dawno miało miejsce).

Dyskutowane są jedynie niewielkie zawiłości regulaminowe - i tylko te, o konsultacje których prosi Szymon (czyt. organizatorzy zabawy).
................................................................................................
Co do prawyborów - Szymon, tutaj też nie ma co kombinować... Tak jak przed rokiem, mamy ustaloną liczbę kandydatek do MISS i o ile ilość zgłoszonych kandydatek przekroczy limit - robimy prawybory. Zresztą dobrej zabawy nigdy dosyć - może być tak, że 1 promotor to 1 kandydatka do wyborów i max 1 do prawyborów, z których dołączą do konkursu głównego max3 np. Myślę, że ogólnie to pora zaczynać.
Ps.Odpowiedz na prv

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 29 listopada 2006, 10:02

Simon,a co za problem jak np.sa 3-4 kandydatki z 1 klubu,niech kibice danego zespolu wybiora 1 -najsilniejsza :wink: - i wystawia do konkursu glownego...A zasady sa po to,zeby je zminiac :P Trzeba podnosic poziom konkursu,nie :P Poza tym im wiecej roznych pomyslow -tym pozniej mozna ewentualnie z nich skorzystac,urozmaicic,itp
Antychryst powrócił ;)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 29 listopada 2006, 10:09

A dlaczego niby kibice TEGO WŁAŚNIE zespołu mają mi wybrać na kogo mogę (a na kogo nie mogę) głosować? powtarzam - zapomnij kurteczka o tych klubach... - wiem, że to trudne bo trzebaby najpierw zdjąć klapki z oczu - ale "próba nie strzelba" a nuż się uda...

Wyobraź sobie, że taki wybór właśnie jest dokonywany przez kibiców - ale nie jednego klubu tylko wszystkich (kibice kk) - w otwartym głosowaniu po prostu.

Czy napradę uroda (być może) przyszłej MISS i najładniejszej dziewczyny w lidze ma zostać niedoceniona wyłącznie z tego powodu, że w jej (jakimśtam przykładowych) klubie akurat 6 kibiców/internautów/kkforumowiczów - jej nie lubi?

Ps.To co piszę to nie jest dyskusja na temat regulaminu (bo ten jak pisałem wcześniej jest niedyskutowalny - zwłaszcza w tej materii) tylko prywatna walka simona o "światło" dla naszej kochanej, forumowej Pameli...

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 29 listopada 2006, 10:17

simon pisze:prywatna walka simona o "światło" dla naszej kochanej, forumowej Pameli...

:shock: :shock: :shock: :shock: To zes mnie teraz powalil :lol: :lol: Zjeb sie z krzesla :lol: :lol: :lol: :lol: Wodzu prowadz :wink: :lol: Przyznam,ze poprawiles mi humor :lol: Smiac z siebie tez trza umiec :wink: :wink: :wink: :lol:

PS>Zeby nie bylo-> jestem kochana :mrgreen:

A z koncepcji odnosnie miss-ek sie wylanczam.Robta chlopy co chceta :wink:
Antychryst powrócił ;)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 29 listopada 2006, 10:21

Pamela - nie używaj wulgaryzmów - bo forum być może czytają także kobiety...

:wink: :wink: :wink: (mówię oczywiście o utartym pojęciu wrażliwości) :wink: :lol:

Ps.Siedzę w fotelu - nie mam szans (chyba, że trzęsienie ziemi) - a w razie organizacji "wewnętrznych" wyborów bądź pewna, że masz we mnie oddanego promotora (chyba, że jakiś inny... z innego mista mnie uprzedzi...) :wink:

Z zabawy się absolutnie nie wyłączaj - Twoje zdanie będzie dla mnie zawsze bardzo cenne - w kwestii zasad jednak nie możemy sobie pozwalić na otwieranie szerszej dyskusji - bowiem i stare zasady wydają się dobre i sprawdziły się już poza tym specjalnie nie ma na to czasu.

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 29 listopada 2006, 10:43

simon pisze:- a w razie organizacji "wewnętrznych" wyborów bądź pewna, że masz we mnie oddanego promotora

A po co wybory miss forum? Od razu przyznajcie mi 1.miejsce :mrgreen: Nikt inny nie zasluguje na nie bardziej niz ja :mrgreen: Nie ma to jak skromnosc :wink: :lol: Ale promotor dla wiekszego lansu sie przyda :wink: :wink:
Antychryst powrócił ;)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 29 listopada 2006, 10:47

Istotnie - masz wiele pozytywnych cech - jedną z głównych jest skromność... - to zupełnie jak ja. Zresztą co tu nie gadać - taka kandydatka to pół... no powiedzmy 30% sukcesu - ale z takim promotorem to już "pewniak"... :wink: :wink: :lol:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 29 listopada 2006, 11:58

Zamieściłem własnie wersję regulaminu. Zapoznajcie się i czekam na opinię.

Simon, myślę że czas zamknąć to podforum dla gości!!!
Wstęp tylko dla zarejestrowanych!!!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Wróć do „Miss Basket”