Jeśli nie wygra MUKS, to naprawdę będzie olbrzymia niespodzianka! Soku tak optymistycznie pisze o naszych szansach, ale nie zdaje sobie sprawy, jak teraz personalnie wygląda nasze zespół ... ehhh... Pająk znowu kontuzja kolana
FINAŁ MISTRZOSTW POLSKI JUNIOREK 2006
Moderator: Moderatorzy
A teraz już w końcu o sporcie... i o szansach...
Jeśli nie wygra MUKS, to naprawdę będzie olbrzymia niespodzianka! Soku tak optymistycznie pisze o naszych szansach, ale nie zdaje sobie sprawy, jak teraz personalnie wygląda nasze zespół ... ehhh... Pająk znowu kontuzja kolana
Druga zawodniczka podkoszowa - Bogna Grochowska, ledwo może chodzić, a co dopiero biegać po boisku - wczoraj grała mało, a dziś to już wogole może być problem. Zostaliśmy praktycznie z Iśką pod koszami... z Pabianicami zagrała REWELACYJNIE... ale ciężko nagle rezerwowej, która w sezonie wychodziła na kilka minut, teraz decydować o losach każdego meczu
Wierząc wciąż we WSPANIAŁE OLIMPIJKI jednak obiektywnie trzeba stwierdzić, że i tak wygrywając wczoraj dokonały czegoś WIELKIEGO, a teraz każde zwycięstwo to już SUPER mily bonus:)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
-
+
-
_zenon
-
EwElInKA:#11
-
Gość
-
Żołnierz1
No to czas napisać coś o meczach sobotnich. Meczu Gorzowa z Osą nie widziałem. Porażka Gorzowa jest dowodem na to co pisałem wczoraj ,że zespół ten jest niespodzianką in minus tych mistrzostw. Pózniej dopingowałem Pabiqnice w meczu z Stalówką. Chyba z Pabianiczanek zeszło powietrze. Niby walczyły ale widać było zmęczenie. Poza tym często zabrakło zwykłego szczęścia. Zasłuzona wygrana Stali choć rozmiary nie oddają w pełni przebiegu meczu. mecz Trzeci. Olimpia kontra kusy. druzyna bardzo dobra o czym pisałem przed mistrzostwami. Dla mnie ,,Czarny koń,,. I sprawdziło się. Silna deska,dobre rozegranie. To spowodowało ,że od tylkow pierszych kilku minutach było koło remisu. Póżniej Kusy odjechał na 12-14 pkt. I tak trzymały. I nagle pod koniec 4 kwarty następuje zryw Olimpii. 2 trójki Białej robią zwrot w grze Olimpii. Wychodza na prowadzenie 62-60. Osobiste Kusego. 1 trafiony. Piłka Olimpii. Strata. Strata też Kusego i po meczu. Nie będę opisywał co działo się po meczu. Szaleństwo w sektorze kibiców Olimpii. Pod koniec cały stał i dopingował Koszykary. I tu podziękowania dla kibiców WŁÓNIARZA PABIANICE!!!!!! Dzięki. Tak na marginesie. To jedyny dotychczas mecz w którym sala była pełna. Zapchana. W nastepnym sala juz znacznie opustoszała. A nastęnym był MUKS kontra Huragan. Mecz bez historii. Znaczna przewaga MUKSa.
No BinLadenie????? Pisałeś ,że polegniemy z Kusym. Co teraz powiesz? MUKS to faworyt ale dzis się pomyliłeś. To sport.
No BinLadenie????? Pisałeś ,że polegniemy z Kusym. Co teraz powiesz? MUKS to faworyt ale dzis się pomyliłeś. To sport.
Seba pisze:A teraz już w końcu o sporcie... i o szansach...
Jeśli nie wygra MUKS, to naprawdę będzie olbrzymia niespodzianka! Soku tak optymistycznie pisze o naszych szansach, ale nie zdaje sobie sprawy, jak teraz personalnie wygląda nasze zespół ... ehhh... Pająk znowu kontuzja kolanaDruga zawodniczka podkoszowa - Bogna Grochowska, ledwo może chodzić, a co dopiero biegać po boisku - wczoraj grała mało, a dziś to już wogole może być problem. Zostaliśmy praktycznie z Iśką pod koszami... z Pabianicami zagrała REWELACYJNIE... ale ciężko nagle rezerwowej, która w sezonie wychodziła na kilka minut, teraz decydować o losach każdego meczu
Wierząc wciąż we WSPANIAŁE OLIMPIJKI jednak obiektywnie trzeba stwierdzić, że i tak wygrywając wczoraj dokonały czegoś WIELKIEGO, a teraz każde zwycięstwo to już SUPER mily bonus:)
Ja napisalem to po tym co zobaczylem. One sa nizsze i lzejsze od zawodniczek innych klubow, nie ma praktycznie wysokich, ale to jak biegaja i kryja na calym boisku. To wielki szacunek dla Was dziewczyny z mojej strony.
-
żOŁNIERZ1
JUTRO FINAŁ. NIESPODZIEWANY. FINAŁ DO KTÓREGO WIODŁA DROGA PEŁNA GÓR I RZEKA. DROGA PEŁNA TRUDNA. ALE DOSZLIŚMY. Z KONTUZJĄ KOLANA PAJĄKA. Z PIĘKNĄ P....... POD OKIEM GROCHOLA. Z UTYKAJĄCĄ BIAŁĄ. Z NERWAMI NA WIERCHU A Z GARDŁAMI POD NÓŻ OPERACYJNY. Z ZAKAZAMI STADIONOWYMI. HIHIHI. ZOSTAŁ NAM OSTATNI KROK. JAKI BĘDZIE? ZOBACZYMY. CO MY MOŻEMY ZROBIĆ DLA NICH? PRZYJŚĆ WSZYSCY. PRZYPROWADZIĆ ZNAJOMYCH. BLISKICH. KAŻDEGO KOGO MOZEMY. I KRZYCZEĆ............. OLIMPIA POZNAŃ!!!!!!!! I ZRÓBMY TO CHOĆ DLA NAS I TAK SĄ MISTRZEM!
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
Ja chciałem coś powiedzieć...
Niezależnie od jutrzejszego wyniku. Oczywiście 3mam kciuki za Olimpię!
Niezależnie od jutrzejszych rozstrzygnięc... trzeba to powiedzieć... CHYLMY CZOŁA PRZED POZNAŃSKIMI TRENERAMI... naprawde mimo tego, że różne zdanie mam o Jabłońskim, muszę powiedzieć... wielki szacunek dla trenera Cudaka, dla Państwa Jabłońskich. Jesteśmy właśnie świadkami poznańskiego fenomenu z którego cała Polska powinna brać przykład. Juniorki to mały zalążek tego. Popatrzmy na wszystkie kategorie wiekowe od młodziczek po juniorki starsze. Naprawde, to fenomen, to sztuka jedyna w swoim rodzaju. Tak szkolić młodzież to coś fantastycznego i wielkiego, więc powiem GRATULACJE! i jeszcze raz WIELKI RESPEKT!
Edit: AZS! MUSICIE ZROZUMIEĆ CO MACIE! MOŻECIE BYĆ SENIORSKIM MISTRZEM POLSKI SWOIMI ZAWODNICZKAMI, POZNANIANKAMI...Z PALCEM W D.... TYLKO TRZEBA CHCIEĆ, STAWIAĆ NA SWOJE!
Niezależnie od jutrzejszego wyniku. Oczywiście 3mam kciuki za Olimpię!
Niezależnie od jutrzejszych rozstrzygnięc... trzeba to powiedzieć... CHYLMY CZOŁA PRZED POZNAŃSKIMI TRENERAMI... naprawde mimo tego, że różne zdanie mam o Jabłońskim, muszę powiedzieć... wielki szacunek dla trenera Cudaka, dla Państwa Jabłońskich. Jesteśmy właśnie świadkami poznańskiego fenomenu z którego cała Polska powinna brać przykład. Juniorki to mały zalążek tego. Popatrzmy na wszystkie kategorie wiekowe od młodziczek po juniorki starsze. Naprawde, to fenomen, to sztuka jedyna w swoim rodzaju. Tak szkolić młodzież to coś fantastycznego i wielkiego, więc powiem GRATULACJE! i jeszcze raz WIELKI RESPEKT!
Edit: AZS! MUSICIE ZROZUMIEĆ CO MACIE! MOŻECIE BYĆ SENIORSKIM MISTRZEM POLSKI SWOIMI ZAWODNICZKAMI, POZNANIANKAMI...Z PALCEM W D.... TYLKO TRZEBA CHCIEĆ, STAWIAĆ NA SWOJE!
MP Juniorek: Poznański finał
data: 03-06-2006 21:19
Osłabiona kontuzjami Olimpia Poznań dokonała wręcz rzeczy niemożliwej. Po bardzo zaciętym meczu "Olimpijki" ponownie jak dzień wcześniej pokazały charatker i pokonały Kusego Szczecin w walce o finał. W drugim meczu faworyt MUKS nie miał problemu z przejściem Huragana. Jutro mecze o trzecie miejsce o godz. 12.00 oraz finał 14.00.
Mecz o 7 miejsce
MKS Osa Zgorzelec - AZS-PWSZ Gorzów Wlkp. 78:68 (14:11; 14:11; 17:23; 20:20 dog. 13:3).
Osa: Paździerska 42, Żbikowska 13, Kabała 9, Andrzejczak 7, Danusi M. 7 oraz Zienkiewicz, Atlak po 0.
AZS-PWSZ: Zalesiak 29, Maruszczak 12, Rutkowska 7, Chaliburda 6, Lewandowska 6, Molska 4, Iwanowicz 4 oraz Strzelecka, Trębicka, Brałko po 0.
Mecz o 5 miejsce
ZKS Stal Stalowa Wola - MTK Pabianice 90:59 (26:22; 18:11; 23:16; 23:10).
Stal: Bąk 29, Kaczmarska 21, Czopor 18, Parus 16, Gołąbek 6 oraz Wydra, Niemiec, Rosochacka, Borówka po 0.
MTK: Hylewska 31, Szemraj 11, Kudłak 4, Pokorska 4, Gala 3, Hałęza 3, Boik 2, Szymańska 1 oraz Szałecka, Bekier, Mazurek po 0.
Półfinały
STK Kusy Szczecin - TS Olimpia AZS Maczki Poznań 61:62 (19:14; 13:9; 17:16; 12:23).
Kusy: Kaczmarczyk 17, Miłosz 10, Grzesiak 9, Kuchta 9, Steciuk 8, Łodygowska 8 oraz Gąszczak, Zaborowska, Tarasiewicz po 0.
Olimpia: Idczak 24, Białasik 15, Pacyńska O. 8, Grochowska 7, Markwitz 3, Kalka 3, Pacyńska B. 2 oraz Nieć 0.
MUKS Poznań - UKS Huragan Wołomin 92:50 (29:5; 20:25; 24:9; 19:11).
MUKS: Skobel 20, Antczak 17, Szwarc 9, Skowronek 9, Najtkowska 8, Durak 7, Szarzyńska 6, Miszczuk 5, Garstka 5, Świerzewska 4, Ignasiak 2 oraz Wrzesińska 0.
Huragan: Bednarczyk 18, Trzcińska 9, Lek 6, Kocińska 6, Rucińska 5, Głodek 4, Misiak 2 oraz Zalewska, Soszyńska, Odolczyk, Krupicka, Godlewska po 0.
www.pyra.pl
data: 03-06-2006 21:19
Osłabiona kontuzjami Olimpia Poznań dokonała wręcz rzeczy niemożliwej. Po bardzo zaciętym meczu "Olimpijki" ponownie jak dzień wcześniej pokazały charatker i pokonały Kusego Szczecin w walce o finał. W drugim meczu faworyt MUKS nie miał problemu z przejściem Huragana. Jutro mecze o trzecie miejsce o godz. 12.00 oraz finał 14.00.
Mecz o 7 miejsce
MKS Osa Zgorzelec - AZS-PWSZ Gorzów Wlkp. 78:68 (14:11; 14:11; 17:23; 20:20 dog. 13:3).
Osa: Paździerska 42, Żbikowska 13, Kabała 9, Andrzejczak 7, Danusi M. 7 oraz Zienkiewicz, Atlak po 0.
AZS-PWSZ: Zalesiak 29, Maruszczak 12, Rutkowska 7, Chaliburda 6, Lewandowska 6, Molska 4, Iwanowicz 4 oraz Strzelecka, Trębicka, Brałko po 0.
Mecz o 5 miejsce
ZKS Stal Stalowa Wola - MTK Pabianice 90:59 (26:22; 18:11; 23:16; 23:10).
Stal: Bąk 29, Kaczmarska 21, Czopor 18, Parus 16, Gołąbek 6 oraz Wydra, Niemiec, Rosochacka, Borówka po 0.
MTK: Hylewska 31, Szemraj 11, Kudłak 4, Pokorska 4, Gala 3, Hałęza 3, Boik 2, Szymańska 1 oraz Szałecka, Bekier, Mazurek po 0.
Półfinały
STK Kusy Szczecin - TS Olimpia AZS Maczki Poznań 61:62 (19:14; 13:9; 17:16; 12:23).
Kusy: Kaczmarczyk 17, Miłosz 10, Grzesiak 9, Kuchta 9, Steciuk 8, Łodygowska 8 oraz Gąszczak, Zaborowska, Tarasiewicz po 0.
Olimpia: Idczak 24, Białasik 15, Pacyńska O. 8, Grochowska 7, Markwitz 3, Kalka 3, Pacyńska B. 2 oraz Nieć 0.
MUKS Poznań - UKS Huragan Wołomin 92:50 (29:5; 20:25; 24:9; 19:11).
MUKS: Skobel 20, Antczak 17, Szwarc 9, Skowronek 9, Najtkowska 8, Durak 7, Szarzyńska 6, Miszczuk 5, Garstka 5, Świerzewska 4, Ignasiak 2 oraz Wrzesińska 0.
Huragan: Bednarczyk 18, Trzcińska 9, Lek 6, Kocińska 6, Rucińska 5, Głodek 4, Misiak 2 oraz Zalewska, Soszyńska, Odolczyk, Krupicka, Godlewska po 0.
www.pyra.pl
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2006, 09:01 przez Soku, łącznie zmieniany 2 razy.
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”