Większa Euroliga!

Ligi Europejskie, Euroliga Kobiet, EuroCup Kobiet, ME oraz pozostałe rozgrywki.

Moderatorzy: ann, Ałgaja, bart_81

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 20 lipca 2007, 09:29

Euroleague 2007-08 teams announced

The general assembly of the EuroLeague Women will take place at Kempinski Hotel Airport Munich, Germany, on August 4. The draws for all club competitions will be held at the same venue a day later, August 5. The following clubs will participate in the 2007-2008 season: Belgium: Dexia Namur Croatia: ZKK Sibenik Jolly JBS Czech R.
The general assembly of the EuroLeague Women will take place at Kempinski Hotel Airport Munich, Germany, on August 4.
The draws for all club competitions will be held at the same venue a day later, August 5.

The following clubs will participate in the 2007-2008 season:
Belgium: Dexia Namur
Croatia: ZKK Sibenik Jolly JBS
Czech R.: Gambrinus Sika Brno, USK Blex Praha
France: Valenciennes USVO, Cercle Jean Mace Bourges, Villeneuve D'Asco ESB, USO Mondeville
Hungary: MKB Euroleasing Sopron, MiZo-PVSK
Italy: Phard Napoli, Germano Zama Faenza
Latvia: TTT Riga
Lithuania: TEO Vilnius
Poland: Wisla Can-Pack Krakow, Lotos PKO BP Gdynia
Russia: Spartak Moscow Region, CSKA Samara, Dynamo Moscow, UMMC Ekaterinburg
Slovak R.: K Cero ICP Kosice
Spain: Ros Casares Valencia, Perfumerias Avenida Salamanca
Turkey: Fenerbahce Istanbul

eurobasket.com

To niektórzy mogą czuć się zawiedzeni...w Izraelu byli pewni występu w tegorocznej edycji Euroligi.

Awatar użytkownika
Mały
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Mały » 20 lipca 2007, 09:34

Czyli wynika z tego, ze Polkowice tez nie dostaly miejsca ... tez jestem zawiedziony :P

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 20 lipca 2007, 09:39

ccc pisze:Czyli wynika z tego, ze Polkowice tez nie dostaly miejsca ... tez jestem zawiedziony :P

tylko, że to nie jest żadnym zaskoczeniem...raczej pewne było to, że Polkowice rywalizacje o Eurolige z Koszycami przegrają.
A brak Izraela rzeczywiście dziwi, tym bardziej że Euroliga szłaby tam na pewno w parze ze zmontowaniem fajnego składu.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Mały
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Mały » 20 lipca 2007, 09:40

no wiem zaskoczeniem to nie jest .. no ale jako kibic zawsze nadzieje mam do samego konca :)

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 20 lipca 2007, 10:26

PKO-mój faworyt 8)
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 20 lipca 2007, 11:45

za to mamy takie wynalazki jak drużyny Chorwacji na przykład :?
i teraz oby do sierpnia...
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 20 lipca 2007, 11:53

ann pisze:za to mamy takie wynalazki jak drużyny Chorwacji na przykład :?
i teraz oby do sierpnia...

ja tam wolę, żeby nasze panie jeździły do chorwacji niż jakby miały sie meczyć podróżą na inny kontynent, gdzie na każdym rogu czai sie kamikaze...

co roku jakiś zespół z dawnej Jugosławi "bywa" na salonach, a to, że jest dostarczycielem punktów, ale i niezłych zawodniczek- to mi nie przeszkadza - jakby tak było w Lidze Mistrzów to bysmy byli zadowoleni!! :D
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 20 lipca 2007, 14:20

Ja mam nadzieję, że z francuskich drużyn trafimy na Villeneuve i nareszcie będę miał okazję zobaczyć w akcji na żywo moją ulubienicę Marcauskaite :D . A z rosyjskich drużyn najłatwiejsze wydaje się Dynamo.
Ciekawe jak drużyny zostaną rozstawione w koszykach... Do jednego pewnie pójdą wszystkie francuskie, do drugiego rosyjskiego, ale co z pozostałymi. Czy zadecyduje kryterium geograficzne czy jakiś ranking, a jeśli tak to klubowy czy narodowy. To może mieć duże znaczenie w losowaniu. I pozostaje czekać do 5 sierpnia....
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 20 lipca 2007, 15:04

Pokuszę się o przewidzenie rozstawienia w koszykach, mając na uwadze ranking klubowy...

1 koszyk:
Samara
Gambrinus
TEO Wilno
Spartak

2 koszyk:
Walencja
Bourges
Valenciennes
Pecs

3 koszyk:
Dynamo
Sopron
Fenerbahce
Wisła

4 koszyk:
Lotos
Dexia
Napoli
Mondeville

5 koszyk:
Salamanca
Faenza
Praga
Jekaterinburg

6 koszyk:
Ryga
Koszyce
Villeneuve
Sibenik

Losowanie jak zwykle rozpocznie się od pierwszego koszyka i gdy wylosowany w dalszej kolejności zespół będzie z kraju który ma już swojego przedstawiciela w danej grupie bedzie on przesuwany do następnej w kolejności.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 20 lipca 2007, 15:29

Masz gdzies link do rankingu?

ogolnie uwazam ze to sensowny podział, choc mozliwe ze Walencja zostanie przesunieta do I koszyka (w koncu to finalista poprzedniej edycji)

edit: Jekaterinburg dopiero w V koszyku? Fuuuj...
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 20 lipca 2007, 16:01

Proszę bardzo :D

http://www.dexianamurbasket.be/Europe.htm

W ciągu ostatnich 3 lat liczonych do rankingu UMMC zdobył tylko 50 punktów.Wisła np 75pkt.
Nie mają punktów za sez 04/05 z którego jak pamietam byli wykluczeni w związku z "aferą paszportową" Amerykanek.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 21 lipca 2007, 14:21

Lotos i Wisła będą w tym samym koszyku.Niezależnie czy będzie podział na ranking czy kraje.

Wisłe dać w wyższym koszyku to takie chwalenie samego siebie... :)
Obrazek

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 22 lipca 2007, 12:04

hell...byłbym wdzięczny gdybyś swoje poglądy podpierał sensownymi argumentami.... :wink:
Wg obecnego rankingu jeden z zespołów -Wisła ,Gdynia,Dexia uzupełni koszyk trzeci - te zespoły mają taką samą ilość punktów.
W tej sytuacji trzeba dwa zespoły odrzucić...ranking krajowy usuwa Namur, a z dwójki Wisła-Gdynia bonus ma Wisła z racji MP.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 22 lipca 2007, 16:35

garnett pisze:hell...byłbym wdzięczny gdybyś swoje poglądy podpierał sensownymi argumentami.... :wink:
Wg obecnego rankingu jeden z zespołów -Wisła ,Gdynia,Dexia uzupełni koszyk trzeci - te zespoły mają taką samą ilość punktów.
W tej sytuacji trzeba dwa zespoły odrzucić...ranking krajowy usuwa Namur, a z dwójki Wisła-Gdynia bonus ma Wisła z racji MP.

Mhhh MP zdecyduje.Tego nie wziełem pod uwagę :lol: :lol:

A tak poważnie.
Mamy trzy zespoły a,b,c któe mają tyle samo punktów .Jeden zepół trzeba dać do innego koszyka.(nieważne czy wyższego czy niższego).Zespoły a i b pochodzą z tego samego kraju.Rzeczą oczywistą jest że sostanie przesunięty zespół c aby zespoły z tego samego kraju znalazły się w tym samym koszyku ( o ile jest to możliwe przy kryterium punktowym-a tu jest) i nie wpadły na siebie...
Obrazek

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 22 lipca 2007, 19:09

To interesujące co piszesz... :wink:
Jeżeli klucz o którym wspominasz ma obowiązywać, to osobne koszyki trzeba stworzyć dla klubów rosyjskich i francuskich, a najlepiej dla każdego kraju który ma choć dwie drużyny w Eurolidze... :wink:
Tylko po co w takim razie ranking klubowy, jeżeli o rozstawieniu w wyższym koszyku decydować ma mniejsza liczba posiadanych klubów w Eurolidze ? :lol:
Jeszcze raz powtarzam , problemu wpadnięcia dwóch polskich zespołów na siebie nie ma ,tak samo jak i innych zespołów z jednej ligi ponieważ w momencie wylosowania zespołu z ligi"x" do grupy w której już jeden zespół ligi "x" się znajduje, ten wylosowany przed chwilą trafia do grupy kolejnej wolnej.

PS
Intrygujące jest marginalizowanie przez kibiców z Trójmiasta znaczenia zdobycia MP.
Zapomniałem, że Gdynia trzymała cztery Amerykanki po to , aby zagrać w finale ligi.... :lol:

Wróć do „Rozgrywki w Europie/ME”