Sezon ogórkowy czyli ruchy transferowe 2010/2011
Moderatorzy: ann, Ałgaja, bart_81
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Re: Sezon ogórkowy czyli ruchy transferowe 2010/2011
Doneeka Hodges w Galatasaray.
To już czwarta Amerykanka o ile się nie mylę...
-
reaktywacja
- Junior
Będą tam nimi rotować co miesiąc...
A poważnie - pewnie któraś z gwiazd przyjedzie później, więc Doneeka się im może przydać. Poza tym któraś może być tylko na ligę, albo się zabezpieczają i rosyjskim sposobem skupują koszykarki po to, aby nie zgarnęła ich konkurencja i będa płacic za niegranie.
A poważnie - pewnie któraś z gwiazd przyjedzie później, więc Doneeka się im może przydać. Poza tym któraś może być tylko na ligę, albo się zabezpieczają i rosyjskim sposobem skupują koszykarki po to, aby nie zgarnęła ich konkurencja i będa płacic za niegranie.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Janel McCarville w Schio
No no świetny transfer.
No no świetny transfer.
Nie wiem czy to już gdzieś było
Anna Vajda i Hanna Horakova idą do Fenerbahce
o Vajdzie coś sie tam już mruczało - ale Machulec??
To ja poprosze za Jelavić Ewcie z Brna
Anna Vajda i Hanna Horakova idą do Fenerbahce
o Vajdzie coś sie tam już mruczało - ale Machulec??
To ja poprosze za Jelavić Ewcie z Brna
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

Nie wiem jak Viteckova, ale z Brna odchodzi Zirkova .. tez bym ją chętnie zamienił z Jelavic
ale to tak w ramach "marzeń" a w rzeczywistości ponoć ona blisko Koszyc.
Według Eurobasketu Erin Thorn w Tarbes.
Według Eurobasketu Erin Thorn w Tarbes.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Jej, Zirkova zamiast Jelavic... pomarzyć.
Petronyte w - nudne sie to robi - Galatasaray
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Greebo pisze:Petronyte w - nudne sie to robi - Galatasaray
I tym samym podobno Leuchanka tam nie zostaje i niby jest blisko Walencji.
A Clara Bermejo zostaje w Rivas.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
bart_81 pisze:Doneeka Hodges w Galatasaray.
Od eliminacji do ME ma być Bułgarka.. kolejna "nowa europejka" do mojej czarnej listy.
rzymi pisze:A Sancho Lyttle juz jako Hiszpanka.
http://minutocuarentayuno.blogspot.com/ ... ancho.html
Uuuu żenada- ja rozumiem, że Hiszpania jest zdesperowana bo Cindy Lima pod koszem to jakaś tragedia, ale i tak potencjał maja spory, medale ciągle zdobywają więc po cholerę takie desperackie ruchy, ech żenada - Doniczka w Bułgarii, Hammon u Ruskich... niedługo może C. Parker wyląduje w Francji, bo stwierdzą, że zaciągi z Gujany i Senegalu to za mało
Przyznam, że przed sezonem liczyłem na to, ze Hernandez będzie obrotny i Lytte do Wisły jakoś wydusi z Salamanki. No ale trudno. Co się jednak odwlecze....
Courtney Paris w Rivas.
(czyli potwierdza to informacje o tym, że klub z Langhorne nie mógł się dogadać, podobno chodziło głównie o to, że chciała ona po wnba dłuższe wakacje).
(czyli potwierdza to informacje o tym, że klub z Langhorne nie mógł się dogadać, podobno chodziło głównie o to, że chciała ona po wnba dłuższe wakacje).
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
I do Rivas idzie także Dewanna Bonner...
http://www.basketrivasecopolis.com/cont ... onner.html
http://www.basketrivasecopolis.com/cont ... onner.html
Zirkova i Kraayeveld w Koszycach.
Odchodzą Michulkova i Kovacova.
-----------------------
W Tarbes zagrają Erin Thorn i Ivanka Matic.
----------------------
Mondeville
przychodzą:Kristen Brooke Sharp (Challes) , Anne-Sophie Pagnier (Calais) Aija Brumermane ( TTT Riga ).
zostają:Esther Niamké-Moisan(1), Touty Gandega (2), Yacine Sene (2-3), Lenae Williams (3), Audrey Zaïre (3), Aurélie Bonnan (4), Pauline Thizy (4-5), Valeriya Berezhynska (5,), Hervé Coudray (coach)
odchodzą:Caroline Aubert-Koechlin (Nantes-Rezé), Fanny Cavallo , Clarisse Costaz (Challes-les-Eaux), Temeka Johnson, Aija Putnina (Arras).
Odchodzą Michulkova i Kovacova.
-----------------------
W Tarbes zagrają Erin Thorn i Ivanka Matic.
----------------------
Mondeville
przychodzą:Kristen Brooke Sharp (Challes) , Anne-Sophie Pagnier (Calais) Aija Brumermane ( TTT Riga ).
zostają:Esther Niamké-Moisan(1), Touty Gandega (2), Yacine Sene (2-3), Lenae Williams (3), Audrey Zaïre (3), Aurélie Bonnan (4), Pauline Thizy (4-5), Valeriya Berezhynska (5,), Hervé Coudray (coach)
odchodzą:Caroline Aubert-Koechlin (Nantes-Rezé), Fanny Cavallo , Clarisse Costaz (Challes-les-Eaux), Temeka Johnson, Aija Putnina (Arras).
No to istnieją duże szanse, że Zirkova za rok będzie naszym celem transferowym nr 1
A Mondeville zgodnie z przewidywaniami nie poraża składem. Warto solidnie sie przygotować do pierwszego meczu z nimi w eurolidze bo ewentulane zwycięstwo we Francji w 1 kolejce juz na starcie ustawiłoby nas w dobrej pozycji wyjściowej, a porażka mocno skomplikowałaby nam sytuacje.
A Mondeville zgodnie z przewidywaniami nie poraża składem. Warto solidnie sie przygotować do pierwszego meczu z nimi w eurolidze bo ewentulane zwycięstwo we Francji w 1 kolejce juz na starcie ustawiłoby nas w dobrej pozycji wyjściowej, a porażka mocno skomplikowałaby nam sytuacje.
Wróć do „Rozgrywki w Europie/ME”