FINAŁ MISTRZOSTW POLSKI JUNIOREK 2006

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Gość

Postautor: Gość » 03 czerwca 2006, 09:48

Binladen pisze:Kibice Olimpii - zachowanie na miare Mistrza Polski !! Szczególnie 'SEBY', pana Administratora <lol> Piwko przed meczem i Jego okrzyk do Jednego z trenerów MUKS-u... Wiesz co gościu ? Jesteś tak żałosny, że mi Cię szkoda... Pamiętaj... Dopadne Cię kiedyś na ulicy i twarz Ci tak obiję, że popamiętasz mnie do końca życia :) Sam obarczasz trenera Jabłońskiego jakimiś beznadziejnymi komentarzami, a zachowujesz się jak ostatni parobek... Brak Słów na Ciebie ! Życzę dziś Olimpii porażki w meczu ze Szczecinem ! Mistrzem Polski zostanie MUKS ! ! !

To tylko koszykówka. I MUKS jest faworytem. Ale co bedzie jak nie zdobedzie? dorzucisz się do słynnej Jabolowej Whisky i postawisz całej sali ją?

Binladen

Postautor: Binladen » 03 czerwca 2006, 10:02

A jeżeli wygra nadstawisz się bym mógł Cię kopnąć w twarz ? :) Nie chce wspomniać o tym artykule związanym z Jabłońskim, bo wczoraj każdy kibic Olimpii wypił przed meczem piwo, na dodatek na sali :) Więc powiedz mi, co Oni robią wklejając tutaj takie wycinki z gazet ? SAMI NIE SĄ LEPSI ! Mistrzem zostanie MUKS ! ! !

Gość

Postautor: Gość » 03 czerwca 2006, 10:06

Binladen pisze:A jeżeli wygra nadstawisz się bym mógł Cię kopnąć w twarz ? :) Nie chce wspomniać o tym artykule związanym z Jabłońskim, bo wczoraj każdy kibic Olimpii wypił przed meczem piwo, na dodatek na sali :) Więc powiedz mi, co Oni robią wklejając tutaj takie wycinki z gazet ? SAMI NIE SĄ LEPSI ! Mistrzem zostanie MUKS ! ! !

Nie ma problemu. Moze się najpierw zastanów z kim piszesz. Bo jak sie dowiem kim jesteś.............

Gość

Postautor: Gość » 03 czerwca 2006, 10:07

Nie chcesz wspominać. A ja chce. Jabol zakłada się o alkohol ,że MUKS zostanie mistrzem. Może mu kupimy już na półfinał coć z procentami?

Binladen

Postautor: Binladen » 03 czerwca 2006, 10:15

Straszysz mnie ? ; ) Jabol zawsze ma wypite, ale dlaczego cały czas musicie o Nim wspominać ? Nie lepiej porozmawiać o tych utalentowanych zawodniczkach ?! Zawsze trener musi być za coś winiony ?!

Gość

Postautor: Gość » 03 czerwca 2006, 10:26

Binladen pisze:Straszysz mnie ? ; ) Jabol zawsze ma wypite, ale dlaczego cały czas musicie o Nim wspominać ? Nie lepiej porozmawiać o tych utalentowanych zawodniczkach ?! Zawsze trener musi być za coś winiony ?!

Nie straszę. Sam zproponowałeś. Przyjąłem. Oczywiście,że mozemy rozzmawiać choć niestety nie ma za bardzo o czym. Mecze są rozgrywane w przedpołudnie. I tu problem. I jeżeli bywasz na meczach to z miłą checią usłyszę wreście cos o koszu. Bo dla mnie te mistrzostwa są pełne niespodzianek. O ile awans MUKSu to ..... tak musiało być bo to faworyt. O tyle postawa Huraganu i Kusego to niespodzianka. Kusy to niewygodny rywal. Huragan super niespodzianka. Odpadły Stalówka i Gorzów. Zespoły które w Gorzowie złapały medale. Tu nie znacznie osłabione (prawie wcale) odpadły. Coś nie dobrego dzieje się w Zgorzelcu. I to od dłuższego czasu. Zespól nie zrobił żadnych postepów od ubiegłego roku. Wprost przeciwnie. Olimpia? Awans wywalczyła w bólu. w bólu kolana Pająka. Ale wywalczyła w stylu dawnej Olimpii. Wydarła z gardła Włókniarzowi. (przepraszam za określenie). Pabanice. Mocny zespół. Dlaczego nie gra dalej to wiedzą zawodniczki i trener tego zespołu.

Binladen

Postautor: Binladen » 03 czerwca 2006, 10:35

Wiesz... Kusy mają mocną deske, inne zespoły od Nich odstają. Moim zdaniem Olimpia dziś Polegnie. Wyszkolenie technicze Szczecinianek, nienaganna gra rozygrywającej, poprowadzi je do zwycięstwa. Teraz Pabianice... Rozczarowała mnie gra 2 zawodniczek, Eweliny Gali i drugiej nie pamiętam... Zespół ten zaszedłby naprawdę wysoko, gdyby nie bezmyślne błędy... Jeżeli chodzi o Eweline - to faule, a ta druga rzucała w 3 sekundzie akcji... Wołomin to Kopciuszek, nie wiem jak Olimpia zdołała rozbić Je aż 40 pkt przewagą. Moje dzisiejsze typy : Olimpia przegra ze Szczecinem, MUKS z trudem pokona Wołomin. Najbardziej mi szkoda tych Pabianic... Ambitne dziewczyny, niczego Im nie brak, coś najwidoczniej nie poszło... Szkoda... :) MUKS MISTRZEM POLSKI ! ! !

Soku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Soku » 03 czerwca 2006, 10:40

MUKS pewniak w finale, ale zauwaz, ze tam najstarsze sa dziewczyny z rocznika '89 plus kadetki. Co one beda grac za rok :)?

Mistrzostwa niespodzianek, chyba mozna tak powiedziec. Wolomin po pierwszym meczu w oczach wszystkich nie stanowil zagrozenia, a dziewczyny sprawily taka niespodzianke.

Dla mnie postawa Olimpii bez Pajaka jest wspaniala. Ten mecz z Pabianicami moze im dodac gazu w przyszlych spotkaniach. Jedno jest pewne, zapamietamy go na lata :).

Gość

Postautor: Gość » 03 czerwca 2006, 10:48

Binladen pisze:Wiesz... Kusy mają mocną deske, inne zespoły od Nich odstają. Moim zdaniem Olimpia dziś Polegnie. Wyszkolenie technicze Szczecinianek, nienaganna gra rozygrywającej, poprowadzi je do zwycięstwa. Teraz Pabianice... Rozczarowała mnie gra 2 zawodniczek, Eweliny Gali i drugiej nie pamiętam... Zespół ten zaszedłby naprawdę wysoko, gdyby nie bezmyślne błędy... Jeżeli chodzi o Eweline - to faule, a ta druga rzucała w 3 sekundzie akcji... Wołomin to Kopciuszek, nie wiem jak Olimpia zdołała rozbić Je aż 40 pkt przewagą. Moje dzisiejsze typy : Olimpia przegra ze Szczecinem, MUKS z trudem pokona Wołomin. Najbardziej mi szkoda tych Pabianic... Ambitne dziewczyny, niczego Im nie brak, coś najwidoczniej nie poszło... Szkoda... :) MUKS MISTRZEM POLSKI ! ! !

Kusy to dziwny zespól. Bez gwiazd ale bardzo wyrównany. Potrafi zagrać genialny mecz albo.......... 40 w plecy. Ale dla mnie niespodzianką in minus jest Gorzów. Okazuje się to zespól własnego parkietu. co myslicie o stalówce? brąz w Gorzowie a tu........

Soku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Soku » 03 czerwca 2006, 10:54

Anonymous pisze:
Binladen pisze:Wiesz... Kusy mają mocną deske, inne zespoły od Nich odstają. Moim zdaniem Olimpia dziś Polegnie. Wyszkolenie technicze Szczecinianek, nienaganna gra rozygrywającej, poprowadzi je do zwycięstwa. Teraz Pabianice... Rozczarowała mnie gra 2 zawodniczek, Eweliny Gali i drugiej nie pamiętam... Zespół ten zaszedłby naprawdę wysoko, gdyby nie bezmyślne błędy... Jeżeli chodzi o Eweline - to faule, a ta druga rzucała w 3 sekundzie akcji... Wołomin to Kopciuszek, nie wiem jak Olimpia zdołała rozbić Je aż 40 pkt przewagą. Moje dzisiejsze typy : Olimpia przegra ze Szczecinem, MUKS z trudem pokona Wołomin. Najbardziej mi szkoda tych Pabianic... Ambitne dziewczyny, niczego Im nie brak, coś najwidoczniej nie poszło... Szkoda... :) MUKS MISTRZEM POLSKI ! ! !

Kusy to dziwny zespól. Bez gwiazd ale bardzo wyrównany. Potrafi zagrać genialny mecz albo.......... 40 w plecy. Ale dla mnie niespodzianką in minus jest Gorzów. Okazuje się to zespól własnego parkietu. co myslicie o stalówce? brąz w Gorzowie a tu........

Dal mnie Gorzow jest zespolem jednej gwiazdy. Wszystko sie kreci wokol Zalesiak. Nie lubie takich druzyn.

Stalowka trafila na ciezka grupe. MUKS wiadomo, a we wczorajszym meczu z Osa dziewczyny na jakies bardzo zmeczone wygladaly.

jasass
Nowy na forum

Postautor: jasass » 03 czerwca 2006, 11:03

bo gorzow to zespol dwoch zawodniczek!!a dokladniej to jednej!!i ciezko raczej wygrywac kolejne turnieje.co do szczecina to mysle ze mozna powiedziec ze chociaz jedna gwiazde to maja(Agnieszka Kaczmarczyk).zawodniczka swietnie zbierajaca, potrafiaca i minac i rzucic z daleka, i do tego jeszcze bardzo dobrze kryje.dodam ze jako center wczoraj kryla dwojke-trojke.
Zdobyć świata szczyt..! :D

jasass
Nowy na forum

Postautor: jasass » 03 czerwca 2006, 11:49

Binladen pisze: Moje dzisiejsze typy : Olimpia przegra ze Szczecinem, MUKS z trudem pokona Wołomin. Najbardziej mi szkoda tych Pabianic... Ambitne dziewczyny, niczego Im nie brak, coś najwidoczniej nie poszło... Szkoda... :) MUKS MISTRZEM POLSKI ! ! !

mi sie jednak nie wydaje zeby olimpia to przegrala.wczoraj w niesamowitej sytuacji podniosly sie i mysle zo to im doda skrzydel w nastepnych meczach.a czy muks bedzie mistrzem?sa duze szanse!ale nie radze tego tak oglaszac w kazdym poscie bo mozesz pozniej sie troche glupio poczuc jak jednak ktos inny siegnalby po zloto! :wink: :wink:
Zdobyć świata szczyt..! :D

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 03 czerwca 2006, 12:23

Binladen pisze:Kibice Olimpii - zachowanie na miare Mistrza Polski !! Szczególnie 'SEBY', pana Administratora <lol> Piwko przed meczem i Jego okrzyk do Jednego z trenerów MUKS-u... Wiesz co gościu ? Jesteś tak żałosny, że mi Cię szkoda... Pamiętaj... Dopadne Cię kiedyś na ulicy i twarz Ci tak obiję, że popamiętasz mnie do końca życia :) Sam obarczasz trenera Jabłońskiego jakimiś beznadziejnymi komentarzami, a zachowujesz się jak ostatni parobek... Brak Słów na Ciebie ! Życzę dziś Olimpii porażki w meczu ze Szczecinem ! Mistrzem Polski zostanie MUKS ! ! !

W sumie szkoda wogóle z takim wpisem wdawać się w polemike (zresztą Żołnierz widzę już napisał co trzeba), ale malutkie sprostowanie...

PO PIERWSZE - NIC nie krzyczałem do ŻADNEGO z trenerów MUKSu!!! Kłamiesz bezczelnie i tyle... nie obarczam żadnego Jabłońskiego żadnymi komentarzami od dłuższego czasu... jest mi obojętny podobnie jak Ty... i tyle... Jesli juz kłamiesz PUBLICZNIE, to może zacytuj, co niby to krzyczałem :lol: .... . ŻADNE NIECENZURALNE czy OBRAŻAJĄCE okrzyki nie były wczoraj skierowane w stronę ŻADNEGO z trenerów MUKSa. Wręcz odwrotnie - po prowokujacym zachowaniu wyrzuconego także z MUKSu jednego z działaczy, podszedł do nas p. Pecold i w kulturalnej rozmowie dogadaliśmy się w minutę - podaliśmy sobie ręce i powiedziałem mu tylko jedno słowo: "szacunek"... tyle relacji z osobami z MUKSu wczoraj.

PO DRUGIE - NIC nie piłem przed meczem - nidgy tego nie robię... tak, na sali wypiłem wczoraj trzy czwarte piwa... zbrodnia... prowadząc doping jest to konieczne, by po 5 minutach wogóle dało się cos powiedzieć, a co dopiero krzyczeć... gardło nie wytrzymuje. Tyle w kwestii pijaństwa.

PO TRZECIE - widzę, że BARDZO BOLI, ze Olimpia wygrała i bardzo zależy na kłamliwym psuciu i tak napiętych, chociaż ostatnio lepszych niż wcześniej, stosunków kibiców Olimpii do MUKSa. Żenujące zachowanie... i tyle.

Życzyć sobie możesz co chcesz... Twoja sprawa... mnie nie interesuje to, czy wygra faworyt - MUKS, czy ktos inny - wszyscy kibice Olimpii dopingują Olimpii i tyle... więc żadnych zyczeń, czy obrażania Cię nie bedzie... strata czasu...]

OLIMPIA DO BOJU!!!
Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2006, 13:31 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 03 czerwca 2006, 12:34

Soku... odpiszę Ci tutaj, bo Mariusz mi mówił, że troszeczkę o nas napisałeś kłamstw na forum :( Wiadomo, ze my to ci najgorsi na swiecie... ale jednak prosiłbym o pisanie prawdy.. o tym, czego się jest pewnym.

PO PIERWSZE - kwestia piwa... i wybiegnięcia na parkiet... dla Twojej informacji - znalazły się na nim osoby, które tak się śmiesznie złożyło razem wypiły właśnie te moje niecałe piwo;) Dwóch ojców koszykarek, trzech ich chłopaków, Żołnierz, który przyjechał samochodem, Mariusz w garniturze prosto z egzaminu... i to chyba wszyscy. Piwo nie miało z tym nic wspólnego... i możesz się śmiało zapytać organizatora, który z nami stał pół meczu ile go było... śladowe ilości. Mozesz oceniać jak chcesz reakcję tych osób na słabe sędziowanie, ale prawda jest taka, że sytuacja ta pomogła zawodniczkom - od tej chwili sędziowie gwizdali to, co się działo, a nie to, co sobie wymyślali, a dziewczyny zobaczyły, że stoją za nimi też bardzo zaangażowane trybuny... bo wczoraj rodzice, sympatie koszykarek przeszli samych siebie w dopingu!!!

PO DRUGIE - sprawa dopingu... napisałeś, że RAZ krzykneliśmy doping dla Włókniarza... KŁAMSTWO! Prowadzę doping, więc wiem ile razy był skandowany "Włókniarz" czy "Włokniarz Pabianice" - w drugiej połowie było to cztery razy w czasie meczu i raz po jego zakończeniu - doceniając zaangażowanie kibiców z Pabianic w dopingu dla własnego zespołu! Tyle samo razy kibice z Włókniarza - którzy nota bene muszę to obiektywnie przyznać w trzeciej kwarcie conajmniej nam dorównywali głośnoscią - krzykneli "OLIMPIA". NIKT w żaden sposób nie obrażał koszykarek Włókniarza... a ich komentarze tu na forum, to SKANDAL i szczyt bezczelności!!!! :evil: Dziś tak, jak Marian pisał - będziemy dopingować KLUB WŁÓKNIARZ PABIANICE, a na pewno nie panie gwiazdy juniorki, co tylko środkowe palce potrafią wyciagać...

Tyle póki co...

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2006, 13:27 przez Seba, łącznie zmieniany 2 razy.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 03 czerwca 2006, 12:37

Poznański finał w mistrzostwach Polski juniorek w koszykówce?

MUKS Poznań i Olimpia Poznań wygrały rywalizację w swoich grupach w turnieju finałowym mistrzostw Polski juniorek w koszykówce. Jeżeli wygrają również sobotę, złoty medal na pewno pozostanie w stolicy Wielkopolski

Już po dwóch dniach MUKS był pewny awansu do półfinału, ale wczoraj mógł spaść na drugie miejsce. Wystarczyłoby bowiem, by przegrał z Kusym Szczecin. Przez większą część spotkania to szczecinianki goniły faworytki z Poznania. Z dobrym skutkiem - w ostatniej minucie objęły prowadzenie 66:65. Później świetną akcją pod koszem popisała się Barbara Skowronek, następnie piłkę przechwyciła i swoją akcję zakończyła koszem Paulina Antczak i MUKS z trudem, ale jednak wygrał.

Zdecydowanie gorzej szło na początku Olimpii. Zespół z Pabianic wygrywał już 15:0, a trzeciej kwarcie - nawet różnicą 18 pkt. Ambitne zawodniczki Olimpii postawiły w ostatniej części meczu wszystko na jedną szalę i "zabiegały" rywalki. Wygrały tę kwartę 25:8, a całe spotkanie 67:61!

Dziś o godz. 16 Olimpia zagra w półfinale z Kusym Szczecin, a o godz. 18 MUKS zmierzy się z Huraganem Wołomin.

Olimpia Poznań - MTK Pabianice 67:61

Kwarty: 9:19, 14:20, 19:14, 25:8.

Olimpia: O. Pacyńska 17, Idczak 16, B. Pacyńska 11, Białasik 7, Grochowska 0 oraz Markwitz 12, Nieć 2, Kalka 2.

MUKS Poznań - Kusy Szczecin 71:66

Kwarty: 18:21, 16:13, 15:11, 22:21.

MUKS: Durak 22, Antczak 13, Najtkowska 12, Skobel 11, Skowronek 7 oraz Garstka 2, Miszczuk 2, Ignasiak 2, Wrzesińska 0, Świerzewska 0.

Kolejność grupy A: 1. MUKS Poznań (6 pkt), 2. Kusy Szczecin (4 pkt), 3. Stal Stalowa Wola (4 pkt), 4. Osa Zgorzelec (4 pkt).

Kolejność grupy B: 1. Olimpia Poznań (5 pkt), 2. Huragan Wołomin (5 pkt), 3. MTK Pabianice (4 pkt), 4. AZS Gorzów Wlkp. (4 pkt).

grand (Gazeta Wyborcza)

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”