Wywiad z Panią Moniką Krasuń – trenerem zespołu młodziczek MKS CHEŁM
Kończą się rozgrywki Pucharu Marszałka w kategorii młodziczek, czy zadowolona jest Pani z osiągnięć prowadzonej przez siebie drużyny?
Monika Krasuń: Bardzo jestem zadowolona. Kiedy pod koniec września dyrektor Wojtek Lembrych i trener Krzysztof Strus zgłosili się do mnie z propozycją stworzenia i poprowadzenia zajęć z grupą dziewcząt rocznika 92- 93, byłam pełna obaw. Jednak już po kilku zajęciach, wspomagana przez trenera Strusa, zauważyłam, że grupa chce pracować, że dziewczynki bardzo szybko przyjmują podstawy koszykarskiego rzemiosła i co pokazują rozgrywki potrafią przełożyć to na rozgrywane w Pucharze marszałka mecze. Zbliżamy się do końca rozgrywek i okazuje się, że wcale pomimo krótkiego okresu pracy z tą grupą nie jesteśmy najsłabszą ekipą, że potrafimy wygrywać i walczyć.
Jakie plany na przyszłość?
M.K : Chciałabym dalej pracować z dziewczynami. Zdaję sobie sprawę, że aby stworzyć zespół, który będzie się bardziej liczył na arenach i boiskach koszykarskich, potrzeba dużo czasu, ale ja jestem gotowa go poświęcić i mam nadzieję, że kierownictwo klubu pozwoli mi na dalsze kontynuowanie pracy i szkolenie zawodniczek MKS CHEŁM.
Czy to oznacza, że jeszcze nie wiadomo jak potoczą się losy młodzieżowej ekipy?
M.K: Kierownictwo klubu zapewnia, że bardzo chce, aby sekcje młodziczek (zarówno prowadzona przeze mnie jak i drużyna MKS STRUPIN DUŻY CHEŁM prowadzona przez pana Waldemara Sztandere) istniały i kontynuowały zajęcia, ale wiem dobrze, że wiąże się to z bardzo dużymi kosztami, o które bardzo ciężko wszyscy walczymy. Dochodzą do tego sprawy udostępniania sal do treningów i ogólnie całej organizacji. Mam nadzieję, że władze miasta pomogą nam w tworzeniu dużego profesjonalnego koszykarskiego klubu i dzięki temu będziemy wszyscy mogli już niedługo cieszyć się kolejnymi sukcesami, choćby takimi, jakie odnosi obecnie I wszy zespół MKS BIOMLEK CHEŁM.
Czego zatem życzyłaby Pani sobie i swoim podopiecznym?
M.K: Sukcesów, cierpliwości, wytrwałości, chęci do pracy i przede wszystkim przychylności wszystkich mogących pomóc w istnieniu sekcji koszykówki w Chełmie. Jednocześnie chciałabym wyrazić w imieniu swoim, zawodniczek i kierownictwa klubu MKS CHEŁM duże słowa podziękowania dla Urzędu Marszałkowskiego i Pana Marszałka za objęcie patronatem rozgrywek młodziczek.
MŁODZICZKI MKS CHEŁM
Moderator: Moderatorzy
- ludzik76
- Amator
- Kontaktowanie:
MŁODZICZKI MKS CHEŁM
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2006, 00:55 przez ludzik76, łącznie zmieniany 1 raz.
-
kibic z Chełma
-
Gość
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”