9 Bloków Dydek

Informacje na temat najlepszej zawodowej ligi świata - WNBA, Wszystko o MŚ, rozgrywkach na innych kontynentach

Moderatorzy: rzymi, Ałgaja, przemoe

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

9 Bloków Dydek

Postautor: jimmy » 04 czerwca 2005, 23:18

naprawde niezły występ Gośki Dydek 15pkt 6/7 za 2 i 3/3 wolne, do tego 3 zbiórki i asysta ..no i 9 bloków!! hehe 8) pokazała dziś lekcje młodym 5 z San Antonio , Fenstra rocznik 82' i 203 cm oraz Anderson 81' 198cm... hmm ich nie chcę widzieć w Krakowie w przyszłym sezonie.... [-X

http://www.wnba.com/games/20050604/SANCON/boxscore.html

Straszną padake gra w tym sezonie Sparks.... nawet ze Sting przegrały! a moze to Monarchinie takie mocne ?? Nicole Powell ( nie mylić z tą drugą ) w 1 sqładzie za Smith... cóż, w zeszłym sezonie nie podobała mi się jej gra, ale szefowie wiedzieli co robią oddając Tangele do Sting. Co innego Iskry same gwiazy w zespole: Leslie , HOLDSCLAW , Teasly , Dixon.... i kupa

szkoda , że niegra moja ulubiona makumba 8) Mabiika.. wie ktoś co z nią?? Sacramento mocny i wyrównany skład a jak wróci Kara Lawson to powinno być jeszcze lepiej.

http://www.wnba.com/games/20050604/LASSAC/boxscore.html
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
steve_bramkarz
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: steve_bramkarz » 05 czerwca 2005, 08:38

WNBA: Znakomity mecz Dydek

Znakomity mecz rozegrała Małgorzata Dydek, koszykarka Connecticut Sun, przeciwko swojej dawnej drużynie San Antonio Silver Stars (80:69) w lidze WNBA.

Polka, która przebywała na parkiecie przez 25 minut, uzyskała 15 punktów, trafiając 6 na 7 rzutów z dystansu. Ponadto reprezentantka Polski zablokowała aż 9 rzutów rywalek!

Było to trzecie zwycięstwo koszykarek Connecticut w tym sezonie.

wiadomości onet.pl

P.S

Naprawde piękny mecz !! 9 bloków to jest coś !!
...w.w.j.d.?...

Awatar użytkownika
Daniello
Nowy na forum

Postautor: Daniello » 07 czerwca 2005, 19:50

15 punktów Dydek

Koszykarki Connecticut Sun odniosły trzecie w tym sezonie zwycięstwo w lidze WNBA, pokonując na własnym parkiecie 80:69 San Antonio Silver Stars. Gwiazdą meczu była Małgorzata Dydek, która dla Sun zdobyła 15 punktów.

To najwyższa zdobycz punktowa Dydek w nowym klubie, do którego trafiła po siedmiu sezonach gry w San Antonio Stars (przed przeprowadzką do San Antonio w 2003 roku klub nazywał się Utah Starzz) w zamian za środkową Katie Feenstra.

Polska koszykarka trafiła sześć z siedmiu rzutów z gry, w tym wszystkie trzy próby z linii rzutów wolnych.

W sobotnim meczu Dydek - najwyższa zawodniczka w historii WNBA, mierząca dwa metry i 13 centymetrów - zapisała na swoim koncie także dziewięć bloków - co jest najlepszym wynikiem w historii Sun. W drugiej części meczu aż siedmiokrotnie blokowała rzuty rywalek.

Także po 15 punktów zdobyły dla Connecticut Taja McWilliams-Franklin oraz Katie Douglas.

Najskuteczniejszą zawodniczką meczu była LaToya Thomas z Silver Stars, zdobywczyni 17 punktów. Natomiast była zawodniczka Sun, Wendy Palmer-Daniel zakończyła spotkanie z dorobkiem 14 pkt i 13 zbiórek.

» Źródło wiadomości: PAP
Lądy i morza przemierzam
kulę ziemską z otwartym czołem
polski mam Paszport na sercu
skąd pytam, skąd go wziąłem!?:)

Awatar użytkownika
Wrona
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Wrona » 09 lipca 2005, 10:26

Jest wysoka i to wykorzystuje...Pozdro
Obrazek