CO i JAK zmienić w sposobie kibicowania w Pabianicach?
Moderator: Moderatorzy
-
GOŚĆ
nie chodzi o to by pokazywac w krakowie jak sie kibicuje lecz by pomóc naszym dziewczyna bo kiedy ostanio widziały grupę ze swojego miasta na wyjezdzie , niektóre z nich wogóle, i nie chodzi mi tu o 9 osób w polkowicach , choc one podobno zrobiły tam niezły doping mio tego że to tylko 9 osób . bierzmy się do roboty
Szymon pisze::lol:![]()
![]()
![]()
.... ostatnio nie było wcale tak źle w Krakowie, ale w przeszłości różnie bywało
![]()
![]()
I nie rozumiem słów: "jak będę miał pewność że mnie nie pobiją"Hmm... pewności nigdy nie ma, przecież jak nie kibice drużyny miejscowej, to zawsze np. "psy"
mogą pobić
![]()
Dawniej jakoś nie patrzyliśmy czy ktoś może pobić czy nie. Brało się szalik i jechało. Fakt, różnie bywało, ale było zajebiście. Zresztą Kowalik i Belfer mogą to potwierdzić.
Pewnie, że mogę potwierdzić i potwierdzam. Zajebiście było zawsze
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
narazie Pabianice nam nie podpadly wiec narazie nie widze powodów do obicia
Jelsi chodzi o miasto i chodzenie w szaliku. lotos na finalach spacerowal po miescie i raczej nikomu sie nic nie stalo anie z naszej ani pasiastej strony wkoncu troche inaczej podchodzimy do koszykowki niz do pilki ale roznie bywa
.
Wiadomo ze Pabianice sa blisko Lodzi wiec nie radzę okazywac sympatii w kierunku łodzkich klubów bo rowniez rozni ludzie roznie reagują.
Jelsi chodzi o miasto i chodzenie w szaliku. lotos na finalach spacerowal po miescie i raczej nikomu sie nic nie stalo anie z naszej ani pasiastej strony wkoncu troche inaczej podchodzimy do koszykowki niz do pilki ale roznie bywa
Wiadomo ze Pabianice sa blisko Lodzi wiec nie radzę okazywac sympatii w kierunku łodzkich klubów bo rowniez rozni ludzie roznie reagują.

WislaLive.pl
Marco TS pisze:narazie Pabianice nam nie podpadly wiec narazie nie widze powodów do obicia![]()
![]()
Jelsi chodzi o miasto i chodzenie w szaliku. lotos na finalach spacerowal po miescie i raczej nikomu sie nic nie stalo anie z naszej ani pasiastej strony wkoncu troche inaczej podchodzimy do koszykowki niz do pilki ale roznie bywa.
Marco wydaje mi się, że obawy co niektórych osób maja bardziej "historyczne" podłoże. Kiedys dochodziło do awantur pomiędzy kibicami naszych klubów.
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!
oj Marco - a ja okazywałem sympatię "w kierunku jednego z łódzkich klubów"
A dla kibiców Włókniarza wielkie brawa i słowa otuchy w związku z próbą poprawienia "kibicowskiej" strony PLKK. Trzymajcie się.
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
simon pisze:...Kto jest kibicem klubu nic nie znaczącego w Polsce "piłkarskiej" tego nie zrozumie.
A to nie do końca prawda... tzn. teraz może tak i jest, ale dawniej.... hmm... ciężko bywało.
My- kibice Włókniarza Pabianice- byliśmy kojarzeni jako "kibice koszykarscy" a nie było wcale tak różowo. Przykład, to choćby przejścia z kibicami Lechii i Śląska (znam to tylko z opowieści) lub Wisły, ŁKS-u, Stilonu czy Kalisza, który (był taki czas) zawsze czekał na nas u siebie na dworcu gdy przejeżdżaliśmy przez to miasto. Dawniej nie miało znaczenia czy jesteś kibicem "koszykarskim", "piłkarskim" czy "hokejowym".
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Hmm.... ja sądzę, że to nie chodziło o Widzew. Zresztą z tą grupą kibiców mieliśmy krótkotrwały mariaż i to tylko z fan clubem z Pabianic
Jak już pisałem, według mnie były inne czasy, inne zwyczaje.
A co do Twojego pytania Marco, to faktycznie, w chwili obecnej w Pabianicach Widzew ma najlepszą ekipę.
Jak już pisałem, według mnie były inne czasy, inne zwyczaje.
A co do Twojego pytania Marco, to faktycznie, w chwili obecnej w Pabianicach Widzew ma najlepszą ekipę.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Szymon pisze::lol:![]()
![]()
![]()
.... ostatnio nie było wcale tak źle w Krakowie, ale w przeszłości różnie bywało
![]()
![]()
I nie rozumiem słów: "jak będę miał pewność że mnie nie pobiją"Hmm... pewności nigdy nie ma, przecież jak nie kibice drużyny miejscowej, to zawsze np. "psy"
mogą pobić
![]()
Dawniej jakoś nie patrzyliśmy czy ktoś może pobić czy nie. Brało się szalik i jechało. Fakt, różnie bywało, ale było zajebiście. Zresztą Kowalik i Belfer mogą to potwierdzić.
W 100% racja. Sam się najlepiej o tym przekonałem. Moja matka jak nie było mnie w sobotę w domu to brała gazetę i patrzyła gdzie Włókniarz gra, a ja się nie zastanawiałem cy wróce z wyjazdu cało. Najważniejsze było to że mogłem sobotni wieczór spędzić z ukochanym klubem. To się liczyło przede wszystkim a nie to czy dostanę czy nie.
J...ć Ogólnopolski Związek Fryzjerów, Ich Matki, Żony i Kochanki - Taka refleksja po meczu
Marco TS pisze:moze to wynikalo z faktu ze dawniej zdecydowanie utozsamialiscie sie z Widzewem Łódź bo jesli sie nie myle to w Pabach glownie Widzew.
A od chwili konca Włókniarz ei anstanie ery sponsorow zmienily sie klimaty w klubie.
jasne
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
ja nie mowie ze ŁKs umiera i liczy sie Widzew (przynajmniej z szacunku do klubow pisze duzą literą nawet Cracovie
) i nie wiem co Cie tu smieszy, to ze jest w tym miescie LKS i RTS to tylko dla idtioty nie byloby to oczywiste,a simon wyraźnie napisal ze dawniej ŁKS-owi blizej bylo do Wlokniarza niz do Widzewa jak ja sadzilem, a sadzilem tak daltego ze mi bardziej Paby kojarza sie z RTS-em niz z ŁKS-em. Na Pilsudskiego byla / jest nawet flaga Pabianic a na al Unii???

WislaLive.pl