PTS Lider - relacje 09/10 (PLKK)

forum dyskusji o sprawach pozaboiskowych

Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco

yanek
Żak

Re: PTS Lider - relacje 09/10 (PLKK)

Postautor: yanek » 07 grudnia 2009, 20:21

Z tego co wiem to w gazetach piszę się liczbę widzów, a nie liczbę kibiców- dopingujących czy jakichkolwiek innych. Czyli nic nie trzeba poprawiać.

Pzdr
:)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 grudnia 2009, 20:36

Rożnie sie "pisze"..

Ale ok..

To w Pruszkowie 100-procentowego kibica nie był wcale
jakis 10 takich może uważać sie za kibica tak może w 90%
a kolejnych 30 w 75 %..

I bez względu na to co się panu z Pruszkowa wydaje to się jednak uważam za kibica Wisły i to nie tylko wtedy gdy śpiewam czy nosze barwy. Co więcej uważam się za lepszego kibica niz tamten, bo gdyby Wisła straciła sekcje koszykarską a po kilku latach powstałaby w Krakowie takowa jako np hmmm "Lider" Kraków to na pewno bym sie z nią nie utożsamiał.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 07 grudnia 2009, 20:43

I wracamy do punktu wyjścia w tym temacie - napisze jak Marco - masz kilka na kilku pierwszych stronach ten temat - a jak coś sie nie podoba to nie moja sprawa...

Za to 100% kibicem jest ten co lata z nożem po mieście a w Kielcach prowokuje śpiewając o zadźganiu ś.p Małpy - jak to było? - "rachu ciachu Małpa w piachu"?
Naprawde macie problemy ze sobą i to poważne - nie wiem czy to jest mania wielkości czy mania liczby postów jak wczesniej ktoś do Rafiego napisał...

Ale może pozwólmy wypowiedziec sie kibicom z innych KK - Leszno, Polkowice, Jelenia, Gorzów, Poznań, żeby zamknac ten temat - czy kibice Wisły mają zostać wliczeni jako grupa kibiców gości? - siedząc i "reagując odmiennie od reszty hali"?
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 07 grudnia 2009, 20:47

co innego, jesli przyjeżdzają ludzie "na tajniaka", incognito, bez barw, po cichutku przez nikogo nie zauważeni - wówczas można mówić o ZERZE. ale Wiślacy byli w barwach i nie kryli się ze swoją sympatią do Wisły, poza tym jeden z Waszych z nimi rozmawiał - szczerze nie rozumiem skąd zatem interpretacja, jakoby kibiców Wisły nie było. tym bardziej, że w przeciwieństwie do kibiców CCC, wiadomo (na kkf) kto był i że nie byli to "ludzie sponsora", rodzina koszykarek ani inne tego typu "grupy", tylko kibice z krwi i kości ;-)

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 07 grudnia 2009, 21:14

Oczywiście, że zapisać 7 jako liczbę gości. Dla mnie fanatyzm rozumiany jako przywiązanie do drużyny to nie tylko dopingowanie ale bycie z drużyną. Idąc Waszym tokiem rozumowania - gdy pojechałem do Krakowa, siedziałem za ławką swojego zespołu i nikt nie miał problemu z zauważeniem, że jestem w koszulce Lotosu - to nie mogę powiedzieć, że na meczu Wisła-Lotos był jeden kibic z Gdyni bo mając na przeciwko cały młyn Wiślaków nie dopingowałem Lotosu? Poza tym na zdjęciach można zauważyć, że wśród tej siedmioosobowej grupy kibiców Wisły jest co najmniej 5 kobiet - rozumiem Waszą frustrację, że od początku sezonu nie mieliście z kim stoczyć pojedynku 'na doping' ale poczekajcie na jakąś konkretniejszą ekipę i wtedy miejcie pretensje o brak zorganizowanego dopingu.
Aha, i jeszcze jedno... Myślę, że ta ekipa, która była u Was, zaliczyła tyle wyjazdów, że Wy jeszcze długo tyle nie będzie mieć na swoim koncie.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 07 grudnia 2009, 21:17

Na kosza nawet nie ma takiej opcji bo prowadzimy tam doping od lekko ponad 3 sezonów - chociaz sa ludzie którzy od tego czasu mają prawie wszystkie wyjazdy zaliczone - jakby niektórzy doliczyli sobie wyjazdy na Znicz to naprawde pokaźne liczby by mogły wyjść...

Ale dobra słowo sie rzekło...

Kibiców gości 7 - bez dopingu....

Obrazek
Obrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 07 grudnia 2009, 21:20

Ja nic do Was nie mam, ale musicie zrozumieć, że Wasze kryteria oceny kibiców przyjezdnych nie trafiają do wielu ludzi na tym forum.
ObrazekObrazek

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 08 grudnia 2009, 00:46

Łukasz (L) pisze:I wracamy do punktu wyjścia w tym temacie - napisze jak Marco - masz kilka na kilku pierwszych stronach ten temat - a jak coś sie nie podoba to nie moja sprawa...

Za to 100% kibicem jest ten co lata z nożem po mieście a w Kielcach prowokuje śpiewając o zadźganiu ś.p Małpy - jak to było? - "rachu ciachu Małpa w piachu"?
Naprawde macie problemy ze sobą i to poważne - nie wiem czy to jest mania wielkości czy mania liczby postów jak wczesniej ktoś do Rafiego napisał...

Ale może pozwólmy wypowiedziec sie kibicom z innych KK - Leszno, Polkowice, Jelenia, Gorzów, Poznań, żeby zamknac ten temat - czy kibice Wisły mają zostać wliczeni jako grupa kibiców gości? - siedząc i "reagując odmiennie od reszty hali"?

O widze ze kolega kumaty w tematyce pilkarskiej ... i wogole klimatach krakowskich :) ...

k... ... mania liczby postów, no przecież mnie zaraz pojebie ... Żebyś Ty chłopcze miał w życiu tyle przygód na ulicach oraz na kibicowskim szlaku co nie jeden z Wisły czy też z ŁKS-u to można by z Toba dyskutować... Póki co uważam temat za zakończony... Do tematu możemy powrócić po 17 marca 2010 :)

p..
Amator

Postautor: p.. » 08 grudnia 2009, 01:00

rzymi pisze: - rozumiem Waszą frustrację, że od początku sezonu nie mieliście z kim stoczyć pojedynku 'na doping' ale poczekajcie na jakąś konkretniejszą ekipę.....

Np. Gorzów... ; p

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 08 grudnia 2009, 11:18

Tak tylko napisalismy relacje do Bodziacha z legialive - do tej serii artykułów "Na Stadionach" i sam autor uznał że kibiców gości 0 - więc nie wiem w czym problem....

wyrocznia? :D a my napisaliśmy do Zenka z Giebułtowa i uznał gości 45!

Liczymy grupy kibiców (niekoniecznie zorganizowane) które prowadza doping albo zaznaczają swoją obecność dopingiem - a nie tylko reagują odwrotnie do reszty hali

to sobie liczcie wg waszych kryteriów my liczmy wg ogólnie przyjętych w Polsce

- liczymy osoby które zrobią coś co pokaże że sa to fanatycy danego klubu

myslisz ze wasze kartoniady i jakies sreberka świadczą o waszej fanatycznosci :lol: co za standardy
- a jechanie 300km w jedną strone tylko po to zeby siedzieć na dupie przez cały mecz i klasnac pare razy (jak w Waszym przypadku, nie ma sensu)

brawo dla tego Pana, ogromne brawa. Jeżdżenie za swoją drużyną nie ma sensu :shock: :shock:

i szczytem bezczelności jest teraz robić awanture o to czy Was liczyć czy nie - gdybyśmy pojechali gdzieś w 10 osób i byśmy nie dopingowali to nie zaliczalibyśmy sobie wyjazdu....

juz wam napisałem liczcie sobie jak chcecie, u nas na 1 miejscu stoją ogólne zasady a nie własne widzi mi się, były barwy byli kibice Wisły.

Aha i taka mała poprawka - na karteczkach nie było napisane KIBICE WISŁA tylko GOSCIE WISŁA - a sektor nazywasie sie GOŚCIE/VIP co za tym idzie siedzieliście na sektorze na który klub wysyła zaproszenia dla gości, sektor gości jest po naszej stronie przy drugich schodach - i nikogo tam do tej pory nie było i nikt nie dopingował swojego zespołu na naszej hali co za tym idzie do tej pory gości - 0

aha czyli jak ktoś pojedzie na zakazie i ujawni się na VIpach to nie będzie obecny bo w sektorze nie był, a to ciekawe. Widać organizacja a w Pruszkowie kuleje skoro przyjezdnych nie potrafią skierować na odpowiedni sektor. A najlepsze jest to:
sektor gości jest po naszej stronie przy drugich schodach - i nikogo tam do tej pory nie było i nikt nie dopingował swojego zespołu na naszej hali co za tym idzie do tej pory gości - 0

aha czyli wyznacznikiem obecności jest bycie w sektorze gości - a to dobre obecność w innym miejscu już się nie liczy - jesteście rewelacyjnie ze swoimi przemyśleniami interpretacjami i zasadami, - szacunek dla kibiców (L)idera! Dzięki za tworzenie nowych zasad.

Nie wiem teraz jak ŁKS policzy naszą obecność w Łodzi, byliśmy czy nie :roll: :roll:

gdy argumentów brakuje to sięga się i po takie środki ale ok więc idźmy tym tokiem. Chuj ci do tego z czym chodzimy o kim i o czym śpiewamy.

Zapomniałeś tylko o kieleckich petardach z gwoździami.

Sięganie do takich rzeczy do takich porównań i by "dociąć" Wiśle na tym forum świadczy tylko o tobie i twoim frajerskim zachowaniu.

Osiągacie większe dno i większe absurdy niż niektórzy kibice Lotosu w ich "najlepszych" czasach.

PS: Poproszę o 2 lub 3 ostrzeżenia żeby niektórym płaczkom oszczędzić czas na wpisy tego się domagające.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 08 grudnia 2009, 12:15

Cóż za zażarta dyskusja na temat liczenia.... to może i ja dodam swoje trzy grosze.
Szczerze mówiąc, dla mnie trochę dziwny jest punkt widzenia osób z Pruszkowa. Zgodziłbym się, gdyby te siedem osób z Krakowa to były osoby że tak to nazwę "z łapanki" czyli np. przedstawiciele sponsora, rodziny koszykarek itp. Wtedy ok, możnaby uznać że 0. Ale owa siódemka Wiślaków to KIBICE!!! Ujawnili się (a to dla mnie osobiście podstawa!!!), mieli jakieś tam barwy a że nie mieli zorganizowanego dopingu "paszczowego"?? No cóż, z doświadczenia wiem że nie zawsze są checi, możliwości by drzeć się na meczu.... Kilka lat temu np. we trzech pojachaliśmy nomen omen do Krakowa na Wisłę. Nie dopingowaliśmy, nawet chyba barw nie mieliśmy. Oczywiście nie kryliśmy się skąd jesteśmy, klaskaliśmy i cieszyliśmy się po udanych akcjach Włókniarza i jakoś kibice Wisły zgodnie uznali że byliśmy bez dopingu ale się ujawniliśmy i zera w statystyce nie było!!!
Idąc Waszym tropem myślenia, można dojść do jakiś bezsensownych przemyśleń, no bo np. przyjeżdża do Was 40 osób z czego tylko 20 dopinguje, bo 10 osób jest nawalonych i nie ma siły, 2 osoby robią zdjęcia, 2 osoby robią statystyki, 2 osoby są chore, 2 osoby sie "migdalą" a ostatnie 2 mają wszystko gdzieś i co wtedy??? Piszecie że gości 20??? Bo tylko tylu dopingowało??? Bezsensu....
Kolejnym dla mnie dziwnym elementem jest uzależnianie liczby kibiców gości od miejsca w którym siedzieli!! A co to ma za znaczenie??? Będąc w Gdynii (jeszcze na starej hali) siedziałem w trzech miejscach i szczerze mówiąc miałem to gdzieś czy jestem w sektorze dla kibiców gości czy nie!!! Skoro mnie tam posadzili to ok! A jeżeli tak Was "boli" że w nominalnym sektorze gości na hali w Pruszkowie nikt nie siedział, to miejcie pretensje do własnych organizatorów że nie sadzają tam kibiców przyjezdnych - powinni ich tam siłą prowadzić :wink: !
Reasumując. Proponuję nie wprowadzać jakiś sztucznych zasad i trzymać się tego co od lat w świecie żenskiego kosza dobrze funkcjonowało i było akceptowane przez zdecydowaną większość (o ile nie całość) kibiców!
Pozdrawiam

P.S. Marco, żeby było wszystko zgodnie z regulaminem, za wulgaryzmy otrzymujesz ostrzeżenie :wink: !
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 08 grudnia 2009, 16:32

Ja wyciągam takie rzeczy? - a kto pierwszy z ironią napisał o barwach Znicza na sektorze, co za tym idzie odniósł sie do piłki nożnej? - macie ciągłe problemy - i jak napisałem wyraźnie - gości 7 bo odpowiedziały sie za tym osoby z Polkowic i Gdyni a Ty dalej swoje... - odpuść człowieku bo Twoje satyryczne odpowiedzi już mnie śmieszą - szczególnie fajne jest wyjmowanie z kontekstu wypowiedzi najciekawszych fragmentów i odnoszenie sie do nich - nie chcecie miec na forum kibiców Lidera? - to ich nie beziecie mieć proste....

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 08 grudnia 2009, 17:21

Łukasz (L) pisze:Ja wyciągam takie rzeczy? - a kto pierwszy z ironią napisał o barwach Znicza na sektorze, co za tym idzie odniósł sie do piłki nożnej? -

akurat chodziło o Milan Milanówek i gdzie tam była ironia to ja nie wiem.

poza tym odnoszenie się do piłki jest tu zabronione? nie wiedzialem :)

porównaj nawet mój ewentualny ironiczny wpis z twoim na temat Kielc i noży i @, przy braku argumentów sięganie na tym forum po takie rzeczy to.... (w miejsce kropek wstaw sobie co chcesz)

macie ciągłe problemy -

problem macie wy ktorzy tworzycie nowe zasady, ktore pięknie opisał Szymon

i jak napisałem wyraźnie - gości 7 bo odpowiedziały sie za tym osoby z Polkowic i Gdyni

o ku...rcze :lol:
mamy im paczki z podziękowaniami wysłać? co gdyby nie oni dalej mielibyśmy zero :lol:

teraz wypada postawić pytanie ilu kibiców Gorzowa było w Krakowie, ilu Wiślaków w Łodzi, Polkowice i Gdynia wypowiedzą :lol:
a Ty dalej swoje...

Lechia Gdańsk ! :mrgreen:

- odpuść człowieku bo Twoje satyryczne odpowiedzi już mnie śmieszą - szczególnie fajne jest wyjmowanie z kontekstu wypowiedzi najciekawszych fragmentów i odnoszenie sie do nich

nie wyrywam z kontekstu tlyko odnoszę się do poszczególnych smiesznych tłumaczeń, nie to miejsce, nie siedział prosto, pił colę zamiast krzyczeć

jak Cię śmieszą nie czytaj! Taka prosta zasada ale widocznie niektórych przerasta
- nie chcecie miec na forum kibiców Lidera? - to ich nie beziecie mieć proste....

ciekawa propozycja jak dla mnie 8)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 08 grudnia 2009, 19:25

dobra panowie, piszecie do siebie ze 3 strony, a jaki to ma sens? Za pare dni beda nowe mecze i emocje a o tym za chwile nikt nie bedzie pamietac!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 09 grudnia 2009, 02:35

Łukasz (L) pisze:Za to 100% kibicem jest ten co lata z nożem po mieście a w Kielcach prowokuje śpiewając o zadźganiu ś.p Małpy - jak to było? - "rachu ciachu Małpa w piachu"?

No to zrobiłeś z siebie teraz niezłego debila. Udajesz kibicowsko kumatego, wyjeżdżasz z nożami, piszesz o sprawach o których chuja wiesz, a zaraz później próbujesz ustalać jakieś nowe posrane reguły liczenia kibiców przyjezdnych. Biorąc po uwagę Twoje kryterium, to wiele ekip z ekstraklasy piłkarskiej miałoby 0 wyjazdowe pomimo siedzenia w barwach w klatce. Zastanów się może 3 razy zanim coś bekniesz.

A i miazga to była jak pisałeś o osobach która jeżdżą od zawsze (czyli aż 3 lata) za Liderem, a jakby sobie doliczyły wyjazdy na Znicz to już w ogóle miszcze :lol: No tak, jak ja bym policzył wyjazdy na piłke, rezerwy piłki, kosza, rezerwy kosza, siatkę, Unię, Lechię, Śląsk, Jagę i reprę, to też bym zmiażdżył. A biorąc pod uwagę 'Twoje kryterium' to założę się że wiele z tych osób które jeżdżą za Liderem już 3 lata, nie mogłaby sobie zaliczyć wielu z tych wyjazdów.

ps. Jeżeli czuje rozgoryczenie bo nie możecie prowadzić wojny na doping, to ruszcie dupy zorganizowaną grupą na wyjazd gdzie są kibice.
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Wróć do „Kibice”