Wywiad z Iloną Mądrą!

Jeśli Twój zespół nie ma jeszcze osobnego podforum, pokaż w tym dziale, że na to zasługuje!

Moderatorzy: sawa_JGora, Platini, ludzik76, Moderatorzy

Jeremi
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Wywiad z Iloną Mądrą!

Postautor: Jeremi » 21 maja 2005, 23:10

Zachęcam do lektury i komentarzy! http://probasket.pl/index.php?act=news& ... 733&sid=13

Dziś w hali przy ulicy Kusocińskiego w Ostrowie Wielkopolskim doszło do podsumowania projektu „Od przedszkola do juniora”. Całe przedsięwzięcie miało na celu promowanie koszykówki wśród dzieci. W tej inicjatywie wziął udział między innymi koszykarz Gipsaru Stali Ostrów Grzegorz Małecki, którego jednak na dzisiejszym podsumowaniu zabrakło, a także koszykarki Ostrovii Ostrów. Po zakończeniu imprezy, krótkiego wywiadu udzieliła nam Ilona Mądra. Jak koszykarka ostrowskiej drużyny ocenia pomysł organizowania takich akcji? Czy zostanie w zespole Ostrovii na kolejny sezon? Z „Dzidą” rozmawiał Jarosław Galewski.

Jarosław Galewski: Jak ocenia Pani pomysł organizowania takiego przedsięwzięcia ?

Ilona Mądra: Bardzo pozytywnie, brałam udział w trzech odcinkach tej akcji. Teraz jestem na finale, bardzo się cieszę, że ktoś wpadł na pomysł organizowania tego typu imprez. Mam nadzieję, że będzie to kontynuowane w przyszłym roku i w najbliższch latach.

Jarosław Galewski: Jakie są plusy organizowania takich imprez?

Ilona Mądra: Plusem jest przede wszystkim popularyzacja koszykówki. Koszykówka jest grą zespołową, więc dla dzieci jest to na pewno nauka współpracy i przede wszystkim fizyczny aspekt czyli rozwój dziecka.

Jarosław Galewski: Czy po zakończeniu sezonu ma Pani kontakt z koszykówką, czy teraz raczej przerwa, odpoczynek?

Ilona Mądra: Cały czas mam kontakt z koszykówką, chodzę sama na sale, rzucam. Kontakt jest cały czas zachowany.

Jarosław Galewski: Czy zobaczymy Ilonę Mądrą w przyszłym sezonie w barwach Ostrovii?

Ilona Mądra: Na ten temat nie mogę nic powiedzieć. Decyzję w tej sprawie podejmę za około 10 dni.

Jarosław Galewski: A czego życzyć Ilonie Mądrej?

Ilona Mądra: Zdrowia

Jarosław Galewski: Tego życzę i dziękuję za rozmowę

Ilona Mądra: Dziękuję.

Edit: wklejamy w miarę możliwości teksty

Jeremi
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Jeremi » 21 maja 2005, 23:22

Ja wkleiłem według własnych możliwości :D

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 22 maja 2005, 01:44

Jarosław Galewski: Czy zobaczymy Ilonę Mądrą w przyszłym sezonie w barwach Ostrovii?

Ilona Mądra: Na ten temat nie mogę nic powiedzieć. Decyzję w tej sprawie podejmę za około 10 dni.

Sam jestem ciekawy jak to się wszystko rozwinie...

Wróć do „Inne kluby”