Zgody/Kosy/Układy

forum dyskusji o sprawach pozaboiskowych

Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Zgody/Kosy/Układy

Postautor: Liquidor » 22 listopada 2009, 22:39

Postanowiłem założyć taki osobny, czysto informacyjny temat, gdyż przyznam szczerze że się już trochę pogubiłem czytając o zawiązanym 3 lata temu układzie Tęczy Leszno z AZSem Gorzów 8)

Tak więc prośba żeby osoby w miarę kompetentne z poszczególnych napisały o relacjach z innymi drużynami ;)

z tego co kojarzę to Włókniarz Pabianice ma zgodę z Olimpią Poznań i Odrą Brzeg ?

Jelenia Góra coś chyba kminiła z AZSem Poznań ?

Jeśli chodzi o nas, Wisłę Kraków, sprawa jest raczej prosta. Mamy 3 zgody - Lechię Gdańsk, Śląsk Wrocław oraz Unię Tarnów, i to niezależnie od dyscypliny. W kwestii czysto koszykarskiej, dobre kontakty z Odrą Brzeg (ze względu na Śląska). Poza tym raczej na nikogo nie mamy specjalnego ciśnienia, kibicowsko 8) bo wiadomo że ze względu na sprawy sportowe, Lotos wywołuje u nas raczej negatywne emocje.

O prywatnych kontaktach pisał nie będę, chociaż nie ukrywam iż takie są z różnymi ekipami.

(jeśli coś pominąłem to Marco dopowie)
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Re: Zgody/Kosy/Układy

Postautor: Endrju » 23 listopada 2009, 12:45

Jezeli chodzi o AZS Gorzów to po meczu 27.10.2007 roku nawiazala się przyjazn miedzy kibicami AZS-u i Teczy. Kilka razy obie ekipy dopingowaly jedna badz druga druzynę, z epizodem meczu reprezentacji, ktory odbywal sie w Lesznie. Zawsze na trybunach jest mila i przyjemna atmosfera. Oficjalnie nie ma podpisanej jakiejs zgody czy ukladu. Wystarczy ze sie szanujemy nawzajem.
Co do innych ekip jestesmy bardzo neutralni. Najblizej chyba mi osobiscie do kibiców Lotosu których mialem okazje poznać na ostatnich finalach... a najdalej do Polkowic, z którymi wraz z Tecza mamy mala "kose" :mrgreen:.. i na mecze z nimi czekamy równie mocno jak na mecze przyjazni ;)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Jestem z Gorzow
Nowy na forum

Postautor: Jestem z Gorzow » 23 listopada 2009, 13:08

Z tego co pamiętam w tamtym roku był jakiś konflikt pomiędzy Lesznem a Jelenią Górą :x
Wiem też że coś jest na lini Leszno-Toruń ale ciężko mi co cokolwiek powiedzieć na ten temat, jeżeli się mylę niech ktoś mnie poprawi :)
Co do kos przypomina mi się jak ,, głupie dzieci" z Poznania chciały bawić się w Hooliganów i próbowali coś zdziałać, próbowali prowokować, co spotkało się z falą śmiechu ze strony gorzowskich kibiców, ale coś im nie poszła ustawka, może musieli iść na dobranocke . :mrgreen: Podkreślam że to zachowanie głupich dzieci, nie mowie tu o normalnych kibicach AZS Poznań którzy po meczu podeszli do naszych kibiców z wyciągniętą dłonią, zachowanie ich jak najbardziej na plus :D :D :D
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15!
-AZS?
-Co?!
-Małooooooooooooooooooooooooo!!!!!!

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 23 listopada 2009, 14:09

Tęcza ma "kose" z kilkoma klubami (leszczynski temperament chyba). Tak wiec z Orzełkiem zaczelo sie najwczesniej (zostalismy wyzwani od rasistow i od tego sie zaczelo tak jakby, co z reszta bylo juz opisywane na tym forum),
pozniej z AZSem z JG i z Poznania panuje nie mila atmosfera(z JG w sumie nie ma glownego powodu, tak wyszlo, a z Poznaniem na poczatku nawet jakos sie dogadywalismy, potem to sie zmienilo jednak, a glowna cegielka naszej nieprzyjazni to skradziony szal JG przez kibicow Tęczy) .
Toruń nas nie lubi, nie wiem dlaczego.
No i jeden mily akcent na koniec to AZS Gorzów, nie mamy zadnej oficjalnej zgody, po prostu wspieramy sie w miare mozliwosci i panuje bardzo przyjemna atmosfera miedzy kibicami tych ekip.
Z reszta mysle ze uklady neutralne.

To by bylo tyle ode mnie poki co 8) Pozdrawiam :wink:
T Ę C Z A
L E S Z N O

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 23 listopada 2009, 14:56

ja osobiście do kibicow z Leszna nic nie mam, ale za innych się wypowiadać nie mogę 8)

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 23 listopada 2009, 15:06

Może nie wewnątrz PLKK - ale Lider Pruszków - układ z Milanem Milanówek oraz mamy prężnie działające (jak na kosza kobiet) FC w Jaktorowie 8)
Do wszystkich w lidze stosunek neutralny....
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 23 listopada 2009, 16:23

Orzeł dobrze żyje z AZSmi z JG i Poznania, ale też jako zgody bym tego nie traktował.
Kosa: Brzeg/Tęcza/Gorzów tu też jak Wisła z Lotosem duży wpływ ma aspekt sportowy, można w to włączyć konflikt z władzami klubu
Ostatnio zmieniony 23 listopada 2009, 17:38 przez ginda, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 23 listopada 2009, 17:32

AZS Poznań: bardzo dobre układy z Jelenią Górą (wspólny doping na meczach obu AZSów) ale także gdy np. Jelenia grała z MUKSem. Może mało kto pamięta ale pare lat temu mieliśmy bardzo dobre kontakty z Unią Swarzędz (min. wspólne wyjazd do Pabianic na AZS czy do Leszna na Unie S.), teraz mam nadzieje że relacje zostaną odświeżone przy okazji powrotu Unii na koszykarskie parkiety.
Z Orłem dobre kontakty, żadnych spięć na meczach, ale też żadnego udokumentowanego układu lub zgody. Coś więcej niż neutral bym powiedział 8)

Po drugiej stronie barykady zdecydowanie Leszno, za co to oni już wiedzą :wink:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 23 listopada 2009, 17:43

Ja może tylko dopowiem do dwóch wcześniejszych postów, że AZS Poznań pojawiał się w poprzednich sezonach na meczach Orła z Gorzowem (o ile dobrze pamiętam). Wspierali nas dopingiem, raz nawet mieli ze sobą wywieszoną flagę. No i wasz ostatni pobyt w Polkowicach, na zakończenie ubiegłego sezonu, pokazał, że nasza "znajomość" to coś DUŻO więcej niż neutralność ;-)

Odnośnie Jelonki - wspólne śpiewy i pozdrowienia to standard. w sumie chyba najbliższa Polkowicom ekipa obok Poznania :)

Podobnie jak ktoś wcześniej pisał - pomijam relacje z konkretnymi ludźmi z innych miast, bo zaj*** ludzi przyszło nam spotkać m.in. w Łodzi, Krakowie...

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Hamplik
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Hamplik » 23 listopada 2009, 19:13

Podpinam się do słów Marasa. Najbliżej nam do Jeleniej-tam wyjazd z naszej strony jest obowiązkowy. Z tego co wiem to na jutrzejszym PP ktoś od nas tam będzie. :wink: Przez lata dobre układy były z Unią Swarzędz i miejmy nadzieje, że po reaktywacji tego klubu dalej tak będzie. Nie mamy jednak z zawartej jakieś umowy, czy coś w tym stylu. Sympatią i szacunkiem darzymy Polkowice, gdzie zawsze udane są zakończenia sezonu :wink: oraz Toruń, którego kibice zawsze do nas podejdą i pogadają (tutaj pozdro dla nich :wink: )

Nieszczególnie cieszymy się na widok leszczyńskich kibiców (powodów jest więcej niż tylko szal). Również MUKS Poznań jako klub nie jest przez nas darzony specjalnym szacunkiem (podział kasy z budżetu miasta, bilety dla gości).

Reszta klubów jest neutralna.
NIE DLA PSA KIEŁBASA
NIE DLA MUKSu EKSTRAKLASA!!!

Awatar użytkownika
Pewniak
Nowy na forum

Postautor: Pewniak » 23 listopada 2009, 20:46

Bardzo ciekawy temat ; ))
Kolegę z Gorzowa chciałem oficjalnie Przeprosić za zachowaniach tych dzieciaków, nie mają nic pojęcia o tym że koszykówka jednak się różni od piłki ; )) do tych klubów neutralnych ze strony Poznańskiego Azs-u dodał bym jeszcze Gorzów ponieważ co roku jesteśmy chyba mile widziani, a za dawniejszych czasów jeździło się na play-offy ; )). Do Krakowa szczerze mówiąc to trochę strach jechać bo wszyscy skojarzą pewno Azs z Lechem, a wiadomo jak to jest w Krakowie ; )). Tyle z mojej strony Pozdro!

Awatar użytkownika
Jestem z Gorzow
Nowy na forum

Postautor: Jestem z Gorzow » 23 listopada 2009, 21:08

Pewniak pisze:Bardzo ciekawy temat ; ))
Kolegę z Gorzowa chciałem oficjalnie Przeprosić za zachowaniach tych dzieciaków, nie mają nic pojęcia o tym że koszykówka jednak się różni od piłki ; )) do tych klubów neutralnych ze strony Poznańskiego Azs-u dodał bym jeszcze Gorzów ponieważ co roku jesteśmy chyba mile widziani, a za dawniejszych czasów jeździło się na play-offy ; )). Do Krakowa szczerze mówiąc to trochę strach jechać bo wszyscy skojarzą pewno Azs z Lechem, a wiadomo jak to jest w Krakowie ; )). Tyle z mojej strony Pozdro!

Spoko :lol:
W kazdym klubie znajda sie tacy amatorzy :mrgreen:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15!
-AZS?
-Co?!
-Małooooooooooooooooooooooooo!!!!!!

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 23 listopada 2009, 21:25

Do Krakowa szczerze mówiąc to trochę strach jechać bo wszyscy skojarzą pewno Azs z Lechem, a wiadomo jak to jest w Krakowie ; )). Tyle z mojej strony Pozdro!

Zapewniam Cię, że spokojnie możesz jechać do Krakowa...:) Osobiście nie spotkała mnie tam żadna krzywda, a i bardzo miło było posłuchać na żywo, jak te "skromne" jak na wiślackie warunki 150 osób "jedzie" jazda jazda jazda biała gwiazda... pzdr.:)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 23 listopada 2009, 22:38

Marek1990 pisze:
Do Krakowa szczerze mówiąc to trochę strach jechać bo wszyscy skojarzą pewno Azs z Lechem, a wiadomo jak to jest w Krakowie ; )). Tyle z mojej strony Pozdro!

Zapewniam Cię, że spokojnie możesz jechać do Krakowa...:) Osobiście nie spotkała mnie tam żadna krzywda, a i bardzo miło było posłuchać na żywo, jak te "skromne" jak na wiślackie warunki 150 osób "jedzie" jazda jazda jazda biała gwiazda... pzdr.:)

Milo to posluchac na stadionie jak 5000 jedzie Jazda Jazda Jazda :P ... a przezylem to swego czasu 8)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Tomek_AZS_KK
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Tomek_AZS_KK » 23 listopada 2009, 22:45

Siema.
Na wstępie to chcę sprostować wypowiedź jakiegoś człowieczka z Leszna który napisał że to Leszno nam skroiło szalik przy okazji meczu u nas . Ta ? dawo tu nie zagladałem i widze ze forum sie zmieniło nie wiem czy jest archiwum czy coś ale dla wytrwałych - poszukajcie tematu z tamtego meczu i zobaczcie płacze Leszna ze ukradlismy im szalik i to od osoby niepełnosprawnej aha i że ktoś u nas na hali z nożem biegał :) . Ale dobra to tylko Tęcza niech sobie rozkminiają pod Naszą nieobecność.

Mimo , że klub nam zamkneli żaden z kibiców nie umarł i tak dalej . I jak ktoś wyzej pisał "Jelenia Góra coś tam kminiła z Poznaniem" to nadal "kmini" ale jutro wieczorem więcej na temat :)) . No i szczerze nie chciało mi się czytać wszystkich wypocin wiary Tęczowej więc nie wiem czy było czy nie na temat Naszych bdb układów z Orłem Polkowice .

Pozdrowienia i mam nadzieje że przyjdzie nam sie spotkać na kibicowskim szlaku jeszcze .

PS byliśmy w Krakowie w 3 osoby jedna w barwach AZS Poznań . Marco poinformował Nas , że czubów nie brakuje i mógł się ktoś przypałętać przypadkiem na halę więc lepiej z Tymi barwami się nie afiszować.
BYŁ BĘDZIE JEST ! AZS !

Wróć do „Kibice”