JUNIORKI STARSZE - PÓŁFINAŁY I FINAŁ
Moderator: Moderatorzy
-
Żołnierz niezal.
-
Żołnierz niezal.
Liquidor pisze:Szkoda 3 porażki Wisełki - nie widziałem żadnego z tych spotkań więc nie wiem czy to brak umiejętności, szczęścia, czy też głupota trenerki - ale jeżeli miałbym strzelać to napewno to trzecie. Grupa jak się okazało wcale najcięższa nie była, i możnabyło się pokusić o awans. Cóż, mówi się trudno.
Awans drugiego zespołu z Poznania to dla mnie niespodzianka. Oglądałem Wisłe SKS i Widzew. I nie mam najmniejszej wątpliwośći ,że z tych 3 najciekawiej prezentowała się w meczu z Olimpią .. Wisła. Dwóch wysokich graczy ( w Widzewie żadnego wysokiego!!!! W Warszawie podobnie!!!!!) dobry obwód a jednak ostatnie miejsce. Nie mi oceniać dokładnie Wisłę,ale moje długoletnie przebywanie na halach mówi mi ,że w piersi powinna się bić trenerka Wisły. Jednostajna gra to główna wina. Z Olimpią bardzo dobrze zagrał obwód. Dobra deska. Przegrała mecz bo ciężko jest grać z Olimpią na jej obrotch. Ale z Widzew a dziś Warszawa to kompletnie inna gra. Wisła przez chwilę prowadziła 6? Można było zmienić centra który naprawdę walczył bo na niego szły piłki. To nie. Zmieniał sie tylko obwód. I Wisła normalnie spuchła na własne prośbę. Opowiem co mnie rozbawiło u trenera Wisły.
-
Liquidor
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Żołnierz niezal. pisze: Nie wyszła Wiśle akcja. Ok. Trudno. Zamiast je zmotywować to obróciła się bokiem na ławce i nie patrzała na parkiet. Normalnie strzeliła focha!!!
tak tak - to jest właśnie aldona - pedagog rodem z drogówki. no i jak tu się wkur.....zać w tym klubie ?
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA
Hehe ... No zwariowalem .. ze Aldonie sie fochow zachcialo
... A ja jeszcze wracajac do tego co napisal Liqu o meczu Korony z Orłem ... dodam tylko ze Klaudia S. zagrala moim zdaniem bardzo dobrze... Dziewczyna to co dzis walczyla o pilki, i te jej szybki kontry ... naprawde zasluzyla sobie na slowa uznania 
-
Gość
Jesli chodzi o dzisiejszy mecz Widzewa z Olimpia, to z tego co wiem (i widzialem) to po pierwsze prowadzil je jakis inny trener, a po drugie zagraly bez swojej podstawowej rpzgrywajacej, ktora wnosi do ich gry wiele.Co wiecej, graly dzis tez duzo rezerwowymi, a ich srodkowa, ktora poprzednie mecze miala na prawde niezle, tym razem nie zagrala nic. Ich awans nie moze byc przypadkiem, bo wygraly zarowno z faworyzowanymi wisla i sks-em. Trzeba przyznac, ze ja tez zupelnie na nie nie stawialem, ale nie zdziwie sie jak okaza sie czarnym koniem finalow, bo potrafia walczyc i podniesz sie nawet jak przegrywaja. Olimpia zasluzyla na 1 msc, to pewne, ale mysle ze Widzew ma szanse na gre w 4.
A Wisla byla zbyt pewna siebie, nie myslala, ze przede wszystkim Widzew moze okazac sie tak silny. A w meczu z SKS tez zupelnie nie podeszly na powaznie, na tyle ile je stac, i tak sie skonczylo.
A Wisla byla zbyt pewna siebie, nie myslala, ze przede wszystkim Widzew moze okazac sie tak silny. A w meczu z SKS tez zupelnie nie podeszly na powaznie, na tyle ile je stac, i tak sie skonczylo.
- paździoch-osanka
- Kadet
- Kontaktowanie:
Seba pisze:Żołnierz niezal. pisze:(...)Na czwartek piątek napewno zwitamy.
To opowiecie mi, jak było
Leeee... szkoda ze Cie nie bedzieeee...
a co do dzisiejszego spotkania.. brak deski!! To co nam laski z Korony zbieraly na tablicach..
szkoda Bydgoszczy.. nie dosc ze Misiek zlapala kontuzje to jeszcze nie weszly dalej.. (nie powiem przez czyja porazke
w ogole pojade troszke po gospodarzu imprezy bo.. jak przystalo na polfinaly powinno byc tzw. rozpoczecie turnieju i jakies zakonczenie.. a tutaj hmmm nic.. dostalysmy po meczu przy wyjsciu z hali puchar i dyplom.. i o.. przed meczami zadnych prezentacji.. hmmm organizacja nie za ciekawa.. a jesli chodzi o lekarza..
ale wspomnienia z tych polfinalow bardzo korzystne..
ajjj za 2,5 tygodnia finaly
Pozdrowienia
________
bedziemy in touch
Gra miłosna jest z gier ruchowych stosunkowo najłatwiejsza.
bedziemy in touch
-
plazik
korona:orzeł
właśnie miałam napisać jakąś ciekawą riposte..a tutaj prosze!dzieki za słowa uznania dla mojej drużyny!myśle że zasłużyłyśmy na awans!no i pojechałyśmy z orłem bardziej niż bydgoszcz z nami
pozdrawiam
aha i mam nadzieje że bedzie okazja do rewanzu w finale mistrzostw polski heh
-
gosc
Mysle,ze hitem dzisiajszego dnia jest WYSOKA porazka Lotosu z MUKS-em,przeciez w barwach Lotosu gra taka plejada ,,gwiazd,, ze mozna by nimi obdzielic kilka mlodziezowych druzyn!!!! Z 12 dziewczyn ze skladu 8/slownie osiem/ to obecne i byle SMS-siary
a Motyl i Ambroziewicz na codzien siedza i sladowo graja a napewno trenuja z pierwsza druzyna Lotosu-zadziwiajace czyz nie ??!!!!!! 28 pkt w plecy u siebie ???
- Kaśka#4
- Żak
Wyniki grupy w której zagrały wiślaczki:
1 dzień
Widzew Łódź - SKS 12 Warszawa 60:52
Olimpia Poznań - Wisła Kraków 73:62 (21:23, 19:8,12:12,23:20)
Gawor 2
Zając 14
Fikiel 13
Malec 6
Michałowska 3
Ćwięk 6
Kotnis 19
Najwięcej dla zespołu Olimpii - Idczak 17
2 dzień
Olimpia Poznań - SKS 12 Warszawa 77:66
Wisła Kraków - Widzew Łódź 48:59 (13:18,12:14, 16:12, 7:15)
Gawor 2
Zając 6
Fikiel 13
Starmach 2
Malec 2
Michałowska 6
Ćwięk 6
Szewczyk 3
Kotnis 8
Najwięcej dla zespołu Widzewa - Przybysz 21
3 dzień:
Olimpia Poznań - Widzew Łódź 84:68
SKS 12 Warszawa - Wisła Kraków 64:63 (16:21, 17:13, 17:11, 14:18)
Gawor 5
Zając 10
Fikiel 22
Starmach 4
Malec 8
Michałowska 7
Ćwięk 3
Kotnis 4
Najwięcej dla zespołu SKS Warszawa - Lichomska i Urbanowska po 12
TABELA
1. Olimpia Poznań
2. Widzew Łódź
3. SKS 12 Warszawa
4. Wisła Kraków
Z tej grupy do finałowego turnieju w Gdyni (2-8 kwietnia) awansowały Olimpia Poznań i Widzew Łódź
info: kibicewisly.pl
1 dzień
Widzew Łódź - SKS 12 Warszawa 60:52
Olimpia Poznań - Wisła Kraków 73:62 (21:23, 19:8,12:12,23:20)
Gawor 2
Zając 14
Fikiel 13
Malec 6
Michałowska 3
Ćwięk 6
Kotnis 19
Najwięcej dla zespołu Olimpii - Idczak 17
2 dzień
Olimpia Poznań - SKS 12 Warszawa 77:66
Wisła Kraków - Widzew Łódź 48:59 (13:18,12:14, 16:12, 7:15)
Gawor 2
Zając 6
Fikiel 13
Starmach 2
Malec 2
Michałowska 6
Ćwięk 6
Szewczyk 3
Kotnis 8
Najwięcej dla zespołu Widzewa - Przybysz 21
3 dzień:
Olimpia Poznań - Widzew Łódź 84:68
SKS 12 Warszawa - Wisła Kraków 64:63 (16:21, 17:13, 17:11, 14:18)
Gawor 5
Zając 10
Fikiel 22
Starmach 4
Malec 8
Michałowska 7
Ćwięk 3
Kotnis 4
Najwięcej dla zespołu SKS Warszawa - Lichomska i Urbanowska po 12
TABELA
1. Olimpia Poznań
2. Widzew Łódź
3. SKS 12 Warszawa
4. Wisła Kraków
Z tej grupy do finałowego turnieju w Gdyni (2-8 kwietnia) awansowały Olimpia Poznań i Widzew Łódź
info: kibicewisly.pl
Ostatnio zmieniony 14 marca 2007, 22:41 przez Kaśka#4, łącznie zmieniany 2 razy.
mistrz, mistrz nasz TS!
- paździoch-osanka
- Kadet
- Kontaktowanie:
Re: korona:orzeł
plazik pisze:właśnie miałam napisać jakąś ciekawą riposte..a tutaj prosze!dzieki za słowa uznania dla mojej drużyny!myśle że zasłużyłyśmy na awans!no i pojechałyśmy z orłem bardziej niż bydgoszcz z namipozdrawiam
aha i mam nadzieje że bedzie okazja do rewanzu w finale mistrzostw polski heh
hehehe moze i wieksza iloscia pkt pojechalyscie ale czy bardziej.. no nie wiem
________
bedziemy in touch

bedziemy in touch

-
Żołnierz niezal.
Anonymous pisze: Olimpia zasluzyla na 1 msc, to pewne, ale mysle ze Widzew ma szanse na gre w 4.
Grały rezerwowe w Widzewie. Prawda. Ale jak było juz po meczu. Olimpia odjechała. Trzymała rezerwami wynik i zaczęły się zmiany Widzewie. Przy całym szacunku dla tego co zrobił Widzew w Poznaniu nie mają żadnych szans na 4. Chyba,ze cud. Ale to tylko sport.
gosc pisze:Mysle,ze hitem dzisiajszego dnia jest WYSOKA porazka Lotosu z MUKS-em,przeciez w barwach Lotosu gra taka plejada ,,gwiazd,, ze mozna by nimi obdzielic kilka mlodziezowych druzyn!!!! Z 12 dziewczyn ze skladu 8/slownie osiem/ to obecne i byle SMS-siarya Motyl i Ambroziewicz na codzien siedza i sladowo graja a napewno trenuja z pierwsza druzyna Lotosu-zadziwiajace czyz nie ??!!!!!! 28 pkt w plecy u siebie ???
Nie bój, nie bój
Na finały przyjedzie Karina i rewanż murowany
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”