ćwierćfinały juniorek

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 14 maja 2006, 20:02

Kuba pisze:nie podobno, tylko będą ;-) zapraszam 19-21 maja na Dąbrowskiego ;] bo na ćwierćfinałach, cos cie nie widziałem ;-)
cos mialem lenia :wink:, ale mialem swoich wyslannikow :lol:
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 14 maja 2006, 20:06

Napisał Paweł Serwiński
niedziela, 14 maj 2006
Zakończył się ćwierćfinał Mistrzostw Polski juniorek w koszykówce. Turniej czterech drużyn rozgrywany był w hali przy ulicy Dąbrowskiego. Do rywalizacji stanęły cztery zespoły, w tym polkowicki Orzeł. Naszym juniorkom poszło całkiem nieźle, biorąc pod uwagę fakt, że przegrały tylko jedno z trzech spotkań i to w dodatku z bardzo dobrze dysponowanym zespołem z Pabianic. Tym samym, polkowiczanki zapewniły sobie udział w półfinale Mistrzostw Polski. W dniach 19-21 maja także w Polkowicach, podopieczne Ilony Jasnowskiej, będą rywalizowały ze Stalową Wolą, Starachowicami oraz Wołominem. Wszystkie spotkania zapowiadają się bardzo emocjonująco, bo na tym etapie pozostały już wysoko notowane drużyny z całej Polski.
www.polkowice.com.pl
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 14 maja 2006, 20:11

ludzik76 pisze:No to po turnieju i po Chełmie:) hehes, nie ma co komentować, nie ma co pisać, szkoda poprostu gadać...taki potencjał, oj, szkoda słów. Miejmy tylko nadzieję, że Zarząd podejmie jakieś kroki, żeby wkońcu zaczęło się dziać na plus, a nie same baty.

Nie ma co się załamywać. Ja akurat obstawiałem taką kolejność w tym turnieju, jaką się się zakończył :P

misiek_pabianice
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: misiek_pabianice » 14 maja 2006, 20:20

MTK PABIANICE 86 - 39 ZYRARDOW
www.managerzone.com

MRKS WLOKNIARZ PABIANICE - div5.???

Gość

Postautor: Gość » 14 maja 2006, 20:32

talar pisze:a gdzie bede pozostale polfinaly jakies informacje juz są ???

Grupa IV gra w Gdyni - jakżeby inaczej :wink: :wink: :wink:

Widz
Nowy na forum

Postautor: Widz » 15 maja 2006, 07:24

ginda pisze:Napisał Paweł Serwiński
niedziela, 14 maj 2006
Naszym juniorkom poszło całkiem nieźle, biorąc pod uwagę fakt, że przegrały tylko jedno z trzech spotkań i to w dodatku z bardzo dobrze dysponowanym zespołem z Pabianic.
www.polkowice.com.pl

Dzięki za słowa uznania dla pabianiczanek. Naprawdę są bardzo dobre.

seven
Nowy na forum

Postautor: seven » 15 maja 2006, 09:29

Żołnierz1 pisze:
gosc pisze:SMS Warszawa???? To one tez graja ??? Cos ci sie kolego pogibało !!! Ale widze ,ze bardziej ogladasz mecz od strony pobocza a nie zajmujesz sie istota!!! Moze nastepnym razem znajdziesz jakies pozytywy.............

No to sam ich poszukaj. Może są pod twoją klepką w głowie bo na klepkach parkietu na Promienistej ich nie było. Ale masz racje. SKS ale to i tak nie zmienia faktu,że to była tragedia 4 częścich.

Widzę, że kolega bardzo lubi odwoływać się do starożytnej literatury - komedia, tragedia tylko mi dramatu zabrakło :D Jednocześnie myślę, że Żołnierza trochę poniosło - to fakt, że mecz SKS-u z Bydgoszczą był na słabym poziomie - na pewno były to słabsze zespoły niż Olimpia, ale ja bym nie zapominał, że oba zespoły były młodzymi ekipami niż wspomniane Olimpijki. Cały zespół SKS 12 ( poza dwiema zawodniczkami) to roczniki 89 - 90. Z kolei Bydgoszcz to 4 zawodniczki w wieku juniorskim, a reszta to kadetki... Więc Żołnierz zobaczymy za rok i za dwa lata jak te zespoły będą grały z Olimpią bez dwóch zdań w tej chwili przerastającą te zespoły o klasę - a Twoja ocena to TRAGEDIA :evil: :D :D :D Choć w dużej mierze z oceną ławki Bydgoszczy jeżeli tak było to się zgadzam :wink:

Gość

Postautor: Gość » 15 maja 2006, 10:46

seven pisze:
Żołnierz1 pisze:
gosc pisze:SMS Warszawa???? To one tez graja ??? Cos ci sie kolego pogibało !!! Ale widze ,ze bardziej ogladasz mecz od strony pobocza a nie zajmujesz sie istota!!! Moze nastepnym razem znajdziesz jakies pozytywy.............

No to sam ich poszukaj. Może są pod twoją klepką w głowie bo na klepkach parkietu na Promienistej ich nie było. Ale masz racje. SKS ale to i tak nie zmienia faktu,że to była tragedia 4 częścich.

Widzę, że kolega bardzo lubi odwoływać się do starożytnej literatury - komedia, tragedia tylko mi dramatu zabrakło :D Jednocześnie myślę, że Żołnierza trochę poniosło - to fakt, że mecz SKS-u z Bydgoszczą był na słabym poziomie - na pewno były to słabsze zespoły niż Olimpia, ale ja bym nie zapominał, że oba zespoły były młodzymi ekipami niż wspomniane Olimpijki. Cały zespół SKS 12 ( poza dwiema zawodniczkami) to roczniki 89 - 90. Z kolei Bydgoszcz to 4 zawodniczki w wieku juniorskim, a reszta to kadetki... Więc Żołnierz zobaczymy za rok i za dwa lata jak te zespoły będą grały z Olimpią bez dwóch zdań w tej chwili przerastającą te zespoły o klasę - a Twoja ocena to TRAGEDIA :evil: :D :D :D Choć w dużej mierze z oceną ławki Bydgoszczy jeżeli tak było to się zgadzam :wink:

Masz rację, ze były młodsze i tak dalej...... Ale jednoczesnie musisz przyznać............... I nie szukajmy usprawiedliwienia tego stanu rzeczy. I tak było i już. Choć chwał,że przy tym stanie rzeczy dziewczyny grają. Ze komuś się chce. To ważne. A Olimpia? Kto wie co bedzie za rok. Mamy pustk kadrowei. I to żadna tajemnica.

Gość

Postautor: Gość » 15 maja 2006, 10:54

No niestety roczniki 89-90 zostały przekazane wraz z odejściem trenerów do MUKSa, więc faktycznie za rok może być różnie... chociaż patrząc na pracę trenerów (p. Barański między innymi), to wszyscy możemy byc pozytywnie zaskoczeni;) I nie będzie tak zle, jak pisze Seven...

Gość

Postautor: Gość » 15 maja 2006, 11:17

Anonymous pisze:
talar pisze:a gdzie bede pozostale polfinaly jakies informacje juz są ???

Grupa IV gra w Gdyni - jakżeby inaczej :wink: :wink: :wink:

inaczej :lol: 8) :wink: ... półfinał w Gorzowie;) /info: Pazdzioszek

klamka

Postautor: klamka » 15 maja 2006, 13:06

klamka zapadła!!!!!! Sa juz miejsca rozgrywania polfinalow: a tak z ciekawosci to jakie to kryteria decyduja???
Gr.IX Muks Ponan
Gr.X Polkowice
Gr.XI Szczecin
Gr.XII Gorzow/ juz 3 impreza w Gorzowie!!/ a jak wyjezdzaja to odpadaja:))

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 15 maja 2006, 15:08

klamka pisze:klamka zapadła!!!!!! Sa juz miejsca rozgrywania polfinalow: a tak z ciekawosci to jakie to kryteria decyduja???
Gr.IX Muks Ponan
Gr.X Polkowice
Gr.XI Szczecin
Gr.XII Gorzow/ juz 3 impreza w Gorzowie!!/ a jak wyjezdzaja to odpadaja:))

Viva el Gorzów...no to nastepna impreza u nas...bedzie zabawnie...Osanki przybywajcie...odczep sie od dziewczyn w cwiercfinałach były najlepsze w grupie
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

klamka

Postautor: klamka » 15 maja 2006, 18:20

Ale w jakich ćwiercfinalach??Bo zdaje sie ,ze makroregionie byliscie na trzecim miejscu. A sprawa dotyczy kadetek ,ktore wyjechaly i nie awasowaly, czyż nie??

Siekierka:)
Nowy na forum

siekierka :)

Postautor: Siekierka:) » 15 maja 2006, 18:38

kuuurde a ja chcialam pojechac nad morze, no ale trudno :P gorzow tez moze byc :) chociaz juz 3 raz .... ale cel jest jeden i niewazne gdzie go zrealizujemy :)
<<<.....~~ OsA ~~.......>>

r-u-d-y102

Postautor: r-u-d-y102 » 15 maja 2006, 18:53

I bardzo dobrze siekierka nie bedziesz nad morzem sie wygrzewala a ja bede siedzial i sie uczyl :P

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”