oklaski dla wszystkich uczestniczek MPJ w Poznaniu
Finałowe rozgrywki MP Juniorek 14 - 18 maja 2008
Moderator: Moderatorzy
-
młodywrocek
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
- CiekawyLogin
- Nowy na forum
paździoch-osanka pisze:jezuuu logiczne chyba ze MUKS nie jest slaby i logiczne chyba ze ludzie tutaj piszacy o tym ze sedziowie pomagaja wygrac MUKSowi mecz maja na mysli mecze wyrownane z druzynami ktore sprawiaja problem MUKSowi i maja szanse na zwyciestwo.. logiczne?? Wiec Twoje czytanie miedzy wierszami troszke nie wyszlo..
Na pewno nie jest.
No rzeczywiście, w CAŁEJ Polsce sędziom zależy na tym, aby MUKS wygrywał wszystkie ciężkie mecze. Zresztą tutaj jest mowa o tylko jednym meczu, w którym, jeszcze raz,chyba trzeci, powtórzę,że Korona miała szansę wygrać to spotkanie. Nadrobiły zaległe punkty w ostatniej minucie i zabrakło im tylko jednego. Mecz na styku, ale wygrał lepszy. A z tego, co tu widzę, wszystko się rozchodzi o kroki Ramony.
Gdybyś nie zauważyła, moja wypowiedź została odniesiona do tej :
"wskaz mi czlowieka ktory napisal tutaj na forum ze MUKS jest slaby??"

- paździoch-osanka
- Kadet
- Kontaktowanie:
młodywrocek pisze:troche sie zamotales kiepski, co chwile piszesz co innego![]()
oklaski dla wszystkich uczestniczek MPJ w Poznaniu
hahaha kiepski to Ty jestes chlopcze.. przeczytaj jeszcze raz moj nick i przemysl go kilkanascie razy az moze wpadniesz na genialny pomysl i zobaczysz dwu czlonowy nick.. i sie nie zamotalam a jedynie naprostowalam i tyle z mojej strony koncze dyskusje z panami..
PS. kiepsko Ci idzie pisanie tutaj
________
bedziemy in touch
Gra miłosna jest z gier ruchowych stosunkowo najłatwiejsza.
bedziemy in touch
- paździoch-osanka
- Kadet
- Kontaktowanie:
CiekawyLogin pisze:paździoch-osanka pisze:jezuuu logiczne chyba ze MUKS nie jest slaby i logiczne chyba ze ludzie tutaj piszacy o tym ze sedziowie pomagaja wygrac MUKSowi mecz maja na mysli mecze wyrownane z druzynami ktore sprawiaja problem MUKSowi i maja szanse na zwyciestwo.. logiczne?? Wiec Twoje czytanie miedzy wierszami troszke nie wyszlo..
Na pewno nie jest.
No rzeczywiście, w CAŁEJ Polsce sędziom zależy na tym, aby MUKS wygrywał wszystkie ciężkie mecze. Zresztą tutaj jest mowa o tylko jednym meczu, w którym, jeszcze raz,chyba trzeci, powtórzę,że Korona miała szansę wygrać to spotkanie. Nadrobiły zaległe punkty w ostatniej minucie i zabrakło im tylko jednego. Mecz na styku, ale wygrał lepszy. A z tego, co tu widzę, wszystko się rozchodzi o kroki Ramony.
Gdybyś nie zauważyła, moja wypowiedź została odniesiona do tej :
"wskaz mi czlowieka ktory napisal tutaj na forum ze MUKS jest slaby??"
teyy ciezko sie z wami rozmawia.. wiem ze jest mowa o tym jednym meczu.. i gdybys nie zauwazyl napisalam to samo ze Korona miala szanse i nie twierdze ze MUKS wygral dzieki sedziom i kluczowymi akcjami byly kroki Ramony.. jedynie wspomnialam ze takie sytuacje zaistnialy i nie musisz mi powtarzac w kolko to samo.. mialam zastrzezenie tylko do Twojego posta na temat logiczne chyba.. staram sie tylko Tobie wytlumaczyc ze nikt tutaj nie sugerowal o slabosci MUKSu ale Ty twierdzisz inaczej wiec koncze dyskusje
________
bedziemy in touch

bedziemy in touch

-
młodywrocek
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
- paździoch-osanka
- Kadet
- Kontaktowanie:
młodywrocek pisze:hehe rozkrece sie, obiecuje, fajna strona.![]()
z racji zamieszkania bylem za korona, ale doceniam piekne widowisko i gratuluje wygranej muksowi.
ps. nie wiedzialem ze liczycie ilosc znakow
________
bedziemy in touch

bedziemy in touch

MUKS jest dobry, nawet bardzo dobry, ale szczęście do sędziów ma istotnie ogromne. Nie widziałem finału i wolałbym sie na temat kroków Ramony nie wypowiadać, ale na własne oczy widziałem mecz z Wierzawicami, w czasie którego moja żona, która nie ma zbyt wielkiego pojęcia o koszykówce (chociaż pojęcie kroki, faul nie są jej zupełnie obce) stwierdziła, że MUKS musi wygrać (a mecz też był na styku do samego prawie końca), bo sedziowie nie pozwolą Poznaniowi przegrać i rzeczywiście zaczęły się dziać wtedy takie cuda nad urną jak zaliczenie kosza dla Poznania i rzuty osobiste dla Wierzawic (żeby nie było nieporozumień - w jednej akcji).
Ale tak w ogóle bez jakichś niedomówień, MUKS ma z pewnością obecnie najwiekszy potencjał w koszykówce młodzieżowej, ale to wcale nie znaczy, że nie można z nim wygrać. I pewnie w niedługim czasie zostanie zdetronizowany (chociażby w kadetkach w tym roku, a w przyszłym pewnie i w juniorkach).
Ale tak w ogóle bez jakichś niedomówień, MUKS ma z pewnością obecnie najwiekszy potencjał w koszykówce młodzieżowej, ale to wcale nie znaczy, że nie można z nim wygrać. I pewnie w niedługim czasie zostanie zdetronizowany (chociażby w kadetkach w tym roku, a w przyszłym pewnie i w juniorkach).
- CiekawyLogin
- Nowy na forum
Winrich pisze:MUKS jest dobry, nawet bardzo dobry, ale szczęście do sędziów ma istotnie ogromne. sedziowie nie pozwolą Poznaniowi przegrać . pewnie w niedługim czasie zostanie zdetronizowany (chociażby w kadetkach w tym roku, a w przyszłym pewnie i w juniorkach).
Sędziowie prawie zawsze są bardziej przychylni do gospodarzy, i tak jest w każdym mieście.
Dziewczyny na pewno wezmą się w garść, bo wiedzą, o co walczą i co muszą obronić.
-
młodywrocek
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
i tu znowu zgodze sie z ciekawym co do sedziowania, prawie wszedzie tak jest i dobrze, ze w Polsce jest taki zespol jak muks, ktory stawia wysoko poprzeczke, co jest dobre dla innych zespolow, dla rywalizacji.
Niech dziewczyny wierza, że kiedys wygraja, a muks wie, ze inni je doganiaja
i musi ta poprzeczke stale podnosic.
Niech dziewczyny wierza, że kiedys wygraja, a muks wie, ze inni je doganiaja
i musi ta poprzeczke stale podnosic.
Winrich pisze:MUKS jest dobry, nawet bardzo dobry, ale szczęście do sędziów ma istotnie ogromne. Nie widziałem finału i wolałbym sie na temat kroków Ramony nie wypowiadać, ale na własne oczy widziałem mecz z Wierzawicami, w czasie którego moja żona, która nie ma zbyt wielkiego pojęcia o koszykówce (chociaż pojęcie kroki, faul nie są jej zupełnie obce) stwierdziła, że MUKS musi wygrać (a mecz też był na styku do samego prawie końca), bo sedziowie nie pozwolą Poznaniowi przegrać i rzeczywiście zaczęły się dziać wtedy takie cuda nad urną jak zaliczenie kosza dla Poznania i rzuty osobiste dla Wierzawic (żeby nie było nieporozumień - w jednej akcji).
Zaliczenie punktów dla jednej drużyny i rzuty osobiste dla drugiej w jednej akcji nie są cudem, tylko wynikają z przepisów i się zdarzają, no, a skoro Twoja żona powiedziała , że sędziowie są za MUKS, to uznajmy to za pewnik, bo napewno na tym meczu była obiektywnym, bezstronnym widzem. A byłbyś łaskaw przypomieć, co to był za mecz.
kibic216 pisze:DaRiO pisze:Korona wygrała 6oma z MUKSem. Jednak 3 umyslne faule zagwizdane z kapelusza i inne sytuacje gwizdane na korzysc Korony...
zauważam tutaj dość dziwną tendencję.. prawie zawsze jak MUKS przegrywa to coś musiało być nie tak.. albo sędziowie albo Bóg wie co jeszcze.. no ale moze to tylko przypadek. pozdrawiam!
Ten cytat dla przypomnienia. W Krakowie MUKS przegrywa i jest przepraszany przez ludzi ze stolika a temat przechodzi praktycznie bez echa. Ale jak MUKS wygra to już wszystkie zazdrosne głowy się odzywają i jest wielkie halo. Żenada.
Ja powiem tak. Faktycznie kroki Ramony były. Ale na pewno nie 5 razy. Co najwyżej dwa jednak nie odgwizdanie ich było albo przeoczeniem albo takim a nie innym stosunkiem do tego elementu gry sędziego (spotkałem się z naprawdę różnymi kosmicznymi interpretacjami sędziów). Ale czy gdyby sędziowie byli stronniczy to gwizdali by faul MUKSu w każdej niemal akcji Korony w końcówce i dawali im za darmo punkty z rzutów wolnych? Czy gdyby chcieli pomóc MUKSowi gwizdnęli by jej liderce 3 faule już w pierwszej kwarcie? Czy gwizdnęli by wyjęty moim zdaniem z kapelusza umyślny faul Gurzędy i dali im dwa punkty plus piłkę z boku? Gwizdnęliby w końcówce faul Ramony w sytuacji gdy rzuciła się na parkiet nie dotykając rywalki?? Czy cofnęli by zabrane Koronie przez stolik 3 cenne sekundy? I wogóle dopuścili do sytuacji, w której wygrana MUKSu była bardzo ale to bardzo zagrożona?
Psujecie tylko atmosferę po fajnym turnieju. Nie spotkałem się z żadnym protestem zawodniczek ani trenerów Korony. Po finale naprawdę załowałem, że któraś z drużyn musiała przegrać. Oba zespoły mogły rostrzygnąć losy meczu już wcześniej niż w ostatniej sekundzie. Skutecznością Korona nie grzeszyła, a przecież ci zdaniem niektórych "kupienie sędziowie" nie mogli by odebrać im prawidłowo zdobytych punktów.
Z mojej strony wielkie gratulacje dla wszystkich drużyn finałów. Stworzyły naprawdę ciekawy turniej. Pozdrawiam.
Nowy adres - http://www.unia.swarzedz.pl
-
.addicted to basketball.
- Nowy na forum
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”