ME U-20, Gdynia 2009

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Gość

Re: ME U-20, Gdynia 2009

Postautor: Gość » 17 lipca 2009, 16:43

Tego jątrzenia i jazgotu nie można już czytać. Wychodzi na to, że 11 dziewczyn to zazdrośnice i nieudacznice. Ciekawe skąd się wzięły w Dywizji A i do tego w "8". Czy możecie chwaląc jedną zawodniczkę nie deptać pozostałych. Każda mocno pracowała na to, by być w reprezentacji, traktując to jako zaszczyt. Gdyby było inaczej, korzystałyby teraz z wakacji. A "gwiazdeczek" w zespole nie ma, są za to zawodniczki z krwi i kości z których każda ma osiągnięcia sportowe.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 17 lipca 2009, 17:05

Gość pisze:Tego jątrzenia i jazgotu nie można już czytać. Wychodzi na to, że 11 dziewczyn to zazdrośnice i nieudacznice. Ciekawe skąd się wzięły w Dywizji A i do tego w "8". Czy możecie chwaląc jedną zawodniczkę nie deptać pozostałych. Każda mocno pracowała na to, by być w reprezentacji, traktując to jako zaszczyt. Gdyby było inaczej, korzystałyby teraz z wakacji. A "gwiazdeczek" w zespole nie ma, są za to zawodniczki z krwi i kości z których każda ma osiągnięcia sportowe.

Mam prosbe, nie czytaj! Zaloguj sie, wymysl sobie jakis nick i wtedy pisz do woli
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 17 lipca 2009, 19:05

Po 1 kwarcie Abalde i Torrens pokazują młodym Polkom gdzie ich miejsce w szeregu...30-11 .
do przerwy głownie dzięki Skobel jest "tylko" 17. u Hiszpanek do zdobywania punktów włączyła się Xargay.
Hiszpania ma 50% za 2, natomiast my 23.
skończyło się 29 w plecy.29-47 w zbiórkach :o
1 asysty i 1 zbiórki zabrakło Albie Torrens do triple-double
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 18 lipca 2009, 18:36

Dziś pewne zwycięstwo z Niemkami 86-66. Dobra równa gra całego zespołu. Tak sobie myślę, że może przy okazji kolejnej imprezy mistrzowskiej powinniśmy odważniej stawiać na młode zawodniczki w seniorskiej reprezentacji..Np wzorem Hiszpanii.
Uważam że jest kilka dziewczyn jak Tomiałowicz, Gala, Kaczmarczyk czy Durak, które za rok dwa mogą sobie poradzić 8)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 18 lipca 2009, 18:38

Uważam że jest kilka dziewczyn jak Tomiałowicz, Gala, Kaczmarczyk czy Durak, które za rok dwa mogą sobie poradzić

co zresztą pokazały w meczu z młodymi Hiszpankami :mrgreen:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 18 lipca 2009, 19:18

ann pisze:
Uważam że jest kilka dziewczyn jak Tomiałowicz, Gala, Kaczmarczyk czy Durak, które za rok dwa mogą sobie poradzić

co zresztą pokazały w meczu z młodymi Hiszpankami :mrgreen:

Dlatego napisałem za rok-dwa. A te młode Hiszpanki to jechały równo nawet z naszymi seniorkami :wink:

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 18 lipca 2009, 20:28

bart_81 pisze:Uważam że jest kilka dziewczyn jak Tomiałowicz, Gala, Kaczmarczyk czy Durak, które za rok dwa mogą sobie poradzić 8)

no jest szansa, że Durak zagra lepiej niż najlepsza polska rozgrywająca :mrgreen:
i na dobre i na ZŁE!!!

koszykarz

Postautor: koszykarz » 19 lipca 2009, 12:53

walczacy z wiatrakami pisze:
bart_81 pisze:Uważam że jest kilka dziewczyn jak Tomiałowicz, Gala, Kaczmarczyk czy Durak, które za rok dwa mogą sobie poradzić 8)

no jest szansa, że Durak zagra lepiej niż najlepsza polska rozgrywająca :mrgreen:

raczej to nie grozi... Bo Durak sama jeszcze nie wie czy woli rozgrywać czy rzucać.. w sumie ani w jednym ani drugim szału nie robi....

a do grona tych wcześniej wymienionych dodałbym ANTCZAK - tyle że ten turniej grała słabo - ale w lidze grała dobrze. Ponadto z Sosnowskiej może coś być ale dla niej lepszym klubem pod względem gry byłoby wypożyczenia np: do MUKS-u... bo na pozycji Sosny w Lotosie jest ścisk...

st
Żak

Postautor: st » 19 lipca 2009, 13:40

A ja jestem pod wrażeniem jak Niemki odśpiewały swój hymn
niestety ani polscy fani ani tez nasze zawodniczki (równiez seniorki) nie śpiewają polskiego mazurka a szkoda bo jako gospodarz takiej imprezy mielismy duzo okazji

koszykarz

Postautor: koszykarz » 19 lipca 2009, 13:57

st pisze:A ja jestem pod wrażeniem jak Niemki odśpiewały swój hymn
niestety ani polscy fani ani tez nasze zawodniczki (równiez seniorki) nie śpiewają polskiego mazurka a szkoda bo jako gospodarz takiej imprezy mielismy duzo okazji

masz całkowitą rację... moze dziewczyny biorą przykład z seniorek gdzie niektóre dziewczyny (choćby Piekarska) też nie śpiewału hymnu . No i jeśli prezes Krawczyk na oczach kamer miętolił buzią -żuł gumę - podczas hymnu - no to komentarz jest zbędny...

Co do kibiców , fanów - tu jest lepiej - tzn. ludzie śpiewają hymn - sportowcy powinni jednak bardziej się do tego przykładać

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 19 lipca 2009, 21:34

st pisze:A ja jestem pod wrażeniem jak Niemki odśpiewały swój hymn

bzdura!!! ja i moje towarzystwo śpiewa :) no i dziś oprócz jednej zawodniczki chyba wszystkie śpiewały. Nie napisze, której bo zaraz dostanę zjebki :twisted:

a tak w ogóle brawa dla dziewczyn za zdobycie 5 miejsca :)
i na dobre i na ZŁE!!!

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 19 lipca 2009, 21:44

może po prostu nie śpiewają bo mielibyśmy Górniak Bis z Korei :)
ludzie nie macie ważniejszych tematów:)
Koniec końców mamy 5 miejsce w Europie, co jest dowodem, że rocznik ten jest najlepszy od kilku lat. Obyśmy nie musieli długo czekać na kolejne takie...
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 20 lipca 2009, 06:47

Łukasz-fan pisze:może po prostu nie śpiewają bo mielibyśmy Górniak Bis z Korei :)
ludzie nie macie ważniejszych tematów:)
Koniec końców mamy 5 miejsce w Europie, co jest dowodem, że rocznik ten jest najlepszy od kilku lat. Obyśmy nie musieli długo czekać na kolejne takie...

no tak 5 miejsce.... hurrraaaaa

p.s.
jeżeli się nie mylę jakieś 3 lata temu(w Brnie) mieliśmy srebro. Ciekawe ile na powrót do trójki będziemy czekać? :(
i na dobre i na ZŁE!!!

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 20 lipca 2009, 07:10

5 miejsce nie jest złe. Nie można było wiele więcej oczekiwać raczej. Gdybyśmy wygrali w grupie jeden mecz więcej, w 1/4 trafilibyśmy na Serbki i wtedy może.. Tylko z kim ten mecz mieliśmy wygrać? Francja? Hiszpania? Łotwa? Cała trójka to medalistki a poza nimi wygraliśmy wszystkie mecze. Także przynajmniej na swoje miejsce dziewczyny zasłużyły. I za to wielkie brawa i gratki. Niestety kolejny rocznik już chyba taki piękny nie będzie. Chociaż zostają jeszcze Kaczmarczyk, Skobel, Durak, Idczak, Cymmer, Mićków, to dalej nie widać wsparcia z U18. Jedna Misiuk szału nie robi.. Ale może i tyle wystarczy?

PS. Małe podsumowanie turnieju: http://toiowonasportowo.blox.pl/2009/07 ... ropie.html
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Kamil_23

Postautor: Kamil_23 » 20 lipca 2009, 10:49

Jak to co wy mowicie? przeciez w nastepnym rokuy zostaje Gala Oliwka sosna kaczmarska antczak i juz

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”