Finał MP kadetek Głuchołazy 5-10 maj 2007

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 10 maja 2007, 19:38

gosc pisze:To moze ktos jeszcze poinformuje kto zostal MVP turnieju? jakies inne wyroznienia indywidualne itp........

Krolem Strzelcow zostala #7 z Elblaga.. Ola Majewska

MVP turnieju zostala #8 Magda Idziorek (chyba dobrze pamietam imie :roll: ) z MUKSu
Ostatnio zmieniony 10 maja 2007, 19:40 przez paździoch-osanka, łącznie zmieniany 1 raz.
________Obrazek

bedziemy in touch Obrazek

Gra miłosna jest z gier ruchowych stosunkowo najłatwiejsza.

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 10 maja 2007, 19:57

kwassek pisze:Ave WISŁA :) ... brawo laski ... smiesznie bylo ... Glucholazy fajna wioska ... a poza tym "fanatyczny doping fanow Wisly na dekoracji" zmiazdzyl cycki ;p ... Pozdro dla Pazdzioszka ... :*

pfff zmiazdze was na dogrywce :P
a tak to gratuluje wszystkim zespolom.. zwyciesca i pokonanym..
rowniez pozdrawiam "pikniki" hihihi :P *:

NASZ ORZELEK VICE MISTRZEM JEST :D lalala
________Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 10 maja 2007, 21:37

Krolem Strzelcow zostala #7 z Elblaga.. Ola Majewska

MVP turnieju zostala #8 Magda Idziorek (chyba dobrze pamietam imie ) z MUKSu

Dobrze napisalas jej imie...:) Pozdrawiam..;P

Gość

Postautor: Gość » 10 maja 2007, 22:07

Obejrzałem sobie mecz finałowy i może kilka słów refleksji, w relacjach na forum mecz wyglądał na super zacięty, a naprawdę taki nie był. Był emocjonujący, bo MUKS chyba najsłabsze spotkanie na tych finałach, mnóstwo pudłował( 41% za 2), co pozwoliło Polkowicom na nawiązanie walki, niestety ani razu nie wyszły na prowadzenie, a minimalna przewaga MUKS to 5 punktów, które błyskawicznie były odrabiane. Do wpomnianej wcześniej indolencji rzutowej MUKS dochodził jeszcze egoizm Iwony Szarzyńskiej i Magdy Idziorek, które chyba koniecznie chciały rzucić jak najwięcej punktów, przez to wielokrotnie nie zauważały lepiej ustawionych koleżanek. Właściwie jedyną zawodniczką MUKS, która dzisiaj widziała swoje koleżanki była Marta Mistygacz, która zagrała dzisiaj bardzo dobry mecz, mimo 4 fauli pod koniec 2 kwarty. Gdyby dostała więcej podań na środek, zwłaszcza wtedy, gdy 4 faule miały i Paulina Pałka i Monika Jasnowska, MUKS miałby pewnie i więcej punktów i klarowniejszą sytuację pod koszem pod koszem przeciwniczek. Wspominae Paulina i Monika zagrały dzisiaj dobry mecz, ale chyba najlepszą zawodniczką Orła była dzisiaj Paulina Nowak. Na koniec chciałbym wspomnieć jeszcze o dwóch zawodniczkach; Dorocie Mistygacz- robiła dzisiaj takie "czapy", że w pewnej chwili miałem wrażenie, że przeciwniczki boją się wejść pod kosz i Ramonie Casimiro-walecznośc godna podziwu.Podsumowując- wygrał faworyt, drugie miejsce Orła to niespodzianka, choć chyba nie taka wielka, trzecia Wisła-planowo, choć myślałem, że będą drugie.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 10 maja 2007, 22:10

Anonymous pisze:Obejrzałem sobie mecz finałowy i może kilka słów refleksji, w relacjach na forum mecz wyglądał na super zacięty, a naprawdę taki nie był. Był emocjonujący, bo MUKS chyba najsłabsze spotkanie na tych finałach, mnóstwo pudłował( 41% za 2), co pozwoliło Polkowicom na nawiązanie walki, niestety ani razu nie wyszły na prowadzenie, a minimalna przewaga MUKS to 5 punktów, które błyskawicznie były odrabiane. Do wpomnianej wcześniej indolencji rzutowej MUKS dochodził jeszcze egoizm Iwony Szarzyńskiej i Magdy Idziorek, które chyba koniecznie chciały rzucić jak najwięcej punktów, przez to wielokrotnie nie zauważały lepiej ustawionych koleżanek. Właściwie jedyną zawodniczką MUKS, która dzisiaj widziała swoje koleżanki była Marta Mistygacz, która zagrała dzisiaj bardzo dobry mecz, mimo 4 fauli pod koniec 2 kwarty. Gdyby dostała więcej podań na środek, zwłaszcza wtedy, gdy 4 faule miały i Paulina Pałka i Monika Jasnowska, MUKS miałby pewnie i więcej punktów i klarowniejszą sytuację pod koszem pod koszem przeciwniczek. Wspominae Paulina i Monika zagrały dzisiaj dobry mecz, ale chyba najlepszą zawodniczką Orła była dzisiaj Paulina Nowak. Na koniec chciałbym wspomnieć jeszcze o dwóch zawodniczkach; Dorocie Mistygacz- robiła dzisiaj takie "czapy", że w pewnej chwili miałem wrażenie, że przeciwniczki boją się wejść pod kosz i Ramonie Casimiro-walecznośc godna podziwu.Podsumowując- wygrał faworyt, drugie miejsce Orła to niespodzianka, choć chyba nie taka wielka, trzecia Wisła-planowo, choć myślałem, że będą drugie.

w gwoli ścisłosci dziewczyna ma na nazwisko Podgajna ;-) "Pałka" to ksywka. Pozdrawiam

Gość

Postautor: Gość » 10 maja 2007, 22:17

Sorry przepraszam za pomyłkę, ale myślę, że Paulina się nie pogniewa, dodam,że dzisiaj kilka razy nieźle zakręciła obroną MUKS.

Awatar użytkownika
Wiktor
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Wiktor » 10 maja 2007, 22:37

Posiada ktoś zdjęcia z Finałowych spotkań?? Z góry dziękuję!!!
POZDRAWIAM!!! 8)

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 10 maja 2007, 22:39

Anonymous pisze:(...)
Podsumowując- wygrał faworyt, drugie miejsce Orła to niespodzianka, choć chyba nie taka wielka, trzecia Wisła-planowo, choć myślałem, że będą drugie.

hmmm nie taka wielka?? ha ha ha teraz to nie taka wielka.. a wczesniej to czy ktokolwiek wspomnial o tym ze Orzelek wejdzie do czworki?? NIE!! ze zagra w finale?? tez NIE.. wiec wybacz ale nie zgodze sie z Toba ze ta niespodzianka nie byla "chyba taka wielka"
nie mam do nikogo o to pretensji ze nikt nie stawial na Polkowice.. tylko chyba trzeba przyznac ze niespodzianke ktora zrobily dala im srebro! pierwszy ich medal w finale.. ktory same wywalczyly i wyeliminowaly tzw. faworytow.. ajjj gratuluje im jak i wszystkim druzynom ktore znalazly sie w najlepszej 8 w kraju ajjj :D
________Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 10 maja 2007, 22:47

Właściwie z tzw. faworytów wyeliminowały tylko jednego-Wisłę i to po niezłym horrorze. Masz rację wyawlczyły to same, wykorzystały wszystko co było do wykorzystania.

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 10 maja 2007, 23:07

Ja to chciałem pogratulować kadetkom Wisły Kraków, które pomimo wczorajszej bardzo przykrej dla nich porażki (którą przeżywały nawet dziś) potrafiły się zmobilizować i wywalczyć brąz w naprawdę niezłym stylu.

jeszcze raz wielkie gratulacje !

ponadto wiadomo, gratki dla zwyziezcow i vicemistrzyń 8)
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 11 maja 2007, 03:24

A ja gratuluje ekipie Wisły z Głuchołaz ... w liczbie 50 osob ze sprzetem. Naprawde dzieciaki odwalily kawal swietnej roboty i az lezka sie w oku krecila jak sie cieszyli z dopingowania Wisły. Mam nadzieje ze ktos wklei foto dzieciakow z koszykarkami ... -> tak na marginesie najbardziej aktywny fan przedszkolakow otrzymal od kibicow Wisły szalik ULTRAS :P ... miejmy nadzieje ze bedziemy mieli z nich pocieche przez najblizsze lata :)

Awatar użytkownika
Kaśka#4
Żak

Postautor: Kaśka#4 » 11 maja 2007, 10:43

kibice Wisły - maluchy

hehe tutaj można zobaczyc maluchy :D

ale niestety filmik kręcony był w przerwie meczu,, a wtedy nie krzyczały..
Ostatnio zmieniony 11 maja 2007, 12:17 przez Kaśka#4, łącznie zmieniany 2 razy.
mistrz, mistrz nasz TS!

Obserwator

Postautor: Obserwator » 11 maja 2007, 11:15

Czyli patrząc z boku i obiektywnie na wyniki, można stwierdzić, że MUKS-owi w tym roku zagroziło tylko Gimnazjum w Wierzawicach w czasie finału gimnazjady w Gdyni, bo tam do połowy MUKS prowadził raptem jednym punktem.
Ciekawostka, no nie?

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 11 maja 2007, 11:50

Obrazek

ultrasi :D
tylko ze jedna grupa :P zielone czapeczki gdzies poszly :P ajjj
________Obrazek

Awatar użytkownika
Kaśka#4
Żak

Postautor: Kaśka#4 » 11 maja 2007, 12:08

Obserwator pisze:Czyli patrząc z boku i obiektywnie na wyniki, można stwierdzić, że MUKS-owi w tym roku zagroziło tylko Gimnazjum w Wierzawicach w czasie finału gimnazjady w Gdyni, bo tam do połowy MUKS prowadził raptem jednym punktem.
Ciekawostka, no nie?

nie ma co porównywać gimnazjady do finałów MP..
mistrz, mistrz nasz TS!

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”