Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Re: Co słychać w Kadrze Polski?

Postautor: markylipek » 14 maja 2010, 09:28

Skończyło się tournee po Stanach i... jakie z tego korzyści? Były sparingi z zespołami z WNBA, no i kto wie czy najważniejszy to ten związany poszukiwaniem rozgrywającej z USA. Ale czy był jakiś plus pod kątem szkoleniowym? Zanim kadra wyleciala potrenowała kilka razy i to nie w całym składzie (bez Bibrzyckiej, Kobryń, Krawiec, Majewskiej), dziewczyny po play-off zmęczone i już myślami na wakacjach... Maciejewski twierdzi, że gra z amerykańskimi zespołami to nauka i możliwość trenowania zagrywek, ale jednak krótka aklimatyzacja tam na miejscu, co za tym idzie zmęczenie podróżą chyba nie były warte tej kasy jaką na to wydano (samolot, noclegi, obsługa kogoś na miejscu, transport). Tylko że jeśli to był wyjazd szkoleniowy to po co leciał Koniecki, on zdaje się już niczego się nie nauczy bo to stary wyga, a na mentora dla Maciejewskiego też jakoś tak nie bardzo mi pasuje. Zdaje się że na wycieczke wybrał się też Krawczyk no i oczywiście prezes PZKosz, niestety zabrakło miejsca dla jakiegoś młodego trenera, mógł przecież ktoś taki jechać i podpatrywać, ktoś pracujący z młodzieżą lub nawet jak organizował to PZKosz to mógł to być ktoś z ligi facetów. Ciekawe czy Maciejewski mógł chociaż pooglądać treningi zespołów z WNBA...

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 14 maja 2010, 12:07

Marky a co mysłałes ze na wycieczke amerykanska pojedzie młody trener czy tabun działaczy- sciemniaczy? Przeciez nie tylko w koszu na takie wakacje jedzie pełno nieudaczników prezesów.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 14 maja 2010, 13:33

Jeszcze jedna kwestia związana z tym wyjazdem, ta chyba ważniejsza - ciekawe co z tą rozgrywająca z USA. Szukamy jakiejś ciemnoskórej gwiazdy na obwód która wygra nam kilka spotkań, głównie tych z nerwową końcówką, bo sama zrobi coś z niczego. Z Loganem faceci zajęli 9 miejsce więc nie wiem czy ten "transfer" miał sens. Czy bez niego byłoby gorzej? Może Logan ma siostre która gra w kosza? :)

Hmmm, czy rzeczywiście wynik sportowy musi być takim priorytetem? Dlaczego nie iśc dalej i nie poszukać gdzieś na uniwersytetach w USA kogoś na pozycję Bibrzyckiej? Chociaż akurat ona ma statut europejskiej gwiazdy więc niech zostanie, ale np. za taką, Mieloszyńską czy Kobryn kogoś lepszego już by pewnie udało się znaleźć. Lepiej tą kasę zainwestować w SMS i inne ośrodki szkoleniowe, szukać talentów choćby na półfinałach juniorek które się teraz odbywają. Może Maciejewski wybrałby się na taki turniej, może sama jego obecność czy np. krótkie spotkanie i rozmowa z uczestniczkami turnieju sprawiły by że te dziewczyny jeszcze bardziej chętnie by trenowały? Miałyby widoczny cel, że jeśli dadzą z siebie jeszcze więcej to kiedyś zagrają w kadrze...

Ktoś gdzieś przyrównał pomysł zagranicznego „transferu” do kadry z niedozwolonym dopingiem u olimpijczyków. W obu kwestiach intencje są takie, by było lepiej. Doping farmakologiczny jest potępiany więc takie robienie sztucznych powołań i naprędce dawanie obywatelstwa jest jak dla mnie tak samo szkodliwe. Nie chcę być tu posądzony o nacjonalizm czy rasizm ale... reprezentacja Polski dla POLEK i już!!!

P.S. Podobno naszą nową rodaczką ma być Epiphanny Prince

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 14 maja 2010, 18:03

jak to ma byc kopia pólpolaka to juz dziekuje!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 14 maja 2010, 18:15

No jasne, że Piph się zgodzi na to - myślę, że ma większe ambicje tzn. gra dla kadry USA. Ale pewnie z Darkiem już umówiona do Gorzowa. Ciekawe jak ją znalazł jak nie graliśmy z Chicago. Albo po to prezesi pojechali :shock:
ObrazekObrazek

Gość-1147
Młodzik

Postautor: Gość-1147 » 14 maja 2010, 19:15

.
Coś o Epiphanny Prince.

In June, 2009, Prince announced plans to leave Rutgers after only three years to play professional basketball in Europe for a year. According to the New York Times, Prince was just 10 units from earning a degree in criminal justice and African-American studies and planned to complete her degree during the summer of 2009. Her announcement is not binding until she signs with an agent; in August, Prince signed with Wasserman Media Group.
In 2010 she reached agreement with the Polish Association of Basketball, she will get Polish nationality and will represent Poland during the struggle for participation in the Olympics (London 2012).

źródło: http://en.wikipedia.org/wiki/Epiphanny_Prince

--------------------------------------------------------------------------
31510
.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 14 maja 2010, 19:38

O, zwracam honor :) No cóż, chociaz nie jestem za takimi manewrami to powinna być lekiem na nasze zło na 1.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 14 maja 2010, 19:42

świetnie, stretball na rozegraniu... co za masakra.
jak już naturalizować zawodniczkę, to może jednak taką która potrafi rozgrywać.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 14 maja 2010, 19:43

Jak już pisałem.. przez takie manewry mam nadzieje ze szlag ja trafi (a przy okazji wszystkich którzy przyczynili sie do tego "transferu") a kadra się skompromituje na ME.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 14 maja 2010, 19:43

Lepsza się nie zgodzi Ann a Piph i tak będzie lepsza niż nasze jedynki a co prawda to prawda zgadzam się z Greebo
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 14 maja 2010, 19:46

rzymi pisze:Lepsza się nie zgodzi Ann a Piph i tak będzie lepsza niż nasze jedynki a co prawda to prawda zgadzam się z Greebo

będzie lepsza albo i nie.
ale do stylu gry trenera Maciejewskiego będzie idealnie pasować.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

anatol
Żak

Postautor: anatol » 14 maja 2010, 20:11

ann pisze:
rzymi pisze:Lepsza się nie zgodzi Ann a Piph i tak będzie lepsza niż nasze jedynki a co prawda to prawda zgadzam się z Greebo

będzie lepsza albo i nie.
ale do stylu gry trenera Maciejewskiego będzie idealnie pasować.

Trafne spostrzeżenie.No i Pawlak z Gajdą mają wolne bo na zmiane idealnie bedzie pasować Dzwigalska.I nie wydaje mi się zeby obie były zainteresowane walką o 10 min na boisku jako zmienniczki.Oj bedzie ciekawie.Tylko żeby nie było takiej żenady jak z Loganem,bo typ gracza chyba bardzo podobny.

Damkac
Nowy na forum

Postautor: Damkac » 14 maja 2010, 20:20

żenada :( Ciekawe czy już jej wytłumaczyli chociaż na którym kontynencie leży jej nowa ojczyzna.
I to ponad 100 pkt mi coś mówi, że będzie więcej sama rzucać niż podawać. Statystyki sobie nabije, a my dostaniemy od każdego po du#ie :P

anatol
Żak

Postautor: anatol » 14 maja 2010, 20:32

Damkac pisze:żenada :( Ciekawe czy już jej wytłumaczyli chociaż na którym kontynencie leży jej nowa ojczyzna.
I to ponad 100 pkt mi coś mówi, że będzie więcej sama rzucać niż podawać. Statystyki sobie nabije, a my dostaniemy od każdego po du#ie :P

Ale Maciejewski mowił że potrzebuje takiego gracza na 1 i sobie załatwił.Do tej pory/myślę o przegranym finale PLKK/wszystko się mu udawało ale może sie okazać że dobra passa nie trwa wiecznie i panienka pogra swoje i dla siebie.

flash
Młodzik

Postautor: flash » 14 maja 2010, 21:41

Na pewno "zakontraktowanie" (trudno to inaczej nazwać) Prince zwiększy zaufanie Polek do Maciejewskiego. :mrgreen: Ciekawe tylko, że nie przeszkadza mu taki mały detal, że Prince NIE JEST jedynką...
bball

Wróć do „Reprezentacja Polski”