Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

friel
Kadet

Re: Co słychać w Kadrze Polski?

Postautor: friel » 20 czerwca 2011, 09:51

oj Jack ona chciała poprostu dotknąć odrobiny "zajeb.....ści" :D
Co do postu Koali podpisuje się rękoma nogami i czym jeszcze chcecie
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

kanpak
Nowy na forum

Postautor: kanpak » 20 czerwca 2011, 09:54

Rękoma i nogami wystarczy:P

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 20 czerwca 2011, 14:05

Koala pisze:"Fajnie" się czyta to forum. Dużo emocji, patriotyzmu (niestety tylko lokalnego) i bardzo mało pozytywnych wibracji. Chciałoby się powiedzieć "A to Polska właśnie". Przegraliśmy ze słabeuszami? Wygraliśmy z "trzecią ligą"? Grał "Gorzów"? O co chodzi? Przecież to jest zespół, żadna z Pań nie ma na koszulce napisane "Gorzów", "Kraków" czy "Polkowice". To jest POLSKA reprezentacja, która gra dla nas i to nie ważne czy nasza telewizja uważa że jest to coś wartego pokazania czy nie.

Fajnie to może i jest, ale tylko na forum, bo jak się siedzi w spodku, a za Tobą grupa starych cweli z flagą Polski i nabazgranym na niej napisie "Gorzów", którzy po rzucie Pauli za 3 pkt, zgodnie stwierdzili 'eee nie, jej to nie lubimy', a po każdym udanym zagraniu zawodniczki AZSu szczytowali drąc ryje 'taaaaak, to NASZAAA, woooohooo GOOORZÓÓÓÓW" to szczerze p... taką jedność reprezentacyjną. W sumie to duże szczęście, że już pierwszego meczu na tych ME nie zaczęliśmy od wewnętrznego mordobicia.

Żeby ktoś na opak nie zrozumiał, nie każdy z Gorzowa się tak zachowuje, i dla mnie osobiście każdy z Orłem na piersi jest równy, nie z każdą decyzją trenera się zgadzam, nie z każdym powołaniem, ale w tym momencie liczy się już tylko dobro drużyny.
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 20 czerwca 2011, 15:05

Mamy szanse na półfinał ale trzeba mieć masę szczęścia.Hiszpanią pewnie ostro przegramy,ale gdybyśmy wdarli się na 4 miejcie w następnej turze to w ćwierćfinale wszystko może się zdarzyć.Tym bardziej że druga połówka jest "dziwna".

Niezależnie jak te mistrzostwa się skończą trzeba oddać że maciejewski wyciągnął wnioski z błędu Koziorowicza jeśli chodzi o 1. (nie chodzi o personalia tylko system). Nas stać tylko na taki sposób kreowania gry, poprzedni ala Skera (czyli rozgrywająca jest mózgiem zespołu ) może i jest ambitniejszy ale nie przy naszym potencjale.

Brakuje nam kogoś kto by wspomógł Ewelinę pod koszem, oraz kogoś wyrastającego ponad przeciętność na obwodzie. Czyli brak Leci i Biby dość widoczny.Ale na to przyjdzie czas w eliminacjach do IO

Ps:A teraz trzymajmy kciuki za Łotwę w meczu z Chorwacją
Obrazek

bimbam86
Amator

Postautor: bimbam86 » 20 czerwca 2011, 16:42

treneiro wie gdzie jest jego miejsce.....do zmiany;-)
Załączniki
2011-06-20 17.36.22-1.jpg
2011-06-20 17.36.22-1.jpg (25.84 KiB) Przejrzano 4342 razy

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 20 czerwca 2011, 17:27

Jaj sobie robią z gwizdaniem przeciwko nam fauli. dodatkowo za rzut z połowy- zabić.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 20 czerwca 2011, 19:00

Liquidor pisze:Fajnie to może i jest, ale tylko na forum, bo jak się siedzi w spodku, a za Tobą grupa starych cweli z flagą Polski i nabazgranym na niej napisie "Gorzów", którzy po rzucie Pauli za 3 pkt, zgodnie stwierdzili 'eee nie, jej to nie lubimy', a po każdym udanym zagraniu zawodniczki AZSu szczytowali drąc ryje 'taaaaak, to NASZAAA, woooohooo GOOORZÓÓÓÓW" to szczerze p... taką jedność reprezentacyjną. W sumie to duże szczęście, że już pierwszego meczu na tych ME nie zaczęliśmy od wewnętrznego mordobicia.

No to są chyba jakieś jaja. Jezli faktycznie było tak jak mówisz, to nic się z tym nie zrobi - prostactwa z Narodu niestety nie da wyplenić.

friel
Kadet

Postautor: friel » 20 czerwca 2011, 20:24

z Hiszpanią źle nie było fakt linia sędziowania na tych mistrzostwach jest nieco specyficzna ciężko jest być agresywnym i trochę wydaje mi się na tym nasza obrona cierpi na rzecz pięknej technicznej koszykówki (taka moja refleksja może mylna)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 20 czerwca 2011, 20:38

A to widzisz w Bydzi na sedziowanie nie mozna narzekac.Nawet Trawiński sobie radzi. Jedyny ubaw był kiedy w meczu Czechy-Anglia faul przypisano Bortelovej a to dosyc głosno i po polsku powiedziała "Ale to nie ja!!!" :lol: Za chwile zmieniono winowajczynie faulu. Poziom sedziowania przyzwoity ale nie chwalmy dnia przed zachodem słonca
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Koala
Nowy na forum

Postautor: Koala » 20 czerwca 2011, 21:14

Liquidor pisze:
Koala pisze:"Fajnie" się czyta to forum. Dużo emocji, patriotyzmu (niestety tylko lokalnego) i bardzo mało pozytywnych wibracji. Chciałoby się powiedzieć "A to Polska właśnie". Przegraliśmy ze słabeuszami? Wygraliśmy z "trzecią ligą"? Grał "Gorzów"? O co chodzi? Przecież to jest zespół, żadna z Pań nie ma na koszulce napisane "Gorzów", "Kraków" czy "Polkowice". To jest POLSKA reprezentacja, która gra dla nas i to nie ważne czy nasza telewizja uważa że jest to coś wartego pokazania czy nie.

Fajnie to może i jest, ale tylko na forum, bo jak się siedzi w spodku, a za Tobą grupa starych cweli z flagą Polski i nabazgranym na niej napisie "Gorzów", którzy po rzucie Pauli za 3 pkt, zgodnie stwierdzili 'eee nie, jej to nie lubimy', a po każdym udanym zagraniu zawodniczki AZSu szczytowali drąc ryje 'taaaaak, to NASZAAA, woooohooo GOOORZÓÓÓÓW" to szczerze p... taką jedność reprezentacyjną. W sumie to duże szczęście, że już pierwszego meczu na tych ME nie zaczęliśmy od wewnętrznego mordobicia.

Żeby ktoś na opak nie zrozumiał, nie każdy z Gorzowa się tak zachowuje, i dla mnie osobiście każdy z Orłem na piersi jest równy, nie z każdą decyzją trenera się zgadzam, nie z każdym powołaniem, ale w tym momencie liczy się już tylko dobro drużyny.

Ja nie pisałem tego bo jestem z Gorzowa. Ja pisałem o wszelkich tego typu zachowaniach na przykładzie najmocniejszych akcentów z tego forum, bo to że tak jest to wiem. W Spodku mnie nie ma, ale byłem już na paru imprezach i w Polsce i za granicą, i niestety kultura kibicowania reprezentacji jest niezmienna. Kiedyś był nawet taki skecz jakiegoś kabaretu, tylko nie pamiętam dokładnie jakiego (chyba "Koń Polski"), szło tam to takim lokalnym patriotyzmie właśnie. Dopóki nie mamy wspólnego wroga (nie mylić z przeciwnikiem) to niestety wielu patrzy tylko na swoje podwórko. Głupie to, bo nawet na zawodach ligowych prawdziwi kibice często doceniają klasę rywalek a co dopiero w chwili gdy na parkiecie grają reprezentantki kraju.
"Mordobicie" to nie moje podejście na tego typu zachowanie, ale fakt że ciężko być obojętnym jak się widzi ludzi przychodzących kibicować kilku dziewczynom z dwunastu. Przykre to i wstyd, że jeszcze się chwalą tym skąd są. Swoją drogą co jest z tym bazgraniem po flagach, toż to przecież jakaś plaga. Czy jakiś inny naród bazgrze po swojej fladze? W sumie to wolałbym aby kibice sami zaczęli grzebać po internecie w poszukiwaniu Gorzowa, np. zachwyceni grą jakiejś koszykarki z tego miasta ;)

aybeesea
Nowy na forum

Postautor: aybeesea » 22 czerwca 2011, 18:47

Trudno, nie trafiały dziewczyny to i przegrały, ale walczyły bardzo dzielnie. Niestety umiejętności strzeleckich zabrakło, ale przynajmniej dawno nie widziałem zawodniczek walczących z takim zaangażowaniem.
Przez kontuzje i inne historie to nie jest najsilniejszy skład, ale te co wyszły dziś na parkiet walczyły jak najlepiej umiały.
Jak komuś sprawia przyjemność obsrywanie po kolei każdej zawodniczki, bo nie gra w jego ulubionym zespole to proszę bardzo, forum do dyspozycji.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 22 czerwca 2011, 21:53

Koala ja widziałem podczas tego Eurobasketu. Litwini wywiwesli flage z jakims hasłem. Ogladajac mecze np Angli kibice wieszaja flagi z nazwami klubów z którym kibicują.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 23 czerwca 2011, 08:46

Nad zawodniczkami po tych 4 spotkaniach w Katowicach "znęcać się" łatwo niezależnie od tego, w którym klubie grają... wystarczy popatrzeć na ich statystyki..
Nie od dziś wiadomo, że w obecnym składzie kadry mamy 1 b. dobrą zawodniczkę, kilka (dosłownie kilka) pań które mają przebłyski i mamy też koszulki (lub jak kto woli idealne kandydatki do bycia li tylko sekcją turystyczną). Jak na razie jedyne personalne "zaskoczenia" są takie, że Babicka na eurobaskecie miewa przebłyski, w odróżnieniu od Żurowskiej... Reszta gra swoje...
Nie mogę zrozumieć czemu Maciejewski nie stara się pomagać Ewce i pozostawił ją samą sobie. Skoro już wziął do Katowic Chomać to powinien choćby chwilę, spróbować gry w ustawieniu... Ewka na 4, Chomać na 5. Może Chomać trochę by się po przepychała, przez co Ewka miałaby więcej miejsca.
Nie wiem też czemu skoro gramy z rotacją permanentną (w której często "brak metody" np. Żurowska fatalnie wczoraj weszła w mecz a była zmieniona na końcu...) nie próbujemy grać agresywnie w obronie, pressingiem.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

friel
Kadet

Postautor: friel » 23 czerwca 2011, 21:00

próbujemy ob lukaj powtórki . Co do grania na 2 wierze Ewelina przyleciała na koniec i myślę ,że ten wariant był testowany ale nie działał w sparingach więc jak mógł zadziałać w meczu o stawkę ? bardzo dobrze zagrała Lipka na 4 z Kaczmarczyk na 5 ten wariant powinien być częściej wykorzystywany .
Moim zdaniem po zawodach powinien sztab podsumować mistrzostwa a PZkosz udzielić poparcia trenerowi może to by dało niektórym zawodniczkom do myślenia .
Panowie nie można promować filozofii ,że to trener dzieli to co zawodniczki rządzą trenerem czy trener zawodniczkami ? nie popadajmy w poronione sytuacje .
Rób co my chcemy bo jak nie to zagramy tak że wylecisz?

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 23 czerwca 2011, 21:06

friel pisze:próbujemy ob lukaj powtórki . Co do grania na 2 wierze Ewelina przyleciała na koniec i myślę ,że ten wariant był testowany ale nie działał w sparingach więc jak mógł zadziałać w meczu o stawkę ? bardzo dobrze zagrała Lipka na 4 z Kaczmarczyk na 5 ten wariant powinien być częściej wykorzystywany .
Moim zdaniem po zawodach powinien sztab podsumować mistrzostwa a PZkosz udzielić poparcia trenerowi może to by dało niektórym zawodniczkom do myślenia .
Panowie nie można promować filozofii ,że to trener dzieli to co zawodniczki rządzą trenerem czy trener zawodniczkami ? nie popadajmy w poronione sytuacje .
Rób co my chcemy bo jak nie to zagramy tak że wylecisz?

Hmm.. patrząc na grę to chyba o Żurowską Ci chodzi..

ps i od cholery: naucz się pisać po Polsku! Bo w to że Twoje wypowiedzi będą miały jakiś sens to już nie wierzę (a nie wieże. bo wieżę to mogą być dwie w Twoim poście)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Wróć do „Reprezentacja Polski”