PTS Lider - relacje 09/10 (PLKK)

forum dyskusji o sprawach pozaboiskowych

Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Re: PTS Lider - relacje 09/10 (PLKK)

Postautor: Marco » 12 sierpnia 2009, 19:04

Łukasz (L) pisze:Albo zgrywasz jakiegoś głupiego albo ja juz sam nie wiem :roll:

inny moderator oceni bo jestem stroną

Zrozum że grupy P'03 oraz UFB które są na scenie kibicowskiej w Pruszkowie wspierają swoim dopingiem i Znicz i Lider - dlaczego? - NO BO TAK....

który Znicz piłkarski? a co on ma do koszykówki?

Dawno dawno temu (3 lata temu) powstał klub Lider Pruszków (chodzi mi o seniorską koszykówke) - na mecz inauguracyjny postanowiła sie wybrać delegacje P'03 (UFB jeszcze nie istniało) - rozpoczeliśy doping i tak zostało....

lubię żużel ale kibicem Wandy Kraków nie jestem i dopingować nie zamierzam

Wyraźnie pisze - popatrz na flage i wbij sobie do łba to co ma nam do przekazania a nie bedziesz miał takich problemów ze zrozumieniem.....

we łbie to ci się poprzewracało chyba, uważaj na słowa

mam gdzieś to co sobie na fladze wypiszecie, zwłaszcza gdy tam napisane jest,
Nazwa uległa zmianie
,a na forum czytam
a u siebie mamy dwa zupełnie inne kluby
Znicz-Basket (męski) i PTS Lider (żeński) to nowe, zupełnie niezależne od MKS ZNICZ kluby ...

oszukujecie samych siebie?

A jak nie rozumiesz dalej to nie szukaj dziury w całym - bo akurat przyczepiłeś sie do rzeczy która mi sie wydaje większość ludzi tutaj rozumie..... :roll:
[/quote]

być kibicem kluby X i Y jak najbardziej zrozumiałe ale głupie
sekcja żańskiego kosza w Pruszkowie istniała pod nazwą MZKS Znicz Pruszków ... kilka ładnych lat temu została definitywnie rozwiązana i na dzień dzisiejszy MKS ZNICZ nie ma sekcji kosza

reaktywujcie prawdziwego Znicza a nie głoście propagandowych sloganów na flagach.

Klub ma się jeden!
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 12 sierpnia 2009, 19:11

Marco mozesz mi wytłumaczyc jedna rzecz ze skoro ktos Ci cos tłumaczy jak pastuch krowie, a Ty nie chcesz lub nie potrafisz zrozumiec lub masz inne zdanie na temat zaraz zasłaniasz sie moderatorem?
Tu zacytuje Wsze słowa mili Wislacy TEN TEMAT NIE DOTYCZY WAS WIEC GO NIE CZYTAJ i NIE UDZIELAJ SIE
ps. Czekałem dosyc długo zeby móc Wam mili krakowianie tak odpisac
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 12 sierpnia 2009, 19:14

hermes46 pisze:Marco mozesz mi wytłumaczyc jedna rzecz ze skoro ktos Ci cos tłumaczy jak pastuch krowie, a Ty nie chcesz lub nie potrafisz zrozumiec lub masz inne zdanie na temat zaraz zasłaniasz sie moderatorem?

czym się zasłaniam? napisalem wyraźnie ze jestem stroną wiec ostrzeżeń nie daję, problem pastucha i krowy w rozumieniu tekstu pisanego ciebie chyba dotyczy
Tu zacytuje Wsze słowa mili Wislacy TEN TEMAT NIE DOTYCZY WAS WIEC GO NIE CZYTAJ i NIE UDZIELAJ SIE

ja nie jestem żadne "Wasze" :D

ps. Czekałem dosyc długo zeby móc Wam mili krakowianie tak odpisac

brawo :lol:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 12 sierpnia 2009, 19:54

Łaski mi nie zrobiłes że nie dałes mi ostrzeżenia - nie rozumiem tylko jednego - jeżeli ktoś Ci wyraźnie tłumaczy to powinieneś zagarnąć to sobie do wiadomości i już....
Nie wiem - chcesz nas przekonac że źle robimy - otóż wg nas dobrze robimy i tak zostanie....
To że dopingujemy klub pod nazwami Lider Pruszków i Znicz Pruszków to coś złego? - nie sądze - nie sa to rywalizujące kluby ze sobą (jak moga byc skoro dotyczą inncyh dyscyplin) - wiec nie wiem o co chodzi.
A zresztą nie chce mi sie już na ten temat pisać - swoje powiedzieliśmy - jak dalej nie rozumiesz nie mój problem, bedziesz żył w przekonaniu że jak to napisałes "jestesmy pośrodku"

PS. Brawo Hermes - już prościej przeciez nie da sie tego wytłumaczyć :lol:
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 12 sierpnia 2009, 20:27

Otóż jak nie wiesz o co chodzi to posłużę się prostym przykładem.

Wiśle Kraków była kiedyś sekcja hokeja. Zlikwidowana lata dziesiątki lat temu. Zakładając, że w 2010 w Krakowie powstaje klub pod nazwą Ice Kraków to wg ciebie nie będziee nic zlego gdy kibice będą chodzić na ten klub, robić flagi dopingować i propagować tam tradycję wiślackiego hokeja skoro to nie ich klub?! to tzw przerzucanie się!!! totalny absurd.

Co innego jeszcze chodzić i oglądać a co innego aktywnie się udzielać. Chętnie bym podopingował na hokeju ale ani Unia Oświęcim, ani Podhale nie są moimi klubami bo jest nią Wisła Kraków. Nie mam hokeja nie chodzę na Pasy ani na Podhale, nie mam żużla nie chodzę na Wandę, nie mówiąc już o aktywnym działaniu i na dodatek w nowym jakimś tworze.

PS:Postaw mu piwo i jeszcze zgodę koszykarską klepnijcie :lol:

A że wg was robicie dobrze to czas pokaże i oceni a nie wy sami. Zastanawiam się gdzie pójdziecie jak Znicz reaktywuje sekcję koszykówki damskiej. Który klub wybierzecie?! :lol: Znów się przerzucicie?

a to zdanie wyjaśnia wszystko, szacunek
nie sa to rywalizujące kluby ze sobą (jak moga byc skoro dotyczą inncyh dyscyplin)

Cracovia ma hokeja i nie rywalizuje z Wisłą bo ta go nie ma :lol: Hutnik nie rywalizuje z Wisłą bo nie ma żeńskiego basketu :lol:

a nie zostaniesz może kibicem wiślackiego judo, ani Znicz ani Lider go nie mają :lol:

Andersen by lepszej bajki nie wymyślił

odpowiedz mi chociaz na te 2 pytania jeśli potrafisz
jak Znicz reaktywuje sekcję koszykówki damskiej. Który klub wybierzecie?!

jutro w Pruszkowie zakladają koszykarki klub brawy takie jak Znicz i Lider tylko herb inny i wykupują dziką kartę w PLKK, to biorąc pod uwagę, że Lider nie ma nic wspolnego ze Zniczem i nowy klub tez nie to gdzie będziecie chodzić na mecze i podtrzymywać tradycje Znicza?

gdybyście byli takimi fanatykami jak się tutaj przedstawiacie to jako kibice Znicza Pruszków nigdy byście nie poszli na nowy twór o nazwie Lider który ze Zniczem nie ma nic wspólnego(sami to przyznajecie) bo to nie wasz klub. Ale, że sami sobie wyznaczacie reguły kultywowania i propagowania tradycji to jesteście i będziecie różnie oceniani. Dziś na Liderze, a jutro w Mineralni Pruszków...

Dzięki takim ja wy mamy przeróżne twory z nazwami, z przenosinami klubów z jednego miasta do drugiego, kupczenie tradycją itp.

I od tego jest to forum by sie swobodnie wypowiadać i oceniać :)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 12 sierpnia 2009, 21:02

Może od poczatku......

pytania do mnie:
Takiej sytuacji nigdy nie bedzie - po pierwsze Pruszków to 50tyś miasto a co za tym idzie nie sądze aby Zniczowi kiedykolwiek opłacało sie wznowić żeńską koszykówke - tymbardziej że jest Lider oraz Znicz gra na wysokim poziomie - a to kosztuje - nie mieszkam wśród arabskich szejków..... Po drugie - co bysmy zrobili - zapewne wspieralibyśmy i Lider i Znicz w miare naszych możliwości..... 8)

Kupczenie tradycją - hmm - czy ja nie pisze wyraźnie? i powtórze to chyba już 5 raz - pielęgnujemy zarówno sukcesy Lidera jak i ogólnie sukcesy Pruszkowskiej żeńskiej koszykówki - które dziąły sie za sprawą Lidera Pruszków, ponieważ wszyscy w Pruszkowie żyją w sumie ze soba dobrze (nie jestesmy miastem derbowym) wiec ogólnie wszyscy pracujemy na rzecz naszego miasta i na jego sukcesy - w tym przypadku sportowe.

Tak jest i tak bedzie jak Ci sie nie podoba to wylewaj smutki dalej na klawiature - ciśnij nam ze kupczymy itd. - widze ze nie zrozumiesz pewnych rzeczy - trudno bywa....

PS. Tylko ciekaw jestem jaki cel miały te Twoje całe wywody? - przekonac nas że źle robimy - nie mam pojęcia....
PS2. Czyli wg Ciebie - jeżeli Znicz kiedyś odnosił sukcesy w koszu to teraz nie mamy prawa do kibicowania Lider-owi? - czy co Cie tak naprawde nęci i po kiego tak sie spinasz żeby coś na siłe udowodnić - powiedz mi co - co sa 2 strony tematu o tak naprawde sam nie wiem czym :lol:
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2009, 21:04 przez Łukasz_UFB, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Obrazek

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 12 sierpnia 2009, 21:03

Trochę zapomniałem o temacie. Widzę, że rozpocząłem ożywioną dyskusję. Marco ma rację. To co tu tłumaczysz, to nic innego, jak "masło maślane". Wytłumaczę "łopatologicznie" i na przykładach o co mi chodzi. Stilon Gorzów, Elana Toruń, Dyskobolia Grodzisk Wlkp., Górnik Konin, Wybrzeże Gdańsk, Zawisza Bydgoszcz i wiele innych nazw. Kluby te się rozpadały (Górnik, Elana), bądź też ich nazwy zostały zmieniane (jak w przypadku Dyskobolii, czy Wybrzeża). Mimo wszystko kibice tych drużyn w dalszym ciągu identyfikują się z pierwotną nazwą swojego ukochanego klubu. Stilon nie śpiewa GKP, nie ma flag, wrzutów na murach GKP, tylko Stilon. Kibice Elany nie śpiewali TKP Toruń, nie robili gadżetów z tym logiem, tylko w dalszym ciągu z tym co jest ich miłością - Elaną Toruń. Podobnie w innych przypadkach, nie Groclin, tylko Dyskobolia itd.
Nie rozumiem zatem waszej decyzji dotyczącej identyfikowania się z Liderem Pruszków, skoro Wasze tradycje wywodzą się ze Znicza. Argumenty o tym, że klub się rozpadł, nie ma sekcji, itd. do mnie nie przemawiają, patrz przykłady wyżej.
Teraz już rozumiesz o co chodzi, czy dalej będziesz się upierał przy swoim? ;)
Pozdrawiam, bez spinki.

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 12 sierpnia 2009, 21:14

Oczywiscie ze upieram sie przy swoim - w ogóle nie rozumiem - czy mysłicie ze nagle powiem - o sorry jednak macie racje i od tej pory śpiewamy Znicz? :lol:

Przyjmijcie do wiadomosci - jesteśmy jednoczesnie kibicami Lidera Pruszków i Znicza Pruszków - to co pielęgnujemy i jak to robimy to nasza sprawa - a robimy to chyba dobrze skoro (ludzie znając historie) organizują nasze drugiej oficjalne FC, sa chętni do malowania "wrzutów" na ścianach i malowania opraw dla LIDERA - dobrze nam z tym i tak zostanie - ale oczywiscie zaraz zostane zbesztany na forum - bo "robimy źle" - właśnie nie - robimy dobrze koniec kropka.....

I powiem jeszcze raz i ostatni - jako kibice Lidera Pruszków pielęgnujemy WSZYSTKIE sukcesy pruszkowskiej koszykówki kobiet (dawniej MZKS Znicz) i tworzymy nową (mam nadzieje piękną) historie żeńskiego basketu....

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 12 sierpnia 2009, 21:35

Przyjmijcie do wiadomosci - jesteśmy jednoczesnie kibicami Lidera Pruszków i Znicza Pruszków

Choć "macie zonę" z jedną wadą (Znicz bez sekcji kosza żeńskiego) , to wybraliście żywą kochankę :) (Lider)

Przyjęte
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 12 sierpnia 2009, 22:24

Ciekawa dyskusja... coż, ja osobiście podpisuję się pod poglądem Marco. Ktoś mi kiedyś dawno, dawno temu powiedział: "Klub masz tylko jeden" i stwierdzenie takie jak : "jesteśmy jednoczesnie kibicami Lidera Pruszków i Znicza Pruszków" brzmi dla mnie conajmniej dziwnie :? . Wasza sprawa, ale nie dziwcie sie że dla innych takie podejście jest niezrozumiałe. Napisałes Łukasz że "robicie dobrze". Heh... punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, dla Was dobrze a według mojego światopoglądu źle! Ale jak to powiedział klasyk...... róbta co chceta.

P.S. Łukasz, mam nadzieję że czytałeś regulamin Forum? Nie obrażamy innych Użytkowników i nie wyzywamy ich od "głupków" ani nie wbijamy im nic do łbów (conajwyżej do głów). Póki co, nie przypominam sobie Twoich wcześniejszych przewinień, więc z mojej strony, narazie tylko upomnienie słowne!!! Następnym razem będzie już ostrzeżenie.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
rafi
Nowy na forum

Postautor: rafi » 13 sierpnia 2009, 09:09

no to widzę, że temacik dalej się rozwija ... problem polega na tym, że w Zniczu nigdy już nie będzie sekcji kosza - ani męskiego, ani żeńskiego .. a to, że powstał nowy klub nie jest niczym złym .. ani to, że dawni fani MZKS-u, teraz kibicują LIDERowi... no i nikt tutaj nie kupczy .. bo przecież LIDER nie przypisuje sobie sukcesów Znicza ... LIDER jast spadkobiercą tradycji MZKS ZNICZ Pruszków czy się to komuś podoba, czy nie ... tak jak LOTOS - Spójni/Bałtyku Gdynia ...
> > > PTS LIDER < < <

Mógłbym zrezygnować, ale rzecz w tym, że lubię to, co robię....

.:Lukas:.
Żak

Postautor: .:Lukas:. » 13 sierpnia 2009, 09:57

A tak zadam pytanie :P

Marco, czy mam rozumieć że kibice Lechii Gdańsk źle robią kibicują również Wybrzeżu Gdańsk ??? Bo klub ma się tylko jeden ???

I nie chodzi mi o piknikowe chodzenia, a raczej o udzielanie się w dopingu, oprawach lub wyjazdach...

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 13 sierpnia 2009, 14:58

.:Lukas:. pisze:A tak zadam pytanie :P

Marco, czy mam rozumieć że kibice Lechii Gdańsk źle robią kibicują również Wybrzeżu Gdańsk ??? Bo klub ma się tylko jeden ???

I nie chodzi mi o piknikowe chodzenia, a raczej o udzielanie się w dopingu, oprawach lub wyjazdach...

pytanie pomocnicze czy Ci udzielający się w dopingu, oprawach i wyjazdach na Wybrzeżu to udzielający się w dopingu oprawach i wyjazdach w Lechii Gdańsk? Stanowią trzon ruchu kibicowskiego Lechii?

myślę , że nie :)

niedawno u nas powstał taki temat
Kibice Wisły działający w innych klubach

Napewno odnajdziesz tutaj odpowiedź na nurtujące Cie pytanie :)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 13 sierpnia 2009, 15:34

No to mamy Cie

Na Liderze sa osoby z P'03 - ale nie sa to osoby z tzw "trzonu ekipy" Znicza i na odwrót - "trzon ekipy" Lidera nie udziela sie znacząco na piłce - owszem wszyscy sie dobrze znamy i współpracujemy, ale każdy decyduje za siebie..... Więc jeżeli nie masz pretensji do kibiców Lechii i Wybrzeża nie mozesz miec także do nas - koniec dyskusji na ten temat bo to już sie robi monotonne.....

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 13 sierpnia 2009, 16:00

Łukasz (L) pisze:No to mamy Cie

:lol: :lol:

jeden mi tu ostatnie mówił o wbiciu sobie coś do łba inny o czytaniu ze zrozumieniem wiec jeszcze raz coby niektorzy zrozumieli pisany tekst.

pytanie pomocnicze czy Ci udzielający się w dopingu, oprawach i wyjazdach na Wybrzeżu to udzielający się w dopingu oprawach i wyjazdach w Lechii Gdańsk? Stanowią trzon ruchu kibicowskiego Lechii?

odp: myślę , że nie

teraz jasne?!

dalej

niedawno u nas powstał taki temat
Kibice Wisły działający w innych klubach

Napewno odnajdziesz tutaj odpowiedź na nurtujące Cie pytanie

tam jest "drogi Łukaszku" odpowiedź,

nie jest nią "myślę, że nie"

:lol: 8)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl