FINAŁ Mistrzostw Polski Juniorek Starszych - 2009

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 02 lutego 2009, 18:03

ochrona pisze:odbiegając od tematu muks-u dziś media znów donoszą o "pyrlandzkiej uczciwości" pana piotra r., u was w poznaniu to normalne?! jak zrobić przewał to super ale jak już ponieść za niego konsekwencje to lament i obwinianie całego świata.

Tak, normalne. Ale prezydent miasta zza krat jeszcze u nas nie rządził. Doświadczenie mamy więc mniejsze.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 02 lutego 2009, 20:47

Tak na zakończenie: po pierwsze nikt nie wysłał protestu bo za to się płaci i jest czasochłonna procedura itp. Gorzów wysłał zapytanie, czy dwie zawodniczki mogły grać i tyle. Reszta zainteresowanych się pod tym podpisała chociaż od nas na początku miało nic w tej sprawie nie iść. Jednak ktoś 'z góry' zdecydował inaczej i poszło.
Pani Iwona Jabłońska nie pojawiła się na finałach, ale była jej asystentka z kadry. :)
Jak ktoś wcześniej mądrze napisał - gdyby MUKS był to wszystko wyjaśniłoby się na parkiecie. Póki co my cieszymy się ze złota a szans na uznanie finałów MPJS za turniej towarzyski nie ma. Także również proponuję zamknąć temat bo może prowadzić do niepotrzebnych kłótni.
pozdrawiam.
ObrazekObrazek

kibico22
Nowy na forum

Postautor: kibico22 » 02 lutego 2009, 22:40

a co do głuchołaz to tylko 2 dziewczyny nie sa wychowankami a nie 3.. pokazcie mi w ktorym klubie sa wszytskie z jednej miejscowosci??-nie ma takiego klubu..

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 02 lutego 2009, 22:57

kibico22 pisze:a co do głuchołaz to tylko 2 dziewczyny nie sa wychowankami a nie 3.. pokazcie mi w ktorym klubie sa wszytskie z jednej miejscowosci??-nie ma takiego klubu..

W Orzełku też tylko dwie są "zagraniczne" Rozwadowska i Bednarczyk, chyba, że się pomyliłem to niech ktoś poprawi;)
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

romek
Amator

Postautor: romek » 02 lutego 2009, 23:09

elen pisze:
romek pisze:Natomiast dosyć fajne są wypowiedzi trenera Pieczyraka ( www.gorzow24.pl), facet cały czas twierdzi, że przez 2 lata przegrywał z MUKS z powodu kontuzji, czyli na logikę, zespól ma lepszy, a potem robi wszystko, aby przeciwnika, jego zdaniem słabszego, wyeliminować przed grą.

Przesłuchałes tej wypowiedzi dokładnie? Chyba nie. Pieczyrak ciagle mowi o ostatnim sezonie, wtedy nie mial w finale rozgrywacza (Cieślak, w tym roku była cieniem samej siebie) i dwóch czołowych graczy - Kaczmarczyk (kilka minut po przerwie) i Trębickiej (wtedy w bardzo dobrej dyspozycji, szybko w decydujacym meczu skrecila kostkę

Otóż wyobraź sobie, że przesłuchałem-zawsze słucham trenera Pieczyraka uważnie-może zacytuję fragment jego wypowiedzi"...a ostatnie dwa turnieje to zdrowie wygrało z AZS PWSZ, a nie przeciwnicy, szczególnie nie MUKS w finałach...."-temat ma tytuł "Jedziemy do Gdyni po złoto, srebro już wyszło z mody"- gdybyś nie mógł znaleźć.
Podsumowując: życie dało wszystkim pstryczka w nos, mam nadzieję,że ta cała sytuacja nauczy czegoś " działaczy" z wielu klubów.

cjanek
Nowy na forum

Postautor: cjanek » 02 lutego 2009, 23:54

Nie widzę żeby ktoś opisywał to co działo się na boisku podczas finałów, mam wrażenie, że nie było Was tam. Ja byłem i oglądałem to wspaniałe widowisko i nie mogę wyjść z podziwu, że mecze odbywały się prawie bez publiczności. Rewelacyjnym wyjątkiem byli kibice z Głuchołaz, którzy przejechali całą Polskę by oglądać swoje zawodniczki i wspierać je nieustającym dopingiem.
Bardzo zaskoczyła mnie fatalna organizacja tych finałów. Pomijam brak jakiejkolwiek "pompy" na rozpoczęcie czy na zakończenie, ale brak podstawowej opieki medycznej podczas turnieju na takim szczeblu to skandal. Facet, który miał pełnić takie zadanie był zupełnie nieprzygotowany. Chował się w kącie i nie umiał udzielić pomocy nawet w najdrobniejszych przypadkach. To nie tylko wstyd....

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 03 lutego 2009, 00:15

Zainteresowani byli na meczach. :wink: na rozpoczęcie nie zdążyłem więc nie wiem co się działo.. a zakończenie było takie jak rok temu czyli szybkie wręczenie nagród i do domu.
Co do opieki medycznej.. masz rację, facet się nie wykazał, ale na szczęście nie było zbyt wiele przypadków, w których jego interwencja była potrzebna..
ObrazekObrazek

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 03 lutego 2009, 01:15

Pozostaje nadzieja, że wreszcie po zdobyciu złota Gdynia odpuści organizację kolejnych finałów i odbędą się one gdzieś indziej, choćby w Gorzowie. Bo Gorzów trzy lata temu wypadł pod tym względem ok.

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 03 lutego 2009, 07:51

ajaja pisze:Pozostaje nadzieja, że wreszcie po zdobyciu złota Gdynia odpuści organizację kolejnych finałów i odbędą się one gdzieś indziej, choćby w Gorzowie. Bo Gorzów trzy lata temu wypadł pod tym względem ok.

czy mam rozumieć, że wszystkie zespoły biją się o organizację i tylko ta wstrętna Gdynia wygrywa?

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 03 lutego 2009, 11:18

No a nie jest tak??
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 03 lutego 2009, 11:38

No ba. W PZKoszu musieli wynająć dodatkowe pomieszczenia na składowanie ofert.

Nie martw się, w Gdyni ciśnienie na mistrzostwo teraz opadnie, odchodzi Oliwka, Sosna, Model, Kowalewska i Kaczmarska. Trochę dużo. Więc pewnie prezes machnie ręką i pozwoli się reszcie świata zadowolić jakąś nędzną organizacją MPJS.

Bosz, ludzie, skąd Wy takie pomysły bierzecie...
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 03 lutego 2009, 12:38

A skąd Ty wziąłeś to odejście pięciu dziewczyn? Czyżbyś wiedział coś więcej?
ObrazekObrazek

czekolada
Amator

Postautor: czekolada » 03 lutego 2009, 12:40

rzymi pisze:A skąd Ty wziąłeś to odejście pięciu dziewczyn? Czyżbyś wiedział coś więcej?

Z metryki?

walker
Amator

Postautor: walker » 03 lutego 2009, 13:12

Oliwka i Sosna to 90 rocznik tak że jeszcze rok są JS. A co do miejsca rozegrania finałów to tylko Gdynia złożyła ofertę-nikt inny nie chciał organizować :D
AG

walker
Amator

Postautor: walker » 03 lutego 2009, 13:13

Sorki,cała piątka jest jeszcze rok juniorkami starszymi.
AG

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”