3 kolejka FGE Tęcza Leszno vs. Lotos Gdynia 56:69

Moderator: patrese

Ali_G
Amator
Kontaktowanie:

3 kolejka FGE Tęcza Leszno vs. Lotos Gdynia 56:69

Postautor: Ali_G » 22 października 2007, 16:14

Mecz zbliża się wielkimi krokami z jednej strony można z premedytacją wpisać wynik do protokółu, z drugiej strony to tylko sport i każdy wynik jest możliwy. Gdynianki mają bardzo silną kadrę. Niestety Tęcza na tle rywalek wypada bardzo blado w szczególności na pozycji rozgrywającej (takie jest moje zdanie). Chyba, że mecz z ostatniej kolejki powtórzy Talar :P
Czeka nas nie lada gratka wszak zagości bardzo utytułowana ekipa, której nikomu nie trzeba przedstawiać.

Zapraszam do dyskusji!
Ostatnio zmieniony 23 października 2007, 13:39 przez Ali_G, łącznie zmieniany 1 raz.
Nikita Bell- I love this game!
Tęcza Leszno!

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 22 października 2007, 18:27

a pytanei co takeigo talar zrobila w rozgrywaniu ? powiem wam nic ... przez co miala punkty no nbo ktos musial rzucac jak sie trzmie pilke 20 sekund :) ja dalbym szanse Jinks widze w niej fighterke ale trzeba dac szanse
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
czuken
Młodzik

Postautor: czuken » 22 października 2007, 18:28

A na moje Jinks dlugo nie zagrzeje miejsca w Leszni...
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię na swój poziom a później pokona doświadczeniem

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 22 października 2007, 20:00

no skoro nikt jej sznsy neida porzadnej to sie nie dziwie ..ciekawe ktora zawodniczka by pokazal sie z leszna odrazu w meczu z Lotosem lub Wisla
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 22 października 2007, 20:42

Mozarthio pisze:a pytanei co takeigo talar zrobila w rozgrywaniu ? powiem wam nic ... przez co miala punkty no nbo ktos musial rzucac jak sie trzmie pilke 20 sekund :) ja dalbym szanse Jinks widze w niej fighterke ale trzeba dac szanse

26min gry, 16pkt z czego 13 z gry (83%) 3/3osobowe, 7zbiorek, 3asysty i przechwyt no i 3straty. Ta dziewczyna wczoraj wygrala nam mecz, a ty piszesz, ze nic takiego nie zrobila :!: :?: pozdro :)

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 22 października 2007, 20:48

hmm dodajmy ze z tego 3 rzuty chyba byly za 3pkt ? co daje 9 pkt z obwodu a z faktycznej gry rzucila 4 pkt powalajace skadze znowu :) dlaczego rzucala za 3 bo akcje byly zle konstruowane przez rozgrywajace i mam tu pretensje do Krysiewicz jak i Talarczyk a rowniez w pewnym stopniu do Siwczak i co kolego powiedz ze w meczu rozgrywające graly jak przystalo? jakby tak bylo to dlaczego Daria zostal praktycznie pomijana w akcjach a jak juz dostala pilketo decydowala sie na inwidualne akcje dzieki czemu mielismy sie z czego cieszyc . Wiem ze wiekszosc z was jest z fan clubu ale to co bylo starczylo na slaby poznan oslabiony brakiem 2 bardoz dobrych zawodniczek a poczekajcie jak przyjedzie Rybnik Torun bo o lotosie to mowic nei musze ze bedą bęcki

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 22 października 2007, 21:11

Musze Ci przyznac, ze mecz nie stal na rewelacyjnym poziomie, ale bylo DOBRZE :) Ale gdyby Ona nie rzucala, to wątpie zebysmy sie dzis cieszyli ze zwycięstwa :)
P.S rzut za 3pkt liczy sie jako rzut z gry :)
p.S2 W tej lidze moze wygrac kazdy z kazdym :) pozdro :)

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 22 października 2007, 22:36

Marek1990 pisze:p.S2 W tej lidze moze wygrac kazdy z kazdym :) pozdro :)

Myślę, że na pewno nie. Zbyt duża różnica poziomów.
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

don.deks00
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: don.deks00 » 23 października 2007, 10:34

Mozna by pomyslec że zdobywca brazowego medalu /Polkowice/ bez problemu poradzi sobie z beniaminkiem ekstraklasy /MUKS Poznań/ a jednak było inaczej... Zawodniczki MUKS-u napedziły im niezłego stracha jak w szybkim tepie odrobiły 10pkt strate /2 krotnie/ i wysówały sie na minimalną przewage....
sorry za błedy leci spontan

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 23 października 2007, 12:51

patrese pisze:
Marek1990 pisze:p.S2 W tej lidze moze wygrac kazdy z kazdym :) pozdro :)

Myślę, że na pewno nie. Zbyt duża różnica poziomów.

Jestesmy tylko ludzmi :)

Ali_G
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Ali_G » 23 października 2007, 13:36

Przed wszystkim bardzo dobrze, że dyskusja ruszyła w tym naszym skromnym wątku..
Mozarthio pozwolę sobie nie zgodzić z tym co piszesz. Generalnie Talar zagrała świetny mecz (chyba jeden z najlepszych w barwach Tęczy). Dobrze sprawowała się w roli rozgrywającej, ale masz prawo sądzić inaczej 8)

Co się tyczy naszej amerykanki to nie skreślałbym jej tak wcześnie tym bardziej, że zagrała (z tego co pamiętam) łącznie jakieś 16 minut!
Dlaczego tak krótko? To już pytanie do naszego trenera.
Wg mnie Jinks jest przyzwoitą zawodniczką tylko żeby coś pokazać trzeba troszkę więcej minut spędzić na parkiecie, a jak było każdy widział. Edyta Krysiewicz poza paroma akcjami męczy sie nie miłosiernie na rozegraniu.
Siwa jak siwa niczym kameleon..

Daria Mieloszyńska..to jest dopiero ciekawy temat..nie jestem trenerem, ale dziwie się, że większość czasu w ataku spędza na 7-8 metrze, dlaczego :?: Nie ulega wątpliwości, że gra 1 na 1 nie jest jej obca i powinna to wykorzystywać..a tak wygląda to w ten sposób, że czas biegnie, a akcja stoi w miejscu..Mieloszyńska 7 metra zaczyna grać 1 na 1..

Patrese
Wychodząc z tego założenia po co drużyny przystępują do rozgrywek?
Moim zdaniem po to, żeby walczyć o medale.

Pozdro

Tęcza Leszno!

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 23 października 2007, 13:51

Ali_G - jedni walczą o medale, drudzy o play-offy, a jeszcze inni o utrzymanie się w ekstraklasie. Jak zróżnicowana jest FGE każdy widzi. Dwie drużyny wybijające się zdecydowanie ponad inne, kilka słabiutkich klubów, które w ogóle nie powinny znaleźć się w tej klasie rozgrywkowej, gdyż znacznie zaniżają jej poziom i cała reszta średniaków. Myślę, że trzeba znać swoje miejsce w szeregu i nie porywać się z motyką na księżyc. Nie ten budźet i nie ten poziom.

Obrazek

Ali_G
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Ali_G » 23 października 2007, 13:59

patrese...
Ok, ale nie mówmy tutaj o budżecie, poziomie sportowym (rzeczywiście dwie drużyny są bardzo silne) tylko o idei sportu..Myślę, że nieraz w tym roku Wisła czy Lotos zejdzie z parkietu pokonana..jak będzie zobaczymy, ale na pewno będzie ciekawie..może już jutro? :wink:
Pozdrawiam

Tęcza Leszno!

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 23 października 2007, 14:10

Łudzić się zawsze można, ale w odróżnieniu od Donalda Tuska w cuda nie wierzę... :wink: Być może Wisła lub Lotos stracą gdzieś punkty ale nie w Lesznie. Gdybyśmy do obecnego składu mieli jeszcze Nikitę, to nie byłbym taki pewien. Ale Nikity nie mamy i mieć pewnie nie będziemy... Pozdrawiam.

Obrazek

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 23 października 2007, 14:14

Ali_G pisze:
Co się tyczy naszej amerykanki to nie skreślałbym jej tak wcześnie tym bardziej, że zagrała (z tego co pamiętam) łącznie jakieś 16 minut!
Dlaczego tak krótko? To już pytanie do naszego trenera.
no chyba dlatego, ze bardzo doby mecz zagrala Ania Talarczyk :) No w sumie mogla wejsc na "2" ale tam znowuz byla Monika Siwczak :) Wydaje mi sie, ze powinnismy sie cieszyc, ze mamy kim grac :) a Jinks napewno jeszcze w niejednym meczu zagra :) pozdro :)

Wróć do „Tęcza Leszno”