CO i JAK zmienić w sposobie kibicowania w Pabianicach?

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 31 października 2005, 18:45

Myślę, że w KRK to praktycznie wszyscy kibice mogą czuć się bezpiecznie (choć i tak paradowanie z szalikiem na wierzchu pewnie odpada :roll:), za wyjątkiem fanów z jednego miasta.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

GOŚĆ

Postautor: GOŚĆ » 01 listopada 2005, 19:36

nie chodzi o to by pokazywac w krakowie jak sie kibicuje lecz by pomóc naszym dziewczyna bo kiedy ostanio widziały grupę ze swojego miasta na wyjezdzie , niektóre z nich wogóle, i nie chodzi mi tu o 9 osób w polkowicach , choc one podobno zrobiły tam niezły doping mio tego że to tylko 9 osób . bierzmy się do roboty

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 02 listopada 2005, 13:23

Szymon pisze::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .... ostatnio nie było wcale tak źle w Krakowie, ale w przeszłości różnie bywało :lol: :?

I nie rozumiem słów: "jak będę miał pewność że mnie nie pobiją" :? Hmm... pewności nigdy nie ma, przecież jak nie kibice drużyny miejscowej, to zawsze np. "psy" :twisted: mogą pobić :!:
Dawniej jakoś nie patrzyliśmy czy ktoś może pobić czy nie. Brało się szalik i jechało. Fakt, różnie bywało, ale było zajebiście. Zresztą Kowalik i Belfer mogą to potwierdzić.

Pewnie, że mogę potwierdzić i potwierdzam. Zajebiście było zawsze :lol: .
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 02 listopada 2005, 14:23

narazie Pabianice nam nie podpadly wiec narazie nie widze powodów do obicia :lol: :lol:

Jelsi chodzi o miasto i chodzenie w szaliku. lotos na finalach spacerowal po miescie i raczej nikomu sie nic nie stalo anie z naszej ani pasiastej strony wkoncu troche inaczej podchodzimy do koszykowki niz do pilki ale roznie bywa :).

Wiadomo ze Pabianice sa blisko Lodzi wiec nie radzę okazywac sympatii w kierunku łodzkich klubów bo rowniez rozni ludzie roznie reagują.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 02 listopada 2005, 14:27

Marco TS pisze:narazie Pabianice nam nie podpadly wiec narazie nie widze powodów do obicia :lol: :lol:

Jelsi chodzi o miasto i chodzenie w szaliku. lotos na finalach spacerowal po miescie i raczej nikomu sie nic nie stalo anie z naszej ani pasiastej strony wkoncu troche inaczej podchodzimy do koszykowki niz do pilki ale roznie bywa :).

Wiadomo ze Pabianice sa blisko Lodzi wiec nie radzę okazywac sympatii w kierunku łodzkich klubów bo rowniez rozni ludzie roznie reagują.

Marco wydaje mi się, że obawy co niektórych osób maja bardziej "historyczne" podłoże. Kiedys dochodziło do awantur pomiędzy kibicami naszych klubów.
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 02 listopada 2005, 15:49

oj Marco - a ja okazywałem sympatię "w kierunku jednego z łódzkich klubów" :wink: w sposób opisywany powyżej i przeżyłem - choć fakt, zbyt "pewnie" to się w Waszej hali nigdy nie czułem. Kiedyś nawet 20cm uratowało głowę kumpla od przerobienia na "lądowisko" szklanej, masywnej popielnicy podwędzonej (jak sądzę, bo takie tam widziałem) z klubowej restauracji przed meczem... :lol: Ale cóż, piłkarski "nawis" jaki nad nami wciąż się trzyma na jednej nitce nie daje szans na swobodne poruszanie się po kraju tak jak np. kibiców Lotosu czy gospodarzy wątku. Wszędzie "czycha" ktoś, kto kk ma głęboko w dupie i nie będzie pytał czy tylko koszykówką się interesuje - czy to Kraków, Gdynia, Gdańsk, Wrocek, Poznań, Wawa, Brzeg, Gorlice itd... Dla "jeżdżących" (choć poprawniej jest dodać byłych) kibiców koszykarek to prawdziwa "noc koszmarów". Kto jest kibicem klubu nic nie znaczącego w Polsce "piłkarskiej" tego nie zrozumie.

A dla kibiców Włókniarza wielkie brawa i słowa otuchy w związku z próbą poprawienia "kibicowskiej" strony PLKK. Trzymajcie się.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 02 listopada 2005, 16:08

simon pisze:...Kto jest kibicem klubu nic nie znaczącego w Polsce "piłkarskiej" tego nie zrozumie.

A to nie do końca prawda... tzn. teraz może tak i jest, ale dawniej.... hmm... ciężko bywało.
My- kibice Włókniarza Pabianice- byliśmy kojarzeni jako "kibice koszykarscy" a nie było wcale tak różowo. Przykład, to choćby przejścia z kibicami Lechii i Śląska (znam to tylko z opowieści) lub Wisły, ŁKS-u, Stilonu czy Kalisza, który (był taki czas) zawsze czekał na nas u siebie na dworcu gdy przejeżdżaliśmy przez to miasto. Dawniej nie miało znaczenia czy jesteś kibicem "koszykarskim", "piłkarskim" czy "hokejowym".
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 02 listopada 2005, 16:12

moze to wynikalo z faktu ze dawniej zdecydowanie utozsamialiscie sie z Widzewem Łódź bo jesli sie nie myle to w Pabach glownie Widzew.

A od chwili konca Włókniarz ei anstanie ery sponsorow zmienily sie klimaty w klubie.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 02 listopada 2005, 16:26

Hmm.... ja sądzę, że to nie chodziło o Widzew. Zresztą z tą grupą kibiców mieliśmy krótkotrwały mariaż i to tylko z fan clubem z Pabianic :!:
Jak już pisałem, według mnie były inne czasy, inne zwyczaje.

A co do Twojego pytania Marco, to faktycznie, w chwili obecnej w Pabianicach Widzew ma najlepszą ekipę.

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 02 listopada 2005, 17:37

mimo wszystko ŁKS-u w POabach jest sporo i FK jest. A Włókniarz dawniej, dawniej (i nie dawno przez chwilę...) to jednak do nas miał bliżej niż do Widzewa...

Awatar użytkownika
Neofik
Amator

Postautor: Neofik » 14 listopada 2005, 23:44

Szymon pisze::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .... ostatnio nie było wcale tak źle w Krakowie, ale w przeszłości różnie bywało :lol: :?

I nie rozumiem słów: "jak będę miał pewność że mnie nie pobiją" :? Hmm... pewności nigdy nie ma, przecież jak nie kibice drużyny miejscowej, to zawsze np. "psy" :twisted: mogą pobić :!:
Dawniej jakoś nie patrzyliśmy czy ktoś może pobić czy nie. Brało się szalik i jechało. Fakt, różnie bywało, ale było zajebiście. Zresztą Kowalik i Belfer mogą to potwierdzić.

W 100% racja. Sam się najlepiej o tym przekonałem. Moja matka jak nie było mnie w sobotę w domu to brała gazetę i patrzyła gdzie Włókniarz gra, a ja się nie zastanawiałem cy wróce z wyjazdu cało. Najważniejsze było to że mogłem sobotni wieczór spędzić z ukochanym klubem. To się liczyło przede wszystkim a nie to czy dostanę czy nie.
J...ć Ogólnopolski Związek Fryzjerów, Ich Matki, Żony i Kochanki - Taka refleksja po meczu

Awatar użytkownika
majkel*
Amator

Postautor: majkel* » 26 listopada 2005, 21:12

Marco TS pisze:moze to wynikalo z faktu ze dawniej zdecydowanie utozsamialiscie sie z Widzewem Łódź bo jesli sie nie myle to w Pabach glownie Widzew.

A od chwili konca Włókniarz ei anstanie ery sponsorow zmienily sie klimaty w klubie.

jasne :lol: co za LOL ŁKS umiera liczy sie widzew :lol: :lol: :lol: Pabianice zawsze z ŁKSem :D polska pisownia nie być trudna :lol:

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 27 listopada 2005, 02:32

ja nie mowie ze ŁKs umiera i liczy sie Widzew (przynajmniej z szacunku do klubow pisze duzą literą nawet Cracovie :P) i nie wiem co Cie tu smieszy, to ze jest w tym miescie LKS i RTS to tylko dla idtioty nie byloby to oczywiste,a simon wyraźnie napisal ze dawniej ŁKS-owi blizej bylo do Wlokniarza niz do Widzewa jak ja sadzilem, a sadzilem tak daltego ze mi bardziej Paby kojarza sie z RTS-em niz z ŁKS-em. Na Pilsudskiego byla / jest nawet flaga Pabianic a na al Unii???
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 27 listopada 2005, 02:40

Marco TS pisze:. Na Pilsudskiego byla / jest nawet flaga Pabianic a na al Unii???

Jest :?: :?: :?: Hmm... możliwe :? :(
A na ŁKSie napewno były (bodajże dwie) flagi: fan-club Pabianice, robione przez kolegę Artura R., zwanego również "Kołkiem" lub "Śpiewakiem".

Obrazek

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 27 listopada 2005, 02:50

Ok, fajnie, ale to wszystko off-topic'i...

Chciałbym, żebyśmy porozmawiali o kibicowaniu w Pabianicach... Przecież na Lotosie już było Lepiej... Może pojsc dalej? Więcej pomysłów na lepsze jutro...

Wróć do „Archiwum”