Coraz częście zdarza się tak że mecze są rozgrywane o bardzo wczesnych porach np. w środku tygodnia np. o 15/16 czyli o godzinie w której normalni ludzie są jeszcze w pracy.
Dzieje się tam na żądanie TV które transmituje spotkanie.
Działacze tłumaczą się tym że sponsorom zależy aby być pokazywanym w TV. Moja pytanie jest jedno, skoro normalny człowiek nie zdąży na mecz bo jest w pracy, szkole itp. To kto niby ma oglądać ten mecz w TV?
Zgoda działaczy na żądania TV to dla mnie brak szacunku dla kibiców którzy regularnie kupują bilety i dopingują swoje drużyny.
W zeszłym sezonie takie problemy miał m.in. ŁKS i Wisła.
Kibice obu klubów próbowali chociaż w minimalny sposób pokazać swoje niezadowolenie.
U nas na ŁKS miało to miejsce podczas ostatniego meczu sezonu gdzie działacze zgodzili się na wczesną porę rozgrywania meczu w środę ze względu na ramówkę lokalnej telewizji. W związku z tym przez pierwsze 3 kwarty meczu nasz sektor za koszem był pusty i widniał na nim transparent "Jesteśmy przed telewizorami". Rzeczywiście większość z nas spędziła ten czas w barze klubowym przed telewizorem. W ostatniej kwarcie wbiliśmy się całą ekipą na sektor z naprawę głośnym dopingiem. Miejsce transparentu zajęła flaga.
Wiem, że tego typu akcje być może nic nie zmienią jednak nasza zwróciła uwagę mediów. Podczas relacji w TV komentator przepraszał kibiców a realizator pokazał pusty sektor i transparent.
Czemu założyłem ten temat? Ponieważ widzę że jeszcze sezon się nie zaczął a problem powraca (patrz pierwszy mecz w Lesznie)
Uważa, że każda ekipa którą to spotka powinna chociaż w minimalny sposób pokazać swoje niezadowolenie i sprzeciw przeciw tego typu praktykom.
Kibice a telewizja
Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
Na Wiśle wielokrotnie dawaliśmy wyraz naszego niezadowolenia mniej lub bardziej stanowczo uzywjac mnie lub bardziej kulturalnych określeń, z wygwizdaniem Roberta Korzeniowskiego (szacunek za sportowy etap jego kariery) podczas finałowego meczu z Lotosem.
Myślę, że tymi godzinami trzeba zainteresować sponsorów bo to oni chcą być pokazywani kibicom i ludziom. Sponsorów trzeba przekonać, że godziny ustalane przez TV godziny ograniczają ich dotarcie do grup docelowych. Przekonać do tego by pokazywać mecze w takich porach gdzie oglądalność jest większa.
Z jednej strony kluby są pod scianą bo TV albo bedzie pokazywać na swoich warunkach albo i nie. Gdyby jednak wszystkie kluby wraz ze sponsorami zaprezentowały swoje stanowisko we władzach PLKK PzKosz i dobrze je argumentując myślę ze doszło by do poważnej dyskusji na tym polu.
Myślę, że tymi godzinami trzeba zainteresować sponsorów bo to oni chcą być pokazywani kibicom i ludziom. Sponsorów trzeba przekonać, że godziny ustalane przez TV godziny ograniczają ich dotarcie do grup docelowych. Przekonać do tego by pokazywać mecze w takich porach gdzie oglądalność jest większa.
Z jednej strony kluby są pod scianą bo TV albo bedzie pokazywać na swoich warunkach albo i nie. Gdyby jednak wszystkie kluby wraz ze sponsorami zaprezentowały swoje stanowisko we władzach PLKK PzKosz i dobrze je argumentując myślę ze doszło by do poważnej dyskusji na tym polu.

WislaLive.pl