1. Owszem nie zalogowałem się, ale gdybyś przeczytała moje wpisy do końca pewnie byś zauważyła, iż podpisałem się!
2. Nigdy w życiu nie uderzyłem kobiety, i nawet o tym nie pomyślałem!
3. Powołujesz się na Konstytucję Najjaśniejszej RP, a dokładnie na rozdział II - Wolności, prawa o obowiązki człowieka i obywatela. Brawo, jestem pod wrażeniem, a czytałaś?
To przeczytaj, tylko uważnie i zacznij od preambuły
... ZŁĄCZENI WIĘZAMI WSPÓLNOTY Z NASZYMI RODAKAMI ROZSIANYMI PO ŚWIECIE... Polecam również gorąco art. 34 rozdziału II
4. Nie ma znaczenia gdzie mieszkają Polacy, tylko nie każde państwo toleruje aby jego obywatel miał dwa obywatelstwa i dlatego dałem przykład Wschodu.
5. Piszesz, iż Pani Andżelika Borys ma dla Ciebie tylko polskie korzenie, dziewczynko słyszałaś kiedyś o Jałcie, Teheranie i Poczdamie. Wyobraź sobie, iż jutro ktoś zadecyduje o tym, że nie mieszkasz w Polsce tylko na Białorusi. Masz polskie korzenie, ale jesteś obywatelką Białorusi więc zgodnie z tym co napisałaś nie jesteś Polką. I gówno to kogoś interesowało czy Ty się na to zgadzasz czy nie.
Naród nie znający swojej historii traci sens istnienia! Zapamiętaj to sobie!
6. Polacy w Niemczech, Francji czy innych krajach wyjechali tam bo albo musieli uciekać przed komunistami albo jechali za chlebem. Polacy na Wschodzie, są u siebie, na swojej ziemi, tylko granica się przesunęła i to jest wystarczający dla Ciebie powód aby odebrać im tą POLSKOŚĆ. Jesteś młoda więc nie możesz pamiętać jak żyli Polacy np. na Ukrainie jeszcze 15-20 lat temu. POLSKOŚĆ była zakazana, nie mogli mówić po polsku, uczyć się w polskich szkołach, chodzić do kościoła i wyjeżdzać do Polski, ale skąd Ty możesz o tym wiedzieć!
7. Ojciec Dyrektor Zawsze Szymon - świetny tekst

Tylko jest mały problem, jestem trochę starszy od Szymona i mój kolega nie ma wpływu na moje poglądy itd.
8. Piszesz, że jestem śmieszny. Owszem mam cholerne poczucie humoru, lubię pośmiać się z samego siebie, i wszyscy co mnie znają mogą to potwierdzić, tylko że ja jestem ŚMIESZNYM POLACZKIEM a Ty kim jesteś?
9. Za kilka dni będzie święto zmarłych, przejdź się na pabianicki cmentarz na kwatery żołnierzy, tam nauczysz sie POLSKOŚCI i PATRIOTYZMU od małych dzieci, które zapalają na żołnierskich grobach znicze.
10. Jak bedziesz miała na koncie tyle lat kibicowania co MY, tyle wyjazdów i wcale nie łatwych, miłych i przyjemnych, to będziesz mogła krytykować Nas, a póki co to może lepiej zastanów się co piszesz.
11. Wiem, że to jest forum koszykówki a nie forum polityczne, ale w kwestii OJCZYZNY i PATRIOTYZMU nawet tu należy zabrać głos i bronic tych wartości, przed taki młodymi ludźmi (o przepraszam EUROPEJCZYKAMI) jak Ty i Trenejro. Europa i Unia czeka na Ciebie, zawsze przyda się tania polska siła robocza do sprzątania kibli w Londynie czy Berlinie.
12. Wyjedź i nie wracaj, przyjmij sobie jakieś obywatelstwo i daj nam POLAKOM bawić się we własnym błotku.
Pozdrawiam Ciebie i Trenejro - Faszysta, antysemita, szowinista, rasista i co tam jeszcze chcecie - Boule.