|
[quote="J-23"]Odpowiadając znawcy.koszykówki "czesc" chciałem powiedzieć że wmłodzieżowej koszykówce w Polsce dzieje się żle a to dlatego że co rok to inny trener wybrany przez PZKOSZ ,w tym przypadku p.T ,który wybrał do kadry aż8 zawodniczek smsu ,z której to 8 tylko trzy zasługują na grę w kadrze.Co do szkolenia w SMS ŁOMIANKI ,to jeżeli tak się znasz na koszykówce to powiedz czemu te dziewczyny (niektóre) ,grają tak jakby nie wiedziały o co chodzi w tym sporcie.Nie grają szybciej piłką,tylko klepią ją przez pół parkietu ,nie zbierają piłek pod tablicami,nie podają lepiej ustawionej koleżance piłki ,tylko same rzucają bo chcą błysnąć w statystykach.Zauważ forumowiczu "czesc",że reprezentacje WŁOCH prowadzi ten sam trener, co prowadził włoskie kadetki w2008 roku na ME wKATOWICAH.Więc nie smędż mi co ja wiem oszkoleniu tu czy tam.Na koniec odpowiedz mi dzięki jakim atutom trener wziął 8 z Łomianek a nie np. 8 z Muksu dla przyp. bo może nie pamiętasz aktualnych mistrzyń POLSKI u-18.A te brednie ,o chorobie córki trenera przez 2 lata to czyste science-fiction.Bo w 2008 roku w Muksie w MP kadetek grała,a do kadry jakoś się nie dostała.[/quote]
Skoro chcemy się zagłębiać w temat ;). Ale oszczędzę sobie wykładów. Zauważ, że wśród tej 8 są między innymi dziewczyny z Gdyni, Wołomina oraz z Rybnika. To normalne, że trener je wybrał, bo pracował z nimi przez cały rok, wie, czego może się po nich spodziewać... no i lepiej znają cały system. Nie wiesz, jak wygląda tam gra i nie wiesz, jakie tam zasady panują więc oceniasz to wszystko wg jakichś własnych kryterii (których nawet nie chcę poznać), to normalne. Statystyki nie biorą pod uwagę wielu istotnych rzeczy. No i widziałeś ich trenera 2 lata wcześniej, i co z tego? Nie wiesz, jaki Włochy mają cele, wedle czego trenują, jak to wszystko wygląda, podobnie w Łomiankach. One mają stałego trenera, a w Polsce to pierwszy (i być może ostatni) rok zmian, a z nowościami co roku jest ciężko. Sciene-fiction? W 2008 roku nie było jej już 3 dnia, nie ma jej w statystykach czy chociaż na zdjęciach, możesz sprawdzić.
Dzisiaj ważna gra z Łotwą, życzmy dziewczynom powodzenia!
|