Edyta Krysiewicz: Miejsce zawdzięczam koleżankom
Edyta Krysiewicz, po raz drugi znalazła się w gronie laureatów plebiscytu Panoramy Leszczyńskiej na najpopularniejszych sportowców regionu. Koszykarka PKM Duda Super-Pol uważa, że na ten sukces zapracowały wszystkie dziewczyny.
,,Edzia", bo tak wielu zwraca się do czołowej koszykarki drużyny z Leszna bardzo ucieszyła się z faktu, że po raz drugi jest w tym doborowym towarzystwie.
- Cieszę się, że wreszcie jestem przed Damianem Balińskim - żartuje Krysiewicz. Na to miejsce zapracowały wszystkie dziewczyny. Jestem o jedno miejsce wyżej niż przed rokiem. Jest mi bardzo miło być tutaj ponownie i zarazem cieszę się z tego, że koszykówka w Lesznie cieszy się taką popularnością. Na nasze mecze przychodzi dużo kibiców. Mam nadzieję, że w przyszłym roku nawet nie jedna, a dwie koszykarki będą w gronie laureatek.
W sumie trzy kobiety znalazły się w 10 najpopularniejszych sportowców regionu i zajmowały bardzo dobre miejsca.
- Na razie jest przewaga mężczyzn. Fajnie, że ten nasz lokalny sport nie opiera się jednak tylko na panach. Dziewczyny też potrafią walczyć z sercem. Mojego wieku nie da się oszukać. Nie wiem czy jeszcze dane mi będzie odebrać taką nagrodę jak dzisiaj, aczkolwiek bardzo się cieszę, że jeszcze w tym wieku mogę być wśród wyróżnionych - kontynuuje Krysiewicz.
Kibice mają jednak wciąż nadzieje, że Edyta Krysiewicz będzie grać w koszykówkę i zdobywać dla swojej drużyny wiele punktów.
- Nie mówię, że będę grała w przyszłym sezonie, ale nie mówię też nie. Jeśli chodzi o zdrowie, to nie narzekam. Wciąż mam dobrą wytrzymałość. Okazało się to między innymi podczas zgrupowania kadry na którym byłam. Tam robiono nam takie badania. Myślę, że im starszy organizm, tym ma się lepszą wytrzymałość. Taka jest moja teoria - śmieje się zawodniczka PKM Duda Super-Pol Leszno.
Edyta Krysiewicz wierzy, że jeszcze w tym sezonie jej drużyna sprawi kilka miłych niespodzianek, a na pewno awansuje do play-off.
- Jestem pewna, że awansujemy do ósemki. Nie ma innej możliwości. Chcemy zagrać dobrze z Wisłą. To powinien być mecz nie gorszy niż ten z Polkowicami. Teraz wydaje się, że wszystko idzie do przodu,. Od jakiegoś czasu gramy lepiej. Atmosfera jest w porządku. Była nawet wspólna kolacja z dziewczynami. Wszystko się poprawiło - kończy Edyta Krysiewicz.
Dodajmy, że Edyta Krysiewicz zajęła 6 miejsce w XXX Plebiscycie Panoramy Leszczyńskiej, zdobywając 6901 punktów
www.panorama.media.pl[/b]
Wywiad z Edytą Krysiewicz
Moderator: patrese
-
Longerinho
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Wywiad z Edytą Krysiewicz
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem