PTS Lider - relacje 09/10 (PLKK)

forum dyskusji o sprawach pozaboiskowych

Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco

hermes46
Kadet

Re: PTS Lider - relacje 09/10 (PLKK)

Postautor: hermes46 » 09 sierpnia 2009, 09:22

dobra vlepa numer 2 bardzo bardzo mi sie podoba. Ta flaga I love this game moznaby powiescic w wszystkich halach :lol: :lol:
Bardzo pomysłowi jesteście!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 09 sierpnia 2009, 15:31

Całość wygląda tak:

Obrazek
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 09 sierpnia 2009, 22:58

Fani koszykarscy od piłkarskich znacznie się różnią, ale powiedz mi dlaczego, skoro macie tradycje w swoim mieście związane ze Zniczem (chyba się nie mylę?), to dlaczego identyfikujecie się z obecną nazwą ? Chodzi mi o flagi, wrzut na ścianie itd. ? Trochę to takie "piknikowe", chyba, że takie macie założenie...

Awatar użytkownika
rafi
Nowy na forum

Postautor: rafi » 10 sierpnia 2009, 09:54

Marcino pisze:Fani koszykarscy od piłkarskich znacznie się różnią, ale powiedz mi dlaczego, skoro macie tradycje w swoim mieście związane ze Zniczem (chyba się nie mylę?), to dlaczego identyfikujecie się z obecną nazwą ? Chodzi mi o flagi, wrzut na ścianie itd. ? Trochę to takie "piknikowe", chyba, że takie macie założenie...

sekcja żańskiego kosza w Pruszkowie istniała pod nazwą MZKS Znicz Pruszków ... kilka ładnych lat temu została definitywnie rozwiązana i na dzień dzisiejszy MKS ZNICZ nie ma sekcji kosza .. ani męskiego, ani żeńskiego ... Znicz-Basket (męski) i PTS Lider (żeński) to nowe, zupełnie niezależne od MKS ZNICZ kluby ...

jak widzisz, pamięć, tradycja i przywiązanie do nich zobowiązuje i stąd flaga z herbami ZNICZ-a i LIDER-a, która zadebiutuje na meczu z LOTOS-em ... hasło na niej oraz szacunek do barw dawnego MZKS-u (takie barwy ma LIDER) wiele mówi o ludziach, którzy identyfikują się z nowym klubem ... nie wydaje więc się nam, żeby to było "piknikowe" - a skoro sekcja została zlikwodowana, a tradycje koszykówki żeńskiej reaktywowane przez zupełnie nowy klub, to można rozpocząć nowy rozdział w historii pruszkowskiego basketu w żeńskim wydaniu, pod tytułem PTS LIDER PRUSZKÓW
> > > PTS LIDER < < <

Mógłbym zrezygnować, ale rzecz w tym, że lubię to, co robię....

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 10 sierpnia 2009, 11:12

a tradycje koszykówki żeńskiej reaktywowane przez zupełnie nowy klub, to można rozpocząć nowy rozdział w historii pruszkowskiego basketu w żeńskim wydaniu, pod tytułem PTS LIDER PRUSZKÓW

czyli cos na wzór Lotosu dobrze rozumiem? identyfikacja z nowym podmiotem a tradycje stare?

rozumiem że nowy klub nie przypisuje sobie sukcesów Znicza Pruszków?
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 11 sierpnia 2009, 20:56

Przyznam sie ze nie znam historii Lotosu :oops: wiec nie powiem dokładnie....

Klub Lider Pruszków jako sukcesy przypisuje sobie - medale w kategoriach juniorskich w okresie od 2006r oraz 3 msc i mistrzostwo I ligi (2008,2009). Natomiast my jako kibice pielęgnujemy oprócz tego także tradycje MZKS-u - czyli kilka lat w ekstraklasie i wygranie PP (kilku z nas zresztą było bezpośrednimi uczestnikami tych wydarzeń).

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 12 sierpnia 2009, 11:21

Łukasz (L) pisze:Przyznam sie ze nie znam historii Lotosu :oops: wiec nie powiem dokładnie....

Klub Lider Pruszków jako sukcesy przypisuje sobie - medale w kategoriach juniorskich w okresie od 2006r oraz 3 msc i mistrzostwo I ligi (2008,2009). Natomiast my jako kibice pielęgnujemy oprócz tego także tradycje MZKS-u - czyli kilka lat w ekstraklasie i wygranie PP (kilku z nas zresztą było bezpośrednimi uczestnikami tych wydarzeń).

Ciężko w to uwierzyć, jeśli prezentujecie zdjęcia grafów z napisem Lider.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 12 sierpnia 2009, 12:15

ehh może inaczej

Jesteśmy kibicami Lidera Pruszków i to Lider Pruszków śpiewamy na meczach - ale chociażby flaga (historia) oraz vlepka z takiej amatorskiej edycji o wygranym PP świadczy o tym że nie zapomnieliśmy o historii pruszkowskiej żeńskiej koszykówki....

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
rafi
Nowy na forum

Postautor: rafi » 12 sierpnia 2009, 12:25

Marco pisze:Ciężko w to uwierzyć, jeśli prezentujecie zdjęcia grafów z napisem Lider.

napisałem przecież kilka postów wcześniej : "... pamięć, tradycja i przywiązanie do nich zobowiązuje i stąd flaga z herbami ZNICZ-a i LIDER-a, która zadebiutuje na meczu z LOTOS-em ... hasło na niej oraz szacunek do barw dawnego MZKS-u (takie barwy ma LIDER) wiele mówi o ludziach, którzy identyfikują się z nowym klubem ... "
> > > PTS LIDER < < <

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 12 sierpnia 2009, 14:12

wybacz ale mam inne podejście.

nie wyobrażam sobie robienia flagi z herbem TS i logiem SA, tak samo jak grafów, szalików koszulek z logiem Wisły SA
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 12 sierpnia 2009, 14:21

Teraz już nie wiem o co Ci chodzi.....

moze sie myle ale Wisła jest jedna - wielosekcyjna tak? - a u siebie mamy dwa zupełnie inne kluby - Znicz (który ma sekcje tylko piłki) oraz Lider (klub koszykarski) - jesteśmy kibicami Lidera Pruszków - a to ze pielęgnujemy kiedyś zdobyty PP jako MZKS Znicz to chyba oczywiste.....
I teraz pytanie do Ciebie - czego nie rozumiesz - przecież wystarczy poczytać ze zrozumieniem powyższe posty..... :roll:

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 12 sierpnia 2009, 14:31

Łukasz (L) pisze:Teraz już nie wiem o co Ci chodzi.....

moze sie myle ale Wisła jest jedna - wielosekcyjna tak? - a u siebie mamy dwa zupełnie inne kluby - Znicz (który ma sekcje tylko piłki) oraz Lider (klub koszykarski) - jesteśmy kibicami Lidera Pruszków - a to ze pielęgnujemy kiedyś zdobyty PP jako MZKS Znicz to chyba oczywiste.....

jak pielęgnujecie? grafami z Liderem? co ma Lider wspólnego ze Zniczem? wg mnie nic.

gdyby mi klub zlikwidowali to bym na nowy nie chodził bo to już nie mój klub
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
rafi
Nowy na forum

Postautor: rafi » 12 sierpnia 2009, 14:40

Marco pisze:... co ma Lider wspólnego ze Zniczem? wg mnie nic.
gdyby mi klub zlikwidowali to bym na nowy nie chodził bo to już nie mój klub

.. wspólnego nie ma nic, bo to nowy klub jest ... i tu się z Tobą zgodzę ...

na naszą halę przychodzą Kibice, którzy pamiętają wydarzenia tamtych lat ... przychodzą również koszykarki MZKS Znicz, które walczyły w ekstraklasie i zdobyły Puchar Polski ... sama obecność tych ludzi i ich stwierdzenia, że dobrze, że znów ekstraklasa powróciła do Pruszkowa o czymś świadczą .. należy im się szacunek za to, co zrobili dla klubu, dla Pruszkowa ... MY jako Kibice Lidera możemy to zrobić poprzez dostępne nam metody (flaga, barwy), ale wydaje mi się, że powinieneś to rozumieć, bo sam jesteś przecież Kibicem ...
> > > PTS LIDER < < <

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 12 sierpnia 2009, 14:49

Podniosłe to wszystko ale do mnie nie trafia.

Jesteśmy kibicami Lidera Pruszków i to Lider Pruszków śpiewamy na meczach

sami zaprzeczacie sobie albo jesteście Znicz Pruszków albo Lider Pruszków. W świecie kibicowskim nie ma bycia pośrodku.

Zadam takie pytanie jutro w Pruszkowie zakladają koszykarki klub brawy takie jak Znicz i lider tylko herb inny i wykupują dziką kartę w PLKK, to biorąc pod uwagę, że Lider nie ma nic wspolnego ze Zniczem i nowy klub tez nie to gdzie będziecie chodzić na mecze i podtrzymywać tradycje Znicza?

dla mnie albo chodzicie na Lidera i wszystkie wasze działania podporządkowane są by klub stał się dawnym Zniczem albo nie chodzicie wogole bo jestescie Znicz Pruszków.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 12 sierpnia 2009, 18:39

Albo zgrywasz jakiegoś głupiego albo ja juz sam nie wiem :roll:

Zrozum że grupy P'03 oraz UFB które są na scenie kibicowskiej w Pruszkowie wspierają swoim dopingiem i Znicz i Lider - dlaczego? - NO BO TAK....

Dawno dawno temu (3 lata temu) powstał klub Lider Pruszków (chodzi mi o seniorską koszykówke) - na mecz inauguracyjny postanowiła sie wybrać delegacje P'03 (UFB jeszcze nie istniało) - rozpoczeliśy doping i tak zostało....
Wyraźnie pisze - popatrz na flage i wbij sobie do łba to co ma nam do przekazania a nie bedziesz miał takich problemów ze zrozumieniem.....
A jak nie rozumiesz dalej to nie szukaj dziury w całym - bo akurat przyczepiłeś sie do rzeczy która mi sie wydaje większość ludzi tutaj rozumie..... :roll:

Obrazek
Obrazek

Wróć do „Kibice”