Leszczyńskie piekiełko.
Moderator: patrese
kwassek pisze:Heh .. porownanie wojny Legia - Widzew raczej malo trafne ... a co do szalikow to na pewno byloby inne wyjscieNo ale coz... jesli chcecie takie, to wasz wybor
oczywiscie pod wzgledem zuzla, tak jak w pilce jest wojna miedzy legia a widzewem tak w zuzlu jest wojna miedzy lesznem a falubazem..
jasne ze jest inne wyjscie ale dajce nam czas co? kk dopiero co powstal i zaczyna swoja dzialalnosc, z biegiem czasu napewno znajdziemy jakies lepsze rozwiazania, wszystko po kolei narazie musimy sie zadowolic tym co jest.. a nie od razu wszyscy po nas jada...
- patrese
- Kadet
- Kontaktowanie:
Kolego Bartas - z tym porównaniem stosunków kibiców Legia-Widzew, a Unia-Falubaz to naprawdę przesadziłeś i to mocno. Akurat ja jestem mocno związany z Poznaniem i oczywiście z Lechem więc coś na ten temat mogę powiedzieć. Myślisz, że jak barwy żółto-zielone to od razu pomylą Cię z Falubazem? Jestem przekonany, że w Lesznie już wszyscy wiedzą, że jest taki klub Tęcza. Ale według Ciebie lepiej rozwinąć szal i pokazać hasło "Polski Koncern Mięsny DUDA"
Dzięki takim działaniom za chwilę już nikt nie będzie wiedział o Tęczy tylko o zakładzie mięsnym.
Czuken - dzięki za pozdrowienia. Emerytem jeszcze nie jestem choć wiekiem na pewno odstaję od was sporo. Więc trochę mi nie wypada z taki młokosami występować w jednym sektorze. Poza tym do czego ja mam się przyłączyć? Do śpiewania o jakiejś Dudzie? Wszyscy z nas się śmieją - może zmieńcie swoje nastawienie do nazwy i symboli klubowych. Żeby było jasne - nie mam nic przeciwko sponsorom jeśli dają znaczne środki na utrzymanie klubu. (nie takie jak PWSZ w Lesznie, bo to jest w ogóle nieporozumienie) Więc niech DUDA S.A. reklamuje się na strojach, na bandach w hali ale dlaczego k.... jeszcze na szalikach mam to nosić
I robić doping z tego?! Wiem, że początki są trudne i naprawdę fajnie, że założyliście ten fanklub (szkoda tylko, że taki młody). Ale jeśli od początku nie nauczycie się podstaw kibicowania, przywiązania do symboli klubowych, konstruktywnej krytyki wobec zarządu klubu to zrobicie z siebie i z klubu tylko pośmiewisko.
Pozdrawiam fanklub Tęczy i życzę zmiany podejścia do pewnych spraw, które dla innych fanów są święte, a dla was jak na razie nie mają żadnego znaczenia.
Czuken - dzięki za pozdrowienia. Emerytem jeszcze nie jestem choć wiekiem na pewno odstaję od was sporo. Więc trochę mi nie wypada z taki młokosami występować w jednym sektorze. Poza tym do czego ja mam się przyłączyć? Do śpiewania o jakiejś Dudzie? Wszyscy z nas się śmieją - może zmieńcie swoje nastawienie do nazwy i symboli klubowych. Żeby było jasne - nie mam nic przeciwko sponsorom jeśli dają znaczne środki na utrzymanie klubu. (nie takie jak PWSZ w Lesznie, bo to jest w ogóle nieporozumienie) Więc niech DUDA S.A. reklamuje się na strojach, na bandach w hali ale dlaczego k.... jeszcze na szalikach mam to nosić
Pozdrawiam fanklub Tęczy i życzę zmiany podejścia do pewnych spraw, które dla innych fanów są święte, a dla was jak na razie nie mają żadnego znaczenia.
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ

Ehh w kilku przy spiewkach spiewamy tez Tecza wiec przynajmniej je spiewaj !! Mowisz ze jestesmt za mlodzi zeby z nami siedizec-to nie musisz z nami siedziec ale w obojetnie jakim miejscu hali jestes to dopinguj a nie piknikujesz.Co ci przeszkadza ze na szalu jest reklama Dudy?? jak ci nie pasuje taki szal to po co go zakupiles?? idz do jakiegos innego sklepu i zloz zamowienie na szal i daj wlasny projekt jak ci sie tkai nie podoba.nam sie podoba wiec tkai teraz bedziemy mieli.z czasem napewno zmienimy bo pasiak bylby maxem ale jak narazie musimy cieszyc sie z tego co mamy.Nikt odrazu nie stworzy idealnego KK.
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Cóz przyglądając sie dyskusji, a raczej jej lekturze, rozumiem Patrese. Słusznie prawi, przestrzegając przed kibicowaniem sponsorowi. Kwestia skandowania nazwy sponsora na meczach była omawiana na kkf przez te 5 czy 6 lat istnienia forum dziesiątki razy. Jest sponsor-fajnie, cieszymy się, dziękujemy, jesteśmy wdzięczni, chce sie relamowac na koszulkach, na banerach- fajnie, chce sie dołłączyc ze swoją nazwą do nazwy drużyny- no trudno niech mu bedzie, ale kiedy czytam w oficjalnych relacjach Duda Leszno zamiast Tecza Leszno czy Tecza-Duda Leszno, kiedy widze szalik na ktorym widnieją slowa Koncern mięsny, kiedy przyjeżdżaja do nas kibice przyjezdni i skandują nazwę sponsora (ostatnio poza Lotosem rzecz jasna, grupa z Torunia intonowala cos na kształt: Noooowa Traaaaading, lalalalala) to ręce mi opadają. A gdyby sponsorem zostala firama żarówek Osram to krzyczelibyście na meczu Osram do boju? Sponsor i klub to układ handlowy-on daje pieniądze a otzrymuje reklame,poc o w to mieszac kibiców? Znane sa przyapadki w naszej lidze, jak to sponsor sypal grosza na autokar dla kibiców a w zamian oczekiwal skandowania nazwy firmy na meczu. Chcecie sie tak sprzedać???
p.s. porownanie widzew-legia, bez komentarza
p.s. porownanie widzew-legia, bez komentarza

- patrese
- Kadet
- Kontaktowanie:
czuken pisze:I jak ams zjakies pomysly zeby to poprawic to zapraszamy na zebranie KK i nam je tam przedstaw
Przecież na tym waszym śmiesznym forum Dudafans mówiłem o wielu rzeczach poruszanych teraz na i co? Temat został zablokowany przez jakiegoś inteligentnego inaczej administratora, a ja zostałem usunięty stamtąd bez żadnego ostrzeżenia mimo, że nikomu tam nic obraźliwego nie powiedziałem, a moje argumenty zostały skwitowane zdaniem administratora "zamykamy temat". Nie chcę was obrażać, bo to nie w moim stylu. Ale jak widzę, gdy jakiś tam Tom mówi, że fajnie, iż dziewczyny grają w biało-niebieskich strojach, bo mu się klubowe barwy żółto-zielone nie podobają to o czym tu w ogóle rozmawiać. A jeśli wam się ten szalik tak podoba, to proponuję w następnym modelu umieścić tam jeszcze jakiegoś wieprza... Będzie pasowało. A cała Polska będzie miała njeszcze większy ubaw. Ja go kupiłem w myśl zasady lepsze to niż nic. Nie będę robił nowego szalika dla kilku osób. Czy wy nie widzieliście szalików innych klubów, nie byliście na żadnym meczu poza Lesznem i nie wiecie jak powinno to wszystko wyglądać? Przejedźcie się może chociaż raz na Lecha i bierzcie jakiś dobry przykład. Macie blisko. A nie słuchacie się dupowłazów Prezesa Tęczy, którzy żyją w zupełnie innym świecie. Dał wam darmowe wejściówki to teraz będziecie władzom klubowym przyklaskiwać we wszystkim? Tak jak Mikey powiedział; sprzedaliście się za kilka złotych? Chcecie być szanowani w innych miastach czy robić z siebie kabaret? Zobaczcie co tu ludzie piszą z innych klubów, bo może się czegoś nauczycie. Bo z tego waszego forum, którego poziom jest wręcz tragiczny nic dobrego nie wyniesiecie. Widziałem, że kolejnego zdrowo myślącego człowieka tam zblokowaliście, który odważył się powiedzieć o grze Grześczyk, która nic kompletnie nie wnosi do drużyny, a gra tylko z uwagi na to, że drugim trenerem Tęczy jest jej ojciec. Gra w pierwszej piątce, miała tyle szans na wykazanie się i notorycznie blokuje miejsce innym. Pomijam jej zachowanie się i robienie z siebie gwiazdy mającej pretensje nawet do Amerykanek. Wszyscy o tym trąbią w innych leszczyńskich portalach tylko wy zaślepieni bronicie w klubie układu. Kiedy przejrzycie wreszcie na oczy? A kiedy w lokalnym radiu słyszę, że "punkty dla PWSZ zdobyły..." to po prostu mnie krew zalewa, że dzięki właśnie wam w Lesznie nie wiedzą jak nazywa się nasz klub. To wy niby tworzycie ten klub kibica i na was inni powinni się wzorować. To wy jak nikt inny powinniście promować klub w dobrym tego słowa znaczeniu. A wy co robicie? Śpiewacie piosenki o Dudzie... Tylko pogratulować. I nie obrażajcie się, że ktoś mówi co innego niż wy. Zresztą widać, że nie tylko ja tak myślę.
Aha, jeszcze jedno. Pozdrowienia i podziękowania dla administratorów tego forum, że pozwalają się wypowiadać w kulturalny sposób o różnych sprawach i utrzymują dyskusje na wysokim poziomie oraz nie blokują tematów i nie wyrzucają bez ostrzeżeń tak jak na leszczynskim Dudafans.

patrese pisze:czuken pisze:I jak ams zjakies pomysly zeby to poprawic to zapraszamy na zebranie KK i nam je tam przedstaw
Przecież na tym waszym śmiesznym forum Dudafans mówiłem o wielu rzeczach poruszanych teraz na i co? Temat został zablokowany przez jakiegoś inteligentnego inaczej administratora, a ja zostałem usunięty stamtąd bez żadnego ostrzeżenia mimo, że nikomu tam nic obraźliwego nie powiedziałem, a moje argumenty zostały skwitowane zdaniem administratora "zamykamy temat". Nie chcę was obrażać, bo to nie w moim stylu. Ale jak widzę, gdy jakiś tam Tom mówi, że fajnie, iż dziewczyny grają w biało-niebieskich strojach, bo mu się klubowe barwy żółto-zielone nie podobają to o czym tu w ogóle rozmawiać. A jeśli wam się ten szalik tak podoba, to proponuję w następnym modelu umieścić tam jeszcze jakiegoś wieprza... Będzie pasowało. A cała Polska będzie miała njeszcze większy ubaw. Ja go kupiłem w myśl zasady lepsze to niż nic. Nie będę robił nowego szalika dla kilku osób. Czy wy nie widzieliście szalików innych klubów, nie byliście na żadnym meczu poza Lesznem i nie wiecie jak powinno to wszystko wyglądać? Przejedźcie się może chociaż raz na Lecha i bierzcie jakiś dobry przykład. Macie blisko. A nie słuchacie się dupowłazów Prezesa Tęczy, którzy żyją w zupełnie innym świecie. Dał wam darmowe wejściówki to teraz będziecie władzom klubowym przyklaskiwać we wszystkim? Tak jak Mikey powiedział; sprzedaliście się za kilka złotych? Chcecie być szanowani w innych miastach czy robić z siebie kabaret? Zobaczcie co tu ludzie piszą z innych klubów, bo może się czegoś nauczycie. Bo z tego waszego forum, którego poziom jest wręcz tragiczny nic dobrego nie wyniesiecie. Widziałem, że kolejnego zdrowo myślącego człowieka tam zblokowaliście, który odważył się powiedzieć o grze Grześczyk, która nic kompletnie nie wnosi do drużyny, a gra tylko z uwagi na to, że drugim trenerem Tęczy jest jej ojciec. Gra w pierwszej piątce, miała tyle szans na wykazanie się i notorycznie blokuje miejsce innym. Pomijam jej zachowanie się i robienie z siebie gwiazdy mającej pretensje nawet do Amerykanek. Wszyscy o tym trąbią w innych leszczyńskich portalach tylko wy zaślepieni bronicie w klubie układu. Kiedy przejrzycie wreszcie na oczy? A kiedy w lokalnym radiu słyszę, że "punkty dla PWSZ zdobyły..." to po prostu mnie krew zalewa, że dzięki właśnie wam w Lesznie nie wiedzą jak nazywa się nasz klub. To wy niby tworzycie ten klub kibica i na was inni powinni się wzorować. To wy jak nikt inny powinniście promować klub w dobrym tego słowa znaczeniu. A wy co robicie? Śpiewacie piosenki o Dudzie... Tylko pogratulować. I nie obrażajcie się, że ktoś mówi co innego niż wy. Zresztą widać, że nie tylko ja tak myślę.
Aha, jeszcze jedno. Pozdrowienia i podziękowania dla administratorów tego forum, że pozwalają się wypowiadać w kulturalny sposób o różnych sprawach i utrzymują dyskusje na wysokim poziomie oraz nie blokują tematów i nie wyrzucają bez ostrzeżeń tak jak na leszczynskim Dudafans.
ok to w takim razie moze wykonasz jakis projekt ktory Twoim zdaniem bylby dobry i nam go zaprezentujesz a kto wie moze z niego skorzystamy co? czy Wy naprawde nie rozumiecie ze my sie dopiero uczymy koszykowki na poziomie i toi przede wszystkim pod wzgledem kibicowania, troche wyrozumialosci!! mowicie ze jestesmy mlodzi. ktos musi musi jak starsi piknikowcy nie chca dupy ruszyc, powiedz patrese czy naprawde az tak zle wypadlismy w sobote, lepiej by bylo jakby caly mecz w hali bylo cicho jak w kosciele? z tym projektem mowiem serio, moze zarzucisz jakis fajny skoro ten Ci sie nie podoba?
pozdro
- patrese
- Kadet
- Kontaktowanie:
Niestety przyjść nie mogę. W tygodniu przebywam w Poznaniu. W Lesznie jestem tylko w weekendy. Co do szalika to projektantem nie jestem i nie mam jakiegoś pomysłu wizualnego. Ale wiem jedno - następnym razem trzeba usunąć te reklamy i zamiast nich wstawić herb Tęczy z 2 stron. Jak można było to w ogóle pominąć?! Herb Leszna mógłby zostać, zamiast PWSZ jakaś piłka do kosza czy coś w tym stylu. Część środkowa jest przecież OK. A co do waszego dopingu - bęben i okrzyki nie były złe (poza Dudą oczywiście!) Ze śpiewem dużo gorzej (ja zresztą też nie umiem śpiewać) Zresztą reszta hali nigdy nie przyłaczy się do przyśpiewek choćby miały tylko 1 zwrotkę. Więc sugerowałbym ograniczenie śpiewów do minimum, a skupieniu się na większym wykorzystaniu bębna i okrzyków. Tylko nie Duda! Na Łomiankach nie było emocji więc reszta hali siedziała cicho. Na Lotosie powinno być gorąco - prowadzący doping powinien wyczuć moment kiedy hala jest gotowa do dopingu i wtedy rytmem bębna wprowadzać jakieś okrzyki w stylu "Le-szno /// Tę-cza, itd..." czy coś innego albo jakieś proste śpiewy. I jeszcze jedno - bardzo ważne! Najważniejsze!!! Powinniście poprosić o wprowadzenie fajnej muzyki podczas każdej przerwy. Nie tam jakiś rap - tylko coś sportowego. Marsze zwycięstwa z AIDY czy przeróbkę "I will survive" (jeśli przekręciłem tytuł to sorry). Tak jak to jest na innych sportowych imprezach (nie tylko koszykarskich zresztą). Wtedy atmosfera w hali jest podgrzewana dodatkowo i ludzie po prostu się bawią i łatwiej im dopingować. Jeśli nie macie takich kawałków to mogę wam taką płytę przysłać. Pozdrawiam.

Wiesz patrese mam 22 lata i po czesci zgadzam sie z toba w pewnych kwestiach ale z drugiej strony bardzo sie mylisz jesli chodzi o sponsora PWSZ
a to dlatego ze twierdzisz ze wklad jest minimalny...no to nie wiesz o czym wogole mowa ... bo dzieki Pwsz nasze zawodniczki maja bezplatne korzystanie z silowni (notabene dobrze wyposazonej jakbys nei byl) z sali do ogolnych cwiczen , rowniez moga sie konsultowac z instruktorami z pwsz w sprawach takich jak dobor odpowiednich cwiczen , masazystami ktorzy prowadza kursy dla studentow w pwsz a przy okazji zajmuja sie zawodniczkami , no i wogole dodam ze 2 zawodniczki w teczy jedna sie uczy a druga ma prace w pwszcie wiec na temat tego sponsora sie nie wypowiadaj, a i rowniez wklad finansowy jest dosc duzy podejdz do prezesa i sie dowiedz jaki jest udzial pwszu....
aha i nie naleze do tych dzieci z KK ,
a to dlatego ze twierdzisz ze wklad jest minimalny...no to nie wiesz o czym wogole mowa ... bo dzieki Pwsz nasze zawodniczki maja bezplatne korzystanie z silowni (notabene dobrze wyposazonej jakbys nei byl) z sali do ogolnych cwiczen , rowniez moga sie konsultowac z instruktorami z pwsz w sprawach takich jak dobor odpowiednich cwiczen , masazystami ktorzy prowadza kursy dla studentow w pwsz a przy okazji zajmuja sie zawodniczkami , no i wogole dodam ze 2 zawodniczki w teczy jedna sie uczy a druga ma prace w pwszcie wiec na temat tego sponsora sie nie wypowiadaj, a i rowniez wklad finansowy jest dosc duzy podejdz do prezesa i sie dowiedz jaki jest udzial pwszu....
- patrese
- Kadet
- Kontaktowanie:
Mozarthio pisze:Wiesz patrese mam 22 lata i po czesci zgadzam sie z toba w pewnych kwestiach ale z drugiej strony bardzo sie mylisz jesli chodzi o sponsora PWSZ
Oczywiście, że wiem jaki jest wkład PWSZ w koszykówkę w Lesznie i na tej podstawie twierdzę, że jest on minimalny. Nie będę porównywać do Lotosu czy CCC, bo to nie ma najmniejszego sensu. Ale dobre i to. Więc niech mają reklamę na bandach w hali, niech reklamują się na strojach, w programach, na biletach. Jestem za. Ale na pewno nie zasługują na miano sponsora tytularnego, bo jak tak się będziemy cenić to za chwilę każda firma która rzuci kilka złotych będzie chciała być w nazwie. I co wtedy zrobimy? I jak będziemy się wtedy nazywać? Duda PWSZ NTT Osłonka Gąsior Manhattan Polcooper Leszno

zgadzam sie ze ten marketing nie jest mocna strona ... no ale wiesz w nazwie mozna sie ograniczac do 2 sponsorow glownych a tak jest postrzegana przez zarzad klubu duda i pwsz ... dlatego nie negujmy tego .. zgodze sie z toba ze spiewanie duda leszno to nie na miejscu. coz ale pwoiedz to kk leszno gdzie nikt sobie nie da nic powiedziec zreszta dla mnie to wstyd zeby sponsor byl na szaliku ... aha i nie rozumiem dlaczego wlasnie mamy stroje bialo niebieskie... czyzby barwy sie zmienily? chyba tu tkwi jakis blad..
wazna sprawa jest rowniez to ze jednak caly czas idzie ku lepszemu ! dzieci sa wyeliminowane z takich pyskowek co na lksie , rowniez z wbiegania na parkiet (to mi sie kojarzylo z buractwem i wiesniactwem zaprzeproszeniem)
wazna sprawa jest rowniez to ze jednak caly czas idzie ku lepszemu ! dzieci sa wyeliminowane z takich pyskowek co na lksie , rowniez z wbiegania na parkiet (to mi sie kojarzylo z buractwem i wiesniactwem zaprzeproszeniem)