CZY TO JUŻ KONIEC OLIMPII

Jeśli Twój zespół nie ma jeszcze osobnego podforum, pokaż w tym dziale, że na to zasługuje!

Moderatorzy: sawa_JGora, Platini, ludzik76, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 21 września 2006, 11:26

Nie mogę uwierzyć w to co czytam. Czy ktoś zorientowany w temacie może dokładnie napisać o co chodzi i jak cała sprawa wygląda?

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 21 września 2006, 17:01

Lisu pisze:Nie mogę uwierzyć w to co czytam. Czy ktoś zorientowany w temacie może dokładnie napisać o co chodzi i jak cała sprawa wygląda?

to nie zaden koniec Olimpii. jak w zeszłym sezonie Olimpia współpracuje z AZSem. W tym roku w ramach tej współpracy część zawodniczek Olimpii będzie miała szanse zaprezentować sie w AZSie (oby nie grzały ławy :!: ) - ponadto pierwszy trener Olimpii został jednoczesnie drugim trenerem AZSu. Olimpia ma swój pierwszy skład, gra w I lidze (chyba na zasadach rezerw AZSu), a ponadto z tego co wiem to nastąpiła "wyprowadzka" z hali przy ul. Promienistej, do hali w Krzesinach. I to wszystko - Olimpia gra nadal.
reloaded :]

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 21 września 2006, 17:47

Mytek pisze:to nie zaden koniec Olimpii.

Mytek pisze:Olimpia ma swój pierwszy skład, gra w I lidze (chyba na zasadach rezerw AZSu)

Albo Olimpia istnieje i gra w I lidze albo nie isteje a drużyna gra jako rezerwy AZSu?

Gość

Postautor: Gość » 21 września 2006, 17:48

Mytek pisze:
Lisu pisze:Nie mogę uwierzyć w to co czytam. Czy ktoś zorientowany w temacie może dokładnie napisać o co chodzi i jak cała sprawa wygląda?

to nie zaden koniec Olimpii. jak w zeszłym sezonie Olimpia współpracuje z AZSem. W tym roku w ramach tej współpracy część zawodniczek Olimpii będzie miała szanse zaprezentować sie w AZSie (oby nie grzały ławy :!: ) - ponadto pierwszy trener Olimpii został jednoczesnie drugim trenerem AZSu. Olimpia ma swój pierwszy skład, gra w I lidze (chyba na zasadach rezerw AZSu), a ponadto z tego co wiem to nastąpiła "wyprowadzka" z hali przy ul. Promienistej, do hali w Krzesinach. I to wszystko - Olimpia gra nadal.
.
Wydaje mi się ,że na temat obecnego statusu Olimpii wypowiedziec powinni się jej prawdziwi kibice tacy jak np.SEBA,ŻOŁNIERZ a nie MYTEK bo dla prawdziwych kibiców Olimpia to Olimpia a nie rezerwy AZS.

Gość

Postautor: Gość » 21 września 2006, 21:30

Powiem wam tak, że moja dziewczyna gra w tym zespole o ktorym tak dyskutujeciei wiem, że dziewczyny czują się jako Olimpia a nie jakieś rezerwy AZS-u, a to że niektóre dziewczyny grają na zasdzie współpracy w AZS-ie to tylko powinno cieszyc że mają takie dobre zawodniczki w Olimpii:)

Gość

Postautor: Gość » 21 września 2006, 22:28

To nie jest Olimpia! To rezerwy AZSu! trener z Azsu. Grajki z Azsu. Sala nie Olimpii. Po co dorabiać jakąs ideologie. To rezerwy AZsu i trudno.

Olimpia ma czerwono-biało-niebieskie barwy,a żadne inne.

Gość

Postautor: Gość » 21 września 2006, 22:29

Gość pisze:Powiem wam tak, że moja dziewczyna gra w tym zespole o ktorym tak dyskutujeciei wiem, że dziewczyny czują się jako Olimpia a nie jakieś rezerwy AZS-u, a to że niektóre dziewczyny grają na zasdzie współpracy w AZS-ie to tylko powinno cieszyc że mają takie dobre zawodniczki w Olimpii:)

Nie można grać w 2 klubach.

Gość

Postautor: Gość » 22 września 2006, 09:14

Można grać w dwoch klubach!!! Gdybyś nie zauważył Wera już tak gra od dłużego czasu bo w koszykówce jest to możliwe...

Gość

Postautor: Gość » 22 września 2006, 09:23

Zgadzam się całkowicie.Grac można w dwóch drużynach jednego klubu .a nie w dwóch klubach.Dlatego ten tak zwany patronat to w rzeczywistości gwóżdż do trumny sekcji koszykówki w Olimpii.
Szkoda tylko ,że w slady pseudodziałaczy Olimpii poszedł trener Cudak i za otrzymanie ciepłej posadki w AZS pozwolił na rozbiór tak zasłużonego
zespołu jak Olimpia.

Gość

Postautor: Gość » 22 września 2006, 12:58

W tym samym klubie można grać w więcej niż w jednej drużynie!!! Wera np grała w juniorkach, juniorkach starszych i w I Lidze Olimpii i dodatkowo wspierała drużynę AZS w ekstraklasie na zasadzie współpracy tych dwóch klubów!!!
Ale nie będę się z wami kłócił bo to nie ma sensu!!! każdy wie swoje!!! to tylko zależy od każdego indywidualnie czy będzie chodzić na mecze Olimpii czy nie!!! wybór należy do was!!!
Ciekawi mnie dlaczego rok temu nie było takiego tematu i chodziliście na mecze Olimpi chociaż już wtedy istniała współpraca między Olimpią i AZS-em!!! i Wera i Agata Rafałowicz grały juz w poprzednim sezonie w ekstraklasie w AZS-ie na zasadzie współpracy między klubami!!!
Z mojego punktu widzenia wynika z tego że chodzi wam tylko o to, że trener Cudak został jednocześnie drugim trenerem AZS-u!!!

Gość

Postautor: Gość » 22 września 2006, 13:00

Sorki tam miało być, że w tym samym klubie można grać w więcej niż w dwoch drużynach! Dalej tak jak jest do góry!!!

Gość

Postautor: Gość » 22 września 2006, 13:22

Z tego co wiem już rok temu głośno było o tym ,że kibice nie zycza sobie aby w nazwie uzywano skrótów AZS i Maczki. Zresztą Ci kibicujący od lat nawet szaliki mieli inne od pozostałych. Nie mówiąc o tym ,że grajki z Areny w szczególny sposób były traktowane na Promienistej. A i samej Werze za ,,pewną wodę sodową z Areny,, się zebrało. chyba to potwierdzi,że swoje fochy i styl ,,pseudo serce na parkiecie,, miała zostwawiać na Arenie. I tak na marginesie. dziś przypadkowo byłem na Promienistej. I może symbolicznie brak jest tam baneru z MISTRZA POLSKI JUNIOREK STARSZYCH. A poza tym w stosunku do poprzedniego zmieniło się wszystko-sytuacja trenera,sala. Poza tym przecież, to nie kłamstwo. Nie ma Olimpii. Są rezerwy. Czy mogą awansować? Nie. Dlaczego? Bo są rezerwami.

Gość

Postautor: Gość » 22 września 2006, 17:09

Nie wydaje mi się by zmiana sali miała coś wspólnego z waszym niby zastąpieniem Olimpii rezerwami AZS-u!!! nie czarujmy się sala na Promienistej nie jest najwyższej jakości!!! A nowa sala w Krzesinch po pierwsze nie ma nic wspólnego z AZS-em, po drugie jest salą nowoczesną i po trzecie znajduje się w szkole gdzie uczą się wszystkie Olimpijki!!! Więc nie mówcie że zmiana sali was przekonuje do tego że to nie jest już Olimpia tylko rezerwy AZSu!!!
I nie burzcie się, że w nazwie są używane Maczki bo z tego co wiem to 6 dziewczyn jest właśnie z tego kluby (i grają one też dzięki temu że między tymi klubami zostało zawarte porozumienie) i gdyby pewnie nie one to Olimpia by nie miała kim grać!!!

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 22 września 2006, 17:50

Lisu pisze:
Mytek pisze:to nie zaden koniec Olimpii.

Mytek pisze:Olimpia ma swój pierwszy skład, gra w I lidze (chyba na zasadach rezerw AZSu)

Albo Olimpia istnieje i gra w I lidze albo nie isteje a drużyna gra jako rezerwy AZSu?

i jedno i drugie - analogicznie było w poprzednim sezonie.

co do wypowiedzi gości: nie jestem zdeklarowanym kibicem Olimpii,ale temat ten poniekąd dotyczy także "mojego" klubu, więc postanowiłem włączyc sie do doyskusji. Chciałem tez zauwazyc, ze w poprzednim moim poście podalem tylko suche fakty - to co wiem.
Teraz chciałbym wyrazić moje zdanie: nie traktuję Olimpii jako rezerw AZSu. Olimpia to klub ze swoją jakże bogatą historią, swoimi zawodniczkami, trenerami, kibicami itp... i dlatego nie taktuje jej jako jakieś rezerwy. Darzę ten klub sympatią, kilkakrotnie dopingowałem ten zespół wraz z jego kibicami.

Teraz co do hali: hala w Krzesinach przypuszczam (jeszcze tam nie byłem) jest o niebo (albo i kilka) lepsza niz ta przy Promienistej, zawodniczki beda mialy blizej itp... - z tej strony na plus. Na minus jednak to, ze hala jest baaardzo daleko od centrum niestety.

BTW: zna ktoś adres tej hali?
reloaded :]

Gość

Postautor: Gość » 22 września 2006, 18:49

Mytek wystarczy że wsiądziesz w autobus na Rondzie Rataje i wysiadasz pod samą szkoła!!! Hala jest na trerenie szkoły!!!
I masz racje że ta hala jest o niebo lepsza od tej na Proministej bo miałem zaszczyt już tam być:)

Wróć do „Inne kluby”