Forum Koszykówki Kobiet

Kontynuacja pierwszego KKForum
Obecny czas: Czw Wrz 09, 2010 10:45 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Zgrupowanie Kadry Kobiet U-18
PostWysłany: Pią Lip 30, 2010 9:06 pm 
[quote="J-23"]jak można nie czepiać się trenera który zawodniczkę przyjeżdżającą na zgrupowanie przed kadrą z rozciętą nogą nie odsyła do domu dając miejsce rezerwowej tylko bierze ją na mistrzostwa europy. Po drugie po co wziął córkę skoro ani rok ani dwa lata wcześniej nie było jej w kadrze,co oznacza,że nie zasługiwała swoją grą na to wyróżnienie. Po trzecie zawodniczkę,która w meczu z Litwą rzuciła najwięcej pkt trzymał na parkiecie tylko przez 25 minut. Po 4 jak Litwinka która rzuciła nam najwięcej pkt od 3 kwarty grała z 4 faulami,a Pan T. nie zrobił nic w tym kierunku żeby spadła za 5,to świadczy,że jest słabym strategiem a tym bardziej trenerem,chyba,że ma na tych mistrzostwach jakiś inny cel niż pierwsza ósemka ( wypromowanie córeczki lub innej gwiazdy smsu ).[/quote]
1. Ciężko jest wprowadzić z powrotem w taktykę dziewczyny, które wcześniej słabo łapały o co w tym wszystkim chodzi, z resztą Szczepanik grała w ostatnim spotkaniu, więc pewnie zagra i w kolejnym. 2. Córka rok ani dwa lata wcześniej z powodu choroby nie grała na mistrzostwach, więc nikt nawet nie mógł jej ocenić. 3. Trzeba pamiętać, że są kolejne mecze i nie można zajeżdżać ludzi na jednym spotkaniu, bo to dopiero początek mistrzostw.

Chyba tak na prawdę na tym forum wypowiadają się ludzie, którzy nie mają pojęcia, co dzieje się na mistrzostwach, w Łomiankach, co było na zgrupowaniach. Nie wiedzą, jak wygląda gra i szkolenie za granicą, ba, nawet we własnym kraju, a chcą to wszystko oceniać. No i każdy zobaczy, usłyszy i zrozumie wszystko tak, jak zechce.

Moje ostatnie słowo, Polska, do boju!

Odpowiedz z cytatem  
PostWysłany: Pią Lip 30, 2010 9:21 pm 
nikt nie zna poziomu gry na mistrzostwach i bardzo często wypowiadają sie tu ludzie którzy sami nigdy nie byli na mistrzostwach i nie wiedza jak to jest... najłatwiej jest oceniac i krytykowac innych nie ujawniajac sie !!!

co do pani Tanasiejczuk to nic mi nie wiadomo o rzekomych chorobach...

nie wiem czy ktos może oceniac gre Koperwas i Mistygacz , jak nie widział jak one grają, a swoją grą zapracowały na to, że nie ma ich w 12!

Odpowiedz z cytatem  
PostWysłany: Pią Lip 30, 2010 10:11 pm 
a co sądzicie o Agnieszce Wierzbickiej i Julii Grelewicz w składzie reprezentacji?

Odpowiedz z cytatem  
PostWysłany: Pią Lip 30, 2010 10:17 pm 
poziom gry Julii Grelewicz nie był wystarczający na grę w kadrze..często nie radziła sobie z zawodniczkami na polskim parkiecie a co doopiero na ME.
co do Agnieszki Wierzbickiej jest na pewno lepszą zawodniczką od Magdy Idziorek i Anny Tanasiejczuk i dlatego wydaje mi się że powinna pojechać razem z dziewczynami do Popradu.

Odpowiedz z cytatem  
PostWysłany: Pią Lip 30, 2010 10:43 pm 
[quote="basket144"]nikt nie zna poziomu gry na mistrzostwach i bardzo często wypowiadają sie tu ludzie którzy sami nigdy nie byli na mistrzostwach i nie wiedza jak to jest... najłatwiej jest oceniac i krytykowac innych nie ujawniajac sie !!!

co do pani Tanasiejczuk to nic mi nie wiadomo o rzekomych chorobach...

nie wiem czy ktos może oceniac gre Koperwas i Mistygacz , jak nie widział jak one grają, a swoją grą zapracowały na to, że nie ma ich w 12![/quote]

Napisanie " basket144" jest ujawnieniem się godnym krzyża Virtuti Militari. Skąd wiesz, że nikt nie był na mistrzostwach, a jak Koperwas i Mistygacz można było się przekonać na finałach MPJ. Zdaje się, że uważasz się za wielkiego eksperta, co i tak nie zmieni faktu, że Tanasiejczuk daje ciała na całej linii i widać gołym okiem jego rok pracy w Łomiankach.

Odpowiedz z cytatem  
PostWysłany: Sob Lip 31, 2010 7:00 am 
Odpowiadając znawcy.koszykówki "czesc" chciałem powiedzieć że wmłodzieżowej koszykówce w Polsce dzieje się żle a to dlatego że co rok to inny trener wybrany przez PZKOSZ ,w tym przypadku p.T ,który wybrał do kadry aż8 zawodniczek smsu ,z której to 8 tylko trzy zasługują na grę w kadrze.Co do szkolenia w SMS ŁOMIANKI ,to jeżeli tak się znasz na koszykówce to powiedz czemu te dziewczyny (niektóre) ,grają tak jakby nie wiedziały o co chodzi w tym sporcie.Nie grają szybciej piłką,tylko klepią ją przez pół parkietu ,nie zbierają piłek pod tablicami,nie podają lepiej ustawionej koleżance piłki ,tylko same rzucają bo chcą błysnąć w statystykach.Zauważ forumowiczu "czesc",że reprezentacje WŁOCH prowadzi ten sam trener, co prowadził włoskie kadetki w2008 roku na ME wKATOWICAH.Więc nie smędż mi co ja wiem oszkoleniu tu czy tam.Na koniec odpowiedz mi dzięki jakim atutom trener wziął 8 z Łomianek a nie np. 8 z Muksu dla przyp. bo może nie pamiętasz aktualnych mistrzyń POLSKI u-18.A te brednie ,o chorobie córki trenera przez 2 lata to czyste science-fiction.Bo w 2008 roku w Muksie w MP kadetek grała,a do kadry jakoś się nie dostała.

Odpowiedz z cytatem  
PostWysłany: Sob Lip 31, 2010 8:16 am 
dzięki za przyznanie orderu , heh ;)
tak się składa , że jestem na mistrzostwach i mam szansę oglądania gry naszych dziewczyn!

w polskiej koszykówce z roku na rok w każdej kategorii wiekowej jest inny trener i nie jest to dobre dla zawodniczek, ponieważ zawsze jest to ktoś kto nieobiektywnie ocenia zawodniczki, grając swoimi faworytkami które zachwycały w jego klubie( czyt MUKS albo SMS)

Odpowiedz z cytatem  
PostWysłany: Sob Lip 31, 2010 8:45 am 
[quote="J-23"]Odpowiadając znawcy.koszykówki "czesc" chciałem powiedzieć że wmłodzieżowej koszykówce w Polsce dzieje się żle a to dlatego że co rok to inny trener wybrany przez PZKOSZ ,w tym przypadku p.T ,który wybrał do kadry aż8 zawodniczek smsu ,z której to 8 tylko trzy zasługują na grę w kadrze.Co do szkolenia w SMS ŁOMIANKI ,to jeżeli tak się znasz na koszykówce to powiedz czemu te dziewczyny (niektóre) ,grają tak jakby nie wiedziały o co chodzi w tym sporcie.Nie grają szybciej piłką,tylko klepią ją przez pół parkietu ,nie zbierają piłek pod tablicami,nie podają lepiej ustawionej koleżance piłki ,tylko same rzucają bo chcą błysnąć w statystykach.Zauważ forumowiczu "czesc",że reprezentacje WŁOCH prowadzi ten sam trener, co prowadził włoskie kadetki w2008 roku na ME wKATOWICAH.Więc nie smędż mi co ja wiem oszkoleniu tu czy tam.Na koniec odpowiedz mi dzięki jakim atutom trener wziął 8 z Łomianek a nie np. 8 z Muksu dla przyp. bo może nie pamiętasz aktualnych mistrzyń POLSKI u-18.A te brednie ,o chorobie córki trenera przez 2 lata to czyste science-fiction.Bo w 2008 roku w Muksie w MP kadetek grała,a do kadry jakoś się nie dostała.[/quote]

Skoro chcemy się zagłębiać w temat ;). Ale oszczędzę sobie wykładów.
Zauważ, że wśród tej 8 są między innymi dziewczyny z Gdyni, Wołomina oraz z Rybnika. To normalne, że trener je wybrał, bo pracował z nimi przez cały rok, wie, czego może się po nich spodziewać... no i lepiej znają cały system. Nie wiesz, jak wygląda tam gra i nie wiesz, jakie tam zasady panują więc oceniasz to wszystko wg jakichś własnych kryterii (których nawet nie chcę poznać), to normalne. Statystyki nie biorą pod uwagę wielu istotnych rzeczy. No i widziałeś ich trenera 2 lata wcześniej, i co z tego? Nie wiesz, jaki Włochy mają cele, wedle czego trenują, jak to wszystko wygląda, podobnie w Łomiankach. One mają stałego trenera, a w Polsce to pierwszy (i być może ostatni) rok zmian, a z nowościami co roku jest ciężko. Sciene-fiction? W 2008 roku nie było jej już 3 dnia, nie ma jej w statystykach czy chociaż na zdjęciach, możesz sprawdzić.

Dzisiaj ważna gra z Łotwą, życzmy dziewczynom powodzenia!

Odpowiedz z cytatem  
PostWysłany: Sob Lip 31, 2010 1:17 pm 
[quote="czesc"][quote="J-23"]To normalne, że trener je wybrał, bo pracował z nimi przez cały rok, wie, czego może się po nich spodziewać... no i lepiej znają cały system. Nie wiesz, jak wygląda tam gra i nie wiesz, jakie tam zasady panują więc oceniasz to wszystko wg jakichś własnych kryterii (których nawet nie chcę poznać), to normalne. Statystyki nie biorą pod uwagę wielu istotnych rzeczy. [/quote]

Może i lepiej nie znać tego systemu i zasad skoro jego efektem są porażki z Litwą i Włoszkami. A w kontekście tych przegranych zdanie o tym, że "trener je wybrał, bo pracował z nimi przez cały rok, wie, czego może się po nich spodziewać" brzmi wręcz kuriozalnie.

Odpowiedz z cytatem  
PostWysłany: Sob Lip 31, 2010 1:29 pm 
[quote

Skoro chcemy się zagłębiać w temat ;). Ale oszczędzę sobie wykładów.
Zauważ, że wśród tej 8 są między innymi dziewczyny z Gdyni, Wołomina oraz z Rybnika. To normalne, że trener je wybrał, bo pracował z nimi przez cały rok, wie, czego może się po nich spodziewać... no i lepiej znają cały system. Nie wiesz, jak wygląda tam gra i nie wiesz, jakie tam zasady panują więc oceniasz to wszystko wg jakichś własnych kryterii (których nawet nie chcę poznać), to normalne. Statystyki nie biorą pod uwagę wielu istotnych rzeczy. No i widziałeś ich trenera 2 lata wcześniej, i co z tego? Nie wiesz, jaki Włochy mają cele, wedle czego trenują, jak to wszystko wygląda, podobnie w Łomiankach. One mają stałego trenera, a w Polsce to pierwszy (i być może ostatni) rok zmian, a z nowościami co roku jest ciężko. Sciene-fiction? W 2008 roku nie było jej już 3 dnia, nie ma jej w statystykach czy chociaż na zdjęciach, możesz sprawdzić.

Dzisiaj ważna gra z Łotwą, życzmy dziewczynom powodzenia![/quote]

Odetchnąlem z ulgą, że oszczędzisz nam wykładu. Wystarczy ten stek bzdur, który napisałeś. Pierwszy raz ktoś tłumaczy niepowodzenia drużyny zasadami panującymi na turnieju, żenada. A nazywanie systemem " archaicznej, żałosnej kepaniny" ( według naocznego świadka)jest wielkim nadużyciem. Zmień dilera.

Odpowiedz z cytatem  
PostWysłany: Sob Lip 31, 2010 2:15 pm 
"CZESC" masz rację życzmy dziewczynom powodzenia w meczu z Łotwą, tylko gdyby one grały zespołowo a nia indywidualnie to wygrałyby iz Litwą i dzisiaj z Łotwą. Tak na marginesie, co robiły we wczorajszym meczu z Włoszkami niektóre nasze dziewczyny gdy najskuteczniejsza nasza zawodniczka była podwajana a nawet potrajana.Czy to element nowego szkolenia,żeby się przyglądać anie wyjść do pomocy?Co w tym czasie robił trener?

Odpowiedz z cytatem  
PostWysłany: Sob Lip 31, 2010 2:42 pm 
no wlasnie to jest zastanawiajace dlaczego gdy najlepsza zawodniczka jest podwajana czy nawet potrajana to jej kolezanki z zespolu nie wykorzystuja tego aby same (bez takiego krycia) zaczely rzucac.. dziwi tez fakt ze oprocz Kuras i Ziętary nikt nie chce rzucac? to nie sa pierwsze mistrzostwa tych zawodniczek dlatego nie rozumiem czym to jest spowoowane

Powodzenia na meczu!

Odpowiedz z cytatem  
PostWysłany: Sob Lip 31, 2010 7:22 pm 
Jak to nie chca rzucac? Wszyscy ktorzy nie widza tego jak kadra u18 gra wypowiadaja sie najlepiej ! Dziewczyny tez sa poblokowane przez trenera skoro zdejmuje laski np jak trafiaja to co ta dziewczyna ma sobie myslec! Wydaje mi sie ze ten trener to pomyłka PZKoszu

Odpowiedz z cytatem  
PostWysłany: Sob Lip 31, 2010 7:32 pm 
no fakt ze trener jest pomyłką PZKosza! dziewczyny mają ogromny potencjał, ale lepiej grać swoimi faworytkami z SMSu (A. Morawiec, nie rozumiem czemu wpuszcza tą zawodniczkę w wyjściowym składzie)

Odpowiedz z cytatem  
PostWysłany: Sob Lip 31, 2010 7:47 pm 
porażka panowie co tu za nonsense piszecie, ~Gośc, ~cześc... pograjcie sobie jak umiecie.

Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość