Postautor: Daniello » 07 czerwca 2005, 19:50
15 punktów Dydek
Koszykarki Connecticut Sun odniosły trzecie w tym sezonie zwycięstwo w lidze WNBA, pokonując na własnym parkiecie 80:69 San Antonio Silver Stars. Gwiazdą meczu była Małgorzata Dydek, która dla Sun zdobyła 15 punktów.
To najwyższa zdobycz punktowa Dydek w nowym klubie, do którego trafiła po siedmiu sezonach gry w San Antonio Stars (przed przeprowadzką do San Antonio w 2003 roku klub nazywał się Utah Starzz) w zamian za środkową Katie Feenstra.
Polska koszykarka trafiła sześć z siedmiu rzutów z gry, w tym wszystkie trzy próby z linii rzutów wolnych.
W sobotnim meczu Dydek - najwyższa zawodniczka w historii WNBA, mierząca dwa metry i 13 centymetrów - zapisała na swoim koncie także dziewięć bloków - co jest najlepszym wynikiem w historii Sun. W drugiej części meczu aż siedmiokrotnie blokowała rzuty rywalek.
Także po 15 punktów zdobyły dla Connecticut Taja McWilliams-Franklin oraz Katie Douglas.
Najskuteczniejszą zawodniczką meczu była LaToya Thomas z Silver Stars, zdobywczyni 17 punktów. Natomiast była zawodniczka Sun, Wendy Palmer-Daniel zakończyła spotkanie z dorobkiem 14 pkt i 13 zbiórek.
» Źródło wiadomości: PAP
Lądy i morza przemierzam
kulę ziemską z otwartym czołem
polski mam Paszport na sercu
skąd pytam, skąd go wziąłem!?:)