Juniorki starsze

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Żołnierz14

Postautor: Żołnierz14 » 01 marca 2006, 00:09

Czy poznańska ekipa wybiera się na tą imprezę? panowie no jak?

optymistka

Postautor: optymistka » 01 marca 2006, 00:18

myślę że Biomlek Chełm bedzie czarnym koniem tych mistrzostw na czele z młodziutką zawodniczką komar hehe

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 01 marca 2006, 02:27

optymistka pisze:myślę że Biomlek Chełm bedzie czarnym koniem tych mistrzostw na czele z młodziutką zawodniczką komar hehe

Ja też tak myślę :P W półfinale Biomlek zakręci się koło 4 miejsca :wink:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 01 marca 2006, 06:43

Waldi pisze:
optymistka pisze:myślę że Biomlek Chełm bedzie czarnym koniem tych mistrzostw na czele z młodziutką zawodniczką komar hehe

Ja też tak myślę :P W półfinale Biomlek zakręci się koło 4 miejsca :wink:

:lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
ludzik76
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: ludzik76 » 01 marca 2006, 22:02

Już w piątek 3 marca zespół MKS BIOMLEK CHEŁM rozegra pierwsze z trzech spotkań półfinałowego turnieju Mistrzostw Polski juniorek starszych podczas trzydniowego turnieju w Nowym Sączu. Poza ekipą z Chełma w turnieju startują:
MKS Osa Zgorzelec,
UKS MOSM Bytom,
i gospodarze turnieju UKS Żak - Wactur Nowy Sącz.
Terminarz zawodów:
03.03.2006 (piątek):
16.00 UKS MOSM BYTOM - MKS BIOMLEK CHEŁM
18.00 UKS ŻAK-Wactur - MKS Osa Zgorzelec

04.03.06 /sobota/ 13.00 MKS BIOMLEK CHEŁM - MKS OSA Zgorzelec
15.30 UKS ŻAK-Wactur - UKS MOSM Bytom

05.03.06 /niedziela/ 10.00 MKS OSA Zgorzelec- UKS MOSM Bytom
12.00 UKS Żak-Wactur - MKS BIOMLEK CHEŁM

Zyczymy powodzenia!!!!!!!!:) i pamietajcie o Poccciisssssskku:)

Gość z Chełma

Postautor: Gość z Chełma » 02 marca 2006, 22:11

Do Seby i Waldiego . Wpis Optymistki rzeczywiście koszmarny ale nie upoważnia to Was do krytyki i naśmiewania się z drużyny Chełmskiej. Dlatego też pozwolę sobie życzyć waszym klubom budżetu 5 razy mniejszego, trenera za friko, pólfinałów przynajmniej w Białymstoku, Tarnawie lub Szczecinie , meczu ze słabym SMS w przeddzień półfinałów, eliminacji do Licealiady w dniu wyjazdu, 10 godzinnej podróży oraz nauki waszym zawodniczkom w Liceum o zdrowym podejściu. Odpuszczę sparingi w pobliżu , czyli na Litwie i Ukrainie. Wszystkiego najlepszego.

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 03 marca 2006, 00:23

:shock: Gościu z Chełma, a gdzie widzisz krytykę i naśmiewanie z drużyny :shock: To się nazywa nadinterpretacja :P
A co do optymistki, to bardzo dobrze, że wierzy w swój zespół :)
Więcej luzu i ..... pozdrowiłbym, ale nie wiem kogo :P :lol:

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 03 marca 2006, 09:39

Od piątku w Gorzowie półfinał MP juniorek starszych w koszykówce

Trener gorzowskich juniorek starszych nie wyobraża sobie, aby jego zespół miał potknąć się w półfinale. - My chcemy w tym roku bić się o medal - powiedział Robert Pieczyrak.

W rozgrywkach ligi dolnośląskiej drużyna AZS PWSZ, w której najstarsze Judyta Banaszkiewicz i Małgorzata Cichocka mają po 20 lat (górna granica wieku w juniorkach starszych), a najmłodsze po 16, nie miała sobie równych. Wygrała wszystkie osiem spotkań, także te najtrudniejsze we Wrocławiu i Zgorzelcu. - Dlatego nie wyobrażam sobie, abyśmy nie mieli przebrnąć przez turniej półfinałowy, tym bardziej, że zagramy w swojej hali - mówił Pieczyrak. - Chcemy przebić się do decydującej rozgrywki i tam grać o medal. Nasze plany skomplikowała poważna kontuzja Beaty Wierzbickiej. Z nią zawojować Polskę byłoby łatwiej. Myślę jednak, że zespół jest dobrze przygotowany i sobie poradzi.

Już w pierwszym dniu turnieju, w piątek, dojdzie do bardzo atrakcyjnego starcia gorzowianek z silną Wisłą Kraków. Rywalki - seniorski zespół Wisły lideruje w ekstraklasie - wystawią jedną kadrowiczkę młodzieżową i trzy reprezentantki Polski juniorek. Gwiazdą Stali Stalowa Wola na pewno będzie kolejna kadrowiczka Marta Gajewska. - Zawsze przed nowym, a z zespołami, które przyjadą do nas w najbliższy weekend, nie gramy zbyt często, jest dreszczyk emocji - zakończył Pieczyrak. - Nikogo nie wolno lekceważyć i spisywać na straty. Jednocześnie nie mamy zamiaru nikogo się bać.

Wszystkie spotkania gorzowskiego półfinału MP juniorek starszych można oglądać w hali PWSZ przy ul. Chopina.

PROGRAM TURNIEJU

piątek - godz. 16: Stal Stalowa Wola - RMKS Rybnik, godz. 18 AZS PWSZ Gorzów - Wisła Kraków; sobota - godz. 16: RMKS - Wisła, godz. 18: AZS PWSZ - Stal; niedziela - godz. 10: Wisła - Stal, godz. 12: AZS PWSZ - RMKS.

iki (Gazeta Wyborcza)

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 03 marca 2006, 11:57

zapowiada sie ciekawy turniej, jednak jak powiedział trener powinien zakonczyc sie zwyciestwem gorzowianek
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 03 marca 2006, 12:25

Mam prośbę gdzie dokładnie rozgrywany jest turniej w Warszawie oraz o bieżące podawanie wyników! Z góry dziękuje. OLIMPIA JESTEŚMY Z WAMI!

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 03 marca 2006, 20:32

Mecz AZS PWSZ Gorzów - Wisła Kraków 68:51, w drugim spotkaniu z tego co pamietam nieznacznie wygrała druzyna ze Stalowej Woli
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Iverson

Postautor: Iverson » 03 marca 2006, 22:32

Żołnierz1 pisze:Mam prośbę gdzie dokładnie rozgrywany jest turniej w Warszawie oraz o bieżące podawanie wyników! Z góry dziękuje. OLIMPIA JESTEŚMY Z WAMI!

Wyniki ze Szczecina :

STK KUSY Szczecin - MUKS Widzew Łódź 85 - 55
GTK Gdynia - UKS HURAGAN Wołomin 74 - 48

seven
Nowy na forum

Postautor: seven » 03 marca 2006, 22:45

No i wyniki z Warszawy - Olimpia wygrała z Basketem Bydgoszcz 13-oma punktami, AZS UW z Conradem Gdańsk 9-oma. Oba mecze na średnim poziomie :?

seven
Nowy na forum

Postautor: seven » 03 marca 2006, 22:47

Do Żołnierza - ulica Szturmowa 3 - wydział Zarządzania UW - znajdujący się na Wyścigach ( dzielnica W-wy) - pozdro :wink:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 04 marca 2006, 01:10

Dzięki Seven za terminarz i wyniki!!! Gdybyś mógł napisać coś więcej o meczach (może jakies staty), byłbym BARDZO wdzięczny:))) GRATULUJĘ wygranej! Jutro więc mecz o pierwsze miejsce ;) Pozdrowionka!

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”