II runda play-off: Wisła Kraków - AZS Gorzów

forum dyskusji o sprawach pozaboiskowych

Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 02 kwietnia 2007, 11:10

A ja tylko przypomnę nieśmiało, że w Gorzowie po meczu nawet nikt nie pytał "chcesz w ryja?" - i to kobitki...

Także oczywiście nie ma odpowiedzialności grupowej - ale... światek kibicowski jest na tyle specyficzny, że cośtam zakumać należałoby z klimatów - i albo "z partyzanta" rżnąć piknika - albo robić ultraskę pełną gębą, wraz z całym szeregiem jej konsekwencji...

Czy ktoś miałby pretensje do tego, że "na Pradze" po zmroku dostanie w dziąsło za free? nie, bo Praga to Praga - prawda. :lol: :lol:

Kraków to nie Pułtusk czy Wielgowola - trzeba sobie z tego zdawać sprawę - a biorąc poprawkę na zajścia z sezonu zasadniczego - zwłaszcza.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 02 kwietnia 2007, 11:12

Po pierwsze nie traktuje sie za zadna bande i sie nie napinam. A jak juz czytasz posty to czytaj ze zrozumieniem.
Pisalem ze nigdy ci co sie napinaja.. z Gorzowa jak tez i z krakowa nie pojada na wyjazd bo sa u siebie madrzy. A zwykli kibice ktorzy przyjechali poogladac koszykowke i pokibicowac swojej druzynie przez to maja konsekwencje.
Ale widze ze wy w dalszym ciagu szukacie napinek zeby wyjazdy Normalnych koszykarskich kibicow konczyly sie niepotrzebnymi spieciami.
Po drugie za incydent ktory odbyl sie w Gorzowie przeprosilismy ann i mielismy nadzieje ze bedzie spokoj w Krakowie. Jednak po sobocie nadeszla niedziela...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 02 kwietnia 2007, 11:14

Acha - i żeby ktoś czasem nie pomyślał, że mój wpis jest wyrazem poparcia - raczej proszę go traktować jako wyraz zrozumienia i w przeciwną stronę wyraz niezrozumienia czy wręcz zdziwienia...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 02 kwietnia 2007, 11:14

Marco pisze:
i kto przyjechal do Krakowa w sobotę?

Nie wiem gdzie byles ale my w sobote bylismy na meczu.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 02 kwietnia 2007, 11:18

Nie napinasz sie ... to po c h u j te komentarze z poprzedniej strony. Po prostu przyjmij z pokora ze macie konfidentow w klubie kibica, ktorzy notabene maja po 25-30 lat (bylo was 5ciu) ... a zdupcaliscie przed 6cio osobowa "banda" nastolatków.

Po drugie bierzesz flage na wyjazd licz sie z konsekwencjami, tym bardziej po wydarzeniach z Gorzowa.

Po trzecie jedziesz z barwami, prowadzisz doping, tak jak to napisal wczesniej kolega, nie w jakiejs pipidowie ale w Krakowie -> licz sie z konsekwencjami.

Z naszej strony moge dodac, ze zjebalismy akcje po calosci, zabraklo zdecydowania i to tylko dlatego ze traktowalismy was wlasnie jako kibicow koszykarskich... ale widac chyba trzeba zmienic zasady "gry" jesli dalej sie bedziesz napinal na necie.
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2007, 11:22 przez kwassek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 02 kwietnia 2007, 11:18

simon pisze:A ja tylko przypomnę nieśmiało, że w Gorzowie po meczu nawet nikt nie pytał "chcesz w ryja?" - i to kobitki...

Także oczywiście nie ma odpowiedzialności grupowej - ale... światek kibicowski jest na tyle specyficzny, że cośtam zakumać należałoby z klimatów - i albo "z partyzanta" rżnąć piknika - albo robić ultraskę pełną gębą, wraz z całym szeregiem jej konsekwencji...

Czy ktoś miałby pretensje do tego, że "na Pradze" po zmroku dostanie w dziąsło za free? nie, bo Praga to Praga - prawda. :lol: :lol:

Kraków to nie Pułtusk czy Wielgowola - trzeba sobie z tego zdawać sprawę - a biorąc poprawkę na zajścia z sezonu zasadniczego - zwłaszcza.

Mysle ze ta jakże wymowna wypowiedz Simona powinna zakończyć cała ta słowna "szarpanine", no chyba ze ktoś jeszcze czuje potrzebe wypowiedzenia sie.
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 02 kwietnia 2007, 11:21

Ja juz pisalem wczesniej ze koncze temat...

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 02 kwietnia 2007, 11:27

Jak czytam niektore wpisy to az odechciewa mi sie wszystkigo a szczgolnie kibicowania mojemu klubowi...Po jaka cholere sie wogole napinamy(to szczegolnie do kolegi Endrju, ktory powinieni dziekowac Bogu ze kibice Wisla zachowali sie jak zachowali a nie konkretniej, bo teraz to nawet nie mialby sily stukac w klawiature)...Po co jakies wzajmne pokazywanie jakim to sie jest kozakiem...Taka mala dygresja na temat kibica, ktory krzyknal "policja" (swoja droga: policja milicja jeden chu*)=>nie zapominajmy ze jako taki ruch kibicowski damskiej koszykowki istnieje od max 3 lat (nie wliczam w to bylego Stilonu), natomiast Wisly od ponad 100...wiec nie poronujmy niektorych zachowan bo to jest wpajane u Wislakow od mozna by rzec urodzenie, wraz z mlekim matki...my w tym ja (mimo ze od wielu lat jestem kibicem Stali) ucze sie dopiero kibicowskiego zycia, a ze najlepij uczy sie na bledach wiec trzba bedzie ponosic konsekwence za incydnt z meczu w Gorzowie...no ale coz ruch kibicowski rzadzi sie swoimi prawami...a co do flagi to wcale bym sie nie zdziwil ze gorzowscy kibice mogli ja stracic (podobnie do jeleniogorzan i do nikogo nie moglibysmy miec pretensji tylko do samych siebie...za to ze jadac na wyjazd nie potrafimy upilnowac wlasnej fany)...to krotka wzmianka ode mnie ktorym niektorym uswiadomi kilka rzeczy...z kibicowski pozdrowieniem

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 02 kwietnia 2007, 11:33

tadeo86 pisze:Jak czytam niektore wpisy to az odechciewa mi sie wszystkigo a szczgolnie kibicowania mojemu klubowi...Po jaka cholere sie wogole napinamy(to szczegolnie do kolegi Endrju)

Ja sie nie napinam tylko prowadze dyskusje jakie mam odczucia po weekendowym wyjezdzie do Krakowa. :P

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 02 kwietnia 2007, 11:33

Co do poprzedniego posta tadeo86 zgadzam sie w zupelnosci, dlatego skonczylo sie jak sie skonczylo, nikt nie dostal po mordzie, a jedynie musieli palic wrotki. A co do tego ze flaga dalej w posiadaniu Gorzowa -> mozecie sie tylko cieszyc, bo przyznajemy swoj blad.
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2007, 11:56 przez kwassek, łącznie zmieniany 1 raz.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 02 kwietnia 2007, 11:43

Bylo jak bylo... faktycznie w niektorych sprawach my popelnilismy blad i mam nadzieje ze wiecej napinek pomiedzy Gorzowem a Krakowem nie bedzie. Zapraszam do Gorzowa za 2 tygodnie tylko rezerwujcie sobie jakies noclegi bo na 1 meczu sie nie skonczy... :P Heh...
I wierze ze w Gorzowie bedzie spokojnie i bez zadnych nie potrzebnych incydentow.

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 02 kwietnia 2007, 11:49

a ja tam do policji nic nie mam :D:D:D:D:D:D:D

temat zakończony :D?
Gorzów To jest Potęga !
Gorzów Najlepszy Jest !
Gorzów Trzeba Szanować!
Gorzów Nasz AZS i ZKS! :D:)

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 02 kwietnia 2007, 13:24

tadeo86 pisze:nie zapominajmy ze jako taki ruch kibicowski damskiej koszykowki istnieje od max 3 lat (nie wliczam w to bylego Stilonu), natomiast Wisly od ponad 100...

no już nie przesadzajmy, ruch kibicowski w całej polsce to max lata 70 :)

Ja sie nie napinam tylko prowadze dyskusje jakie mam odczucia po weekendowym wyjezdzie do Krakowa. :P

szkoda że wczoraj taki rozmowny nie byłeś, wiadomo, zza monitora łatwiej.

dla mnie to żadne wytłumaczenie czy to był brat trenera prawy bidonowy czy wasza pomywajka. chłop w barwach, w koszulce kk, wyrywający flagę podczas gdy wy staliście jak słupy soli, i dość skutecznie z nią spierdalający.. no sorry, nie sądze żeby brat Nawałki się porwał na coś takiego :roll: do tego momentu wszystko spoko, ale tne okrzyk poliiiiiicjaaaaaaa, to już frajerstwo czystej wody. tak btw. zeznania złożone ? :lol:

Chyba nie trzeba być einsteinem żeby zakumać że pucowanie policji w takich sytuacjach nie jest najlepszym wyjściem, k..., myślałem że chłopy w barwach z tak zwanego klubu kibica mają chociaż jakiekolwiek podstawy szeroko rozumianej kumatowości (kumatości?). wygląda na to że nie, a trzeba wam wiedzieć że konfidenci nie są specjalnie lubiani :]

na koniec tylko dodam: do zobaczenia na kibicowskim szlaku :]
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 02 kwietnia 2007, 13:26

Czyżby "Lotos 2" nam wyrastał?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 02 kwietnia 2007, 13:35

Mikey pisze:Czyżby "Lotos 2" nam wyrastał?

Na to czekałem:)
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Wróć do „Kibice”