Moje zdanie na temat tego wszystkiego..
Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco
ŻOŁNIERZ pisze:Pierwsze szale na Olimpii pokazały się oficjalnie bodajże 1988 roku. Początkowo na podbudowie kilku kibiców piłkarskich plus Grupa Łazarz. Wtedy jeszcze sekcje miał Lech i AZS. Choc z ze słynnej załogi Młyńska zostały wspomnienia i doszło do ciekawej sytuacji gdy na meczu męskiej sekcji kosza AZS z Notecią Mątwy to kibicew Olimpii kibicowali AZSowi. Mecz ten zapamiętam z tego powodu,że do Poznania zawitała ,,cała wioska,, (bez urazy dla gości). Wyciągli koszyki i piknik w pełni. W pierwszym sezonie Olimpii na meczach Lechitek najważniejszą z flag była flaga .... Włókniarza Pabianice (ciekawe co się z nią stało?). Tak jak pisałem trudne były początki ,bo część kibiców Lecha z góry wolała dmuchać i starała się udowodnić,ze nie można kibicować Lechowi w piłkę a na koszu Olimpii. Po roku to wszystko poszło w niepamięć. ci którzy chodzili na piłkę kibicowali Lechowi i ta niechęć ustąpiła aby po pewnym czasie na ważnych meczach Olimpii to piłkarscy kibice Lecha udzielali się nadwyraz. I chodzi też o atrakcje poza sportowe o czym dobitnie przekonał się się Stilon Gorzów.
Fajna opowieść! Przyznam szczerze, że o tych Mątwach nie słyszałem;) Nigdy o tym nie mówiłeś Stary!:) Młyńska to fajna historia... szkoda, że spotkał tamtych kibiców podobny los, jak nas obecnie
Pozdrowionka!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']