Wiślackie trybuny

forum dyskusji o sprawach pozaboiskowych

Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco

papageno
Amator

Re: Wiślackie trybuny

Postautor: papageno » 23 lutego 2010, 11:16

a Maja jest z Kosowa?
na szczęście twoje zdanie nie ma żadnego znaczenia na uznanie Kosowa za część Serbii
p.s. gra też hiszpanka, ale nie ma to żadnego związku z tym czy Katalonia lub Baskonia to Hiszpania

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 23 lutego 2010, 13:11

A mi sie wydaje ze dobrze jeżeli społecznosci kibicowskie wyrażają swoje zdanie na takie tematy - uznanie Kosowa za niepodległe państwo jest dla większosci ludzi którzy mają jakiekolwiek pojęcie o Bałkanach jako hańba i wstyd :roll:
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 23 lutego 2010, 13:27

papageno pisze:a Maja jest z Kosowa?
na szczęście twoje zdanie nie ma żadnego znaczenia na uznanie Kosowa za część Serbii
p.s. gra też hiszpanka, ale nie ma to żadnego związku z tym czy Katalonia lub Baskonia to Hiszpania

Mamy znajomych z Serbii, mamy swoje poglądy polityczne. Nie zgadzamy się z reakcją polskiego rządu na odłączenie się Kosowa od Serbii. Nie zgadzamy się i będziemy to podkreślać za każdym razem bo Kosowo jest Serbskie !

Dziwię się Twojemu zdziwieniu, kibicowska Polska ma raczej jednoznaczny i dość wyraźnie określony pogląd na odłączenie się Kosowa. Zresztą myślę że jak by przeprowadzić badania w tej sprawie, to nie tylko kibicowska Polska ale prawe cała Polska ma taki sam pogląd.
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 23 lutego 2010, 13:36

Ja uważam, że sport powinien być jak najdalej od polityki czy np. religii... Co ma wspólnego mecz koszykówki i to jeszcze z ŁKSem Łodź do sprawy Kosowa? Jak ktoś nie zgadza się z polityką rządu to może napisać list do Strasburga albo pikietować pod Sejmem, siedzibą premiera lub ambasadą zainteresowanego kraju. Można też otworzyć jakąś stronę internetową, bo wydaje mi się że transparent nic nie wniósł do tego tematu... Chociaż właściwie jakaś dyskusja się toczy na tym forum więc... może oddzielny post i napisze ktoś historię Jugosławii i jej rozpadu?

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 23 lutego 2010, 13:41

papageno pisze:a Maja jest z Kosowa?[/qutoe]
nie wiem czy jej rodzice nie urodzili się lub pochodzą z Kosowa albo rodzice jej chłopaka jakiś związek z Kosowem
a co to zmienia czy jest czy nie jest?! Jest Serbką,a Kosowo to święta ziemia Serbów czy się to komuś podoba czy nie

ale przynajmniej w mediach było głośno o meczu Serbia-Austria bynajmniej nie w kontekście sportowej rywalizacji :)
i dzięki takim postawą jak twoja dawniej mieliśmy 3 rozbiory Polski bo przecież każdy obcy może ingerować w niepodległe państwo,

Hiszpania powiedziała Nie dla Kosowa, Słowacja powiedziała Nie dla Kosowa myśmy jak głupia owca powiedzieli TAK więc my pokazujemy że pewne środowisko ze stanowiskiem rządu się nie zgadzają
[/quote]
popieram dążenia Basków jak również nie mogę zrozumieć czemu narodowi Abchazkiemu czy Osetyjskiemu zabrania się prawa do niepodległego państwa.

Ja uważam, że sport powinien być jak najdalej od polityki czy np. religii... Co ma wspólnego mecz koszykówki i to jeszcze z ŁKSem Łodź do sprawy Kosowa?

17.02.2008 ogłoszono tą haniebną decyzję, mecz z ŁKSem wypadł na 20 więc najlepsza data na pamięć o tej hańbie. Powiedz to kibicom Lechii i innych klubów jak równiez Wisły, które na ulicach na trybunach walczyły z ZOMO i innymi organami władzy PRL! To dzięki ich walce również na trybunach stadionów i hali okazywali swoje niezadowolenie i swoją wolność. Tak teraz trybuny są jeszcze miejscem wolności słowa którą się chce ukrucić ale się nie poddamy.

Ciekawym czy wypraszacie ze swoich hal polityków jak przychodzą na mecze :lol:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 23 lutego 2010, 13:49

Transparent po raz kolejny wyraził nasze stanowisko w tej sprawie, oraz przypomniał niektórym o tej haniebnej dacie. Macie siłę przebicia w swoich klubach ? to trzymajcie je jak najdalej od polityki.

My robimy swoje.
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 23 lutego 2010, 22:58

WISŁA - BRNO

Młyn jak zwykle oscyluje w okolicach 800-1000, na hali z 2500 osób... Doping magiczny... Przyjezdnych około 30 w jakimis korbkami, trabkami i wogole czeskimi przyborami.

Na meczu ma debiut nowa flaga Wisły - Reyman Henryk. Można powiedzieć że debiut idealny, powieszona w II połowie gdy nasze przegrywały -10. Być może wzięły sobie do serca to co pisze na fladze, bo efekt końcowy - wygrana, był magiczny !!!

Nie podlinkujesz z tamtego serwera :P / Marco

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 23 lutego 2010, 22:58

Skera z upominkiem i kwiatami od kibiców Wisły
Obrazek

Kibice Brna
Obrazek

Powód do dumy! (debiut)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 27 lutego 2010, 10:24

Frsco Sika Brno - Wisła Kraków

Do Brna docieramy w liczbie ponad 200 osób. Wszyscy ubrani w jednakowe koszulki z motywem pochodzącym z jednej z opraw którą prezentowaliśmy w zeszłym sezonie. Wyczekujemy na pierwszy gwizdek sędziego i jedziemy z niebotycznym dopingiem. Od momentu gdy poraz drugi zgasło światło doping trochę ucichł (nie wiedzieć czemu), ale końcówka to ponownie niezła zajawka z "Hej Wisła kosz" mimo niekorzystnego wyniku ... Zabawa na trybunach przez cały czas.

W trakcie spotkania prezentujemy transparent nawiązujący do spraw kadrowych naszych piłkarzy, mówiący o tym iż nie będziemy tolerowali w klubie przerzuta jakim jest trener bramkarzy - Łaciak.

Obrazek
Obrazek

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 27 lutego 2010, 12:28

BobBudowniczy74
Nowy na forum

Postautor: BobBudowniczy74 » 27 lutego 2010, 12:46

kwassek pisze:
W trakcie spotkania prezentujemy transparent nawiązujący do spraw kadrowych naszych piłkarzy, mówiący o tym iż nie będziemy tolerowali w klubie przerzuta jakim jest trener bramkarzy - Łaciak.

Nie wiem czy to dobre miejsce, ale... Nie wnikam w sens tej akcji, pozostawiam to Wam tzw "decyzyjnym", ale nieporozumieniem jest to, że przez ten transparent 50 % ekipy wyjazdowej nie widziało co sie dzieje pod jednym koszem w 3 i 4 kwarcie. Od razu uprzedzam odpowiedzi z cyklu "trzeba było powiedzieć". Mówiło, prosiło wiele osób, ale kolega ( inicjator tej akcji?) był "głuchy" na prośby. Może na przyszłość trzeba troche pomysleć o innych uczestnikach wyjazdu.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 27 lutego 2010, 13:11

Mi się udało wynegocjować przesunięcie :mrgreen:

Nie wylewajmy winy na transparent bo sektor jaki był taki był i nawet przy braku transu stojąc z tyłu tego kosza widać nie było. Rozumiem jak się stało w 1 rzędzie czy też w środku ale też warto pomyśleć o tych co z tyłu :)

Aż boję się pomyśleć co by się działo gdybyśmy powiesili tam flagę Wisły. Czyżbyśmy też słyszeli głosy ściągajcie flagę bo kosz nam zasłania?
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 27 lutego 2010, 13:18

http://www.youtube.com/watch?v=iDvUnuPmF0Y&feature=player_embedded

Druga połowa i świetna zabawa mimo bardzo niekorzystnego wyniku :)

BobBudowniczy74
Nowy na forum

Postautor: BobBudowniczy74 » 27 lutego 2010, 13:48

Marco pisze:
Aż boję się pomyśleć co by się działo gdybyśmy powiesili tam flagę Wisły. Czyżbyśmy też słyszeli głosy ściągajcie flagę bo kosz nam zasłania?

Byc może dlatego nie została wywieszona, że mielismy takie a nie inne warunki. Być może część "decyzyjnych" rozumiała problem i zdawała sobie sprawę,że ludzie jadą na wyjazd równiez poogladać mecz. Być może nikt tym razem flagi nie zabrał. Nie wiem, nie wnikam. Zawsze mozna dojść do kompromisu. Transparent mógł powisieć z 5, 10 minut i zostać zwiniety. Kogo w Czechach na meczu koszykówki interesuję trener Łaciak? Nie wiem, ale zapewne osoba(y) które wpadły na pomysł, wiedzą. Powtarzam ja nie wnikam w sens tej akcji. Żałuje tylko, ze jadąc na wyjazd, nie moge oglądać naszej Wisełki w akcji, przez takie a nie inne pomysły.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 27 lutego 2010, 19:58

BobBudowniczy74 pisze: Zawsze mozna dojść do kompromisu.

był został przesunięty
Transparent mógł powisieć z 5, 10 minut i zostać zwiniety.

mógł ale nie został bo tak zdecydowano
Kogo w Czechach na meczu koszykówki interesuję trener Łaciak?

mnie i wielu innych, mamy dojść do takiej chorej sytuacji, że żadna akcja nie będzie miała sensu bo jest niezwiązana z daną dyscypliną sportu?!to może zaprzestańmy pewnych akcji w meczach w Krakowie bo nijak się mają do koszykówki, czy może tzw kibice od piłki mają nie jeździć i się podporządkowywać? :?: :roll:

Powtarzam ja nie wnikam w sens tej akcji.

a powinieneś bo dotyczy Wisły i jej kibiców

Żałuje tylko, ze jadąc na wyjazd, nie moge oglądać naszej Wisełki w akcji, przez takie a nie inne pomysły.

niestety taka jest specyfika trybun :)

PS: Gdyby twoja troska przekładała się o innych fanów ABG i siłę reprezentantów ABG to bym podjąć dyskusję jak wypracowywać kompromisy , który w Czechach mi się udało wypracować, a mimo to widoku mi to nie polepszyło
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Wróć do „Kibice”