Olimpia Poznań - MUKS Poznań 67:53!!!
Moderatorzy: sawa_JGora, Platini, ludzik76, Moderatorzy
MARAS pisze:Seba napisz coś o Jagodzie Malendowicz! Bo ona przeszła z MUKSu do AZSu!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
Shrek pisze:Mam nadzieje że Olimpia w tym roku zdobędzie upragnionego mistrza.Pozdrowienia
Wiesz... olać mistrza - najważniejsze, to za rok wystąpić w pierwszej lidze! Mistrzostwo Polski (tak kadetek, jak i juniorek) już bywało i nic nie zmieniło, wiem, że się powtarzam, ale naprawdę żal będzie tej ogromnej pracy wielu ludzi (zwłaszcza koszykarek i trenerów), jeśli ma je czekać za rok koniec przygody z basketem czy grzanie ławy w jakimś przykładowym AZSie
Pozdro!
Seba pisze:Shrek pisze:Mam nadzieje że Olimpia w tym roku zdobędzie upragnionego mistrza.Pozdrowienia
Wiesz... olać mistrza - najważniejsze, to za rok wystąpić w pierwszej lidze! Mistrzostwo Polski (tak kadetek, jak i juniorek) już bywało i nic nie zmieniło, wiem, że się powtarzam, ale naprawdę żal będzie tej ogromnej pracy wielu ludzi (zwłaszcza koszykarek i trenerów), jeśli ma je czekać za rok koniec przygody z basketem czy grzanie ławy w jakimś przykładowym AZSieCo nie znaczy, że również nie mam nadziei, że w tym roku Olimpia powróci na tron juniorski w Polsce... choć trzeba sobie zdać jasno sprawę, że łatwo nie będzie, a faworytek jak zwykle wiele.
Pozdro!
Myslę że dla tych dziewczyn każde zwyciestwo będzie ważne.Jeżeli chodzi o I ligę to mam dziwne wrażenie że komuś nie zależy na tym żeby Olimpia grała w I lidze.Myślę że w Olimpii przyszedł czas na zmiany tylko nie wiem czy będzie miał ktoś odwagę to ruszyć.Trener Cudak (z całym szacunkiem dla jego osiągnięć)uważam że nadaję się tylko do pracy z dziećmi bo to jak prowadzi młodzież mialem już przyjemność pare razy oglądać i raczej w tym nie jest dobry.Trzeba młodej krwi (trenerów) którzy będą się potrafili dogadać z młodymi zawodniczkami.Powodzenia i wierzę że Olimpia jeszcze zagra w I lidze.
Shrek pisze:[.
Jakim trenerem Jabłoński jest to jest ale Cudak nie jest lepszy.Ja pamiętam jak Olimpia prowadziła w Gorzowie na 4:30 minuty z Sokołami 16 punktami i przegrała.
Co do Marty to muszę Ci powiedzieć że jeszcze nie raz Marta pomoże Olimpii, musi mieć tylko trochę odpoczynku, a z tym już będzie gorzej bo słyszłem że ma szansę na grę w 2 reprezentacjach U-20 oraz U-18.Pozdrowienia[/quote]
Zależy co masz na mysli. Jeśli chodzi o warsztat trenerski, to można się spierać, chociaż wynik ostatniego meczu oraz jego przebieg wiele juz wyjasnia....
Natomiast jeśli chodzi o rzeczy pozostałe, np. podejscie do zawodniczek, pracy itd., to myslę ze niewiele o obu wiesz skoro twierdzisz, że sie nie różnią..... Nie należę do fanklubu Ryszarda Cudaka, ale Jabol to w tej chwili juz całkowita karykatura trenera i nie znam żadnego kibola Olimpii który żałowałby tego że nie jest już w Olimpii. Niech wstyd robi Muksowi i sobie samemu ta "Głupia Pała"
uzupełnienie statystyk z meczu:
Punkty dla Olimpii: Rafałowicz 14, Urbaniak 14, Budeń 13, Idczak 11, Iwanowska 8, Najtkowska 5, O. Pacyńska 2.
procent celności z gry - 37,88% (66 oddanych rzutów - 25 celnych), zbiórki razem 32 (23 w obronie, 9 w ataku), 21 przechwytów, 20 strat.
Punkty dla Olimpii: Rafałowicz 14, Urbaniak 14, Budeń 13, Idczak 11, Iwanowska 8, Najtkowska 5, O. Pacyńska 2.
procent celności z gry - 37,88% (66 oddanych rzutów - 25 celnych), zbiórki razem 32 (23 w obronie, 9 w ataku), 21 przechwytów, 20 strat.