Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

szunaj67
Nowy na forum

Re: Co słychać w Kadrze Polski?

Postautor: szunaj67 » 23 czerwca 2012, 21:02

2

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 23 czerwca 2012, 21:09

Kadra została solidnie przetrzebiona i jeżeli do kadry dołączyły zawodniczki jak np Aga Makowska, to nie nazywać składu kadry "trzecim garniturem" jest nieco dziwne. Zwłaszcza, że jak do tej pory Aga i niektóre pozostałe zawodniczki na zgrupowaniu kadry seniorskiej nie miały jeszcze okazji się zaprezentować.

Nie zmienia to faktu, że jakby ktoś czytał posty uważnie to zauważyłby, że w jednej ze swoich wypowiedzi podziękowałem tym koszykarkom, które się zdecydowały grać. Dzisiejsze zwycięstwo jest bardzo miłe, aczkolwiek trzy durne straty pod koniec meczu przyprawiły o palpitacje serca.

Gratulacje, teraz trzeba koniecznie rozjechać Szwajcarki na wyjeździe i to bez wtopy. Bez wymówek na zasadzie, że: długa podróż, że jestesmy zmęczone bo gramy co trzy dni, że grypa brzuszna, że boli gardło.... dość. Po prostu wygrajcie ten mecz dziewuchy a po pierwszej rundzie będziemy mieli niezły bilans.
Ostatnio zmieniony 23 czerwca 2012, 21:09 przez Saletra, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 23 czerwca 2012, 22:29

Całkiem przyzwoity mecz i całkiem dobra - a patrząc na skład - nawet bardzo dobra gra większości naszych zawodniczek. Fatalnie tylko duet podkoszowych : Piekarska - Chomać, reszta co prawda przeplatała lepsze momenty z gorszymi ale raczej tych pierwszych było więcej. Pare uwag indywidualnych:

Idczak - rzutowo bardzo dobrze, rozgrywanie takie sobie ale największy minus za głupotę w ostatniej minucie (bezmyślna strata i faule)
Losi - pierwsza połowa bardzo fajna, w niej lepsza od Idczak bo zdecydowanie przyspieszała gre, czym rozbijała obronę rywalek, w drugiej części juz duzo słabsza.
Skobel - największy plus za początek 3 kwarty gdy pociągnęła zespól w najtrudniejszym momencie (jak bylo -13). Poza tym występ bez rewaluacji. Osobna sprawa to jej gra w ostatniej minucie - jesli przy Idczak napisałem ze grała wtedy głupio, to Skobel juz maksymalnie kretyńsko. 2 katastrofalne straty i bardzo blisko trzeciej - w trakcie ostatniej akcji w moim odczuciu zrobiła kroki wpadając zatrzymując sie na rywalce (możliwe ze w TV bylo to inaczej widać). Jesli wcześniej nie miałem do końca jednoznacznego stanowiska w kwestii czy powinna zostać w Gorzowie czy isc do jakiegoś klubu grającego w pucharach, to teraz juz nie mam wątpliwości. Jej potrzeba gry w silnym zespole a przede wszystkim z silnymi rywalami. Kolejny rok w AZS-ie to strata czasu.
Szott - chyba najrówniej gracja przez cały mecz zawodniczka, na ogólnie dobrym poziomie. Irytujące tylko ciągle pretensje do sędziów gdy odgwizdywali jej faule (wpływ Walich??)
Pałka - w ataku niewidoczna, ale swoje w obronie zrobiła, i piłkę z tablic trochę pozbierała.
Koc - z podkoszowych na pewno najlepsza, jakiś super trudnych pozycji rzutowych co prawda nie miała, ale trzeba przyznać ze punktowała bardzo pewnie i spokojnie. No i nie zabrakło jej zimnej krwi w ostatniej sek meczu.

CO do Serbii - do przerwy grał cały zespół, w drugiej części juz tylko Dabovic, która widocznie mocno chciała sie pokazać sporej grupie osób (w tym działaczy) z Krakowa. Była najlepszym graczem meczu, ale zwycięstwa nie wywalczyła i widać było po niej jak nigdy ze jest z tego powodu wściekła.

Ta wygrana utrzymuje nas w grze o ME, ale kretyńsko rozegrana końcówka możne sie odbic czkawką w rewanżu, bo może sie okazać ze o awansie zadecydują małe punkty,. Inne sprawa ze jak na poczatku 3 kwarty jest - 13, to trudno wybrzydzać po jakimkolwiek zwycięstwie..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 24 czerwca 2012, 11:40

Z drugiej strony przygladajac sie liscie nieobecnych w naszej repie:

Bibrzycka, Gajda, Kaczmarczyk, Kobryk, Krezel, Leciejewska, Mieloszynska, Mowlik, Pawlak, Tomialowicz, Zurowska.

z tych zawodniczek mozna by skleic pierwsza piatke reprezentacji...

a bez nich potrafimy wygrywac ! Tutaj duze brawa naleza sie przede wszystkim Winnickiemu. (Jak narazie Good Job).

Mam tylko nadzieje ze w przypadku awansu naszej druzyny do ME ( na turniej pojada dziewczyny ktore awans wywalczyly, a nie te ktorym nagle sie przypomni ze chca grac w reprezentacji zeby sie troszke wypromowac).
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 24 czerwca 2012, 13:06

Endrju pisze:......Tomialowicz......

Znaczy się to ma być prowokacja, czy jak? Przecież ta koszykarka od paru ładnych sezonów pokazuje, że się do basketu zbytnio nie nadaje. Jedyne co potrafi to duszenie 5 pkt na mecz i nic więcej ( jedna przypadkowa trójka, plus dwa wolne za faul z kapelusza) i meczyk odhaczony (takiego manieryzmu miała się jednakże od kogo uczyć: pamiętajmy Podrug i jej pobyt w Gdyni). Nawet w Pruszkowie się nie sprawdziła, gdzie rzekomo miała odżyć i "pokazać na co ja stać". I co? I g....no jak by odpowiedział klasyk. Kompletnie bezproduktywna w ataku i w obronie powinna się cieszyć, że jakikolwiek klub chce ją jeszcze obecnie mieć w składzie. Poza zapewne pokaźną gażą, nie prezentuje sobą nic.

I gdzie takiej koszykarce do reprezentacji? Takie propozycje należy potraktować jako prowokacje albo wyjątkowo niesmaczny żart. Jak zacznie porządnie grać, zdobywać 15 pkt na mecz na dobrej skutecznosci, plus chociaz jakieś nędzne 3 asysty i 3 zbiorki na mecz to można do rozmowy wrócić. A tak to powoływanie zblazowanej młodej osoby, która swoja grą pokazuje, że ma wszystko w d...pie mija się z celem.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 24 czerwca 2012, 13:38

Ja te nazwiska tylko przepisalem ze strony:

http://www.eurobasketwomen2013.com/en/c ... _8842.html
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 24 czerwca 2012, 17:29

Dobry występ Polek. W końcu pokonały przyzwoitego rywala. Najważniejsze mecze jednak dopiero przed nimi, mam na myśli zwłaszcza mecze u siebie z Czarnogórą i na wyjezdzie z Serbią. Jeśli jedno z nich wygramy, bedzie duża szansa na awans.

Co do zawodniczek to cieszy wreszcie równa gra kilku koszykarek i ich dwucyfrowe zdobycze punktowe. Krystalizują się pomału liderki, które są temu zespołowi niezbędne jeśli ma wygrywać ważne mecze. Martwi postawa wysokich (poza Koc).

Awatar użytkownika
ansver
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: ansver » 24 czerwca 2012, 21:48

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 01 lipca 2012, 10:25

sytuacja w grupie B po zwycięstwie Serbek z Czarnogórą 72:56 jeszcze bardziej się skomplikowała. 8)

PS.Jelenę "przykleili" do ławki.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
ansver
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: ansver » 01 lipca 2012, 13:28

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 01 lipca 2012, 15:48

Dobry zwyczaj na tym forum nakazywał wklejanie tekstów, a nie linków do tekstów.

otóż to. dlatego też ostrzeżenie dla uzytkownika ansver, gdyż same linki pojawiają się ciągle...

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 04 lipca 2012, 18:39

El. ME: Polska wygrywa w Tallinie!

W środę rozpoczęła się rewanżowa runda eliminacji do przyszłorocznych Mistrzostw Europy, które zostaną rozegrane we Francji. W meczu 6. kolejki Polki po wyrównanym spotkaniu pokonały w Tallinie Estonię 65:58.

http://womenbasketball.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=107:el-me-polska-wygrywa-w-tallinie&catid=31:reprezentacja&Itemid=259

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 04 lipca 2012, 20:54

Nie pojmuję dlaczego Piekarska grała tylko 14 minut. Chyba nie miała żadnej kontuzji? Mimo wszystko w tak krótkim czasie zdobyła najwięcej bo aż 16 pkt i trafiła 7/10 z gry. Jak można było po prostu nie wykorzystać dobrej dyspozycji tej koszykarki, Spokojnie mogła zdobyć jeszcze drugie tyle pkt bo ewidentnie miała swój dzień. A zamiast niej wielokrotnie niecelnie rzucały Majewska i Koc i mecz o mało co nie zakończyłby się porażką :roll:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 lipca 2012, 10:49

Czy Murphy bedzie dzisiaj grala ?

flash
Młodzik

Postautor: flash » 07 lipca 2012, 10:53

nie
bball

Wróć do „Reprezentacja Polski”