Wisła 2006/07

Jeśli Twój zespół nie ma jeszcze osobnego podforum, pokaż w tym dziale, że na to zasługuje!

Moderatorzy: sawa_JGora, Platini, ludzik76, Moderatorzy

Awatar użytkownika
betti
Senior

Postautor: betti » 16 maja 2006, 21:43

Liquidor pisze:A co sądzicie o ewentualnym transferze Trześniewskiej ?

Nie rozumiem tego transferu i mam cichą nadzieję, że nie dojdzie do skutku.Ela nie jest w formie,lata już nie te i uważam, że jest za słaba na euroligę.Ale taka Slobodanka Tuvic to by się przydała.No nic.Pożyjemy, zobaczymy.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 16 maja 2006, 22:37

Za GW: http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35800,3350249.html

Wychowanka Korony Kraków Anna Wielebnowska (28 l./188 cm) będzie od najbliższego sezonu koszykarką Wisły Can-Pack.

Wielebnowska wróciła po występach w belgijskiej Dexii Namur do Wisły, gdzie występowała wcześniej. - Uzgodniliśmy już warunki kontraktu, pozostaje tylko złożyć na nim podpis - potwierdza prezes TS Wisła Ludwik Miętta-Mikołajewicz.

W Wiśle pozostaną Dorota Gburczyk i Natalia Trafimava, która czeka na polskie obywatelstwo. Klub nie przedłuży umowy z Karą Braxton. Istnieje nikła szansa na zatrzymanie Białorusinki Maryny Kress, która ma bardzo atrakcyjne oferty z Rosji. Kto jeszcze może wzmocnić zespół koszykarek? - Nie będę zdradzał nazwisk, bo konkurencja nie śpi - dodaje Miętta.

----------------------------

Cieszy powrot Wielebnej i pozostanie Toffi, smuci odejscie Maryny, troche dziwi pozstanie Gburczyk. Moze traktuja ja jako wariant rezerwowy - gdyby nie udało sie zrealizowac wszystkich planow transferowych.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Filippo
Żak

Postautor: Filippo » 17 maja 2006, 07:07

Teraz można się cieszyć - klub potwierdził tą informacje ;) JUPI!! :P
WISŁA KRAKÓW - Drużyna Gwiazd
xyz

Forester
Młodzik

Postautor: Forester » 17 maja 2006, 08:38

z Mania nie wiadomo bo ma oferty z Rosji, co już Greebo napisał ale nie zauważyłem
jeśli by tylko przeszła to na pewno by była dobrą zmienniczka jesli by jej ta rola odpowiadała

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 17 maja 2006, 17:55

Wszystkich fanów koszykówki zwłaszcza kibiców Wisły Kraków zapraszamy na stronę http://www.kibicewisly.pl

Przedstawiamy wam dziś uznawaną za najsympatyczniejszą koszykarkę Białej Gwiazdy - Magdę Skorek.

Mamy nadzieję, że nasz pomysł przypadnie Wam do gustu.

Prosimy również o wyrozumiałość jesli chodzi o błędy gdyż nie jestesmy nawet w minimalnym stopniu związani z jakąkolwiek formą dziennikarstwa . Poprostu czysta amatorka. Liczmy jednak ze razem z gazetą Forza Wisła w przyszłości stworzymy cos bardziej profesjonalnego bez zadnych błędów.

Zapraszam do lektury!
http://www.kibicewisly.pl
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 17 maja 2006, 19:44

No i kolejny news transferowy - Elzbieta Trzesniewska podpisała kontrakt z Wisła (zakładam ze Kuba z Polkowic ma dobre zrodła informacji). Czyli jak narazie nasz skład wyglada tak:

C ?. ?
PF Wielebnowska, Trzesniewska
SF Trafimova, Gburczyk, Błaszczak
SG DeForge, Krawiec
PG Skerovic, ?, Skorek

Oczywiscie pozycje sa umowne, np zarówno Ela jak i Niunia moga grac na centrze. Ale tak czy siak potrzebne nam sa jeszcze 2 zawodniczki pod kosz. Mam nadzieje ze jedna z nich bedzie Iva. Do tego pewnie dojdzie jakas "gwiazdka" z USA, choc na forum www.wislakrakow.com Tedan wspominał ze trawja rozmowy z centrem z Białorusi badz Ukrainy. Natomiast odejscie Maryny Kress wydeje sie byc przesadzone.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
diablewcielone:P
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: diablewcielone:P » 17 maja 2006, 20:57

Kolejne wzmocnienie: Elżbieta Trześniewska

wak 17-05-2006 , ostatnia aktualizacja 17-05-2006 20:30

Po Annie Wielebnowskiej szykuje się kolejny transfer do drużyny mistrzyń kraju - Wisły Can-Pack Kraków. Bliska podpisania kontraktu jest koszykarka CCC Polkowice Elżbieta Trześniewska, reprezentacyjna środkowa.
Kilka razy odrzucała ofertę z Wisły, tym razem, na zakończenie kariery sportowej, skusiła się. Kontrakt nie został jeszcze podpisany, ale prezes CCC Polkowice Krzysztof Korszak na łamach "Gazety Wrocławskiej" nie ma złudzeń, że uda mu się zatrzymać Trześniewską. - Jak ja wyłożę złotówkę, oni dadzą pięć. Nie mamy żadnych szans.

Waldemar Kordyl: Podpisze Pani kontrakt z Wisłą?

Elżbieta Trześniewska*: Jesteśmy z prezesem Mięttą na etapie finalizowania szczegółów i liczę, że w tym tygodniu podpiszę.

Miała Pani wcześniej propozycje z Wisły?

- I to kilkakrotnie. Żartowaliśmy z prezesem, że zdążyliśmy się spotkać na zakończenie. Liczę, że będzie to szczęśliwe uwieńczenie wielkiej przygody sportowej. Wiem, że będzie ciężko, ale gra w zespole mistrza Polski i dodatkowo w Eurolidze to cholerne wyzwanie.

Do Wisły przychodzi Anna Wielebnowska.

- Nie boję się konkurencji, wręcz potrzebuję jej, bo marzę o utrzymaniu wysokiego poziomu sportowego. To dobrze, że Ania wraca z Belgii, bo jest mocnym graczem.

Jaki był rok spędzony w Polkowicach?

- Bardzo fajny. Czwarte miejsce z szansą na srebro. Szkoda, że przyszło załamanie formy, bo tym samym zmarnowaliśmy okazję na finał.

Ponoć sezon skończył się wzajemnymi pretensjami drużyny i trenera Andrzeja Nowakowskiego?

- Był rozżalony, bo wszyscy oczekiwaliśmy więcej. Przed sezonem założenia były, by wejść do czwórki. Przegrana nie rozeszła się po kościach, bo to nie TKKF i szczytna idea Coubertina, tylko sport zawodowy. Rozlicza się nas z wyników i premiuje za zwycięstwa. Nikt się temu nie powinien dziwić.

Jest Pani nie tylko utytułowaną zawodniczką, ale dodatkowo reprezentantką Polski.

- W kadrze byłam od zawsze, tylko raz, gdy urodziłam dziecko, rozstałam się nią na moment. Teraz czas się pożegnać.

Zostanie Pani trenerką?

- Charakterologicznie nie nadaję się do tego.

Elżbieta Trześniewska, koszykarka, przebieg kariery: MDK Karkonosze Jelenia Góra, ROW Rybnik, Włókniarz Pabianice, ŁKS Łódź, MTK Polfa Pabianice, CCC Polkowice. 34 l., center, 190 cm wzrostu. Cztery tytuły mistrza Polski, po dwa z Włókniarzem Pabianice i ŁKS Łódź.

www.gazeta.pl

poza tym na e-basket.pl pod fragmentem tego artykułu jest dorzucone

Jak udało nam się dowiedzieć, Elżbieta Trześniewska złożyła w dniu dzisiejszym podpis pod kontraktem i tym samym została zawodniczką Wisły Can-Pack.

więc wygląda że wszystko jest już pozamiatane 8)

Awatar użytkownika
Fufurek
Młodzik

Postautor: Fufurek » 17 maja 2006, 21:13

Hmm... Ciężko powiedzieć czy się cieszyć czy nie. Była nadzieja na kogoś lepszego i młodszego...

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 17 maja 2006, 22:01

Była szansa? Chyba nie na ta pozycję. Ewa? Miala wazny kontrakt. Biba? Wg mnie zrobiła najlepiej dla niej wyjeżdżając z Polski. Mogła tylko klub wybrać lepszy.

Kontrakt nie został jeszcze podpisany, ale prezes CCC Polkowice Krzysztof Korszak na łamach "Gazety Wrocławskiej" nie ma złudzeń, że uda mu się zatrzymać Trześniewską. - Jak ja wyłożę złotówkę, oni dadzą pięć. Nie mamy żadnych szans.

Chodzi tylko o pieniądze? Myślę, że o MP i Euroligę. A kasa? Na pewno Ela na tym nie straciła.

Center ze wschodu, wcale nie oznacza zawodniczkę z Europy. Może chodzi o zawodniczkę grającą w ostatnim sezonie w Rosji?

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 17 maja 2006, 22:15

no bardzo jestem ciekaw kogo wypatrzyli na wschodzie ?? Elka to świetna zawodniczka spinająca się na najważniejsze mecze, choć w tym roku grając przeciwko Karze każdy prawdziwy center w lidze miał sporo luzu w ataku... a ja bym i tak wolał Pałke :lol: :lol: :lol:

takie ruchy kadrowe wskazują ze Ivy ( mania już stracona ) tez raczej nie zobaczymy... :cry:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

freda
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: freda » 17 maja 2006, 22:17

czemu nie przedłużają kontraktu z Kara Braxton ?? buu....:/ cienko...

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 17 maja 2006, 22:26

freda pisze:czemu nie przedłużają kontraktu z Kara Braxton ?? buu....:/ cienko...

bo jest totalnym nieprzewidywalnym leniem z dramatycznym podejściem do zawodu której niechce się grać w obronie ?

Braxton mówie stanowczo NIE !
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 17 maja 2006, 22:39

Stać jest nas na kogoś w tym momencie bardziej skoncentrowanego na grze i podejściu. Gdyby trafić tak na kogoś tak oddanego koszykówce jak Ania. Tylko, ze na pozycji centra, to chyba tak już zawsze jest, że panny są roztrzepane trochę...

TSB? Kamila? Kuzina? Kto wie?

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 17 maja 2006, 22:58

ja od wielu lat mam tylko jedna kandydatke!! Ruth Riley, żaden balet ale bardzo solidny obrońca z dobrym podejściem do roboty!!

a w Rosji to więcej sztuk zza oceanu było, np. gdzieś na Syberii Chantall Anderson czy Suzy Batkovic, bo raczej o Aloshkine czy Zerzerunovą to nie chodzi, choć osobiście wolałbym opcję z Manią w składzie + SuperCenter z WNBA
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 18 maja 2006, 09:02

Tez sie dopytywałem czy chodzi o zawodniczke wywodzaca sie z bylego ZSRR czy tez tylko grajaca gdzies w Rosji w ostatnim sezonie. I Tedan potwierdził mi (na priva - mam nadzieje ze nie ma pretensji ze "wygaduje") ze to ta pierwsza opcja, a dokładniej Białorusinka lub Ukrainka.

Riley maiłą ostatnio bardzo marny sezon WNBA. Wiem ze nie oznacza to ze w Wisle by sie nie sprawdziła, ale ja mam do niej jakas rezerwe. Dla mnie obecnie nr jeden byloby pozyskanie Cheryl Ford.

Wróć do „Inne kluby”